Acasa Revista Presei Revista presei. I-am năucit şi pe bulgari cu anticorupţia noastră!

Revista presei. I-am năucit şi pe bulgari cu anticorupţia noastră!

scris de Florin BUDESCU
10 afisari

Vecinii bulgari sunt probabil, de la o vreme, destul de năuci asupra a ceea ce reprezintă anticorupţia şi cum lucrează ea în statul de drept.

Revista presei.

Revista presei.

Horia Georgescu tocmai ce trebuia să meargă la Sofia şi să-i împărtăşească Meglenei Kuneva, fost comisar european, vicepremier, din experienţa sa românească în domeniul anticorupţiei. HotNews povesteşte că un reporter şi un cameraman de la BTV au venit de la sud de Dunăre, ca să facă un documentar despre lupta anticorupţie din România. Cei doi bulgari trebuiau să stea de vorbă cu Horia Georgescu, când, ce să vezi? Acesta a fost luat de DNA.

Adriean Videanu şi-a construit o hipervilă la Snagov, în care are o baie placată cu marmură, dezvăluie Click. Informaţia ar fi irelevantă, dacă imaginile ar fi dintr-o vilă normală. Ai putea să-ţi spui: „Ei, asta e, un om care deţine firma ce are exclusivitate pe marmura şi travertinul de Ruşchiţa poate să-şi facă aşa ceva…„. Problema nu este aceasta. Felul în care a înţeles fostul ministru să-şi placheze casa cu marmură este nebunesc (sunt quintale multe de pietroaie puse peste tot, în baia omului, te-apucă frigul) şi denotă prost gust: parcă e Castelul Wawel, în versiunea unui arhitect văr cu Florin Salam.

Adevărul listează membrii importanţi ai PNL cu probleme penale de diferite tipuri: Mircea Roşca, Corneliu Dobriţoiu, Gigi Chiru, Marian Zlotea, Florin Ţurcanu.

Parchetul şi SRI au descoperit o reţea de fabricat paşapoarte româneşti false pentru teroriştii sirieni, contrafăcute în R. Moldova, explică EvZ.

Marian Munteanu a ajuns un om respectabil, cu păr şi barbă albă, departe de hippiotul pletos de acum 25 de ani. El spune pentru Bursa că Regimul Iliescu – Roman nu avea dreptul moral să dea certificate de revoluţionar.

Cabinetul Ponta, disperat după bani, relevă Puterea: în noul Cod Fiscal, impozitele pe maşini, terenuri şi case sunt majorate. Hai să vedem un lucru: când se plătesc impozitele? Următoarea tură e pe la sfârşitul anului, în cel mai bun caz. Aha, am înţeles.

Inventivitatea PSD este incredibilă: a dat, cconform României libere, o ordonanţă de urgenţă – biblioraft, prin care se modifică zeci de acte normative. Lucrul cel mai grav este că, fiind vorba despre o astfel de ordonanţă, este foarte greu de ştiut, când cauţi în biblioteca actelor normative, că aceste modificări s-au făcut. Singurii care ştiu aceasta sunt, cu certitudine, iniţiatorii.

Practic, tot mediul public, toţi cei interesaţi ar trebui acum să studieze această ordonanţă. Să nu ne trezim cu surprize. Să vezi ce dureri de cap o să ne apuce când vom descoperi acte normative în care este modificată o prepoziţie cu o conjuncţie…

Facebook a modificat politica privind conţinutul neadecvat, notează Curierul naţional. Regulamentul e de trei ori mai lung decât cel de dinainte şi merită citit cu atenţie.

Un Il-20 rusesc de spionaj a survolat forţele NATO din Gruparea Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG-2), în timpul exerciţiilor de ieri, din Marea Neagră, informează Gândul. Supraveghere electronică. Au ieşit ruşii la pescuit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS