Acasa Revista Presei Revista presei. Grindeanu a fost prins fumând în biroul lui Dragnea

Revista presei. Grindeanu a fost prins fumând în biroul lui Dragnea

scris de Z.V.
12 afisari

Componența noului Guvern propus de PSD și ALDE, retragerea cetățeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu, imaginile în care premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a fost suprins fumând în biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, o nouă absență a fostului deuptat Sebastian Ghiță de la sediul IPJ Prahova unde trebuia să semneze pentru controlul judiciar, precum și trimiterea în judecată pentru luare de mită a șefului Poliției Rutiere Piatra Neamț și a 12 agenți, dar și rezultatele jucătoarelor române de tenis la turneul de la Shenzhen sunt principalele subiecte ale zilei de 4 ianuarie.

grindeanu_fumandCe spune Sorin Grindeanu după ce a fost prins fumând în biroul lui Dragnea. Premierul desemnat Sorin Grindeanu a recunoscut că a fumat în biroul președintelui PSD Liviu Dragnea, însă a precizat că țigara era una ‘cu aburi’ și că nu a încălcat legea, scrie Jurnalul Național. Sorin Grindeanu a precizat că este un fumător înrăit ?i că îi este greu să respecte legea, însă o va respecta oricum.

Noul guvern, prezentat de Dragnea și Tăriceanu. Grindeanu: „Îmi înțeleg foarte bine postura”. Premierul Sorin Grindeanu va fi secondat de doi vicepremieri, Sevil Shhaideh, de la PSD, și Daniel Constantin, de la ALDE, cei doi asigurând și portofoliile de ministru la Dezvoltare Regională, Administrație și Fonduri europene, respectiv la Mediu, scrie Gândul. Noul Guvern va avea 24 de portofolii de ministru pline și doi miniștri delegați. Structura Cabinetului a fost prezentată de șefii PSD și ALDE. Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a asistat la prezentarea făcută de Liviu Dragnea, care a precizat că premierul va comunica după ce lista va fi depusă oficial la parlament. „Îmi asum întreaga răspundere”, a explicat Dragnea. „Îmi înțeleg foarte bine postura. Suntem un guvern politic, dar politica se face în altă parte”, a comentat și Grindeanu.

Conducerea Parlamentului a aprobat calendarul învestirii Guvernului: audierile încep miercuri la 8.00, votul după 15.00. Birourile Permanente eeunite ale celor două Camere au aprobat, marți, calendarul învestirii noului cabinet, urmând ca miniștrii propuși de PSD și ALDE să fie audiați în comisiile de specialitate între orele 8.00 și 14.00, iar de la 15.00 premierul desemnat va veni în plen pentru prezentarea Cabinetului, a programului și pentru a cere votul de încredere, anunță Economica.net. „De la ora 8.00 la 14.00 programul va include audierile candidaților propuși pentru funcția de ministru în comisiile de specialitate. De la ora 15.00 va urma în plen prezentarea programului de guvernare și a listei Guvernului de către prim-ministru, dezbateri, și apoi votul de încredere al Parlamentului”, a anunțat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

UDMR susține noul Guvern: Nu avem motive să nu îl votăm pe Sorin Grindeanu. Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu are niciun motiv să nu îl voteze pe Sorin Grindeanu, conform Curierului Național. „Așteptăm lista de guvern, programul de guvernare, să fie convocat Parlamentul. În principiu, noi nu avem nici un element care ne-ar determina să nu îl votăm pe Grindeanu”, a declarat președintele UDMR Kelemen Hunor.

Prima reacție a PNL după prezentarea noului Guvern. Întrebarea-cheie pe care liberalii o pun PSD-ului. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marți, că liberalii vor vota împotriva Cabinetului Grindeanu și că solicită social-democraților să spună dacă renunță la o serie din măsurile economice din programul lor de guvernare, dar și dacă vor propune Parlamentului sau nu legea amnistiei, transmiteGândul. „Informațiile sunt din grupurile parlamentare ale PSD și există informații că urmează o serie de modificări la Codul Fiscal tocmai pentru că unele propuneri populiste ale PSD din campanie sunt nesustenabile”, a spus Turcan la finalul reuniunii Biroului Politic Național al PNL.

PMP, PNL și USR au cerut mai mult timp pentru audierea miniștrilor. Tăriceanu: Colegii să facă un efort intelectual. Liderul deputaților PMP, Eugen Tomac, a solicitat conducerii Parlamentului un alt calendar pentru audierea miniștrilor și studierea celor 171 de pagini ale programului de guvernare, fiind susținut de PNL și USR, însă majoritatea a respins propunerea, Călin Popescu Tăriceanu afirmând că opoziția trebuie să facă „un efort intelectual” și să citească programul de guvernare mai repede, scrie Adevărul. „Am solicitat ca cele 171 de pagini pe care le conține acest program de guvernare, să se amâne programul ordinii de zi propus pentru mâine, să avem timp a studia acest program de guvernare. Altfel e bătaie de joc (…) Cred că este esențial să avem timp la dispoziție pentru a analiza fiecare punct din programul de guvernare”, a spus Tomac.

Traian Băsescu desființează Guvernul PSD-ALDE: „Așa arată o marionetă!” Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a comentat, marți, la B1 TV, lista miniștrilor anunțată de Liviu Dragnea, conform Evenimentului Zilei. „Nu am avut cum să analizez cu atenție lista miniștrilor. La prima vedere pare un guvern supus celor doi șefi de partide și nu premierului. Mai ales cum s-a anunțat Guvernul. (…) Așa arată un guvern marionetă. Nu avem un guvern al României, ci un guvern al partidelor. E cabinetul lui Grindeanu este și el unul din cei 24”, a transmis fostul șef al statului.

Nicușor Dan: Miniștrii propuși, selectați după criteriul obedienței față de Dragnea. Președintele Uniunii Salvați România (USR) a declarat că miniștrii din Cabinetul Grindeanu au fost aleși pe criteriul „obedienței față de lider și față de partid’, potrivit Q Magazine. Nicușor Dan a precizat că Liviu Dragnea nu „a avut curaj’ să propună miniștri profesioniști deoarece se teme că ar putea „pierde controlul asupra banilor publici din care-și întreține puterea dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest și autonom care să guverneze în interesul societății’.

Kelemen Hunor cere ca viitorul Minister al Culturii să aibă un compartiment special care să se ocupe de minorități. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că schimbarea denumirii Ministerului Culturii va lăsa „un gust amar” în cazul în care nu va exista în interiorul acestei instituții și o structură care să se ocupe de minoritățile naționale, informează România Liberă. Precizarea a fost făcută în contextul în care viitoarea denumire a Ministerului Culturii, conform noii formule guvernamentale, este Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Liviu Dragnea: UDMR a solicitat un post de secretar de stat la Cultură; mi se pare o idee bună. Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat marți că UDMR a solicitat un post de secretar de stat la ministerul Culturii, după modelul ministerului Educației, el arătând că i se pare o idee bună, de care se va ține cont când se va elabora Legea de organizare și funcționare a guvernului, conform Ziarului Financiar. „A fost o solicitare care mi se pare corectă — la Ministerul Culturii, preluând modelul de la Ministerul Educației, să fie înființat un post de secretar de stat pentru cultura minorităților naționale’, a spus Dragnea.

Călin Popescu-Tăriceanu vorbește despre limitele lui Iohannis. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat marți că președintele Klaus Iohannis nu are nici un rol în definirea structurii guvernului și a echipei guvernamentale, potrivitCotidianul. Tăriceanu a făcut această precizare răspunzând unei întrebări referitoare la eventualele obiecții ale președintelui României la anumite portofolii. ‘Președintele nu are niciun rol în definirea echipei structurii guvernului și a echipei guvernului. Acesta poate fi considerat un gest de curtoazie față de președinte’, a spus Tăriceanu.

Moscova a reacționat după s-a anunțat componența Guvernului. Ambasadorul Rusiei a transmis un mesaj care poate însemna multe. S-a vorbit inclusiv despre o mare schimbare. Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery I. Kuzmin, a declarat marți, la Cluj, că țara sa așteaptă de la noul Guvern al României o dezvoltare a relațiilor ruso-române, conform Evenimentului Zilei. „Credem că noul Guvern al României va aduce ceva nou. Pentru că istoria recentă nu a fost foarte încurajatoare. Așadar, cu ceva nou sperăm și ne dorim să putem înainta și să dezvoltăm relațiile și cooperarea noastră în beneficiul ambelor țări”, a spus Kuzmin, care se află în țara noastră, în calitate de ambasador, de la mijlocul anului trecut.

Dragnea spune că nu vor fi prorogate TVA de 19%, eliminarea supra-accizei la carburanți și a taxei pe stâlp. Cota de TVA de 19%, eliminarea supra-accizei la combustibili și a taxei pe stâlp nu vor fi prorogate, a anunțat, marți, președintele PSD, Liviu Dragnea, informează Jurnalul Național. El a precizat că primul proiect de lege care se dorește a fi adoptat rapid este cel privind eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei și a reafirmat că nu vor fi prorogate trei măsuri — taxa pe stâlp, TVA până la 19% și acciza.

Deputații au fost convocați pentru eliminarea impozitului de 16% și a plății CASS la pensii. Camera Deputaților va fi convocată în sesiune extraordinară, joi, pentru a aproba proiectul Cristianei Anghel prin care se elimină impozitul de 16% pentru pensii, precum și plata contribuțiilor de sănătate, proiect adoptat deja de Senat în septembrie, transmite Bursa. Secretarul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți, că președintele forului, Liviu Dragnea, a solicitat ca deputații să se reunească într-o sesiune extraordinară joi, 5 ianuarie, pentru adoptarea în plen a unui proiect de lege privind modificarea Codului fiscal. Comisia de buget-finanțe se va reuni miercuri pentru adoptarea raportului.

Dragoș Pîslaru, despre modificarea Codului fiscal: Impactul bugetar va fi unul serios. Impactul bugetar al modificării Codului fiscal pentru eliminarea veniturilor din pensii din categoria veniturilor supuse impozitului pe venit, precum și modificarea bazei de calcul a contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din pensii, va fi unul serios, susține ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, acesta precizând că pragul de 2.000 de lei putea fi mai bine țintit, conform Capital. „Impactul bugetar va fi unul serios. Nu am stat să calculez eu impactul bugetar al unei măsuri pe care nu am propus-o și nici nu mă substitui Ministerului de Finanțe, dar ce vă pot spune este că, pe de o parte, în ani de creștere economică trebuie să fim atenți cu stimularea consumului, care este făcută pe mai multe planuri în această perioadă”, a spus Dragoș Pîslaru.

Turcan: PNL va depune amendamente la Codul fiscal. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat că liberalii vor depune amendamente la modificările propuse pentru Codul fiscal, care va fi discutat în sesiune extraordinară, potrivit Evenimentului Zilei. Ea a adăugat că dacă vor exista derapaje în lege, PNl le va sancționa, votând împotrivă. „PNL va depune amendamente pentru fiecare modificare. Dacă vor fi măsuri bune pe Codul fiscal, le vom susține, însă, toate derapajele și abaterile de la Codul fiscal, care genera predictibilitate pentru investiții, vor fi sancționate prin vot. Vom vota împotrivă”, a declarat Turcan după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Traian Băsescu a pierdut! Traian Băsescu a pierdut cetățenia moldovenească, informează Q Magazine. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a publicat pe Twitter o poză cu decretul de retragere a cetățeniei. În document nu este trecută și soția fostului președinte.

Reacția lui Băsescu după retragerea cetățeniei. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, marți, că a aflat din presă despre faptul că i s-a retras cetățenia moldovenească, susținând că această hotărâre arată că președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, îi este teamă de el, conform Jurnalului Național. „Am aflat din presă, nu m-a informat nimeni. (…) Ce părere să am alta decât că un președinte promoscovit retrage cetățenia unui cetățean al Republicii Moldova doar pentru că nu gândește ca el. Or, eu nu o să pot gândi ca un bolșevic niciodată”, a afirmat Băsescu.

Sorin Grindeanu suprins fumând în biroul lui Dragnea, de la Parlament. Premierul desemnat Sorin Grindeanu a fost filmat în timp ce fuma în biroul lui Dragnea, potrivit Curierului Național. Premierul a fost surprins asfel în timp ce încălca Legea nr. 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, cunoscută drept Legea antifumat. Deși legea interzice fumatul în spațiile publice închise, inclusiv în instituțiile publice, Sorin Grindeanu a fost filmat în timp ce încălca legea.

Dragnea: Sunt fumător, dar legea trebuie să rămână așa cum este acum, chiar dacă se vor supăra mulți. Legea fumatului trebuie să rămână așa cum este acum, a declarat marți președintele PSD, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, relatează Curierul Național. „Trebuie să recunosc că în programul de guvernare nu am abordat acest subiect, dar mă înclin în fața lui Florin (n. r. ? Florian Dorel Bodog, propus ministru al Sănătății) și o să merg pe mâna lui”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor la Palatul Parlamentului.

Tăriceanu, după ce Grindeanu a fumat în biroul lui Dragnea: Nu-i condamn pe fumători. Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți în contextul în care premierul desemnat Sorin Grindeanu a fost văzut fumând în biroul lui Liviu Dragnea, că este „foarte îngăduitor cu fumători” și că nu îi condamnă, pentru că și el fumează uneori, conformZiarului Financiar. „Ce se întâmplă în birou la domnul Dragnea, nu știu. Punctul doi, până una — alta să știți că poziția mea este de președinte al Senatului și nu de responsabil cu poliția fumatului’, a răspuns președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă în biroul său se fumează, pentru că Sorin Grindeanu a fost surprins fumând în biroul lui Liviu Dragnea.

Tăriceanu: Vom semna un protocol de colaborare între majoritatea parlamentară și minorități. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, marți, că majoritatea parlamentară PSD-ALDE va semna cu reprezentanții minorităților naționale un protocol de colaborare parlamentară, conform Libertatea. „Protocolul va stabili cadrul de colaborare între majoritatea parlamentară și minorități, pe de o parte, și modul în care minoritățile acordă susținerea parlamentară pentru ca inițiativele noastre legislative și inițiativele Guvernului să fie adoptate în cele mai bune condiții în Parlament’, a declarat Tăriceanu la finalul discuțiilor care au avut loc la Palatul Parlamentului între liderii PSD, ALDE și cei ai minorităților naționale.

Achim Irimescu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii. Interimatul este asigurat de Cioloș. Președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Achim Irimescu de la Ministerul Agriculturii, care a fost prezentată marți, scrieRomânia Liberă. Drept urmare, șeful statului a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Irimescu din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Sorin Grindeanu n-a știut la ce se referă modificarea Legii 90. Liviu Dragnea: Îți explic eu. Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au fost întrebați marți de jurnaliști dacă intenționează să modifice Legea 90/2001, premierul desemnat spunând că nu știe despre ce este vorba, iar președintele PSD afirmând ironic că acea lege trebuie modificată astfel încât cei condamnați penal ‘să nu mai existe ca oameni’, informează România Liberă. Întrebați de presă dacă intenționează să modifice Legea 90/2001, Liviu Dragnea a spus: ‘Habar nu am. Cred că nu’.

Traian Băsescu, într-o înregistrare difuzată de România TV: „Ăsta e stat mafiot. Știu ce spun’. Fostul deputat Sebastian Ghiță a trimis în redacția România TV o înregistrare audio în care susține că unul dintre vorbitori este fostul președinte Traian Băsescu, acesta comentând problemele din Justiție, relateazăAdevărul. Persoana prezentată drept Băsescu afirmă că România este „un stat mafiot’ și precizează că are înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și judecătoarea Camelia Bogdan. Într-o nouă înregistrare trimisă redacției România TV, Sebastian Ghiță susține că numeroase cazuri care au dus la condamnări au fost „măsluite’, printre acestea fiind cele ale lui Adrian Năstase, Codruț Sereș sau Dan Voiculescu. În plus, Ghiță vorbește fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009.

Tăriceanu dezvăluie culisele întâlnirii cu Iohannis: ‘Am fost amenințat’. Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului și copreședinte ALDE, vine cu noi detalii din întâlnirea neoficială pe care a avut-o cu președintele Iohannis, înainte de consultările oficiale, scrie Puterea. La discuție ar fi participat și Daniel Constatin, celălalt copreședinte ALDE. „Nu mi s-a mai întâmplat să fiu amenințat. Mi-a spus că putem să facem o coaliție de centru-dreapta, pentru că altfel se va declanșa un război în care vom fi prinși fară să fim elementul principal”, a declarat Tăriceanu la RTV.

Contul de Twitter al Corinei Crețu a fost spart de hackeri: ‘Vă rog să ignorați toate mesajele’. Contul de Twitter al Corinei Crețu a fost spart de hackeri, scrie Libertatea. Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a atenționat marți, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că „a fost spart și accesat ilegal’ contul său de Twitter. ‘Contul meu de Twitter a fost spart si accesat ilegal’, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Sebastian Ghiță, dispărut din 21 decembrie, nu s-a prezentat nici astăzi la Poliție. Fostul deputat Sebastian Ghiță, care este dispărut din 21 decembrie, nu s-a prezentat astăzi la sediul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Prahova din Ploiești, unde trebuia să semneze în cadrul controlului judiciar impus în dosarul în care este cercetat pentru mai multe fapte de corupție alături de șefi de Parchet și ai Poliției, anunță Bursa. Este pentru a doua când Sebastian Ghiță încalcă această prevedere stabilită prin ordonanța care stipulează că trebuie să se prezinte săptămânal la Poliție pentru a semna.

Șeful Poliției Rutiere Piatra Neamț și 12 agenți, trimiși în judecată pentru luare de mită. Comisarul șef Viorel Andronic, șef al Biroului Poliției Rutiere Piatra Neamț la data faptelor, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, anunță Q Magazine. În același dosar, au fost trimiși în judecată 12 agenți de la Biroul Poliției Rutiere Piatra Neamț pentru săvârșirea infracțiunilor de luare și dare de mită și fals intelectual. Comisarul șef Viorel Andronic și alți șase agenți se află în arest preventiv din data de 10 noiembrie 2016.

Pîslaru: Nu toată lumea își dorește legea salarizării unitare. Nu toată lumea își dorește această lege a salarizării unitare pentru că un astfel de document va opri revendicările salariale pentru o perioadă de timp, a declarat, marți, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, în cadrul unei conferințe de prezentare a bilanțului de activitate, conform Capital. „Ultima oară când am avut o lege de salarizare unitară aplicabilă a fost în 1974. Din 1974 nu am mai fost capabili în această țară să implementăm un sistem de salarizare unitară. Ei bine, vine guvernul tehnocrat și mai întâi i se spune că trebuie să facă legea salarizării unitare”, a spus Dragoș Pîslaru.

Pîslaru: Putem crește alocațiile copiilor din familiile amărâte. Alocațiile copiilor din familiile sărace pot fi mărite prin simpla renunțare voluntară a celor cu venituri peste medie de a mai cere aceste sume de la stat, a declarat, marți, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, potrivit Capital. „În general, măsurile de protecție socială într-un stat ar trebui alocate către cei care au nevoie de banii respectivi. Alocația pentru copii se dă fără să se țină seama de venitul familiei. Din punctul meu de vedere — știu dezbaterea, știu că s-a spus că e drept constituțional etc. — eu cred că guvernul, parlamentul, dar mai ales guvernul, ar putea să facă o campanie publică… știți că aceste măsuri, alocațiile respective, acesta este paradoxul, ele nu se dau automat. Ele se cer”, a spus Dragoș Pîslaru.

Epidemie de rujeolă în Timiș. O epidemie de rujeolă a izbucnit în județul Timiș, 30 de copii fiind internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș’ din Timișoara, informează Cotidianul. Medicii au declarat că unele cazuri sunt mai grave. Copiii nu au fost vaccinați, cei mai mulți având doar câteva luni, neîmplinind încă vârsta de imunizare. „Sunt 30 de copii internați cu rujeolă, dar epidemia a izbucnit în luna decembrie. Acum avem un număr mare de copii internați cu rujeolă, care au fost internați pe toată perioada sărbătorilor’, a spus medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al instituției medicale.

Un nou caz de gripă aviară în Delta Dunării. Vezi de măsuri drastice au luat veterinarii. Medicii veterinari tulceni au identificat un nou caz de gripă aviară la o lebădă găsită moartă pe lacul Fortuna și au sacrificat peste 160 de păsări domestice pentru prevenirea extinderii focarului de gripă aviară înregistrat la finele anului trecut într-o gospodărie particulară din localitatea Pardina, Delta Dunării, anunță Puterea. Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Mitică Tuchilă, a declarat marți, că pe data de 30 decembrie 2016 pe lacul Fortuna au fost găsite trei lebede moarte.

Trafic intens pe DN1. Coloane de mașini pe Valea Prahovei. Trafic infernal pe Valea Prahovei, unde s-au format coloane de mașini la intrarea în Comarnic, dinspre Ploieși și între Sinaia și Bușteni, notează Adevărul. Centrul Infotrafic din Poliția Română arată că, la ora 10.45 traficul rutier era intens pe DN1, pe Valea Prahovei, pe sensul de mers București — Brașov.

Un copil și mama lui au murit într-un accident rutier în zona Jilava. Circulația este blocată. Un copil și mama lui au murit, marți, în urma unui accident rutier care a avut loc în zona localității Jilava, mașina în care se aflau cei doi fiind lovită de un tir, au declarat oficiali ISU, conform Ziarului Financiar. „Femeia care se afla încarcerată a fost declarată decedată de către medicii de la SABIF. Sunt două victime în total, femeia de la volan și copilul care se afla în mașină. Accidentul a avut loc între un tir și un autoturism, lovindu-se frontal”, au declarat oficiali ISU-București.

Rezervele BNR au crescut cu 6% în ultimul an. Vezi cu câți „bani’ a intrat banca centrală în 2017. Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) se situau la 34,242 miliarde de euro la finalul lunii decembrie, în scădere cu 0,42% comparativ cu luna precedentă, dar în creștere cu 6,2% comparativ cu nivelul de la finalul anului 2015, se arată într-un comunicat de presă al instituției, potrivit Puterea. În cursul lunii decembrie au avut loc intrări de 656 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele.

FPTR: Aproape 170.000 de turiști au cheltuit peste 40 milioane euro pe vacanțe de Revelion în țară și străinătate. Aproape 170.000 de turiști din țara noastră au cheltuit peste 40 milioane euro pe vacanțe de Revelion în România și străinătate, potrivit unui comunicat de presă al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), trimis Redacției, scrie Bursa. Astfel, 155.000 de clienți și-au petrecut Revelionul în stațiunile din țară, în creștere cu 7% față de anul trecut, cheltuind aproximativ 155 de milioane de lei, cu 8% mai mult comparativ cu anul precedent. În străinătate au călătorit, prin intermediul agențiilor de turism, pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă din acest an aproape 10.000 de turiști, în creștere cu 22%.

200.000 euro ajutor de minimis pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici, pe o perioadă de trei ani — proiect. Microîntreprinderile și întreprinderile mici vor putea beneficia de 200.000 euro, pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, prin Schema de ajutor de minimis pentru stimularea investitorilor individuali — business angels, conform unui proiect de act normativ postat pe site-ul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), transmiteEconomica.net. Obiectivul schemei este de a sprijini dezvoltarea microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici prin investiții de capital financiar realizate de investitorii individuali — business angels. Conform proiectului, furnizorul ajutorului și administrator al schemei este Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

E.ON Distribuție România își schimbă denumirea în Delgaz Grid. Distribuitorul de gaze și energie electrică E.ON Distribuție România are, de la 1 ianuarie 2017, o nouă denumire, Delgaz Grid, potrivit unui comunicat al companiei, informezăEconomica.net. ‘Schimbarea denumirii a avut în vedere respectarea cerințelor legislației interne și a celei comunitare care impune companiilor integrate din sectorul energiei să aplice o separare clară, inclusiv la nivel de identitate vizuală, între operațiunile de furnizare și cele de distribuție, astfel încât să fie evitată orice confuzie între aceste activități din perspectiva consumatorului’, se arată în comunicat.

Actorul Bogdan Mușatescu a murit. Lumea teatrului românesc este în doliu. Actorul Bogdan Mușatescu a murit, anunțăLibertatea. Acesta era fiul dramaturgului și umoristului Tudor Mușatescu, a jucat la Teatrul Național București, iar anunțul morții sale a fost făcut pe Facebook de actorul Mihai Mălaimare. „Anul începe rău, cu moartea colegului meu de Național, Bogdan Mușatescu, un om de o rară frumusețe sufletească, om care a îndurat cu o extraordinară demnitate povara celebrității numelui său și care a câștigat bătălia pe care a dus-o permanent cu sine’, a scris actorul Mihai Mălaimare pe pagina sa de Facebook.

Ce cărți vom citi în 2017. Nicolae Breban își publică autobiografia „Viața mea’. În 2017, editurile pregătesc noi titluri de autori celebri, printre care „Femeia cu părul roșu’, de Orhan Pamuk, „Pur și simplu despre muzică’, de Haruki Murakami și „Contraviață’, de Philip Roth, transmite Adevărul. Corespondența lui Cehov, în două volume, o carte de Bruce Springsteen „Born to Run’ sunt alte titluri de referință care vor apărea în 2017 în cadrul Bibliotecii Polirom, alături de noi volume în serii de autor consecrate, precum Orhan Pamuk („Femeia cu părul roșu’), Haruki Murakami („Pur și simplu despre muzică’) și Philip Roth („Contraviață’).

Alina Mungiu-Pippidi: De ce România TV ar trebui închisă. Și de cine. Consiliul Național al Audiovizualului ar trebui să închidă România TV, așa cum a închis OTV, scrie Cotidianul. Iată cinci motive îndestulătoare și două recomandări.

Eliminare-surpriză în turneul de la Shenzen! A pierdut categoric în fa?a unei jucătoare mult mai slab clasate. Monica Niculescu este a doua româncă eliminată de la turneul de la Shenzen, China. Niculescu, locul 38 WTA, a pierdut categoric în fața lui Qiang Wang, locul 71 WTA, scor 6-7(1), 4-6, transmiteGazeta Sporturilor. Partida a început cu un break al Monicăi, dar chinezoaica a revenit și a împins meciul în tie-break, acolo unde s-a impus categoric.

Trei și atât! S-a încheiat partida dintre Sorana Cîrstea și Radwanska. Sorana Cîrstea, locul 78 WTA, a fost eliminată în turul II al turneului de la Shenzen de Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA, după un meci în care a reușit să ia doar 3 game-uri: scor 0-6, 3-6, relatează Gazeta Sporturilor. Sorana a avut momente de joc bune, dar nu a reușit să pună mai multă presiune pe adversara ei. În primul set, Aga s-a impus categoric.

Simona Halep și Monica Niculescu au fost eliminate în primul tur al probei de dublu, la Shenzen. Perehea Simona Halep/Monica Niculescu a pierdut, marți, scor 3-6, 3-6, în fața cuplului din Rusia, Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova, în runda inaugurală a probei de dublu a turneului de la Shenzhen, disputat pe suprafață dură, informează ProSport. Halep și Niculescu au reușit un singur break în primul set, față de două ale adversarelor. Începutul setului secund a aparținut tot cuplului din Rusia, Dzalamidze/Kudermetova, care a reușit să câștige pe serviciul advers încă din primul game.

Început slab de an pentru tenisul românesc. A treia eliminare prematură. Jean-Julien Roger și Horia Tecău au fost eliminați în primul tur al turneului de dublu de la Brisbane, anunță Gazeta Sporturilor. Perechea româno-olandeză a pierdut în fața favoriților numărul 4, Edouard Roger-Vasselin și Daniel Nestor, scor 6-4; 6-4. A fost a treia întâlnire directă între cele două perechi, scorul fiind egal înaintea partidei de astăzi.

România, readusă cu picioarele pe pământ la handbal masculin după ce a fost bătută de Germania. Cum a decurs partida de la Krefeld. România a pierdut cu 30-21 amicalul de lux cu Germania, desfășurat marți seara la Krefeld, informeazăProSport. Lucrurile au fost clare încă după primele 30 de minute, când gazdele au condus cu 17-9. Tricolorii au contat în fața campionilor europeni doar în primele 10 minute și câteva minute la mijlocul reprizei secunde când au reușit să reducă o diferență de 10 goluri, 23-13, până la șase goluri, scor 24-18.

Cât costă biletele la Europeanul de gimnastică din Cluj-Napoca și programul competiției din luna aprilie. Cu 110 zile înaintea startului Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, au fost puse în vânzare biletele pentru această prestigioasă competiție, notează Federația Română de Gimnastică, conform ProSport. Campionatele Europene de gimnastică artistică sunt programate la Cluj-Napoca, în perioada 19 — 23 aprilie 2017, în Sala Polivalentă din localitate. Vor participa aproape 400 de gimnaști și gimnaste din 40 de țări, aceasta fiind prima mare competiție care deschide noul ciclu olimpic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult