Acasa Revista Presei Revista presei. Hayssam s-a evaporat

Revista presei. Hayssam s-a evaporat

scris de Ziua Veche
1 afisari

E oficial:  s-a evaporat, informeaza Romania libera. In luna iulie se vor implini patru ani de cand sirianul a fugit din tara. In urma acestuia au ramas foarte multe intrebari fara un raspuns clar.

De exemplu: a fost „Rapirea din Irak” o operatiune speciala a serviciilor secrete romane? A fost o rapire in spatele careia a existat o conspiratie, din care a facut parte si Marie-Jeanne Ion? Care a fost rolul lui Ovidiu Ohanesian? Au primit sau nu bani teroristii ca sa-i elibereze pe cei trei?

Si intrebarile pot sa continue. De exemplu: ce face acum Hayssam? Mai are cancer sau s-a vindecat? Poate ne spune Nastasiu (Ciprian pre numele sau cel mic).

Ziarul financiar sustine ca, atunci cand ministrii castiga mai putin decat subordonatii, sistemul este construit pentru furt. ZF explica faptul ca «ministrilor nu le pasa ca subalternii lor castiga mai bine, ceea ce arata ca ei traiesc din alte surse. Problema este ca aceste „alte surse” sunt generate chiar de pozitia publica, pe cai oculte».

Lupta pentru suprematie in PDL. Toate tunurile pe Blaga, explica Puterea: „Cineva i-a pus gând rău ministrului de interne Vasile Blaga. Pentru că în PDL umblă vorba că Blaga urmăreşte să-i ia scaunul lui Emil Boc şi că nu are de gând să renunţe la controlul partidului alături de Videanu şi de Berceanu”.

Sincer? Putin imi pasa de Blaga, Videanu si Berceanu in acest moment, ca si de Boc. Ma intereseaza un singur lucru: sa iesim din groapa.

Oleg Cojocaru scrie pentru Financiarul ca Romania pierde 25 de miliarde de euro din cauza infrastructurii subdezvoltate: „Cu acesti bani, s-ar fi creat peste 100.000 de locuri de munca in transport si logistica. Statul ar fi incasat alte patru miliarde de euro pe an din taxe si impozite”.

Evenimentul zilei surprinde, atunci cand publica informatia ca Gelu Voican-Voiculescu i-a turnat la Secu pe Paul Goma si pe Gregorian Bivolaru. Si astfel, incetul cu incetul, aflam ce lepre au fost selectate atent sa faca parte din conducerea tarii, alaturi de Ion Iliescu, in anul de gratie 1990.

Romania a intrat in topul primelor 10 state din lume cu risc de faliment, anunta Curierul national, iar aceasta alunga investitorii. Este unul dintre lucrurile despre care as fi vrut sa nu scriu. Si, cu parere de rau: un rol important l-au jucat mogulii, care au acreditat neincetat, de cel putin un an incoace, ideea ca ne indreptam spre faliment cu tara si au indus continuu o stare de tensiune si incertitudine.

Pericolul acesta oricum exista si exista in continuare. Ceea ce trebuie sa intelegem este ca in psihologia sociala este o axioma, care spune ca, daca afirmi mereu existenta unui fapt care nu se petrece, el se intrupeaza si incepe sa capete contur tot mai pronuntat, pana se transforma in realitate faptica.

Mogulii stiu foarte bine acest lucru si fac cu buna-stiinta. L-am auzit de exemplu aseara pe Realitatea TV pe Emil Hurezeanu afirmand acest lucru, folosind alte cuvinte decat cele scrise in paragraful anterior.

StareaPresei.ro 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult