Acasa Revista Presei Revista presei. Guvernul, direct responsabil de CFR Marfă

Revista presei. Guvernul, direct responsabil de CFR Marfă

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

CSAT a desecretizat hotărârea privind aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfǎ, dupǎ ce Victor Ponta a susţinut ca în privinţa privatizării trebuie sǎ se pronunțe Consiliul.

CFR marfa

Revista presei. Guvernul, direct responsabil de CFR Marfă

EvZ: Preşedinţia a făcut publice documentele. Decizia CSAT din februarie 2013 demontează ultima minciună a premierului. Guvernul e direct responsabil de CFR Marfă ”După ce Victor Ponta a susţinut, de nenumărate ori, că în privinţa privatizării CFR Marfătrebuie să se pronunţe Consiliul Superior de Apărare a Ţării (CSAT), ieri, Consiliul a desecretizat hotărârea privind aprobarea strategiei de privatizare a acestei societăţi de stat”

Cronica română: Omar Hayssam solicită redeschiderea tuturor dosarelor sale ”Hayssam a arătat miercuri, la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă propunerea de arestarea preventivă a lui pentru înşelăciune şi delapidare, că solicită atât justiţiei române, cât şi autorităţilor internaţionale, să-i fie redeschise toate dosarele, pentru «aflarea tuturor adevărurilor»”

Gândul: Mesaj pentru torţionarul Vişinescu, scris pe blocul lui: “Torţionare, eşti acasă? Morţii nu te lasă” “După ce marţi, 30 iulie, pe numele lui Alexandru Vişinescu a fost depusă o plângere penală, pe faţada blocului în care locuieşte a apărut un mesaj adresat fostului comandat al penitenciarului Râmnicu Sărat: “Torţionare, eşti acasă? Morţii nu te lasă””

Curentul: Dan Șova și marea „famiglie” din jurul afacerii Bechtel ”Afacerea Bechtel poate fi pusă lejer la index-ul tunurilor istorice date în România chiar și înainte de Revoluție, la fel de răsunătoare precum afacerea Strousberg, privind construcția și exploatarea căilor ferate din țara noastră la 1868, încheiată, ironic, cu un industriaș pe nume Bethel Strousberg”

Naţional: Liberalii abandonează reduta Radu Stroe. Tudor Chiuariu preia Internele! ”În ciuda rezistenţei de-a dreptul stoice a lui Radu Stroe, poziţia acestuia la şefia MAI se şubrezeşte pe zi ce trece. Iar cum bombele care explodează constant în ultima vreme în ograda Internelor lasă urme tot mai adânci, deşi ministrul liberal a făcut eforturi disperate să le dezamorseze, strategii PNL s-au hotărât să schimbe din mers strategia, atât cât mai au timp”

România liberă: 10 asemănări majore între Guvernele Ponta şi Boc ”Guvernul Victor Ponta şi majoritatea USL aplică, astăzi, numeroase măsuri şi strategii demarate de guvernarea PDL. La vremea respectivă aceste iniţiative au fost criticate dur de USL. „România liberă“ a identificat zece proiecte majore ale PDL preluate de USL”

ZF: FMI şi Comisia Europeană vor supraveghea România să nu sară de pe şine încă doi ani ”Intervenţia autorităţilor în conducerea companiilor de stat, arieratele şi volumul mare al creditelor neperformante sunt punctele nevralgice care îngrijorează FMI”

Adevărul: Patriarhul Daniel colaborează cu un condamnat din „lotul Fenechiu“ la Catedrala Mântuirii Neamului ”Un condamnat penal pentru abuz în serviciu în „dosarul Transformatorul“ este însărcinat de către mai marii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) să se ocupe în mod direct de achiziţiile şi licitaţiile de la măreţul proiect al construirii Catedralei Mântuirii Neamului”

Puterea: Rectorul Universităţii „Ovidius”, arestat 29 de zile ”Tribunalul Bucureşti a decis ieri arestarea preventivă pentru 29 de zile a rectorului Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, Tiberius Dănuţ Epure, acuzat de procurorii DNA de luare de mită. În acelaşi dosar, instanţa a dispus arestarea lui Tala Stere, complicele rectorului. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs”

Curierul naţional: Se va reduce TVA şi la alte alimente? ”Ponta: Reducerea evaziunii este o condiţie pentru a putea menţine această facilitate şi a extinde diminuarea taxei şi la alte alimente. PwC: Ar fi de dorit ca, în timp, cota redusă de TVA să fie extinsă şi la alte alimente de bază aşa cum sunt carnea, laptele, zahărul sau uleiul”

Bursa: Datoriile Cosmote – duble faţă de cifra de afaceri ”Cei trei jucători de pe piaţa telefoniei mobile – Vodafone, Orange şi Cosmote – au avut, anul trecut, datorii mai mari decât în 2011, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe”

StareaPresei.ro

1 comentariu

VICA 01-08-2013 - 09:13

Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult