Acasa Revista Presei Revista presei. Grindeanu știe de ce continuă protestele

Revista presei. Grindeanu știe de ce continuă protestele

scris de Z.V.
9 afisari

Respingerea în Senat a OUG 13 și reacțiile politicienilor, a 21-a zi de proteste în țară, analizarea de către Consiliul Concurenței a creșterii prețurilor carburanților în România, clasificarea Dacia pe locul al treilea la fiabilitate, în Marea Britanie, precum și semnarea de către handbalista Cristina Neagu cu CSM București, dar și alegerea consultantului politic Cozmin Gușă în funcția de președinte al Federației Române de Judo sunt principalele subiecte ale zilei de 21 februarie.

Grindeanu știe de ce continuă protestele: Poate că unii au fost învățați să vină să guverneze fără alegeri. Premierul Sorin Grindeanu a declarat că, în opinia sa, continuarea protestelor chiar după abrogarea OUG 13, prin care erau modificate codurile penale, reprezintă o miză politică, adăugând că ‘poate că unii au fost învățați să vină să guverneze fără alegeri’, scrie Gândul. ‘Am luat aceste decizii de abrogare, am mers, am explicat și la Comisia Europeană, facem lucrurile în Parlament cât se poate de transparent și legal… Continuă să fie (proteste în Piața Victoriei — n.r.) și nu văd în perioada asta decât o miză politică. Poate că unii au fost învățați să vină să guverneze fără alegeri. Și am avut o experiență de acest tip’, a declarat Sorin Grindeanu. El a mai spus că sunt unii politicieni care ‘au fost parte activă’ a protestelor.

Deputații juriști au dat vot unanim pe OUG 14; Ordonanța 13 ar putea fi votată marți și de Camera Deputaților. Deputații juriști au dat vot unanim pe aprobarea OUG 14/2017 care abrogă OUG 13/2017 referitoare la Codurile penale, potrivit cotidianului Libertatea. Președintele comisiei, Eugen Nicolicea, a anunțat în ședință că și Ordonanța 13 va fi introdusă marți pe agenda comisiei, imediat după votul din Senat, iar votul final ar putea fi dat marți, pe ambele proiecte. Deputații juriști au dat vot în unanimitate pe OUG 14.

Sorin Grindeanu: Nu ne oprește nimic să guvernăm în continuare, nu vom da înapoi. Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni seara, la un post de televiziune, că „nu ne oprește nimic să guvernăm în continuare”, astfel că „nu vom da înapoi”, informează România liberă. ‘Într-o lună, Guvernul pe care îl conduc a avut trei voturi. Cel pe învestitură, pe buget și cel pe moțiunea de cenzură. Acest guvern va rezista atâta timp cât ne vom ține de ce am promis românilor. Până la sfârșitul lunii martie mai avem 11 măsuri din programul nostru de guvernare pe care le avem de adoptat în Guvern”, a anunțat șeful Executivului.

Grindeanu vorbește, deja, despre ‘greaua moștenire’ lăsată de Guvernul Cioloș. Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că miniștrii săi vor publica în perioada următoare o radiografie la zi a situației, acuzând Guvernul Cioloș de o ‘dramă’, respectiv întârzieri și pierderi legate de absorbția fondurilor europene care nu mai pot fi recuperate, scrie Gândul. ‘Nici eu, nici colegii mei nu am vorbit de moștenirea grea, dar este nevoie și se va întâmpla în perioada următoare ca fiecare minister să iasă cu o radiografie la zi a situației așa cum a găsit-o și unde vrem să ajungem. E absolut necesar și se va întâmpla acest lucru’, a declarat Sorin Grindeanu. El a acuzat ‘întârzieri și pierderi’ legate de absorbția de fonduri europene pe care guvernul precedent, condus de Dacian Cioloș, care ‘nu mai pot fi recuperate’, apreciind ca fiind ‘drama’ cu care România se confruntă atunci când ‘există guverne care nu au aplecare spre binele cetățeanului’.

Grindeanu rupe tăcerea despre DNA. Cât va rezista Guvernul?Premierul Sorin Grindeanu s-a declarat preocupat de audierea la DNA a unora dintre miniștri în dosarul privind adoptarea OUG 13 de modificare a Codurilor penale, citim în Evenimentul Zilei. „Sigur că mă preocupă când văd ca parte din echipa pe care o conduc e chemată în calitate de martor la DNA, dar nu avem nimic de ascuns, Guvernul a acționat legal, am desecretizat stenograma ședinței din acea seară”, a declarat Grindeanu. Ministrul de Interne, Carmen Dan, cel al relației cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, dar și secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc au dat declarații, în calitate de martor, la DNA, în dosarul privind adoptarea OUG 13 de modificarea a legislației penale.

Carmen Dan, despre prezența la DNA: Am fost audiată în calitate de martor. Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție, unde a fost audiată, în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări privind OUG 13/2017 de modificare a Codurilor penale, aflăm dinJurnalul Național. „Am fost audiată în calitate de martor, am dat toate datele acolo. (…) O să facă DNA comunicări prin Biroul de presă”, a spus Carmen Dan, la ieșirea din sediul DNA. Ministrul de Interne a fost audiată la DNA aproximativ o oră și jumătate.

Tăriceanu nu a prezidat ședința Senatului în care s-a respins OUG 13: ‘E o luptă de putere între cei care sunt votați democratic și forțe politice oculte’. Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de respingere a OUG 13/2017, cu 110 voturi „pentru”, unul „împotrivă”, iar nouă abțineri, proiectul urmând să fie trimis spre dezbatere în Camera Deputaților, noteazăGândul. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a criticat faptul că în plenul Senatului este supus la vot proiectul de lege pentru respingerea OUG 13, spunând că este o ‘premieră absolută’, care face rău instituției și refuzând să prezideze ședința de plen. „Inaugurăm, printr-o premieră, o situație care, după părerea mea, ne pune pe noi, ca Senat și întreg Parlamentul, într-o situație nedorită”, a subliniat Tăriceanu, adăugând faptul că „este o luptă de putere între cei care sunt votați democratic” și „cealaltă parte, forțe politice oculte”. ‘Astăzi suntem în fața unei premiere absolute, prin care Senatul urmează să adopte o lege de respingere a unei ordonanțe abrogate, deci care nu mai produce efecte juridice. E ceva care pentru mine este inexplicabil. Suntem în această situație pentru că, în special cei de la USR și, într-o măsură mai mică cei de la PNL, au făcut mare caz că după ce ordonanța a fost abrogată să o mai respingem o dată și în Parlament. În viziunea unora care sunt aici, mă refer în special la cei mai nou veniți, este să facă cu orice preț rău. Orice trebuie respins’, a declarat Tăriceanu.

Cine este singurul senator care a votat împotriva respingerii OUG 13, titrează România liberă. Controversata Ordonanță de Urgență 13/2017 a fost respinsă luni în plenul Senatului, cu un singur vot împotriva acestei decizii de respingere. Ecaterina Andronescu (PSD) a fost singurul senator care a votat împotriva Legii de respingere a OUG 13. Nouă parlamentari, dintre care șapte din PMP, unul din PSD și unul din ALDE, s-au abținut de la vot. Toți senatorii PNL, USR și UDMR au votat respingerea OUG 13.

Victor Ponta, despre OUG 13 și 14: Totul a fost o greșeală; dintr-o idee bună și corectă s-a ajuns la un dezastru. Deputatul PSD Victor Ponta a declarat, referitor la decizia Guvernului Grindeanu în cazul ordonanțelor de urgență 13 și 14, că a existat o lipsă de asumare și de comunicare, iar vina nu poate fi dată în totalitate pe Florin Iordache, consemnează Adevărul. Fostul premier a susținut că „totul a fost o greșeală’, în condițiile în care „dintr-o idee bună și corectă s-a ajuns la un dezastru”, Adevărul. ‘Operațiunea asta declanșată în ianuarie cu ordonanțele 13, 14, cum să vă spun, zici că au scris-o ăialalți. Mă uitam și mă frecam la ochi, nu înțelegeam ce se întâmplă’, a afirmat Victor Ponta. De asemenea, întrebat care ar fi greșelile făcute de Guvern în această perioadă, fostul premier a menționat lipsa de asumare și de comunicare.

A 21-a zi de proteste. 100 de oameni au demonstrat în Piața Victoriei contra guvernului Grindeanu. Câteva zeci s-au adunat la Cotroceni. Demonstrații la Cluj și la Galați. Manifestanții au afișat drapele tricolore, au fluierat și au suflat în vuvuzele, scandând: „Zi de zi aici vom fi”, Hoții”, „PSD, ciuma roșie”, „Demisia”,”DNA să vină să vă ia”, relatează România liberă. Poliția și Jandarmeria au supravegheat zona, dar circulația nu a fost blocată. Simultan, câteva zeci de persoane au participat, în fața Palatului Cotroceni, la un miting în care au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis. Numărul-record de manifestanți din București fusese atins la data de 5 februarie, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanța de Urgență 13/2017 privind modificarea Codului Penal.

Raluca Turcan a găsit soluția pentru Codurile Penale. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat luni că o comisie înființată la nivelul partidului formată din parlamentarii liberali din comisiile juridice va elabora un proiect de lege pentru transpunerea deciziilor CCR în codurile penal și de procedură penală, conform ziarului Puterea. „PNL a propus astăzi să realizăm o comisie formată din experți juriști, din membri celor două comisii din Cameră și Senat, astfel încât deciziile CCR să poată fi transpuse în Codul penal și Codul de procedură penală. PNL lansează provocarea în felul acesta celor din PSD să se poziționeze și ei tranșant. Credem că aceasta este soluția pentru a detensiona situația din societatea românească. (…) Cred că așteptăm un răspuns tranșant de la PSD să vedem ce gândesc cei care au majoritatea în Parlament, dacă mai pregătesc vreo nefăcută în Parlament sau nu pregătesc, adică dacă mută ticăloșia din Guvernul României în majoritatea parlamentară, paralel cu această solicitare de poziționare publică a PSD, PNL într-o comisie formată din parlamentarii noștri juriști din Camera Deputaților și Senat, pregătește un proiect astfel încât acesta să fie supus dezbaterii publice și care să ofere răspuns exact la ceea ce-i preocupă pe oameni”, a spus Turcan la Parlament după ședința comisiei de unificare a PNL.

Sorin Grindeanu: Până miercuri vom propune un ministru al Justiției. Am avut o discuție cu Dana Gîrbovan, informeazăRomânia liberă. Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni seara că până miercuri va anunța numele persoanei pe care o propune ca ministru al Justiției, pe postul devenit vacant după demisia lui Florin Iordache. Premierul a spus la un post de televiziune că, în ultimele zile, a avut discuții cu mai mulți candidați potențiali pentru această nominalizare. Întrebat dacă o va numi ca ministru pe Dana Gîrbovan — președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Sorin Grindeanu a confirmat că a avut discuții pe acest subiect cu Dana Gîrbovan, „dar și cu alte persoane”.

Grindeanu nu se dezice de Iordache: Un coleg cât se poate de bun, de care mă leagă o prietenie. Premierul Sorin Grindeanu l-a caracterizat, luni, pe fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, ca fiind ‘un coleg cât se poate de bun’, de care îl leagă o prietenie, care a încercat să rezolve o problemă, dar care nu a știut să gestioneze comunicarea, care a fost deficitară, scrie Gândul. ‘N-a fost o discuție ieșită din comun. Eu cu Florin Iordache pot să spun că era… cam singurul din Guvernul României pe care îl știam de mulți ani înaintea altor colegi. Și dincolo de partea politică, ne leagă și o prietenie. S-au făcut anumite lucruri legate nu de fond. Eu nu vreau să vorbesc de fondul problemei, ci de ceea ce am spus din prima seară și anume de gestiunea comunicării deficitare’, a declarat Sorin Grindeanu. Premierul a precizat că nu el i-a cerut demisia fostului ministru al Justiției Florin Iordache.

Șeful Curții Militare de Apel, suspendat din magistratură. Secția pentru judecători în materie disciplinară a decis, în ședința de luni, suspendarea din funcție a judecătorului Gheorghe Manea, președinte al Curții Militare de Apel, până la soluționarea cercetării disciplinare demarată ca urmare a unei sesizări, anunță Puterea. Este vorba despre o sesizare făcută de magistrați de la instanța condusă de Gheorghe Manea. Potrivit sesizării, magistratul s-ar fi abținut în repetate rânduri într-o cauză, ceea ce ar fi dus la tergiversarea dosarului.

Dragnea, despre legea salarizării unitare. Legea salarizării unitare va ajunge în Parlament în două-trei săptămâni, a afirmat Liviu Dragnea, care a precizat că există o grabă în acest sens, astfel încât să existe timp suficient ca legea „să se întoarcă, să fie atacată la Curtea Constituțională”, consemnează Cotidianul. „În ceea ce privește legea salarizării unitare, eu știu de la primul ministru și de la doamna ministru că în două-trei săptămâni vin cu legea în Parlament. Noi în Parlament suntem pregătiți, dar va trebui să fie o dezbatere foarte serioasă cu partenerii sociali. Deci ea e în programul de guvernare prinsă ca de la 1 iulie să intre în vigoare. Vreau să ne grăbim, pentru că avem deja această experiență și am început să ne obișnuim: orice lege pe care o dăm în Parlament trebuie să o adoptăm mai repede ca să lăsăm timp să se întoarcă, să fie atacată la Curtea Constituțională”, a afirmat Dragnea la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România.

Ministrul Muncii le promite primarilor că angajații lor nu vor mai avea salarii mai mari decât ei și că vor primi sporuri. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a criticat, luni, actuala „filosofie” a salarizării, în care primarii sunt mai prost plătiți decât angajații lor, promițând că se va ieși din acest „populism”, iar veniturile lor vor crește și le vor depăși pe cele ale directorilor din subordine, dar și că vor primi sporuri pentru absorbția fondurilor europene și chiar și pentru vechime în funcție, scrie Economica.net.

Liviu Dragnea le-a arătat primarilor parola pentru evitarea pușcăriei. Liderul PSD s-a angajat în fața primarilor că Parlamentul va redefini în lege relația dintre legalitate și oportunitate, transmite Adevărul. În viziunea PSD, oportunitate înseamnă portița prin care se poate scăpa de răspunderea penală. Un exemplu elocvent este Ordonanța 13, adoptată de Guvern tot pe criteriul ‘oportunității’. Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la reuniunea Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, că distincția dintre legalitate și oportunitate va fi definită în Parlament, ‘indiferent de presiuni’, aluzie la faptul că Ordonanța de urgență 13, care modifica radical legislația penală, a fost ulterior abrogată la presiunea străzii. ‘Oportunitatea e a celui ales în mod legitim într-un proces democratic, o dă legitimitatea unui vot, obligațiile asumate în campanie, libertatea de a lua decizii cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea, așa cum crede acel Consiliu local’, a afirmat Liviu Dragnea. Practic, PSD traduce cuvântul oportunitate în felul următor: primarul poate lua o decizie care să încalce legea, însă nu trebuie să plătească penal, întrucât se bucură de sprijin popular. Vorbim de o teză repetată seară de seară la televizor de Liviu Dragnea, Lia Olguța Vasilescu, dar mai ales de Călin Popescu Tăriceanu, care justifică orice decizie politică, fie ea legală sau nu, prin prisma faptului că majoritatea PSD-ALDE a câștigat alegerile.

Tăriceanu: Toată lumea în România face gargară cu corupția; nimeni nu vorbește despre cauzele acestui fenomen. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a pledat, luni, în cadrul Adunării generale a Asociației Comunelor din România, pentru o continuare a creșterii nivelului de salarizare în administrația locală, citim în Jurnalul Național. „M-am bucurat foarte mult că am putut să punem în aplicare decizia care a fost susținută de noi în campanie de creștere a salariilor pentru cei care lucrează în administrația locală. În România, după cum vedeți, de câțiva ani buni, este o vânătoare de vrăjitoare. Foarte mulți primari a trebuit să treacă prin anchete extrem de neplăcute pentru ei, deoarece le-au afectat imaginea publică, nu i-au lăsat să lucreze. Foarte mulți, în final, s-a dovedit că sunt nevinovați. Dar au făcut acest periplu prin fața televizoarelor, pe care îl vedem de câțiva ani de zile și care, parcă, are drept scop umilirea unor oameni și distrugerea elitelor românești. Ei bine, toată lumea în România face gargară cu corupția, de dimineața până seara, numai cu corupția în gură stă. Toată lumea se preocupă de efectele corupției. Nimeni nu vorbește despre cauzele corupției din România. Eu cred că, dacă vrem să avem o administrație care să fie de calitate, cu oameni bine pregătiți, nu putem să ne imaginăm că îi plătim prost și să avem și performanță”, a spus președintele Senatului.

Grindeanu, către primari: „Vă aștept la Guvern, la Palatul Victoria se mai întâmplă și alte lucruri decât proteste. Vă rog să veniți la Palatul Victoria. Noi lucrăm în continuare„, le-a spus Grindeanu primarilor prezenți la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, transmite Capital. El a afirmat că va avea un consilier de stat care se va ocupa doar de comunitățile locale și de problemele pe care le au comunitățile locale.

Liviu Pop o înlocuiește pe Sorina Pintea în Senat. Plenul Senatului a validat, luni, mandatul de senator pentru Liviu Pop (PSD), după ce Sorina Pintea și-a dat demisia din Camera superioară a Parlamentului, notează Cotidianul. Liviu Pop îi urmează Sorinei Pintea pe lista candidaților propuși de PSD pentru alegerea Senatului în circumscripția electorală nr. 26, Maramureș. Sorina Pintea a informat Biroul permanent al Senatului că optează pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ‘Dr. Constantin Opriș’ din Baia Mare, renunțând la mandatul ei parlamentar.

Decimarea comisioanelor bancare. Ce cheltuieli puse în cârca clienților vrea să desființeze ANPC. Veste bună pentru români. Cei care folosesc un cont bancar de plăți cu servicii de bază ar putea să scape de o mulțime de comisioane pe care băncile le bagă pe gâtul clienților, cum ar fi cele pentru deschiderea, administrarea și închiderea conturilor sau pentru depuneri, retrageri și plăți, informează Adevărul. Măsurile sunt incluse într-un proiect de ordonanță de urgență a Guvernului privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, inițiat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Totodată, pentru ca românii să aibă o imagine clară a ofertelor băncilor, proiectul prevede și înființarea unui site pentru compararea comisioanelor percepute pentru conturile de plăți. În decursul timpului, ANPC a primit mii de reclamații de la românii nemulțumiți de politica practicată de bănci în privința comisioanelor aplicate aproape pentru orice operațiune, precum și de lipsa de transparență a băncilor.

Statul a anunțat câți bani ne dă pentru ‘Prima mașină’. Se dorește încurajarea achiziției de mașini situate în palierele joase de preț sau de mașini puțin poluante cu litraj mic și consum redus de combustibil, potrivit ziarului Curierul Național. S-a aprobat, pentru 2017, stabilirea plafonului pentru programul ‘Prima mașină’, iar suma alocată este de 50 milioane de lei, din diferența care nu a fost utilizată din plafonul alocat pentru anul precedent.

Lucrurile lui Corneliu Vadim Tudor au fost scoase la licitație. Lucrurile lui Corneliu Vadim Tudor au fost scoase la licitație de cele două fete ale acestuia, Jeni și Lidia, anunță Libertatea. Fetele au vorbit despre cum s-a schimbat viața lor după ce sora Tribunului s-a stins din viață în ianuarie.

Dilema unui medic de la ATI: ‘În toracele deschis al omului declarat mort, medical, juridic, vedeam inima bătând, rinichiul producând urină, pielea, retina’. ‘Percepția mea despre moarte s-a schimbat radical de când lucrez la reanimare. Atunci când am intrat, ca marea majoritate, percepeam moartea ca un punct final. Ca un eveniment punctual al unui proces numit viață. Așa o și scriam în certificatul de deces: data, ora, minutul decesului. Apoi, au apărut niște lucruri care m-au pus pe gânduri. Făceam certificatul de deces unui pacient în moarte cerebrală, apoi îl duceam înapoi în sala de operație pentru prelevarea organelor, pentru transplant. În toracele deschis al omului declarat mort, medical, juridic, cu certificatul făcut, vedeam inima bătând, vedeam rinichiul producând urină, pielea, retina… Ce e moartea? Totuși, omul ăsta e mort! Prima concluzie logică, indubitabilă, este că moartea în accepțiunea noastră, cea declarată de noi, este efectiv o convenție. Noi nu stabilim diagnosticul de deces atunci când tot organismul a încetat să mai aibă procese echivalente vieții. Stabilim momentul când știm că nu e posibil ca acel organism să mai revină ca întreg la ceva’, a povestit Dorel Săndesc, citat de Adevărul.

Peste 60.000 de locuri de muncă neocupate, în ultimele luni din 2016. Numărul de locuri de muncă neocupate a crescut, în ultimele luni ale anului trecut, cu 11% față de aceeași perioadă a anului 2015. Astfel, cele mai multe locuri de muncă vacante s-au înregistrat în administrația publică (4,01%), în sănătate și în asistență socială, informeaza Institutul Național de Statistică (INS), preluat de România liberă.

Documente CIA declasificate: Cum era văzută România lui Ceaușescu acum 35 de ani. Agenții CIA analizau în urmă cu 35 de ani situația României prin prisma performanțelor lui Ceaușescu. Radiografia făcută de CIA este atât de exactă, încât este de actualitate chiar și în această perioadă, susține Libertatea.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Sfârșit de iarnă pe principiul două zile calde, trei reci. Cum va fi vremea de Mărțișor. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de precipitații moderate, intensificări ale vântului și polei în majoritatea regiunilor, respectiv de ninsori în zonele montane, valabilă începând până marți la ora 10.00, anunțăAdevărul. De miercuri însă, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în unele zone, temperaturile vor atinge și 17 grade Celsius spre sfârșitul săptămânii.

Consiliul Concurenței analizează creșterea prețurilor carburanților în România, care depășesc media europeană. Consiliul Concurenței a demarat o investigație pe piața carburanților, pentru a analiza creșterea prețurilor carburanților și a stabili de ce sunt mai mari decât media europeană. ‘Prețurile sunt apropiate în toată Europa și este ceea ce ne așteptam, iar faptul că avem resurse este mai puțin important. Problema nu cred că se pune la modul: avem resurse, de ce nu avem prețul mai mic? Întrebarea este de ce de un an de zile este mai mare decât media UE? Aici căutăm o explicație, pentru că, tradițional, prețul în România era un pic sub medie. De undeva de la începutul anului trecut suntem peste medie, vorbim de prețul fără taxe. Cu taxe, suntem jos, statul român taxează mai puțin decât alte state. Unde intervin companiile este partea fără taxe. Este o evoluție relativ nouă pe care nu o înțelegem pe de-a-ntregul, așa că am lansat o investigație. Ei vor primi o serie de întrebări la care sunt obligați să răspundă legal. Vrem să înțelegem exact care sunt schimbările care au dus la această evoluție, pentru noi surprinzătoare’, a spus Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, citat deLibertatea.

Peste 85% din vacanțele cumpărate la Târgul de Turism sunt sejururi de vară. La Târgul de Turism al României (desfășurat în perioada 16-19 februarie, la Romexpo), mai bine de 85% dintre cumpărători au optat pentru sejururile estivale petrecute în străinătate, doar 15% alegând pachete tailor made, de tip city-break sau alt fel de vacanțe, notează Capital.

Ce loc ocupă Dacia în topul celor mai fiabile mărci auto din Marea Britanie, titrează Q Magazine. În fiecare an, 50.000 de automobiliști din Marea Britanie participă la un sondaj derulat de Driver Power, fiind rugați să dea note automobilelor lor în funcție de diferiți factori, inclusiv fiabilitatea. Mărcile japoneze domină primele zece poziții, Lexus, Toyota, Honda, Mazda, Suzuki și Subaru fiind incluse. Dacia ocupă locul al treilea, după Lexus. ‘Simplitatea și calitatea componentelor mecanice Renault par să fie la baza succesului produselor Dacia’, apreciază jurnaliștii de la Auto Express.

Britanicii au testat noul model Dacia Sandero și spun că merită toți banii. Dacia Sandero a lansat un nou model de mașină. După ce au testat noul model, jurnaliștii publicației britanice Express au spus că cei care vor achiziționa această mașină vor fi foarte mulțumiți de ce poate să ofere, consemneazăCurierul Național. Mașina a ajuns foarte populară în Marea Britanie, aceasta având un preț destul de scăzut, și anume 5.995 de lire sterline. Cu toate că Dacia a întâmpinat niște probleme în trecut în ceea ce privește vânzarea mașinilor, în 2013 a reușit să vândă peste 90 de mii de mașini, cele mai multe dintre ele fiind Sandero.

România, printre statele din UE cu cel mai semnificativ declin al consumului de energie, în 2015. Statele baltice, România și Bulgaria au înregistrat în 2015 cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeană al consumului de energie, comparativ cu 1990, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat), preluate de Economica.net.

Curtea de Arbitraj de la Paris: E.ON trebuie să plătească statului român dividende de 4 milioane de lei. E.ON România este obligată să plătească Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), companie deținută de Ministerul Energiei, peste 4 milioane de lei, plus dobândă, drept compensație pentru încălcarea drepturilor acționarului minoritar privind distribuirea de dividende, transmite Libertatea.

Aproape 1 miliard de euro — profitul băncilor în 2016. Băncile au înregistrat profit, în ciuda faptului că, în contextul adoptării legilor privind conversia și darea în plată, au constituit masiv provizioane și au înăsprit creditarea, anunță Bursa.

2017 ar putea fi cel mai bun an pentru autostrăzi, după recordul din 2012: 150 km noi. România a încheiat anul trecut fără să inaugureze vreun kilometru nou de autostradă, însă 2017 ar putea fi cel mai bun an pentru infrastructura rutieră, după recordul din 2012, scrie Economica.net. Asta, dacă vor fi finalizați cei 150 de kilometri de autostradă estimați de oficialii de la Drumuri.

Dureros, dar pacientul trăiește! Dinamo bate greu, 1-0 cu FC Botoșani, și urcă temporar pe loc de playoff. Moldovenii au ratat ocazii incredibile, dar Hanca salvează debutul lui Contra. Dinamo revine între primele 6, la golaveraj, dar echipa lui Cosmin Contra are un meci în plus față de Astra Giurgiu, una dintre cele mai în formă echipe din acest moment, apreciazăProSport. Urmează CSU Craiova și Pandurii, două meciuri care pot schimba totul pentru Dinamo.

Neagu revine în România, la CSM București, dar nu poate contribui la apărarea trofeului Ligii. CSM București a anunțat luni transferul Cristinei Neagu de la Buducnost, însă interul stânga de 28 de ani nu va putea evolua pentru „tigroaice” în Liga Campionilor, informează Gazeta Sporturilor. Handbalista a semnat un contract valabil pentru doi ani cu deținătoarea trofeului Ligii, însă nu va putea juca în acest sezon pentru CSM în cupele europene. CSM București este pe locul 4 în grupa a doua principală, foarte aproape de accederea între primele opt echipe ale Europei. Jocul decisiv pentru locul 2 va avea loc etapa viitoare, la Larvik, pe 25 februarie.

Cozmin Gușă a devenit noul președinte al FR de Judo. A câștigat cu 121 de voturi din 143 posibile, titrează ProSport. După numărarea voturilor, vicepreședinți au devenit Karimov Hamza, cu 130 de voturi, Florin Bercean 110, Alina Dumitru 109, Gheorghe Caprar 94 și Ioan Cosmescu 93. Membri ai Comitetului Director au fost aleși Cristian Pintrijel, Corina Ștefan (Căprioriu), Marian Halas, Costel Năftică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult