Declarațiile președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunțul referitor la vizita în România a președintelui Franței, Emmanuel Macron, precum și comisioanele încasate de administratorii fondurilor de pensii private, dar și construirea autostrăzilor în parteneriat public-privat sunt printre principalele subiecte ale zilei de 8 august.
Găinării la Parlament, pe bani publici. Pensiile speciale ale aleșilor. Mare parte din aleșii poporului apelează la tot felul de tertipuri pentru a-și majora veniturile, indiferent câți bani ar avea în conturi. Declarațiile de avere sunt cele care îi dau în fapt pe parlamentarii noștri puși pe înavuțire pe perioada mandatului. Afișarea avuției personale de către aleșii neamului arată că niciunul nu are neajunsuri materiale. Ba, mai mult, mai demonstrează că o mare parte dintre ei fac fel și fel de artificii la limita legalității, astfel încât să strângă cât mai mulți bani prin conturi, potrivit Cotidianul.
Ceartă în PSD între Olguța Vasilescu, Mihai Tudose și Liviu Dragnea. De la ce a pornit scandalul. Liviu Dragnea și Mihai Tudose s-au contrat dur cu Lia Olguța Vasilescu din cauza pensiilor speciale și a plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului, au declarat surse din PSD. Liviu Dragnea și Mihai Tudose au, la rândul lor, o relație tensionată, generată de insistențele Gabrielei Firea de a primi ELCEN, scrie Adevărul.
Procurorii care au arestat ilegal sute de români în iunie 1990 au fost făcuți scăpați de colegii lor de la Parchetele Militare. În dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990′, procurorii militari, care au întocmit rechizitoriul din 12 iunie 2017 prin care s-a dispus trimiterea în judecată a 14 persoane pentru infracțiuni contra umanității, au scăpat de răspundere penală două categorii de persoane implicate în săvârșirea actelor criminale de atunci. Este vorba, pe de o parte, despre procurorii care au întemnițat, pe criterii politice, oameni nevinovați, iar pe de altă parte, de reprezentanții eșaloanelor doi și trei din structura piramidei infracționale, conform Evenimentului Zilei.
Tăriceanu anunță scăderea impozitului pe venit de la 1 ianuarie 2018. Măsura reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, cuprinsă în programul de guvernare, va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018. Asta au decis liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE, în cadrul ședinței săptămânale, anunțul fiind făcut de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, Guvernul urmează să vină cu un proiect de lege prin care să interzică cumularea pensiei cu angajarea la stat, în condițiile în care „nu poti să fii și salariat, să ai și pensie”, a mai anunțat Tăriceanu, transmite Gândul.
Guvernul le va interzice pensionarilor să se reangajeze în instituția de stat din care au ieșit la pensie. Guvernul va promova o măsură legislativă prin care să interzică unui pensionar de stat să se reangajeze în instituția din care au ieșit la pensie, potrivit unor surse din PSD. Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declarase luni dimineața că Guvernul va interzice pensionarilor să se mai angajeze în vreo instituție de stat, dar interdicția pe care Guvernul urmează să o institutie privește doar angajarea în instituția din care un angajat s-a pensionat, potrivitHotnews.ro.
Afacerile lui Puiu Popoviciu, controlate prin mama sa octogenară. Separarea laturii civile a dosarului „Băneasa’ din procesul penal în urma căruia omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare săptămâna trecută ridică, inevitabil, problema recuperării prejudiciului. Oficial, în acest moment Puiu Popoviciu nu mai deține, în nume propriu, nicio afacere în România, iar ultima dată când a administrat în mod direct o astfel de afacere a fost în anul 2004. Însă mai multe companii imobiliare, care posedă zeci de proprietăți importante, sunt deținute de mama lui Puiu Popoviciu, Ligia Popoviciu, o femeie în vârstă de 87 de ani, relatează Jurnalul Național.
Președintele Franței, în România pe 24 august (Administrația Prezidențială). Președintele Franței, Emmanuel Macron, vine în România pe 24 august, pentru a se întâlni cu președintele Klaus Iohannis, anunță Administrația Prezidențială. ‘La invitația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron, va efectua, în data de 24 august, o vizită în România’, anunță Administrația Prezidențială, conform Rfi.ro.
Primarii și șefii de consilii județene și-au dat salarii cât al președintelui Klaus Iohannis. Top cinci politicieni cu lefuri de mii de euro. Președinții de CJ și edilii marilor orașe au ajuns să câștige lunar un venit similar cu cel al președintelui Klaus Iohannis. Funcționarii locali de rang înalt sunt principalii câștigători al noului sistem de salarizare. Salarizarea funcționarilor din primării și din Consiliile Județene a devenit o adevărată cursă contra cronometru pentru bunăstarea angajaților din aceste instituții. Legea salarizării unice, aprobată de Parlament în iunie, stabilește doar indemnizațiile celor care conduc administrațiile locale, lăsând la îndemâna autoritășilor locale stabilirea veniturilor subordonaților, notează România Liberă.
Vicepremierul ungar, declarație neașteptată: lovitură grea pentru ungurii din secuime. Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a calificat luni drept ”dăunătoare și periculoasă” o inițiativă cetățenească privind recunoașterea secuilor ca grup etnic independent al națiunii ungare. ”Secuii sunt unguri”, dar, ”în logica acestei inițiative”, ungurii ar putea fi împărțiți mai departe în diferite grupuri etnice, a declarat vicepremierul Semjen, subliniindu-și opoziția față de această solicitare, potrivit Stiripesurse.ro.
Rogozin spune că guvernarea de la Chișinău e pro-românească și pro-fascistă: O să vorbim cu cei care trag de aceste ațe. Vicepremierul Rusiei, Dimitri Rogozin, a acuzat că guvernarea de la Chișinău este pro-românească și pro-fascistă și a catalogat interdicția de tranzit a spațiului aerian al României drept o „crimă comisă de către Chișinău și București”. „Analiza mea spune că România și guvernarea moldovenească, pro-românească și pro-fascistă, cu multă impertinență au hotărât să fie în trend cu politica americană, care presupune rusofobie, idotism, sancțiuni și declarații sălbatice”, a declarat Rogozin, într-un interviu acordat pentru postul de televiziune rus ROSSIA-1, transmiteZiare.com.
Leucemia copiilor, boală fără tratament în România. Uitați în Italia din cauza birocrației românești. Leucemia copiilor, boală fără tratament în România. O formă agresivă de cancer în rândul copiilor nu poate fi tratată și nici măcar controlată în România, asta deși există trei aparate de specialitate în țară. Singura șansă a zecilor de copii bolnavi de neuroblastom este să meargă la o clinică din Roma care acceptă micuți din România. Prețul tratamentului ajunge la 100.000 de euro, scrieLibertatea.
Prea săraci sau zgârciți? De ce nu pot fi construite autostrăzi în parteneriat public-privat în România. Guvernul reia ideea parteneriatului public-privat pentru construcția de autostrăzi, pentru că nu le poate realiza pe toate cu banii de la buget și de la UE. Unii specialiști apreciază că este o idee bine-venită și că românii ar plăti 3-5 euro taxă pentru o autostradă montană. Alții spun că România nu are capacitate administrativă pentru a gestiona astfel de proiecte și, din cauză că șoferiii se vor îngrămădi tot pe drum național doar să nu platească taxă, investitorii nu-și vor putea recupera banii, potrivit Economica.net.
Administratorii fondurilor de pensii private au încasat 327 mil. lei anul trecut din comisioanele plătite de clienți. Profiturile nete ale administratorilor pensiilor private s-au majorat cu 51% și au ajuns la 143 milioane de lei. Cei șapte administratori de pensii private de pe piața locală au înregistrat venituri de 327 milioane de lei (73 mil. euro) din comisioanele plătite de participanți anul trecut, o sumă mai mare cu 23% față de anul precedent, arată datele agregate din bilanțurile companiilor de profil, informează Ziarul Financiar.
Șefii lui Dinamo, interziși! Oamenii lui Nicu Badea au sunat la 112! Caz incredibil înainte de partida dintre Dinamo și Gaz Metan Mediaș. „Câinii’ au revenit pe stadionul din „Ștefan cel Mare’ pentru acest meci, în urma unui acord de închiriere pe care l-au făcut cu reprezentanții clubului CS Dinamo. Președintele CS, Monica Iagăr, a aprobat folosirea stadionului pentru acest meci, însă, cu doar o jumătate de oră înainte de fluierul de start, oficialii roș-albi au avut parte o o surpriză, anunțăFanatik.ro.
Fabulos! Becali a cumpărat România cu 60 de milioane de euro. Harta achizițiilor incredibile ale patronului stelist! De când a venit patron la FCSB, ianuarie 2013, și până în prezent, Gigi a cumpărat pe bani, exclusiv de la cluburile din țară, nu mai puțin de 121 de jucători. Golofca la Steaua nu e nici cel mai extravagant transfer intern realizat de Becali și nici printre cele mai scumpe bifate de patronul roș-albaștrilor, potrivit Gazetei Sporturilor.