Acasa Revista Presei Revista presei. Gruparea Coldea pregăteşte un nou şoricel

Revista presei. Gruparea Coldea pregăteşte un nou şoricel

scris de Z.V.
89 afisari

USR: Gabriela Firea organizează probabil cel mai scump Târg de Crăciun din istoria Bucureştiului. USR Bucureşti o acuză pe Gabriela Firea că organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii patru ani şi, foarte probabil, cel mai scump din istoria Bucureştiul, fiind în derulare achiziţii în valoare de 1,2 milioane de lei la care se adaugă onorariile artiştilor, potrivit Adevărul.

Gruparea Coldea pregăteşte un nou şoricel mecanic, pe Dacian Cioloş. Duminica trecută, Consiliul Naţional al PLUS, formaţiunea lui Dacian Cioloş, a transmis un mesaj ciudat aliaţilor politici de la USR, partid condus deocamdată de Dan Barna. I-a anunţat că îşi doresc continuarea alianţei şi la alegerile din 2020, cele locale şi parlamentare, dar că se gândesc serios la o fuziune, scrie Mirel Curea în Evenimentul Zilei.

Cristian Borcea a depus contestaţie în anulare la condamnarea de cinci ani de închisoare primită în dosarul retrocedărilor plajelor. Fostul acţionar de la Dinamo, Cristian Borcea, a depus o contestaţie în anulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul privind retrocedarea plajelor de pe litoral, în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, precizează Gândul.

Educaţia, în viziunea noului ministru, Monica Anisie: Când luăm o decizie, să ne punem întrebarea ce este mai bun pentru elev/ Copiii trebuie să aibă timp şi de joacă, să citească o carte, să facă un sport. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a acordat un interviu HotNews în care vorbeşte despre schimbările privind inspectoratele, examenele naţionale, finanţarea pentru educaţie şi pentru cercetare.
Dan Voiculescu: În ultimii 30 de ani, alianţele de conjunctură şi-au dovedit limitele. „Aşa cum se întâmplă frecvent între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, diverşi candidaţi şi partide care nu au intrat în finală îşi negociază, la vedere sau pe ascuns, redirecţionarea voturilor primite. E un obicei politic vechi care, de cele mai multe ori, nu ajută pe nimeni. Suspiciunile electoratului sunt legitime când adversarii de ieri devin, peste noapte, parteneri”, scrie profesorul Dan Voiculescu, pe blog, titrează Jurnalul.ro.

Sondaj PNL: Iohannis are probleme în a-i convinve pe votanţii candidaţilor ce n-au ajuns în turul II. Sondajul comandat de PNL ar arăta o prezenţă de 46-47%, cel mult 48%, precizează sursele liberale. Demobilizarea masivă ar fi mai ales în rândul electoratului USR-PLUS. Din cele 14 procente obţinute în ţară, mai puţin de jumătate ar ajunge la urne în turul II. O demobilizare asemănătoare se înregistrează şi în rândul electoratului PMP, dar şi în Diaspora, notează România Liberă.

Viorica Dăncilă, lovitură sub centură pentru Klaus Iohannis: a implicat Administraţia Prezidenţială în campanie. Prezidenţiabilul PSD, Viorica Dăncilă, susţine, după ce a văzut declaraţiile mai multor jurnalişti în spaţiul public, că preşedintele Klaus Iohannis a implicat Administraţia Prezidenţială în organizarea dezbaterii sale. ”(…) Este inacceptabil ca preşedintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiţi de contribuabili pentru a organiza activităţi de natură electorală, adică în folos politic propriu. Aşteptăm aceste lămuriri din partea candidatului PNL”, scrie Viorica Dăncilă, notează Stiripesurse.ro.

Orban numeşte un nou agent al României la Curtea de Justiţie a UE. Cine îi ia locul lui Radu Cantar. Premierul Ludovic Orban a semnat decizia de numire a Emiliei Gane în funcţia de agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE şi Tribunalul UE, cu rang de subsecretar de stat în MAE, în cauzele care au termene in lunile noiembrie şi decembrie. În ordinul de desemnare sunt trecute şi cauzele care au termene in noiembrie – decembrie 2019. Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justitie a UE reprezintă statul roman în faţa instanţelor comunitare, titrează Ziare.com.

Consiliul Concurenţei critică dobânzile puse de bănci la credite. Consiliul Concurenţei atacă în raportul anual nivelul dobânzilor practicate de bănci la credite. Se referă în principal la indicele ROBOR despre care sugerează că a avut mişcări curioase. Semnalează de asemenea nivelul scăzut al dobânzilor la depozite. Dar găseşte că acesta ajută la stabilitatea financiară a băncilor mari, potrivit Economica.net.

Premieră: BCR vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni în lei pe care să o listeze la Bursa de la Bucureşti. “Banca Comercială Română S.A, în calitate de Emitent, având rating BBB+ acordat de Fitch, informează investitorii cu privire la faptul că intenţionează să organizeze întâlniri cu investitorii în următoarea perioadă, cu privire la o potenţială emisiune inaugurală de obligaţiuni de tip Senior Non Preferred denominată în RON, ce ar putea fi lansată în funcţie de condiţiile pieţei”, a transmis BCR, publică Ziarul Financiar.

Bogdan Chiriţoiu: România este campioana creşterii economice în UE. Potrivit acestuia, provocarea este păstrarea nivelului ridicat de competiţie. „Trebuie să rămânem o economie deschisă către nou şi inovare, iar acestea ne vin în mare parte din digitalizare. Deci este important ca România să rămână deschisă către noi tehnologii, către noi forme de business (…)”, a arătat preşedintele Consiliului Concurenţei, potrivit Qmagazine.ro.

Ionuţ Negoiţă schimbă strategia şi ajută PCH! „M-am săturat de marţieni! Dacă fanii sunt serioşi, finanţez în continuare clubul!”. La mai puţin de o lună după ce a anunţat într-o conferinţă de presă că lasă clubul să moară dacă nu va fi cumpărat de cineva, Ionuţ Negoiţă a acceptat să vorbească în exclusivitate cu Gazeta Sporturilor despre situaţia din acest moment de la Dinamo. Acesta le-a transmis fanilor că va susţine clubul la nivelul la care este acum, atât timp cât proiectul este în derulare şi avansează, nu mai mult de luna mai a anului viitor.

Povestea lui Stefanos Tsitsipas, câştigător de Turneul Campionilor la doar 21 de ani. Bunicul său a fost antrenor la Spartak Moscova, iar cariera i se datorează mătuşii. Stefanos Tsitsipas este cu adevărat un copil-minune al tenisului, devenit certitudine după ce a reuşit, la doar 21 de ani, să se impună la Turneul Campionilor de la Londra, deşi i-a avut ca adversari pe “monştrii” Federer, Nadal sau Djokovic, notează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS