Acasa Revista Presei Revista presei. Graţierea lui Năstase, la mâna lui Băsescu

Revista presei. Graţierea lui Năstase, la mâna lui Băsescu

scris de Florin BUDESCU
6 afisari

Traian Băsescu are nu a aprobat nici o graţiere în 2012, printre cele peste 200 de dosare pe care trebuie să le analizeze aflându-se şi cel al lui Adrian Năstase.

Cronica română: Dosarul de graţiere al lui Năstase, pe masa şefului statului ”Peste 200 de dosare de graţiere aşteaptă să fie analizate de preşedintele Traian Băsescu, informează România TV. În actualul mandat, Băsescu nu a aprobat nici o graţiere”

EvZ: Contre dure între Mona Pivniceru şi Secţia de procurori a CSM pe numirile la şefiile din Parchete ”Atacul dur lansat de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, la adresa unor membri CSM, care ar fi dat dovadă de neprofesionalism în timpul intervievării procurorilor Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie, tensionează şi mai mult Justiţia. Analiza ministerului nu contrabalansează argumentele CSM. Numirile în funcţiile vizate să se facă la propunerile CSM, susţine Secţia de procurori a Consiliului”

Curierul naţional: Guvernul nu mai acordă ajutoare sociale angajaţilor Oltchim, invocând că aceştia au primit salariile ”Guvernul a anulat hotărârea în baza căreia o parte dintre angajaţii Oltchim ar fi trebuit să primească în luna decembrie ajutoare sociale, argumentând că aceştia au încasat salariile restante, iar acordarea ajutoarelor ar genera discriminare între beneficiari şi angajaţii care ar primi doar salariul”

Gândul: Statul obez revine: Ponta I i-a pus sub brad lui Ponta II un HG cadou “USL are terenul pregătit pentru a-şi mulţumi oamenii de partid după alegeri. Numărul şefilor din administraţia centrală a crescut până la 72.000 şi mai are puţin pentru a atinge din nou maximul “istoric”. “Statul obez” de sub guvernarea Tăriceanu număra 77.000 de funcţionari la nivel guvernamental”

eNaţional: Oprescu îl linişteşte pe Antonescu: rămâne primar! “Deşi se simte în stare să candideze la orice, Sorin Oprescu susţine că nu este tentat de Cotroceni, ci preferă să-şi ducă la bun sfârşit planurile de refacere a Capitalei“

Puterea: Ponta: Plăţile pentru imobile naţionalizate trebuie eşalonate pe un termen important de ani ”Plafonarea la 15% a despăgubirilor pentru case naţionalizate, propusă de Guvernul Ungureanu, nu este o soluţie sustenabilă deoarece creează o discriminare clară, dar singura soluţie este de eşalonare a plăţilor “pe un termen important de ani” şi de reverificare a multor dosare”

ZF: Ce schimbări aduce noul Cod Rutier în 2013 şi de ce se înghesuie lumea să-şi schimbe acum permisul ”Cu toate că noul cod rutier intră în vigoare în data de 19 ianuarie 2013, mii de români au luat cu asalt birourile Direcţiei de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pentru a-şi preschimba permisul de conducere şi practic de a evita astfel realizarea fişei medicale”

Curentul: ”Opriţi măcelul!”- parola folosită de Nicolae Militaru pentru a declanşa teroarea în decembrie 89 ”Rezervistul MapN Nicolae Militaru, racolat de serviciul sovietic de spionaj, a cerut public, pe un ton imperativ, “opriţi măcelul!“. Colonelul Goran afirmă că aceasta a fost parola prin care diversioniştii au primit ordinul de a declanşa teroarea ce avea să acopere preluarea puterii de către kgb-iştii conduşi de Ion Iliescu”

Adevărul: Aventura unui clujean în Africa: „În orice clipă ţi se poate tăia gâtul“ ”Bloggerul Darius Groza a străbătut Africa de la Nord la Sud, în patru luni. A făcut-o singur, pe motocicletă. La revenire, a adus cu el amintiri care-ţi fac pielea de găină, dar şi un nou mod de a privi viaţa”

StareaPresei.ro

93 comentarii

teo 29-12-2012 - 14:55

Domnule presedinte ! Nu numai ca nu trebuie sa gratiati un bandit de un asemenea calibru ci din contra trebuiesc deschise inca multe alte dosare in care individul acesta este implicat. Printre altele si cel al privatizarii Combinatului Siderurgic de la Galati care a fost dat pe te mir ce unui alt bandit care acum a inceput incet si sigur demolarea acestui combinat !

urbos 29-12-2012 - 15:31

Care presedinteba scarnavie? Betivul demis? Ala nu mai e presedinte ba eczema.

UnUL 29-12-2012 - 21:33

Tot i m b e c i l si isteric, nea Scarbos ?

Salut 30-12-2012 - 21:42

Hehehe, acu’ trei saptamani te ascunsesei sub pat, acu’ ai prins glas mai pedelicule, n’asa?

UnUL 31-12-2012 - 00:08

Eu dorm in pat, nu sub pat (sau pe mormanul de paie), ca tine !

nicostin 30-12-2012 - 07:59

sa intors ceva la buget din ce a jefuit nastase ??????

Salut 30-12-2012 - 09:18

Ce a jefuit mai analfabetule („sa intors”) ?

UnUL 31-12-2012 - 00:10

Ce a jefuit ? O gramada; si pe urmele lui au mers Oprisan, Mazare, Dragnea, Fenechiu, Pacuraru, si alti USL-asi de frunte (ca sa nu mai vorbim de Felix securistul).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-12-2012 - 00:42

@un NUL ?
1. DOSARUL FLOTA?
2. CASA de pe MIHAILEANU ?
3.FUGA lui HAISSAM ?
4. sI ….INCA MULTE !

UnUL 31-12-2012 - 20:08

MAJORITATEA USLAȘILOR REIAU PANA LA SUPRASATURATIE TOATE CALOMNIILE ANTENISTE, PE CARE LE TRANSFORMĂ INTR-UN FEL de „tablele legii”, pentru a-i convige pe cei „săraci cu duhul”.
Trecutul și prezentul d-lui Băsescu sunt întoarse pe toate fețele și răstălmăcite fără jenă.
– Povestea cu „Basescu alogenul” a pornit de la rusinea nationala Adrian Severin si a fost dezvoltata si amplificata de oamenii lui Felix. Marturisesc ca pe mine putin ma intereseaza ce origini etnice are un om politic roman; cel mai mare „roman” din istorie a fost Carol I, care nu avea in vine nicio picatura de sange romanesc. Si adevaratii romani nu vor fi niciodata cei care propavaduiesc nationalismul desantat, ca V.C. Tudor.
– Acuzația de a fi fost securist sau măcar colaborator este cea mai frecventă. Nu are nicio importanță că numeroșii lui dușmanii nu au găsit niciodată vreo dovadă în acest sens. Se merge pe principiul lui Beaumarchais :„Calomniați, calomniați, că tot va rămâne ceva!”
– Dl. Băsescu este acuzat că ar fi jucat un rol negativ la mineriade, punînd trenurile la dispoziția minerilor și dîndu-l afară pe dl Mănucu. Numai că la mineriada din 90 ministrul transporturilor era Corneliu Burada, iar Mănucu a fost dat afară din ordinul lui Gh Dobre, pe atunci directorul regionalei CFR Craiova. Traian Băsescu ocupa în acel moment functia de Director General al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor, lucrînd la Constanța (deci nici măcar nu era în București!). El a devenit subsecretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor (in departamentul transportului naval) la data de 13 octombrie, iar evenimentele avusesera loc pe 13-15 iunie acelasi an. (Oricum, nu îmi amintesc ca minerii să fi fost aduși la București cu … vaporul!) Ce autoritate avea un simplu inspector din minister? S-a mințit ulterior enorm pe această temă. Nu se pot lua de bune toate minciunile lui Miron Cosma și ale altor denigratori consacrați ai președintelui.
– Povestea cu flota se reia fără încetare, deși s-a fâsâit de mult; dar capsomanii o repeta de-a-nboulea. Flota – o gramada de fier vechi cu perioada de garantie depasita – a fost vanduta de Vacaroiu. Orice om de bun simt stie ca edl Băsescu nu a avut niciun amestec in afacerea asta. Si să nu uitam ca Basescu este singurul nostru om politic care a avut coloana vertebrala sa demisioneze din functii si sa se puna la dispozitia justitiei, intr-un moment cand la guvernare se aflau adversarii lui politici; daca acestia ar fi putut gasi ceva impotriva lui (vezi si celebrtele stenograme PSD!), l-ar fi bagat urgent la racoare.
– In problema casei din Mihăileanu nu s-a comis nicio ilegalitate; avem aici un alt cliseu antenist, ca si cel cu flota, reluat in pro stie (sau in ne sim țire!) de adversarii presedintelui. A cumparat casa perfect legal și la un pret corect pentru acea vreme. Gestul sau a fost insă, se poate spune: imoral!
– Băsescu nu își ține promisiunile (ba chiar „minte cu nerușinare”) A promis că demisionează și … Dar în ceea ce privește deja celebrul „demisionez dupa 5 minute”, se stie foarte bine ca ar fi fost o eroare fundamentala : „cei 322” voiau sa dea o lege care sa interzică unui președinte demisionar sa mai candideze; dar Basescu a aflat la timp si le-a dejucat planul.
– Și-a promovat „odrasla” ca europarlamentar. Dar adevărul este că EBA a fost aleasa in Parlamentul european prin vot democratic, si candidand impotriva dorintei tatalui ei. Nu spun ca locul ei e la Bruxelles, dar este departe de a fi singurul parlamentar – european sau national – care nu ar avea ce cauta in respectivul parlament, dar a fost ales prin vot. Nu e totuna cu a-și pune progenitura sef de sectie in intreprinderea in care esti director, sau a-ți pune soțiile pe liste, ca în cazul lui Antonescu și Ponta..
– I-a cumpărat Ioanei un apartament de un milion de euro. Pai pentru asta s-a vandut o casa… si poate mulți nu nu știu cat castiga un notar in Romania ! (De ce oare și-a făcut Tăriceanu fosta soție notar ?)
– „Averea fabuloasa” a lui Basescu este un alt cliseu antenist stupid si ticalos, crezut doar de indivizi fara creier,. Basescu nu este nici in Top 100, nici in Top 500, nici macar in Top 1000 al bogatilor acestei tari. MILIARDELE LUI BASESCU DIN STRAINATATE sunt ca Yeti, omul zapezilor : nimeni nu le-a vazut vreodata, dar toata lumea vorbeste despre ele! Altii sunt cei care s-au imbogatit fraudulos in vidul legislativ de dupa Revolutie.
– „Promovarea amantelor” – alt cliseu antenist. Basescu a explicat clar la emisiunea lui Cristoiu cum sta treaba cu « amanta”; dar, desigur, USL-asii stiu mai bine; probabil ca i-au ținut lumanarea !
– Băsescu „a aruncat cu noroi in medici, profesori, ziariști (??!!)”, etc. Nimic mai fals. In ceea ce ii priveste pe ziaristi, poveste cu „tziganca imputzita” a fost spusa in privat si nu era destinata sa ajunga in presa. De altfel, avand in vedere « calitatea intelectuală”, umană si morală a jurnalistilor nostri, presedintele a fost mult prea bland cu ei.
– Basescu „și-a călcat în picioare partenerii” Altă minciună ; a promis ca il va pune pe TARICEANU PRIM MINISTRU SI S-A TINUT DE PROMISIUNE. TARICEANU A ‘CALCAT IN PICIOARE’ ALIANTA DA, ALUNGAND PD-UL DE LA GUVERNARE.
– Și-a pus ca prim-ministru „o slugă” : pe Emil Boc. Adevărul e că ar fi fost bine ca toti prim ministrii post-revolutionari sa fi fost ca Emil Boc : adica, cinstiti, corecti, dedicati functiei si Romaniei, asumandu-si (constient) riscul de a-si pierde capitalul electoral (real!) de care dispunea pentru a scoate tara din marasm !
– „Furtul alegerilor” : altă calomnie ticaloasă. Dincolo de micile ilegalitati inerente in Romania (si asta de cand au loc alegeri in acesta tara), de furat a furat PSD-ul; dar nu a furat destul pentru a putea castiga.
– „Hăhăie” și glumește tot timpul; deci e neserios. Este o aberație să consideri că a avea simtul umorului este un defect … ; umorul merge mana in mana cu inteligenta.
– Basescu – spre deosebire de alti politicieni – si-a recunoscut greselile si A PLATIT PENTRU ELE; de fapt a platit indeosebi pentru lucrurile bune pe care le-a facut, fiind injurat, calomniat, manjit cu noroi de toti coruptii, securistii si alte gunoaie umane.

Salut 31-12-2012 - 01:02

Mai analfabetule cu nick schimbator, esti in stare sa spui cu subiect si predicat ce a jefuit Nastase?
In caz ca vrei sa continui pe linia asta, mai retardat pedelist, afla ca alegerile s-au terminat porcariile pe care vi le serveati intre voi erau consumate/crezute numai de voi.

Dovada este ca ABSOLUT TOTI rahatii vostri denumiti „reprezentanti” s-au strecurat in Parlament hoteste, pe baza unei legi hotesti nasita de voi si binecuvantata de jigodia nationala ca sta in fruntea voastra.

Asa ca du-te si mananca-ti rahatul cu „felix securistul” si celelalte ineptii propagandistice futile cu frustratii ailalti din PDL.

PS: din fericire pentru voi, Ponta nu e ceea ce trebuie sa fie, altfel nu chelalaiati pe forumuri. Dar s-o schimba si asta.

ValVerde 31-12-2012 - 01:22

” PS: din fericire pentru voi, Ponta nu e ceea ce trebuie sa fie, altfel nu chelalaiati pe forumuri. Dar s-o schimba si asta. ”

===

Sa nu-mi spui ca te pregatesti sa-i Che Guevara cu bombardeaua sau sa-i izolezi metoda Fidel.

UnUL 01-01-2013 - 14:19

Puisor, cum e cu termopanele ? Cum e cu cele 7 case (cumparate, cinstit, din salariul de prim ministru!)? Cum e cu banii matusii Tamara ? As putea continua lista aproape la infinit, dar esti prea batut in cap si „incremenit in proiect” ca sa imi pierd vremea incercand sa te conving.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-01-2013 - 15:13

@ Blogherimea Z V +…un NUL intrus VANDUT
1. Daca A . Nastase a gresit ca P M, a platit si va plati in continuare !Desii a fost cel mai bun PM din 1989 !
2, Daca aceasta HAIMANA politica , A GRESIT , va PLATI. desii a fost cel mai catastrofal presedinte din INTREAGA ISTORIE a ROMANIEI !

…..RETINE : VA PLATI !

UnUL 01-01-2013 - 19:58

DesiI (?). Invata ortografie, puisor. Si, nu : cel mai numn prim ministru a fost dl. Boc. reiau o postare de pe forumuri, semnata radu:
DL. BOC A FOST CEL MAI BUN PRIM MINISTRU PE CARE IL PUTEA AVEA ROMANIA INTR-O PERIOADA EXTREM DE DIFICILA, ASA CUM NU NUMAI ROMANIA CI NICI LUMEA NU A CUNOSCUT DE LA MAREA CRIZA DIN 1933. EL A FACUT CEEA CE TREBUIA FACUT, A LUAT MASURI DURE DAR INEVITABILE, A INCEPUT REFORME RADICALE CE TREBUIAU FACUTE ACUM VREO 20 DE ANI IN DOMENIUL SALARIZARII, PENSIILOR, SANATATII, INVATAMANTULUI, CU RISCUL ASUMAT DE A-SI RUINA ASTFEL CAPITALUL POLITIC CONSIDERABIL DE CARE DISPUNEA LA INCEPUT. TOT RESPECTUL DOMNULUI BOC.

UnUL 01-01-2013 - 20:00

Scuze pentru tastare : „cel mai bun …” Si, evident, Reiau cu R mare la inceput de propozitie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 01-01-2013 - 21:16

@…. un NUL VANDUT !
Nu este nevoie de scuze!
vizibil esti SEMIDOCT !
Da banii inapoi CICLOPULUI !
TOT esti ineficient , iar DUCELE de RAPA !
ARE de PLATIT unui POPOR pe care
La FURAT in MOD DESCHIS !

UnUL 02-01-2013 - 00:13

Tu vorbesti de „semidoct”, confundand niste erori de tastare (nu am studii de dactilografie!) cu greseli grave de limba romana (desi scris in repetate randuri cu 2 i , de exemplu! Sau, in postarea de mai sus, „l-a furat” scris fara cratima, v i t a incaltata !). Esti stupid si ridicol.
P.S. Confunzi titulaturile. „Ducele de Rapa” este preainaltimea sa (la propriu) Cacarau de Cacareaza ; am scris-o de mult pe forumuri.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 02-01-2013 - 00:48

@ un NUL vandut …la pret redus !
Este momentul sa …i-mi cer scuze
Te-am supraevaluat ! Esti doar un
SFERTODOCT ….Iar cu chiorpecu !
Ramane cum ne-am inteles !
Ducele de RAPA ! a ROMANIEI !

UnUL 02-01-2013 - 21:34

„IMI cer scuze”, fara cratima, analfabetule ! Curat „Parpanghel”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 02-01-2013 - 21:45

@ un NUL vandut la pret redus
Te bagai in phopfoloantza metii,
Fara cratima , dar cu patima !
Si o fac oridecate-ori cu patima !
Si evident cu cratima !

tifu 31-12-2012 - 17:56

Ce se tot mesteca atata rahat cu gratierea pungashului ala?
Inca nu i-au dat destul. Ii trebuiau vreo 20 de ani si averea confiscata.
Basescu e la fel de talhar. Si el ar trebui incarcerat dar asta nu inseamna sa-l elibereze pe nastase. De ce se face mereu contrastul asta?
Nu-i de fapt nici un contrast. Amandoi au facut eforturi supraomenesti ca sa jefuiasca poporul cat mai eficient posibil.
Si au gasit cai diferite, dar au avut acelasi tzel.
Si Ponta va face la fel. Nu va amagiti ca va fi mai bine.
Singurul bine deocamdata e ca a inceput razboiul intre talharii de varf. Numai ei se pot executa intre ei, ca cei de jos nu-i pot atinge.

salut 02-01-2013 - 00:49

@ Unul

In primul rand, La multi ani, mai secatura!

In al doilea rand, sa-ti transmit niste noutati, ca pari rupt de lume, ca soldatul japonez la 30 de ani dupa incheierea razboiului:

– alegerile s-au terminat, mai draga; e inutil sa ingurgitezi aceleasi conserve (propagandistice) pedelice expirate. Doar ca paranteza mentionez ca rezultatele au fost dezastruoase pentru gaurile de coor pe care le pupai pana acum, deci, daca ai fost platit pentru postarile astea, reorienteaza-te repede; daca esti doar prost…asta e, nici Dumnezeu nu cere.
– in anul de gratie 2013 (care tocmai a inceput – vezi, afli noutati in fiecare propozitie…citeste cu atentie ! ) – spuneam ca in anul 2013, Romania are de platit 5 miliarde de Euro pe la FMI si prin alte parti. Te las sa ghicesti care dintre „cei mai buni prim-ministri” (Boc 1, Boc 2….Boc 5) au indatorat Romania in numai 2 ani cati toti ceilalti „prosti prim ministri” in 20 de ani.
De asemenea ai dreptul la trei incercari sa numesti cine a fost deasupra slugii ce se numea prim-ministru; de fapt cine l-a impins sa faca toata distrugerea programata a Romaniei.

Cum spuneam intr-o postare anterioara, mai secatura, numai fudulia va depaseste prostia adanca, hotarata, intepenita, ardeleneasca din dotare. E minunat ca postezi pe forum; Ponta a incheiat pactul cu diavolul (si va plati pentru asta) si exista pericolul ca lumea sa uite rautatea cu care ati guvernat impotriva Romaniei. Tine-o tot asa, adu-ti si tovarasi, injura-ne ca indraznim sa credem ca menirea unui prim ministru si a unui presedinte este alta decat sa faca reduceri cu 25% la pensii si salarii si sa indatoreze tara in doi ani cat altii in 20. Ajuta-i pe romani sa nu uite!

baseseko 02-01-2013 - 01:36

Pai bine mai baieti, eu pot sa mai am baza doar in cei plecati de acasa cum este MACHE si VAL VERDE ?

ValVerde 02-01-2013 - 16:44

Si pe urbos si salut.

Nu-i uita pe astia doi.

Il ajuta pe Basescu fara sa vrea.
Sint asa timpiti, ca lumea normala se aliaza instinctiv cu cei pe care ii injura ei.

baseseko 02-01-2013 - 18:09

B u n sfat ,de apreciat. Am sa reflectez serios in zilele urmatoare privind infiintarea unui nou corp de consilieri externalizati din care sa faceti si voi parte. Evolutia voastra este in centrul preocuparilor mele si a unei parti dintre consilieri mei .

ValVerde 02-01-2013 - 18:23

Da’ o sa ma lasi si pe mine sa ma dau cu elicopteru’ ??

baseseko 02-01-2013 - 18:37

La mine se vine doar in urma consultarilor dintre voi si ajungerea la un consens. Dumneata va trebui sa te repatriezi in primul rand, sa urmezi un curs serios in domeniile de baza si chiar elementare.
Pe Iulian Chifu l-am acceptat doar dupa lecturarea articolului cu gaina care naste puii vii. Traditie la Evenimentul Zilei de pe timpurile maestrului Cristoiu cel mic cu capul .

ValVerde 02-01-2013 - 18:51

Nah…nu sint interesat.
Daca pui elicopteru’ la bataie, mai vorbim.

Intre timp, Hai Ponta !!!

baseseko 02-01-2013 - 19:09

ha ha ha ha, pai bine ma baiete,exista in hangarele aviatiei un model cu pedale, un fel de girocopter. Inveti , initial cu acest model si dupa aia mai vedem . Parca Ponta a ajuns de pe locul de copilot pe cel de conducator, cu aceiasi metoda . Masina cu pedale ma baiete ,ha ha ha ha .

ValVerde 02-01-2013 - 20:39

” pai bine ma baiete,exista in hangarele aviatiei un model cu pedale”

===

Io-l vreau pe-al tau !
Cu Udrea de piloata.
Da’ s-o inveti sa taca ! Si sa dea la pedale.
Sau macar sa dea din picioare, dar in tacere !

baseseko 02-01-2013 - 21:27

ha ha ha da ‘h prost mai esti, te-ai exclus dela sine. Ai crezut ca asociati de culoare cu care de zbengui te vor urma in aventuri lipsite de sanse . Nici cel mai borat nu se asociaza cu perdanti , iar tu ma baiete chiar esti perdant, si sa emiti pretentii la doamne distinse ,intrece masura. Ramai acolo si extrage gaze in continuare a part h ha ha ha

ValVerde 02-01-2013 - 22:04

Uite, vezi ? De aia o sa te demita Crin. Nu stii sa imparti.
Nu stii sa fii generos si sa-i lasi si pe altii sa se bucure de fructele din care musti tu…

Ramii tu cu elicopteru’ tau. Eu ma multumesc cu Udrea biciclista….

BULA 02-01-2013 - 17:19

PSD nu s-a opus cand Basescu a indatorat tara la FMI. Doar Tariceanu a mormait ceva.
Parerea mea e ca Ponta nu e decat o marioneta si ca la ordin primit din afara tarii va luat decizii in defavoarea romanilor. Este si fara calitati deosebite, fara experienta in viata reala (ce tine de productie si de economie). E facut la scoala de activisti de partid infiintata de americani dupa ’89.
Cred ca anul asta vor fi manifestatii de amploare impotriva complotistilor care au pus stapanire pe Romania dupa ’89.

ValVerde 02-01-2013 - 17:34

Bula,

1. Smiorcaie-te mai precis. Cine din afara? Bulgaria ? Tailanda ? Angola ?
2. Nu-mi dau cu parerea in privinta deciziilor impotriva romanilor, dar sigur va lua decizii impotriva ta. Nu conteaza despre ce e vorba, tu le consideri pe toate impotriva ta.

La Multi Ani si mai putine lacrimi !

BULA 02-01-2013 - 19:03

Era vorba de colonistii din Vest (SUA & NATO), aia care au bombardat si dezmembrat Iugoslavia si care au pulverizat industria din tarile est-europene, instaland la conducere regimuri marioneta.

ValVerde 02-01-2013 - 20:44

Pai ce nu zici asa de la inceput ?
Te invirti in jurul cozii cu „ordine din afara tarii”…zi-le verde in fata, ce ? Ti-e frica de SUA sau de NATO ???

Da’ FMI -ul ??
Astia dau ordine ? Colonizeaza ?
De ce-i menajezi ?? Ai vreun interes? Pe tine cine te plateste sa dai cu flasneta pe forum in apararea FMI ???

BULA 02-01-2013 - 21:02

FMI este instrumentul prin care colonistii distrug tarile mici. Decizia politica se ia mai sus de FMI.

ValVerde 02-01-2013 - 21:04

Aha…cozi de topor !!!
Da’ daca le furam instrumentul, cu ca mai dau in noi ?

UnUL 02-01-2013 - 21:36

Pentru culture ta generala (O sa ma intrebi, desigue, ce e aceea „cultura generala”) , finalul unui articol scris de un politolog de renume international :
„Acestea fiind spuse, incotro merge Romania la ceasul dominatiei useliste? Mi-e teama ca spre Est, spre Ucraina, Belarus si Rusia. Vom vedea care vor fi masurile viitorului guvern USL pentru a diminua ingrijorarile occidentale. Inainte de orice, noul guvern va trebui sa convinga UE si NATO ca-si respecta angajamentele si ca nu minte. Un premier plagiator este o imensa problema pentru credibilitatea tarii. Nu e vorba de pedanterii academice, ci de lucruri extrem de serioase. Nu vreau sa sun exagerat de pesimist, dar anul 2013 nu mi se pare foarte promitator in ce priveste soarta democratiei romanesti.
Vom asista, probabil, la prelungirea tensiunilor si spasmelor din 2012, pe fondul saracirii populatiei si al izolarii internationale. Iar liderii USL se vor intrece in a imita despotismul impertinent al lui Lukasenko si “democratia dirijata” a lui Putin. Este ceea ce numesc bonapartismul cu chip securisto-mafiotic. In atari conditii, opozitia democratica din Romania nu poate sa bata pasul pe loc ori sa capituleze.
Au mai existat perioade dificile, Romania nu facea parte pe atunci din structurile euro-atlantice. Nu urmeaza timpuri usoare, pozitia lui Traian Basescu este, neindoios, subrezita, dar rolul sau este departe de a se fi incheiat. Viitorul nu este total ipotecat acestor personaje izvorate parca din imaginatia lui Urmuz combinata cu aceea a lui Mario Puzo. Vor conta imens ziarele, revistele, portalurile, blogurile, retelele de socializare, mobilizarea societatii civile. Va conta, mai presus de orice, curajul de a nu ingenunchea.”

UnUL 02-01-2013 - 21:41

Am incercat sa-i raspund secaturii ce semneaza „Salut”, dar s-a cenzurat

UnUL 02-01-2013 - 21:43

Bun, sa mai incercam. Ii transmit ji go di ei in chestiune finalul unui articol scris de un politolog de renume international. Asta pentru cultura generala a lui Jigodel, desi cred ca habar n-are ce e aceea cultura generala:
„Incotro merge Romania la ceasul dominatiei useliste? Mi-e teama ca spre Est, spre Ucraina, Belarus si Rusia. Vom vedea care vor fi masurile viitorului guvern USL pentru a diminua ingrijorarile occidentale. Inainte de orice, noul guvern va trebui sa convinga UE si NATO ca-si respecta angajamentele si ca nu minte. Un premier plagiator este o imensa problema pentru credibilitatea tarii. Nu e vorba de pedanterii academice, ci de lucruri extrem de serioase. Nu vreau sa sun exagerat de pesimist, dar anul 2013 nu mi se pare foarte promitator in ce priveste soarta democratiei romanesti.”

UnUL 02-01-2013 - 21:46

Si continuarea se cenzureaza din nou. Pacat.

urbos 02-01-2013 - 21:47

Mai du-te-n gatu ma-tii.

UnUL 02-01-2013 - 21:50

Dupa tine. Rapciugos !

urbos 02-01-2013 - 21:52

Taci ma vierme. Omoara-te dreacu, basist schizofrenic.

ValVerde 02-01-2013 - 21:57

Of doamne mai UnULe, nici sa injuri ca lumea punga asta de puroi, numita urbos, nu te pricepi !

Pai ce spui tu e ca te duci unde te trimite urbos, dar dupa ce trece el pe acolo…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 02-01-2013 - 21:49

@un NUL vandut la pret redus !
Sfertodoctule , ROMANIA nu a avut un nivel de trai atat de scazut ca si in epoca chiorpecului , niciodata ! In rest ai sictir in Quizda Metti !

UnUL 02-01-2013 - 21:51

Hai sa mai incerc un citat din presa, pentru ineptii mei opozanti :
Prin 2003, am descoperit cu surprindere că exista un politician care vorbea limba din articolele mele şi ale celor câţiva prieteni ai mei. Era limba reformei radicale, a modernizării statului, a pro-europenismului decis şi a pro-americanismului fără ezitări : Traian Băsescu. Asemeni multor intelectuali — majoritatea lor, astăzi, l-ar vrea mort — am considerat că e o agendă care trebuie susţinută. A survenit trădarea lui Tăriceanu.
Din acel proiect ce promitea să ne salveze definitiv s-a ales praful şi pulberea. Apoi, ca într-un blestem, castelul din cărţi de joc s-a ruinat: au urmat suspendările, voturile aberante, alianţele contra naturii, campaniile atroce prin televiziunile foştilor securişti, ameninţările, injuriile, transformarea intelectualilor care se încăpăţânau să nu abandoneze iluziile anului 2004 în paria, în rău-făcători şi duşmani ai poporului.
După aproape un sfert de veac, m-am întors în punctul de plecare. Dar mult mai rău decât în 1990. Atunci, erau destui inşi care comunicau în aceeaşi limbă. Astăzi, au rămas cam câţi ştiutorii de Ter Sami, dialectul limbii lapone despre care se spune că-l vorbesc doar doi oameni.

urbos 02-01-2013 - 21:55

Labar schizofrenic, tradarea a fost din capul locului a excrementului tau Basescu. Scarnavia ta securista, lepadatura care a invatat democratie de la Stalin, s-a apucat imediat dupa alegeri sa faca ce facuse si in guvernarea CDR, sa-si insele aliatii, sa faca „opozitie” de la putere. Lepra ta, schizofrenicule, in loc sa se ocupe de PSD, a inceput atacul asupra PNL, pe care, a si incercat sa-l distruga. Insa n-a reusit, spre disperarea ta de fiu de catea.

Jancsi 02-01-2013 - 23:11

Mda ! PNL-ul nu are nevoie sa-l distruga cineva din exterior. Il va distruge Zambila C a c a r a u, topindu-l in PSD.

Salut 02-01-2013 - 22:03

„UnUL (Zero)
02-01-2013 at 21:51
….:”
————————

FVL (foaie verde loboda).

Unul care se crede alfabetizat il citeaza pe un altul ce se crede telectual in articole de genul „Cine-s io, omul minune, mananc gem si ma kak prune” Plangaciune si zero idei. Tipic pedelist.

UnUL 02-01-2013 - 21:53

Cei din PDL sunt mult mai incompetenti si mult mai corupti decit cei din usl, asa cum o arata rezultatele alegerilor ? Nu. Dimpotriva. Intr-adevar, PDL-ul nu are oameni foarte competenti, nu are buni comunicatori, dar ce oameni foarte competenti, foarte cinstiti, foarte corecti, incoruptibili sunt dispusi sa accepte sa fie zilnic injurati, insultati, calomniati, atacati si chiar agresati de derbedeii, de huliganii, de repetentii, de plagiatorii, de banditii, de lichelele din usl si din spatele usl ? Cei care au votat impotriva PDL-ului au fost indobitociti de minciunile, calomniile, dezinformarile, intoxicarile si manipularile banditilor din usl si de la televiziunile infractorilor Felix, SOV, Ghita si DDD. PDL-ul a facut maximum posibil pentru a salva tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati, pentru a scoate tara din recesiune si a o readuce pe crestere economica, intr-o perioada extrem de grea, de criza economica mondiala. Doar imbecilii confunda efectele crizei economice mondiale, cu efectele guvernarii PDL. Doar imbecilii nu-si dau seama ca fara masurile corecte si absolut necesare de austeritate, astazi tara ar fi fost in faliment, ca salariile si pensiile ar fi fost mult mai mici, ca nu s-ar fi putut plati cu lunile, ca somajul ar fi fost foarte mare, ca inflatia ar fi fost scapata de sub control, ca moneda nationala s-ar fi prabusit. Doar imbecilii nu se intreaba de ce oare s-au coalizat cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi, cei mai mari escroci si cele mai mari lichele impotriva Presedintelui si PDL-ului. Pentru ca Presedintele nu i-a lasat sa fure si a refuzat sa permita sa li se inchida dosarele penale. Pentru ca Presedintele si PDL-ul au declansat si au sustinut lupta impotriva coruptiei. Doar imbecilii nu fac deosebirea intre un partid in care maximum 10% sunt posibil corupti, despre care se spune ca au furat zeci sau sute de mii de euro si partidele din usl, in care cel putin 90% sunt sigur corupti, despre care se stie precis ca au furat milioane, zeci de milioane, sute de milioane si chiar miliarde de euro, si impotriva carora exista mii de dovezi zdrobitoare, sute de dosare penale grele si zeci de procese pe rol, dar pe care justitia noastra corupta le tergiverseaza de ani de zile.

UnUL 02-01-2013 - 21:53

Doar imbecilii nu se intreaba de ce oare s-au coalizat cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi, cei mai mari escroci si cele mai mari lichele impotriva Presedintelui si PDL-ului. Pentru ca Presedintele nu i-a lasat sa fure si a refuzat sa permita sa li se inchida dosarele penale. Pentru ca Presedintele si PDL-ul au declansat si au sustinut lupta impotriva coruptiei. Doar imbecilii nu fac deosebirea intre un partid in care maximum 10% sunt posibil corupti, despre care se spune ca au furat zeci sau sute de mii de euro si partidele din usl, in care cel putin 90% sunt sigur corupti, despre care se stie precis ca au furat milioane, zeci de milioane, sute de milioane si chiar miliarde de euro, si impotriva carora exista mii de dovezi zdrobitoare, sute de dosare penale grele si zeci de procese pe rol, dar pe care justitia noastra corupta le tergiverseaza de ani de zile.

urbos 02-01-2013 - 21:56

Nimeni n- a furat mai mult decat dementul Basescu si satra lui. Meritati sa fiti omorati toti, in chinuri. Sper ca nu e timpul pierdut.

salut 02-01-2013 - 22:13

Ce dreaq il bagi in seama? Nu vezi ca i-a stat ceasul? L-or fi uitat astia de la PDL in dulap si s-au dus la munte.

urbos 02-01-2013 - 22:17

Doar cat sa-mi bat joc de schizofrenic.

ValVerde 02-01-2013 - 22:17

Salurbos sau Urbosal ??

urbos 02-01-2013 - 22:30

Ce e ma cacatel, te bagi in seama? Te bucuri ca s-a animat forumul si mai scapi de plictiseala care te-a chinuit de revelion, proasta dreacu. Nu te-au halit pisicile alea?

ValVerde 02-01-2013 - 22:34

urobos, tumoare cangrenata, mai traiesti jumulitule ?

UnUL 02-01-2013 - 21:55

Alt citat din presa :
Doar imbecilii nu se intreaba de ce oare s-au coalizat cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi, cei mai mari escroci si cele mai mari lichele impotriva Presedintelui si PDL-ului. Pentru ca Presedintele nu i-a lasat sa fure si a refuzat sa permita sa li se inchida dosarele penale. Pentru ca Presedintele si PDL-ul au declansat si au sustinut lupta impotriva coruptiei. Doar imbecilii nu fac deosebirea intre un partid in care maximum 10% sunt posibil corupti, despre care se spune ca au furat zeci sau sute de mii de euro si partidele din usl, in care cel putin 90% sunt sigur corupti, despre care se stie precis ca au furat milioane, zeci de milioane, sute de milioane si chiar miliarde de euro, si impotriva carora exista mii de dovezi zdrobitoare, sute de dosare penale grele si zeci de procese pe rol, dar pe care justitia noastra corupta le tergiverseaza de ani de zile.

UnUL 02-01-2013 - 21:56

Scuze : ma balbai de nervi :
Unii au început deja să îşi pună speranţa în „înţelepciunea” liderilor USL că nu vor strivi statul de drept şi că se vor abţine cu generozitate de la anihilarea libertăţilor fundamentale, dar este o speranţă greşit plasată din cel puţin două motive. Faptul că am ajuns, ca vechii atenieni, să ne rugăm zeilor să le dea conducătorilor noştri înţepciunea să nu facă rău cetăţii este deja semn de slăbiciune a statului şi de tirania. Când nu te mai bazezi pe lege ca să te apere ci pe bunăvoinţa şi bunacredinţă a conducătorilor, atunci libertatea este în pericol de moarte. În al doilea rând, liderii USL nu au demonstrat în trecut nici înţelepciune, nici modestie, nici reţinere, nici un ataşament nestrămutat la valorile libertăţii şi democraţiei. De aceea, a aştepta ca gruparea oligarhică din fruntea ţării să acţioneze ca un „despot luminat” colectiv ar fi un păcat de moarte.
În decembrie 1989, de Crăciun ne-am luat raţia de libertate. După 23 de ani, de acest Crăciun, ne pregătim să înghiţim o doză masivă de totalitarism. Soarta României atârnă acum de un fir de păr pentru că depinde de un număr foarte mic de oameni să salveze libertatea şi să nu lase organismul naţional să fie otrăvit din nou de tiranie.

UnUL 02-01-2013 - 21:56

Viitorul USL-ist al Romaniei
1. Cursul valutar se va stabiliza la 4,5 euro/leu.
2. Pensiile si salariile bugetarilor vor fi majorate, la inceputul fiecarui an, cu 0,001%.
3. Voiculescu va deveni consilier prezidential pe probleme de economie.
4. Romania va sprijini financiar Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si SUA.
5. Justitia se va ocupa, in exclusivitate, de furturile de gaini.
6. Constitutia va fi modificata periodic, in functie de “necesitatile politice” ale USL. La fel si legile.
7. Plagiatul va fi declarat sport national.
8. Procentul de promovabilitate la bacalaureat va creste la 100% prin scoaterea camerelor video din salile de examen.
9. Admiterea in facultati va fi posibila si cu studii gimnaziale.
10. Turismul intern va cunoaste o dezvoltare fara precedent, cu sprijinul lumii interlope. Printre cele mai vizitate destinatii turistice se vor numara satele “martirizate” de procurori in vara anului 2012.
11. Traseismul electoral va intrece sportul rege
12. Barroso si Reading vor fi portari la Cotroceni
13. Gordon ii va servi cafeaua lui Cacarau
14. Monitorul Oficial va contine poze cu Ponta si Daciana
15. Pivniceru va fi copilotul de aur al echipajului USL
16. TVR 1 va emite in toata galaxia
17. Sova va reusi sa calculeze orice, oricand, cu o precizie elvetiana
18. Spaga se va impozita
19. Pasajul Basarab se va prelungi pana in Rusia
20. Iliescu va fi canonizat

UnUL 02-01-2013 - 21:57

21.Antonescu va aparea pe bancnota de 5000 lei
22.Gadea va fi director general la CNN
23.Politicienii romani vor avea cel putin 4 concedii si 6 mini-concedii pe an, toate pe Coasta de Azur, Grecia, Spania, Maldive, sau la libera alegere. Diurna va fi de 500 euro pe zi.
24.Toti absolventii care nu reusesc la Bac vor avea o indemnizatie de somaj de 800 de euro pe luna timp de 4 ani
25.Fiecare taran va primi din partea guvernului cate un tractor pentru nevoile familiale, iar cei care au deja vor primi in dar cate un BMW x5.
26. Fuego va scrie noul imn al Romaniei
27. Mazare va legaliza prostitutia, iar violul virginelor va fi recompensat cu un sejur la Mamaia
28. Gorjul (colegiul lui Ponta) va deveni Capitala Romaniei
29. Limba rusa va deveni limba oficiala
30. Mircea Geoana va avea cea mai laudata scoala de dans contemporan
31. Marean Vanghelie va primi premiul Pulitzer pana la moarte
32. La scoala se va introduce o noua materie : numaratul oualelor.

urbos 02-01-2013 - 22:00

Si ma-ta va fi descoperita pe lista violurilor facute de Kior in tinerete.
Du-te ma la spanzuratoare, infectia pamantului.

UnUL 02-01-2013 - 23:02

Nu te-ai spanzurat inca ? Atunci grabeste-te !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 02-01-2013 - 22:10

@un NUL vandut la pret redus
De EBA fata tatei, agramata cea care de la LUXTEN a incasat sume cat un fond de pensii dintr-un cartier al capitalei , nimic !
De Ioana fata tatei , cu un apartament urias obtinut din vanzari anterioare, din actele de la BRD cu sume babane,nimic!
De imprumutul dnei UDREA de 3 milioane de euro , rambursate de un neica nimeni,nimic!
De iesirea din pat a primarului PDL APOSTU cu modesta suma de 50.000 de euro nimic !
De bani de autostrazi furate in devalmasie ,nimic !
GOLAN AMPHUTZIT !

ValVerde 02-01-2013 - 22:13

” De imprumutul dnei UDREA de 3 milioane de euro”

===

Vezi ?! Uite de aia imi place mie de Udrea…femeie chivernisita…gospodina cumpatata…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 02-01-2013 - 22:22

@ Doamna lu’h Wakka-verte!!!! Doamna lu’h Wakka-verte !!!!!!!!!
Bhoul DVS. e scapat de sub control !
Castrazhil dreaq de impOtent , se culca pe phisatoare si rage peacilea !

ValVerde 02-01-2013 - 22:24

Hai ba, nu tipa ca m-am asezat pe tine din greseala…sint racit si nu mi-am dat seama de miros.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 02-01-2013 - 22:29

Bhoulene , te avertizaram ca esti blocat la nivelul sinapselor si nu a sinusurilor ! Tu nu esti racit ! Esti bou de-a binelea !

UnUL 02-01-2013 - 23:03

Citesrte ce scriam mai sus, nataraule. Preotul nu repeta predica pentru o baba surda !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 02-01-2013 - 23:10

@
NULitate Basesciana !
Dobitocia oranjgutanilor este intruchipata de tine !
Sictir in Quizdoloantza Metti !

UnUL 02-01-2013 - 23:09

Parpanghel, iar nu ti-ai pilit coarnele (nu alea pe care ti le-a pus nevata, alea din nascare!). Impungi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 02-01-2013 - 23:21

Jancsikam
Nem basznad meg az anyukadath
Te gyasz magyar !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 02-01-2013 - 22:01

@ un NUL vandut la pret redus :
Cu exceptia citatelor mincinoase trase la copy/paste ai ceva personal de adaugat !
Datoria EXTERNA a ROMANIEI a fost dublata in perioda guvernelor BOC/Basescu
Fonduri EUROPENE pt. infrastructura TARII au fost furate de CLICA BASESCU !
Hay , te-n QIZDOLOANTA METTI ,mizerabilule !

Un roman 02-01-2013 - 23:19

Cam Nul esti tu, deseu uman !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 02-01-2013 - 23:28

@ niemandul care se da roman !
Lepra ambulanta , sfertodoctule!
Incerci alte variante dar pdl-ul este GATA !

UnUL 02-01-2013 - 23:22

„Romane”, merci pentru interventie ; nu puteai spune mai bine, Dar este clar ca Parpanghel, care nu stie sa scrie (vezi ghiotura de greseli de ortografie comise !), nu stie nici sa citeasca. (Sau poate a baut prea mult si vede dublu, adica 2 n !)

Un roman 02-01-2013 - 23:45

Nu, puisor ; eu ii raspundeam celui ce semneaza „Un roman”. Dar probabil ai experienta la capitolul „personalitate multipla” (adica „schizofrenie”, in limbaj medical !) Caci, cum scriam mai jos, se pare ca e vorba de unul si acelasi balaur USL-inos cu 3 capate.

urbos 02-01-2013 - 23:54

Hahahaha, cretin ca toti basistii, mereu vreti sa pareti mai multi starpituri demente. Iar uiti sa-ti schimbi nickul cretinule? Hahahaha!
Pana si dobitoaca de vaca verde trebuie sa admita ca turma ei basista e o adunatura de bolnavi psihic.

De ce taiati? Sa vada schizofrenicul ca e schizofrenic!

Un roman 02-01-2013 - 23:48

A propos : ce este acela un „schizofrenc” ?

UnUL 02-01-2013 - 23:07

Fara imprumutul de la FMI acum eram alaturi de Grecia, vitelus !
Fondurile pentru infrastructura s-au furat pe plan local, nu central (vezi firma de drumuri unde e actionar Dragnea, si atatea altele ale unor USL-asi de frunte…!)
P.S. Se vede dupa limbaj ca ai facut Academia de dans si bune maniere de la Glina.

Un roman 02-01-2013 - 23:16

Reiau ce scriam deja, desi ma indoiesc ca natarai vor pricepe :
Printr-o simpla stampila acest popor n e r o d ne-a intors in anii 90, stergand cu buretele toate cuceririle democratice din ultimii ani, independenta justitiei, timidele prime victorii impotriva coruptiei, slabele dar realele progrese economice, apropierea noastra de Europa civilizata, etc. Ne-am intors la dictatura stangii, la partidul-stat rosu, la botnita pusa justitiei si presei, la hotia devenita politica de stat, la imunitatea hotilor in fata legii. Vom canta din nou : Multumim din inima partidului. Vom avea cel mai dezgustator si penibil parlament de dupa Revolutie, compus in proportie de peste 50% din hoti si plagiatori (adica tot hoti!), corupti, puscariabili (27 de condamnaţi, arestati, incompatibili şi cercetati penal. Deocamdata !), traseisti al caror loc ar fi fost pe centura si nu in parlamentul Romaniei, lichele si incapabili. „Eterna recunostinta” poporului abrutizat de Antene !

Un roman 02-01-2013 - 23:18

P.S. Scuze : voiam sa scriu : natarai ca Urbos, Parpaghel sau Salut (oare unul si acelasi balaur USL-inos cu 3 capate ?)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 02-01-2013 - 23:24

PSS@ oranjguthan!
Nu tzine , Tzaganul singur
Va phoote naparcilor !

Un roman 02-01-2013 - 23:27

Pai intr-adevar pseudonimul corespunde culturii si limbajului. Eu sunt roman, tu esti ce spui.

Un roman 02-01-2013 - 23:41

Doar atata poti ? Mai incearca ! Oricum, esti de rasul curcilor.

salut 03-01-2013 - 00:10

Asta scrie… isi raspunde singur…poate da si in judecata Posta ca i-a intarziat corespondenta….

Dumnezeule, astia au cablat toata Socola !

urbos 03-01-2013 - 00:31

Astia sint toti dilii. Nu e gluma. Toti fac la fel. Dementa aia de Udrea aparea in emisiuni si spunea ca e o admiratoare de-a ei. Toti basistii sint bolnavi psihic.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 03-01-2013 - 01:32

Sareaqu bhoulean, distinsa mrs. wakka verte lo hi juganith , in noaptea asta ~nashol momenth la inceput de an nou !Da lo phi prins cu scarbavnicul madular si poza nutzici !

ValVerde 03-01-2013 - 06:17

Ba rudimentarule !
Eu cu d-na Nuti Udrea din Plescoi am o relatie intelectuala bazata pe respect mutual si sincera apreciere.

Baga-ti Dero in urechi sa-ti mai speli gindurile alea murdare…ce s-a intimplat cu tine ??? Tu erai bun cu detergentii. !!!

Un roman 02-01-2013 - 23:43

Si t a m p i t si intolerant si antisemit ? Mda : toate trasaturile unui individ batut in cap si de cea mai joasa speta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult