Acasa Revista Presei Revista presei. Gazprom e în spatele campaniei anti-Chevron

Revista presei. Gazprom e în spatele campaniei anti-Chevron

scris de Florin BUDESCU
5 afisari

Adevarul: Gazprom blochează pe şest gazele de şist „Moscova face tot posibilul ca să oprească dezvoltarea producţiei de gaze alternative în Europa, mai ales în Bulgaria şi România, acolo unde este prezentă compania americană Chevron”

Gazprom-LogoRomania libera: Ce scriu ziarele româneşti din SUA: Românii din Chicago, nemulţumiţi de explicaţiile date de Marga privind declaraţiile pro Putin „A facut public declaratii care au starnit controverse intre romani si dau ocazia unor vecini si aliati sa-si puna intrebari. Raspunsul nu a fost convingator, a sarit din lac in put si poate sa regrete ca a dat ocazia sa raspunda la astfel de intrebari. Un ministru de externe trebuie sa stie pozitia presedintelui si a tarii lui ca pe o poezie”

EvZ: „Gospodarul” Robert Negoiţă, dator vândut statului „Deputatul PSD Robert Negoiţă, cadidatul USL la Primăria Sectorului 3, este unul dintre românii cu cele mai mari datorii către statul român. Parlamentarul are probleme cu plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, dar şi în gestionarea afacerilor personale”

Curentul: Liviu Pop este depășit de mandatul la educație și anunță improvizații pentru clasa pregătitoare „Din păcate, suntem foarte, foarte întârziați la clasa pregătitoare. Vom reanaliza tot ce înseamnă cei 50 de milioane de euro dați pentru licitații raportat la cei 130.000 de elevi. Din punctul de vedere al pregătirii clasei pregătitoare, discutăm de 130.000 de elevi, pentru aceștia nu avem în momentul de față decât programele școlare. Școlile nu au fost utilate. Licitațiile le voi retrage săptămâna viitoare. Am suspendat toate plățile la Ministerul Educației timp de o săptămână, până se finalizează auditul”
Puterea: Astra Asigurări pluteşte în derivă „Una dintre cele mai mari societăţi de asigurări de lanoi este acuzată de service-urile şi de gigantulPorsche România că nu şi-a plătit datoriile de lunibune. Sumele solicitate sunt de ordinulmilioanelor de euro”

Curierul national: Cum se mai spală bani în România „Suspecţii majorează capitalul unor societăţi din România, pentru ca mai apoi să-şi retragă sumele, susţinând că vor face investiţii mult mai profitabile în alte state. Adrian Cucu (ONPCSB): Există reţele infracţionale în vestul Europei care aleg astfel să-şi repatrieze veniturile obţinute pe cale frauduloasă. «Capitalurile migrează, tranzitând ţara noastră uneori doar în scopul albirii banilor investitorilor străini»”

Bursa: Creşterea TVA a redus viteza de revenire a economiei româneşti Vladescu: „Una din greşeli a fost creşterea TVA. Dar nu este vorba de FMI, ci de un ministru de Finanţe (n.r. Sebastian Vlădescu), care a fost de acord cu o astfel de tâmpenie împotriva voinţei lui, pentru că politicienii nu au vrut altceva în acel moment şi nu a putut să ia o altă decizie”

Gandul: Naţionalistul populist Tomislav Nikolici este noul preşedinte „Nikolici, un naţionalist populist în vârstă de 60 de ani, care are în spate susţinerea Rusiei, a promis creşterea impozitelor pentru cei bogaţi, redistribuirea veniturilor pentru ajutarea celor defavorizaţi şi atragerea de investiţii străine.”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult