Acasa Revista Presei Revista Presei. Guvernul legalizează traseismul politic

Revista Presei. Guvernul legalizează traseismul politic

scris de Z.V.
2 afisari

Guvernul legalizează traseismul politic pentru 45 de zile, timp în care aleșii locali pot trece fără probleme de la un partid la altul.

Revista Presei. Guvernul legalizează traseismul politic (foto:epoch-times.ro)

Revista Presei. Guvernul legalizează traseismul politic (foto:epoch-times.ro)

Guvernul a aprobat, joi, 29 august, ordonanța de urgență care permite migrația aleșilor locali, timp de 45 de zile, fără ca aceștia să își piardă mandatul. Traseismul este menit să îl avantajeze pe Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni și, pentru a-și realiza acest obiectiv, premierul a ignorat mesajul Ambasadei SUA și protestele Opoziției, notează România Liberă.

Statele Unite vor trimite sute de militari și tancuri, în state central și est-europene, în octombrie, în scopul oferirii de garanții statelor membre NATO îngrijorate de activitățile ruse în Ucraina, a anunțat joi seară Pentagonul. Reacția vine după ce Ucraina, prin vocea președintelui Petro Poroșenko, a reclamat o invazie a trupelor rusești care au ocupat un oraș strategic de la frontiera cu Rusia, informează Gândul. Kievul a solicitat UE un ‘ajutor militar de anvergură’.

După scenariul Crimeii, de acum șase luni, trupele ruse însoțite de armament greu au pătruns în sudul Ucrainei, susținând ofensiva separatiștilor, notează Evenimentul Zilei. Diplomații europeni folosesc deja cuvântul ‘război’ în pozițiile lor publice.

Președintele Traian Băsescu a declarat joi că România nu apreciază că împotriva Ucrainei s-a propus o invazie, punctând că din analiza MAE și a serviciilor reiese că s-a produs o debalansare în favoarea separatiștilor care sunt ajutați de Federația Rusă, transmite Q Magazine.

Conflictul din Ucraina se acutizează, titrează Ziarul Financiar. În vreme ce economia americană se simte ca peștele în apă, economia Europei începe să simtă din plin efectele crizei de la granițele României.

În momentul de față nu există o dată precisă pentru intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, dar acesta ar putea să apară de la 1 ianuarie 2016, a declarat, ieri, Gheorghe Marinescu, șef serviciu Direcția Impozite și Taxe Locale din cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), scrie ziarul Bursa.

Impozitul pe clădiri va fi calculat în funcție de destinație, nu de proprietar, ceea ce înseamnă că persoanele fizice care au SRL-uri înregistrate la domiciliu vor plăti și de 10 ori mai mult, notează Adevărul. Măsura este programată să se aplice din 2015, dar primarii și economiștii cer amânarea acesteia cu un an.

Boala limbii albastre va aduce pagube serioase crescătorilor de bovine din țara noastră, patronatele de resort anunțând că în sudul țării, unde s-au extins focarele, crescătorii vor fi nevoiți în decurs de o lună să sacrifice mii de bovine ca măsură de siguranță, lucru care va afecta puternic exporturile, scrie Curierul Național.

Plecările din sistemul de învățământ ale cadrelor didactice au alarmat Ministerul Educației Naționale (MEN). De teamă să nu rămână cu clasele de elevi neacoperite, șefii învățământului îi pun pe profesorii titulari să completeze cereri oficiale prin care să confirme că doresc să-și păstreze posturile și în anul școlar următor, relatează Puterea.

Dascălii susțin că subiectele la limba și literatura română sunt mult mai ușoare decât acum 25 de ani, sunt redactate în favoarea absolvenților, iar examenul de bacalaureat poate fi trecut fără ca aceștia să fi citit vreun roman sau o poezie, scrie România Liberă.

Proprietarii a 52.200 de apartamente au ales să se debranșeze de la sistemele centralizate de distribuție a energiei termice, în ultimul an, potrivit datelor Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, consultate de Economica.net.

Ziua Limbii Române va fi marcată, în 2014, de rețeaua Institutelor Culturale românești în străinătate prin organizarea unor programe și manifestări culturale ample, spectacole de teatru, conferințe, lansări de carte, proiecții de film, transmite Cotidianul. Aniversare instituită prin Legea nr. 53/2013, Ziua Limbii Române a fost sărbătorită pentru prima dată la 31 august anul trecut, prilejuind o serie de manifestări reprezentative sub egida Institutului Cultural Român.

Astra Giurgiu a reușit cea mai mare performanță din istorie, calificându-se în grupele Europa League, deși a pierdut joi seară pe teren propriu, scor 0-1, returul play-off-ului cu Lyon, relatează Pro Sport.

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult