Acasa Revista Presei Revista presei. Guvernul a adoptat amnistia fiscală

Revista presei. Guvernul a adoptat amnistia fiscală

scris de Z.V.
96 Afisari

Peter Eckstein Kovacs, despre cazul de la Caracal: Atitudinea de macho a unor poliţişti e incredibilă. Peter Eckstein-Kovacs spune despre cazul crimelor din Caracal că „este clar că gestionarea a fost catastrofală”. „Nu pot să mă pronunţ pe fond asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei presupusului făptuitor în cauză. În orice caz, ceea ce este mai mult decât sigur e că autorităţile nu şi-au făcut datoria“, a precizat fostul senator al UDMR, potrivit Adevărul.

Guvernul a adoptat amnistia fiscală. Ordonanţa prevede două mecanisme de eşalonare a plăţii: măsuri de restructurare a obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion de lei, bazată pe un plan de restructurare, plată eşalonată şi supravegherea fiscală pe perioada înlesnirii; anularea accesoriilor în cazul datoriilor sub un milion lei, dacă obligaţiile bugetare principale se achită până la 30 noiembrie 2019, notează România Liberă.

Rectificarea bugetară, amânată pentru luni. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, că rectificarea bugetară este programată pentru a fi adoptată de Executiv luni, motivând amânarea faţă de data de 31 iulie de faptul că avizul CSAT a fost dat cu întârziere, notează Cotidianul.

Iohannis, în stare de şoc! Preşedintele României este acuzat că are informaţii despre mafia traficului de persoane. Omul de afaceri şi preşedinte al Partidului Dreapta Liberală Viorel Cataramă a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care afirmă că statul român nu poate fi modernizat şi resetat decât prin forţe politice noi, fără conexiuni cu structurile mafiote, relatează Evenimentul Zilei.

USR a votat împotriva înfiinţării companiilor municipale: Sunt în faliment nedeclarat. Sunt doar un paravan pentru camarila PSD. Reprezentanţii USR Bucureşti au transmis că au votat, în cadrul CGMB, împotriva înfiinţării companiilor municipale, precizând că acestea sunt în faliment nedeclarat, complet nefuncţionale şi doar un paravan pentru „camarila politică a PSD”, titrează Gândul.

Teodorovici pregăteşte un proiect pentru firmele cu capital negativ. Zilele astea va publica 2 proiecte de modificare a Codului fiscal şi de procedură fiscală pentru a fi adoptate în august. În urma unei discuţii cu membrii Băncii Naţionale a României (BNR), Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, anunţă că pregăteşte un proiect prin care să rezolve problema firmelor cu capital negativ din România, notează Hotnews.ro.
Prefectul şi subprefectul de Olt au fost demişi în urma scandalului de la Caracal. A fost schimbat şi prefectul de Bucureşti. Măsura s-a luat la solicitarea Ministerului de Interne. Locul lui Petre Silviu Neacşu, aflat de mai multe zile în concediu, a fost luat de Angela Nicolae. Sever-Romulus Stana a fost eliberat din funcţia de prefect al Capitalei, locul său fiind luat de Ghincea Marius Cristian, titrează Jurnalul.ro.

Surpriză la Guvern: Teodorovici promite că le taie parlamentarilor călătoriile gratuite cu trenul. Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, la Palatul Victoria, cu privire la subiectul condiţionării gratuităţii călătoriei cu trenul pentru studenţi de rezultate de la şcoală, că va lua măsuri şi cu privire la călătoriile gratuite cu trenul de care beneficiază parlamentarii. În prezent, parlamentarii au gratuitate pe tren dacă prezintă legitimaţia de deputat sau senator, potrivit Ştiripesurse.ro.

Sindicaliştii din închisori îl acuză pe Iordache: Un recidivist al abuzurilor în procesul de legiferare.Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) susţine că Parlamentul a strecurat în Statutul poliţiştilor de penitenciare o prevedere neconstituţională, în cazul concursurilor de ocupare a funcţiilor vacante, notează Ziare.com.

Apare o bancnotă nouă: Hârtia de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu, care va intra în circulaţie anul viitor. BNR a decis introducerea unei noi bancnote în circulaţie, cea de 20 de lei, după modelul bancnotei de 200 de euro (s-ar putea chiar să fie vorba de crearea unor similitudini ale bancnotelor româneşti cu cele ale monedei unice în vederea procesului de trecere a României la moneda unică europeană), potrivit Economica.net.

România, ţara din UE cu cele mai puţine maşini la o mie de locuitori. Sub unu din trei români deţine un autoturism. Sub trei din zece locuitori din România deţin o maşină, cea mai mică rată din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. Pentru România setul de informaţii este din 2015, pentru Italia din 2016, iar pentru restul ţărilor din 2017-dar nu sunt motive de crezut că situaţia s-a modificat substanţial, publică Ziarul Financiar.

Un ONG #Rezist îi cere ministrului Birchall să desfiinţeze SIIJ în termen de 30 de zile. Reprezentanţii Declic, ONG din mişcarea #Rezist, au depus simbolic, la Ministerul Justiţiei, un mandat de 30 de zile pentru ministrul Ana Birchall, prin care cer desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, relatează QMagazine.ro.

Gigi Becali şi-a cumpărat un bolid de peste 200.000 de euro. Este cel mai rapid şi exclusivist SUV din lume! Gigi Becali şi-a etalat noua maşină, după ce s-a întâlnit cu Mihai Stoica pentru a-l convinge să rămână la FCSB. Patronul vicecampioanei a fost surprins ieşind din curtea „palatului” său la volanul unui Bentley Bentayga în valoare de peste 200.000 de euro, notează Gsp.ro.

Simona Halep se pregăteşte de sezonul de hard şi a anunţat că va merge la Zhengzhou Open 2019, cel mai nou turneu din circuitul WTA. Competiţia se va disputa în perioada 9-15 septembrie, imediat după US Open 2019, iar premiile sunt în valoare de 1.000.000 de dolari. Între 2014 şi 2016, turneul a făcut parte din circuitul ITF, iar ultimele două ediţii s-au desfăşurat în circuitul WTA 125k, informează Fanatik.ro.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult