Acasa Revista Presei Revista presei. Haos la nivel înalt

Revista presei. Haos la nivel înalt

scris de Z.V.
73 afisari

Interzicerea pelerinajului de la Iaşi, contestată în instanţă. Liderul PPU-SL: Fraţi români, măcar acum să fim uniţi. Avocatul Daniel Ionaşcu, preşedintele Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) a dat în judecată Guvernul Orban, în numele formaţiunii politice, pentru încălcarea drepturilor şi libertăţilor românilor, solicitând suspendarea hotărârilor şi constatarea nulităţii actelor prin care a fost interzisă participarea credincioşilor la evenimentele religioase, aşa cum este pelerinajul de la Iaşi de la Sfânta Cuvioasă Parascheva, potrivit Adevărul.

Haos la nivel înalt. Prefectul Capitalei: Nu vom lua măsuri la 3,05, aşteptăm 3,4. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a precizat că INSP a prezentat cifra greşită si va da o erată. INSP a precizat ulterior că populaţia rezidentă în Bucureşti este de 1,83 milioane de locuitori, ceea ce ar corespunde unei rate de infectare de 3,11 la mia de locuitori. Conform datelor calculate de Grupul de Comunicare Strategică, rata de infectare este de 2,69, calculată la o populaţie domiciliată în Bucureşti de 2,15 milioane, anunţă Jurnalul.ro.

Focar de coronavirus la Camera Deputaţilor. Au fost implementate toate măsurile necesare pentru protecţia deputaţilor şi a angajaţilor, respectiv măşti de protecţie la intrarea în instituţie, produse dezinfectante şi gel dezinfectant în birouri şi în spaţiile comune, panouri din plexiglas, benzi de marcare pentru respectarea distanţei de 1,5 metri, dispozitive non contact pentru măsurarea temperaturii, dezinfecţie a locurilor comune din clădire (lifturi, grupuri sanitare şi alte spaţii folosite în comun), nebulizare spaţii, anunţă Cotidianul.

Cîţu a pus tunurile pe Firea. Unde au fost deturnate miliarde de lei. E vorba de căldură. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a oferit detalii despre neregulile găsite în urma controlului efectuat la Primăria Municipiului Bucureşti, despre care afirmă că sub mandatul fostului primar a deturnat bugetele alocate spre cu totul alte destinaţii, menţionează Evenimentul Zilei.

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a votat în unanimitate proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averilor ilicite. Deputatul independent Ana Birchall a anunţat că în Comisia Juridică a fost adoptat în unanimitate proiectul de lege susţinut de ea privind confiscarea extinsă a averilor ilicite. Cu alte cuvinte averea nejustificată a unui infractor condamnat la minimum 4 ani de închisoare poate fi confiscată. Raportul urmează să între în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor care este forul decizional, în acest caz, scrie Gândul.ro.

Marcel Ciolacu, din nou suspect de COVID-19. Şi-a făcut testul şi s-a izolat. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este din nou suspect de COVID-19 şi s-a izolat, în aşteptarea rezultatului testului, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid. Tot în izolare, în aşteptarea rezultatului testului COVID, este şi Paul Stănescu.

Dăncilă spune că ar fi normal să candideze la parlamentare, dar n-o lasă Dragnea. Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat că ar fi normal să candideze pe listele PSD pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, dar că fostul lider PSD Liviu Dragnea se opune acestei idei. Ea a susţinut că nimeni din PSD nu i-a spus deschis că o asemenea candidatură nu e oportună. Totuşi, Viorica Dăncilă a dezvăluit că, chiar dacă se află acum în închisoare, fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea are încă influenţă în partid şi vrea să-i convingă pe colegii din PSD să n-o accepte pe Dăncilă pe liste, potrivit România Liberă.

Parlamentul a votat acordarea stimulentului de risc pentru profesori. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege privind acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalul didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, titrează Stiripesurse.ro.

România va avea un sistem naţional de prognoză a calităţii aerului. Ministrul Mediului a semnat contractul de finanţare. Ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a semnat contractul de finanţare de 81 milioane lei, din care 74 milioane lei vor fi fonduri europene nerambursabile. Sistemul va putea fi accesat de oricine de pe mobil şi chiar inserat în programele TV, după meteo, şi va fi singura prognoză oficială din România, scrie Ziare.com.

Primii kilometri de autostradă din Moldova ar putea fi gata în primăvara anului viitor. Românii vor putea circula pe primii kilometri de autostradă din Moldova cel târziu în primăvara anului viitor, estimează Asociaţia Pro Infrastructură (API) care a postat imagini cu Centura Bacău. Noua şosea, construită de firmele lui Dorinel Umbrărescu, este finalizată în proporţie de 85%, informează Economica.net.

Mai mult de 10.000 de companii au aplicat pentru microgranturile de 2.000 de euro în prima zi de înscrieri. Mai mult de 10.000 de companii au aplicat pentru microgranturile de 2.000 de euro în prima zi de înscrieri, dintre care circa 5.000 s-au înscris pe platforma pusă la dispoziţie de Ministerul Economiei doar în prima oră, anunţă Ziarul Financiar.

Adrian Severin către IPS Teofan: Spuneţi oraşului, ţării şi lumii că Moldova Sfântului Ştefan şi a Sfintei Parascheva nu îngenunchează decât în faţa lui Dumnezeu! ” (…) BOR a rămas singura redută a neamului românesc, iar Moldova şi Bucovina sunt principalii săi contraforţi. Fiţi neînfricat paznic al acesteia! (…) Un suflet sănătos poate răzbi bolile trupului. Un trup nu poate fi niciodată sănătos dacă sufletul este bolnav (…) ” scrie Adrian Severin într-o postare pe contul său de Facebook, scrie QMagazine.ro.

Cortacero mai aduce un om în conducerea lui Dinamo! Azi l-a sunat personal, iar zilele viitoare va fi prezentat oficial. Ioan Mărginean a împlinit azi 60 de ani, iar Pablo Cortacero, conducătorul lui Dinamo, l-a felicitat personal şi l-a asigurat din nou că va primi un loc în staff-ul administrativ al clubului. Spaniolul este cel care l-a propus pe fostul fundaş al lui Dinamo ca manager general, în şedinţa de săptămâna trecută, iar numire oficială urmează a fi făcută în următoarele zile, menţionează Gsp.ro.
George Ţucudean şi-a anunţat oficial retragerea din fotbal: „Pentru binele meu, trebuie să mă opresc”. Problemele de sănătate l-au determinat pe arădean să pună capăt carierei de fotbalist, mult mai devreme decât şi-ar fi dorit. George Ţucudean a evoluat în trecut pentru Dinamo, FCSB, Viitorul, CFR Cluj şi a fost unul dintre cei mai buni atacanţi din România în ultimii ani, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult