Acasa Revista Presei Revista presei. Igor Dodon îi răspunde președintelui Iohannis

Revista presei. Igor Dodon îi răspunde președintelui Iohannis

scris de Z.V.
14 afisari

Condamnarea Alinei Bica la patru ani de închisoare cu executare, începerea urmăririi penale față de medicul Ioan Lascăr și Alexandru Radu Macovei, fostul manager al Spitalului Floreasca, pentru abuz în serviciu în dosarul privind neregulile de la Secția de Arși, demiterea managerului spitalului Malaxa din București, Florin Secureanu, protestul Federației Sanitas dar și accidentul aviatic din Columbia sunt principalele subiecte ale zilei de 30 noiembrie.

igor dodonIgor Dodon îi răspunde președintelui Iohannis pe Facebook, scrie Evenimentul Zilei. Președintele ales, Igor Dodon, îi răspunde lui Klaus Iohannis. Igor Dodon spune că prin declarațiile de astăzi, Iohannis „ia act de alegerea sa în funcția de șef al statului’. Mai mult, Dodon a ținut să-i amintească președintelui României despre o scrisoare deschisă, expediată tocmai în primăvară, care a rămas fără răspuns.

După 5 ani, militarii români vor defila din nou de Ziua Națională pe sub Arcul de Triumf, informează Q Magazine. Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat Arcul de Triumf, unul dintre monumentele-simbol din București, după doi ani în care s-au făcut lucrări de reabilitare și conservare de Municipalitate prin cofinanțare europeană. Costul total al lucrărilor se ridică la 30 de milioane de lei, din care 23 de milioane sunt fonduri europene. Militarii nu au mai defilat, de cinci ani, de Ziua Națională pe sub Arcul de Triumf. Defilarea de anul acesta de la Arcul de Triumf va dura în jur de două ore. Ultima repetiție pentru parada de Ziua Națională s-a desfășurat duminică, la Arcul de Triumf. Fiecare moment a fost exersat întocmai după scenariul defilării de joi, la care sunt așteptați mii de oameni.

1 Decembrie, Ziua Națională a României. Programul paradei militare de la București, potrivit ziarului Libertatea. De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, o întreagă desfășurare de forțe va avea loc în Piața Arcul de Triumf din București. Pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României, peste 3.000 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, și militari din mai multe țări aliate sau partenere vor participa începând cu ora 11.00, la Parada militară din Piața Arcul de Triumf din București.

Motivul pentru care Iohannis nu i-a invitat la ceremoniile de 1 Decembrie pe Dragnea, Tăriceanu și Ponta, citim în Gândul. Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, întrebat ce a stat la baza deciziei de a nu-i invita pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta la ceremoniile de 1 decembrie, că „e bine să dăm semnale puternice, lesne de înțeles și de cetățeanul simplu, și de diplomatul titrat că de la vârful statului se promovează curățenia politică”.

Klaus Iohannis, explicații despre invitații de 1 Decembrie: MApN a dorit să-i facă o invitație specială doamnei Firea la paradă, titrează Adevărul. Președintele Klaus Iohannis spune că primarul General Gabriela Firea a primit invitație la parada militară de 1 decembrie din partea ministrului Apărării la solicitarea acestuia, gest prin care a dorit să-și arate recunoștința pentru implicarea lui Firea în terminarea lucrărilor de la Arcul de Triumf. Iohannis a refuzat însă să explice de ce nu a invitat-o pe Firea la recepția organizată la Cotroceni, care va avea loc în aceeași zi.

Gabriela Firea, după ce a aflat că nu a fost invitată de Președinție să asiste la parada de Ziua Națională: Nu am nevoie de nicio tribună, scrie Curierul Național. Reacție acidă a primarului Capitalei, Gabriela Firea, după ce președintele Klaus Iohannis a explicat marți, că aceasta a fost invitată la parada de 1 Decembrie de MApN, nu de Președinție.

Iohannis: Faptul că doamna primar general a interpretat așa invitația de 1 Decembrie este inelegant, titrează Ziarul Financiar. Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că primarului Capitalei, Gabriela Firea, i-a fost adresată de MApN, cu știința sa, o invitație specială la parada de 1 decembrie, afirmând că felul în care primarul general a interpretat invitația i se pare „inelegant”.

Băsescu, către Iohannis: „Ziua Națională nu e ziua președintelui. Trebuia să invite toate instituțiile”, citim înEvenimentul Zilei. Fostul președinte Traian Băsescu consideră că actualul șef al statului a greșit când a hotărât să invite numai anumite oficialități la manifestările de Ziua Națională a României. El a spus, în cadrul unui interviu, că o astfel de decizie o poate lua Klaus Iohannis doar de ziua sa de naștere.

Avioanele F-16 Fighting Falcon, achizionate recent de România, vor participa la parada de Ziua Națională, anunțăAdevărul. Parada militară de Ziua Națională revine la Arcul de Triumf, după ce doi ani la rând manifestările au avut loc în Piața Constituției, din cauza lucrărilor de restaurare. La festivitate, vor fi implicate și avioanele F-16 Fighting Falcon, dar și motocicletele enduro și ATV-uri pentru forțele pentru operații speciale și poliția militară. De asemenea, vom vedea și noua ținută combat care va intra în dotare în anul 2017.

Firea și Dragnea, în mulțime la parada de 1 Decembrie. Florin Iordache, singurul lider PSD invitat la recepția de la Cotroceni: ‘Voi fi la Alba Iulia’, scrie Adevărul. Deși a fost invitat la parada militară, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu se va alătura celorlalți demnitari în tribuna oficială amenjată, ci îl va însoți pe Liviu Dragnea, tăiat de pe lista de invitați de către Klaus Iohannis, în mulțimea care se va strânge la Arcul de Triumf. Nici președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, singurul social-democrat invitat la recepția de la Cotroceni, nu va onora invitația.

Ce restricții de circulație vor fi în București, pe 1 decembrie, cu prilejul paradei de Ziua Națională, aflăm din România Liberă. Pentru a permite derularea paradei militare consacrate Zilei Naționale a României, circulația rutieră va fi închisă joi, 1 decembrie, pe câteva artere rutiere din Sectorul 1 al Capitalei.

Cum sărbătorim centenarul Marii Uniri? Despre proiectul Guvernului ‘Legea Centenarului’, scrie Adevărul. În 2018, se împlinesc o sută de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Anul acesta, Guvernul României a aprobat înființarea Departamentului Centenar al cărei obiectiv e coordonarea organizării proiectelor aniversare. Am vorbit cu Florin-Daniel Șandru, secretarul de stat care coordonează Departamentul Centenar, și Sergiu Nistor, consilier prezidențial, despre planurile pentru 2018, dar și despre costul manifestărilor aniversare.

Klaus Iohannis a anunțat, după ședința CSAT, că România se va implica mai activ în relația cu Republica Moldova: Obiectivul nostru este integrarea europeană a statului moldovean, potrivit ziarului România Liberă. Klaus Iohannis a anunțat că România se va implica și mai activ în relația cu Republica Moldova subliniind faptul că planul adoptat astăzi va susține parcursul european al statului vecin.

Cu cât crește în 2017 numărul militarilor români din teatrele de operațiuni externe, aflăm din ziarul Gândul. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, după finalizarea ședinței CSAT, că numărul militarilor români din teatrele de operațiuni externe a fost suplimentat cu 507 comparativ cu anul 2016, ajungând astfel la 1688.

Tehnocrații vor înghețarea salariului minim brut, anunțăJurnalul Național. Salariul minim brut va fi înghețat anul viitor la 1.250 lei sau va cre?te cu cel mult 10-20%. În privința câștigului salarial mediu brut, acesta este prevăzut să crească, în varianta înghețării salariului minim, doar la 3.345 lei în trimestrul I al anului viitor, la 3.405 lei în trimestrul 2, la 3.588 lei în trimestrul 3 și la 3.643 lei în trimestrul 4.

Iohannis trimite la reexaminare legea privind locuințele de sprijin: Nu sunt stabilite criterii obiective, scrie Gândul. Președintele Klaus Iohannis a cerut marți Parlamentului reexaminarea legii care reglementează locuințele de sprijin, acuzând faptul că textul actului normativ nu stabilește criterii obiective care să permită evaluarea situației economice a celor care pot solicita repartizarea de astfel de locuințe.

Călin Popescu Tăriceanu propune înființarea unui nou minister, citim în Evenimentul Zilei. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat marți, la Slatina, că dorește înființarea unui minister al repatrierii românilor, care să informeze românii din afara granițelor despre posibilitatea de a ocupa locuri de muncă în țară și care să creeze condiții să revină celor plecați la muncă în străinătate.

Cioloș cere TVR să nu mai difuzeze interviul acordat emisiunii „Viața Satului”, scrie Gândul. Guvernul a cerut marți TVR să nu mai difuzeze interviul „acordat cu bună credință” de prim-ministrul Dacian Cioloș pentru emisiunea „Viața Satului” și nici să difuzeze fragmente în emisiunile electorale.

Prședintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților a sesizat CNA în cazul interviului acordat de Dacian Cioloș, informează Evenimentul Zilei. Președintele Comisiei de cultură de la Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a depus două sesizări la CNA — una cu privire la interviul lui Dacian Cioloș de la TVR și alta în legătură cu emisiunile electorale de la postul Olt TV.

Guvernul a aprobat: transport gratuit pentru elevii și studenții cu drept de vot, citim în ziarul Puterea. Guvernul a aprobat marți o ordonanță de urgență cu privire la transportul gratuit pentru elevii și studenții cu drept de vot, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Hotărâre BEC | De la cine vom afla primele estimări ale votului la parlamentare, informează Cotidianul. Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, în ședința de marți, o decizie privind acreditarea CURS și AVANGARDE pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieșirea de la urne la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Președintele Parlamentului maghiar a venit în România să susțină UDMR la alegeri: ”Avem așteptări mari”, relateazăGândul. Președintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, spune că alegerile din România au o importanță crucială pentru comunitatea maghiară, care are nevoie de o mare reprezentare în Parlament pentru a-și apăra și lărgi drepturile, exprimându-și sprijinul pentru UDMR.

Guvernul a majorat cu 75% indemnizațiile lunare pentru veterani, invalizi și văduve de război, citim în Evenimentul Zilei. Guvernul a adoptat în ședința de marți, la propunerea Ministerului Apărarii, o ordonanță de urgență prin care a majorat cu 75% cuantumul indemnizațiilor lunare pentru veterani, invalizi și văduve de război, a anunțat Executivul într-un comunicat de presă.

Ordonanța privind cinematografia, adoptată în Guvern din a șaptea încercare: Ministrul spune că e o urgență culturală, potrivit ziarului Gândul. Guvernul a adoptat marți Ordonanța privind cinematografia, aceasta cuprinzând 57 de articole schimbate, printre care mărirea procentului obligatoriu de difuzare a filmelor românești în cinematografe, trecerea Arhivei Naționale de Film la Ministerul Culturii sau situația sălilor de cinema.

Dezvăluiri despre Cumințenia Pământului: Ce încearcă să facă Guvernul, aflăm din Evenimentul Zilei. Deputatul Radu Popa spune că Guvernul vrea să arunce în curtea Parlamentului toată responsabilitatea pentru achiziția „Cumințeniei Pământului”.

Liviu Iolu: Este imposibil ca banii donați pentru „Cumințenia Pământului” să fie restituiți până la sfârșitul acestui an, scrieRomânia Liberă. Este imposibil ca banii donați pentru achiziția operei de artă „Cumințenia Pământului” să fie returnați până la sfârșitul acestui an, a declarat marți seară purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Iohannis dă aviz DNA pentru urmărirea penală a foștilor miniștri Nica, Țicău și Athanasiu, în dosarul Microsoft, anunțăGândul. Președintele Klaus Iohanis a dat, marți, aviz cererii DNA de urmărire penală a foștilor miniștri ai Comunicațiilor, Dan Nica și Adriana Țicău, și Educației, Alexandru Athanasiu.

Dosarul ‘Black Cube’: Tribunalul București a respins acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de israelianul Ron Weiner cu DIICOT, informează Adevărul. Un judecător de la Tribunalul București a respins, marți, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de israelianul Ron Weiner cu procurorii DIICOT în dosarul „Black Cube” privind hărțuirea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Greenpeace România sesizează DIICOT după identificarea unui număr de 35 de transporturi ilegale de lemn, în Gorj, citim în Jurnalul Național. Activiștii de mediu ai Greenpeace România au transmis o sesizare către DIICOT, Garda Forestieră Vâlcea și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), după ce, timp de două zile, aceștia au identificat 35 de transporturi ilegale de lemn, ce însumau aproximativ 319 metri cubi de lemn ilegal, într-un singur sat din județul Gorj, potrivit unui comunicat de presă al organizației.

Fosta șefă DIICOT Alina Bica, 4 ani de închisoare. Videanu, achitat, informează Gândul. Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, iar fostul primar al Capitalei Adriean Videanu a fost achitat, în dosarul în care fosta șefă a DIICOT a fost acuzată că a ridicat în mod abuziv un sechestru pe conturile companiei Titan Mar a lui Videanu. Decizia nu este definitivă.

Alina Bica reacționează după condamnarea la 4 ani cu executare: ‘Sunt uimită și șocată. Mi-au furat viața și și-au bătut joc de mine’, titrează Evenimentul Zilei. Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată marți de ÎCCJ la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului și a oferit primele reacții despre decizia care îi poate schimba viața.

Alina Bica: Că este o zi de condamnare sau e o viață, pentru mine înseamnă același lucru, citim în Curierul Național. Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a vorbit despre condamnarea de patru ani de închisoare cu executare pe care a primit-o pentru favorizarea infractorului. Bica a declarat că va contesta decizia instanței și susține că nu a comis nicio infracțiune.

Cererea de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu a primit termen la Judecătorie pe 17 ianuarie 2017. Mogulul face și în acest an Sărbătorile la Rahova, informează Adevărul. Judecătoria Sectorului 5 a stabilit data de 17 ianuarie 2017 pentru judecarea cererii de eliberare condiționată făcute de Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA. Mogul s-a dus direct în instanță după ce Comisia de liberare conditionată a penitenciarului Rahova a decis vineri că nu îndeplinește condițiile pentru a ieși din închisoare.

Judecătoarele Gabriela Bîrsan și Iuliana Pușoiu au fost achitate în primă instanță pentru luare de mită, anunțăGândul. Magistrații instanței supreme au dispus achitări în dosarul judecătorelor Gabriela Bîrsan și Iuliana Pușoiu, decizia magistraților nefiind definitivă. Și celelalte persoane cercetate au primit decizii de achitare.

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, este cercetat penal după ce ar fi lovit un bărbat, citim înRomânia Liberă. Primarul din Voluntari și soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, este cercetat penal pentru fapte de violență de către polițiștii din Ilfov, care s-au autosesizat în urma difuzării unor imagini în care edilul este surprins când ar fi agresat un bărbat.

Fosta șefă a AEP a recunoscut că a primit un apartament de la șefa SIVECO: ‘Era tânără, era singură. A abordat-o întrebând-o dacă nu dorește acest aparatament’, titrează Gândul. Ana Maria Pătru, președintele demisionar al Autorității Electorale Permanente, recunoaște că a primit de la Irina Socol, șefa SIVECO, un apartament, dar spune că l-a acceptat în baza relației de prietenie, și pentru că „era tânără și nu avea o locuință”.

Ana Maria Pătru susține că mașina primită mită a fost un cadou dintr-o relație sentimentală, scrie Adevărul. Președintele demisionar al Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a susținut în fața anchetatorilor că autoturismul de lux pe care l-a primit a fost un cadou de la un bărbat cu care a avut o relație sentimentală, se arată în motivarea instanței care a decis arestarea acesteia.

Rechizitoriu: Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga au folosit firme fantomă pentru a obține bani pentru partid, citim în România Liberă. O serie de firme care aveau comportament de tip fantomă erau folosite de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii naționale pentru partid, reiese din rechizitoriul prin care Blaga a fost trimis în judecată de DNA Ploiești, pentru trafic de influență.

Barocamera aievea! Fostul director al Spitalului Floreasca și profesorul Ioan Lascăr, acuzați oficial de abuz în serviciu, anunță Adevărul. Mai mulți medici de la Spitalul Floreasca au fost puși sub acuzare pentru abuz în serviciu. Printre aceștia se numără fostul manager Alexandru Macovei, dar și celebrul chirurg estetician Ioan Lascăr. Procurorii i-au pus sub acuzare în dosarul în care sunt investigate cheltuielile pentru Unitatea de îngrijire a arșilor gravi: ‘Deși au fost semnate procese verbale de punere în funcțiune a barocamerei, aceasta nici măcar nu a fost instalată’.

Președintele CCR anunță că a declarat neconstituțională legea reținerii de venituri de la persoanele fizice, scrie ziarulPuterea. Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Valer Dorneanu, a declarat, marți, că instituția pe care o reprezintă a considerat că este neconstituțională Legea referitoare la unele măsuri de efectuare a reținerilor din veniturile obținute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă în baza unor titluri executorii.

Sorin Blejnar rămâne în arest preventiv încă 30 de zile. Decizia Tribunalului nu este definitivă, informează România Liberă. Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar rămâne în arest preventiv încă 30 de zile în dosarul în care este urmărit penal pentru trafic de influență de procurorii DNA Ploiești.

Arestul la domiciliu pentru omul de afaceri chilian Rafael Garay, prelungit cu 20 de zile, citim în Q Magazine. Decizia magistraților a fost atacată urmând să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție, a declarat judecătorul Grațiela Milu, locțiitor al purtătorului de cuvânt de la Curtea de Apel Brașov.

‘Prințul țiganilor’ a fost condamnat la zece ani de închisoare. „El Chapo de România”, interlopul Cosmos va înfunda pușcăria din România după ce a evadat dintr-un penitenciar din Spania, anunță Evenimentul Zilei. Cunoscutul interlop Cosmos Tănase a fost condamnat la zeci de ani de închisoare după ce anchetatorii au decis să contopească două condamnări din Spania și una din România.

Directorul de la Malaxa a fost demis. Firea: DNA face verificări, informează Gândul. Florin Secureanu, managerul spitalului Malaxa din București, a fost demis, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea, deși acesta ar fi trimis o cerere de concediu, pe care însă Firea o consideră ilegală. Primarul a mai declarat că procurorii DNA fac astăzi verificări la Malaxa și că în consecință acțiunea Corpului de Control al Primăriei se suspendă.

Medicul Alexandru Ștefănescu, numit manager interimar la Spitalul Malaxa, anunță ziarul Puterea. Primarul general a demis și a numit în aceeași zi conducerea Spitalului Malaxa. Noul manager interimar al spitalului Clinic Nicolae Malaxa va fi doctorul Alexandru Ștefănescu, directorul medical al ASSMB, după ce Florin Adrian Secureanu, fostul manager, a fost demis de Gabriela Firea.

CCR întreabă ce înseamnă ‘soț’ la Curtea Europeană de Justiție. Decizia privind căsătoriile gay, amânată, citim în Gândul. Judecătorii CCR au amânat din nou marți luarea unei decizii privind excepția de neconstituționalitate prin care un cuplu gay căsătorit în Belgia cere recunoașterea acestei căsătorii și în România, urmând să ceară un punct de vedere la Curtea Europeană de Justiție cu privire la definirea în legislația europeană a termenului de ‘soț’.

Federația Sanitas a pichetat Ministerul Sănătății, în semn de protest față de neînceperea negocierilor privind noul contract colectiv de muncă, aflăm din Adevărul. Federația Sanitas a pichetat, marți, sediul Ministerului Sănătății, în semn de protest față de neînceperea negocierilor privind noul contract colectiv de muncă la nivelul sectorului medical. Liderii organizației au fost chemați la discuții de ministrul Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, despre protestul Federației Sanitas: Negocierile pot începe abia după aprobarea bugetului, potrivit ziarului Puterea. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, marți, referitor la protestul Federației Sanitas care ‘și-a făcut un obicei din a fi în fiecare marți în fața ministerului’, că discuții privind contractul colectiv de muncă pot exista, în schimb negocierile pot începe abia după aprobarea bugetului.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății va putea merge la Spitalul Sfânta Maria. Primăria și-a dat acordul, informeazăAdevărul. Corpul de control al Ministerului Sănătății va putea efectua un control la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, după ce Primăria Generală și-a dat acordul în acest sens. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Război deschis între Ministrul Sănătății și managerul de la ‘Sfânta Maria’, aflăm din Curierul Național. Război deschis între Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și managerul de la ‘Sfânta Maria’, Narcis Copcă! Copcă spune că la unitatea pe care o conduce nu există absolut nicio neregulă, iar centrul de transplant a bifat fiecare criteriu necesar pentru a fi acreditat. Declarațiile acestuia vin după ce Ministrul Voiculescu a anun?at că există suspiciuni cu privire la modul de autorizare a Spitalului.

Ce medici pot face parte din comsiile de specialitate ale Ministerului Sănătății, citim în Adevărul. Membrii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăți vor fi selectați, pentru prima dată, printr-un proces transparent, care ține cont de criterii de profesionalism și integritate, nemaifiind numiți de ministru, ca până acum, iar la selecție se pot înscrie medici români care lucrează în țară sau străinătate, anunță Ministerul Sănătății.

Istoricul din ultimii doi ani al pacienților Spitalului Județean Târgu Jiu a fost șters din sistemul informatic, informeazăGândul. Sistemul informatic al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a cedat. Toată baza de date din 2015 și până acum a fost pierdută. Firma care a implementat sistemul spune că incidentul a fost cauzat de fluctuațiile de tensiune. Valoarea contractului de achiziție a softului folosit este de 800.000 de lei, bani din fonduri europene. Conducerea spitalului face o anchetă.

ActiveWatch a sesizat CNA cu privire la o transmisie a Radio România Actualități care a fost întreruptă în momentul în care doi salariați au luat cuvântul în legătură cu lipsa de bugete din SRR, scrie România Liberă. Agenția de Monitorizare a Presei, Active Watch, a sesizat CNA și Consiliul de Onoare al Societății Române de Radiodifuziune cu privire la modul în care posturile de radio ale SRR au transmis în direct și au relatat ulterior despre o dezbatere privind situația serviciilor publice de radio și televiziune, în contextul legii inițiate de PSD prin care se propune eliminarea taxei radio-TV, alături de alte peste 100 de taxe. Dezbaterea a avut loc pe 10 noiembrie, fiind organizată de ActiveWatch cu sprijinul Președinției.

Peste 23.000 de polițiști, mobilizați zilnic pentru minivacanța de Ziua Națională a României, anunță Adevărul. Peste 23.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră vor fi mobilizați zilnic pentru minivacanța de Ziua Națională. Așa a transmis ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, într-un comunicat de presă. Măsurile sunt valabile în perioada 30 noiembrie — 4 decembrie, arată sursa citată.

Spitalele din București care vor asigura asistența medicală în perioada 30 noiembrie — 4 decembrie, potrivit ziarului Puterea. Direcția de Sănătate Publică a Capitalei a anunțat, într-un comunicat de presă, că nouă spitale vor asigura asistența medicală de urgență pentru adulți și copii în București în perioada 30 noiembrie — 4 decembrie.

Un tren în care se aflau șase persoane a luat foc în mers, în zona stațiunii Neptun; conductorul a fost rănit, informeazăAdevărul. Un automotor în care se aflau șase persoane a luat foc în mers, în zona Neptun, conductorul suferind arsuri pe mâini și față. Din primele informații, incendiul ar fi fost cauzat de un scurtciruit.

Dezvăluiri incredibile. Primar avertizat să „nu facă valuri” după ce a sesizat Ministerul Sănătății asupra unui transplant fictiv, citim în Gândul. Primarul unei comune vasluiene a făcut mai multe plângeri la Guvern și la Ministerul Sănătății după ce a aflat că o femeie din localitate, dependentă de dializă din anul 2000, a fost invitată să vorbească la Congresul Transplantaților din Cluj, deși nu a primit niciodată acceptul pentru transplant.

O femeie din Vaslui figurează cu transplantul la rinichi făcut, deși se află pe lista de așteptare din 2002, scrie Libertatea. Gabriela Popa, o femeie de 45 de ani din comuna Șuletea, județul Vaslui, care face dializă din anul 2000, figurează că ar fi făcut transplantul de rinichi pentru care se află pe lista de așteptare din anul 2002 deși, în realitate, i s-a refuzat intervenția chiar dacă găsise un donator compatibil.

Un mecanic a murit după ce două locomotive s-au ciocnit frontal într-o stație CFR din România, potrivit ziarului Gândul. Două locomotive s-au ciocnit, marți, în stația CFR Bârsești, județul Gorj, pe o cale ferată industrială, iar în urma impactului frontal, unul dintre mecanici, în vârstă de 49 de ani, a murit, iar celălalt a fost rănit.

Creșterea salariului minim din 2017 ar putea atenua grava criză de personal, scrie Ziarul Financiar. Potențiala creștere a salariului minim de anul viitor ar putea remedia măcar parțial problema deficitului de forță de muncă și ar putea readuce în țară o parte din emigranți, spun unii angajatori.

CSALB a soluționat, de la înființare, 27 de litigii între clienți și bănci, informează Bursa. Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) a soluționat, de la începerea activității până în prezent, 27 de dosare, din cele 200 de cereri conforme înregistrate, a anunțat, marți, președintele Colegiului de Coordonare al CSALB, Alexandru Păunescu.

Homor: Ne menținem angajamentul de a deschide traficul între A1 și Chitila până la finele anului;lucrările, finalizate în mai 2017, scrie Jurnalul Național. Autoritățile își mențin angajamentul de a deschide până la sfârșitul anului traficul pe Centura București Nord, între A1 și Chitila, pe două benzi pe sens, lucrările finale urmând să se încheie în cursul lunii mai 2017, potrivit directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor.

ANAF începe controale în forță. Nimeni nu scapă de Fisc în luna decembrie, anunță Q Magazine. Direcția Generală Antifraudă Fiscală va efectua în intervalul 30 noiembrie — 4 decembrie 2016 o acțiune operativă de control la nivel național, care reprezintă, potrivit ANAF, începutul unei serii de verificări ce se vor desfășura pe întreg parcursul lunii decembrie.

Numărul șomerilor a urcat în octombrie pentru a doua lună la rând, până la peste 522.000 de persoane, scrie Economica.net. Numărul de șomeri a crescut ușor în octombrie, cu 725 față de luna precedentă, până la 522.472, iar rata șomajului a stagnat la 5,8%, arată datele publicate, marți, de Institutul Național de Statistică (INS).

Autoritatea Sanitară Veterinară începe, de săptămâna viitoare, seria controalelor ocazionate de sărbători, în târguri, piețe și unități alimentare, informează Adevărul. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că pe 5 decembrie începe controalele la toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, abatoare, unitățile de tranșare a cărnii, unitățile de procesare și depozitare a alimentelor, dar și la unitățile de vânzare cu amănuntul.

Fiscul vinde prin licitație bunuri ale datornicilor; prețul de pornire pentru o vilă în București,1,12 milioane lei, citim înJurnalul Național. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează, în perioada 6 — 31 decembrie 2016, zeci de licitații pentru valorificarea unor bunuri mobile și imobile și recuperarea sumelor stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală și rămase definitive, se arată într-un comunicat al instituției.

Taximetriștii sunt nemulțumiți de panourile publicitare care promovează serviciul Uber în Aeroportul Otopeni. Ei amenință că se vor retrage, dacă reclama nu va fi eliminată. Reacția Companiei Naționale Aeroporturi București, aflăm dinRomânia Liberă. Companiile de taximetrie care au contract cu Aeroportul Internațional Henri Coandă amenință că, începând de săptămâna viitoare, se vor retrage, dacă nu va fi eliminată reclama care încurajează călătorii să apeleze la serviciile de transport în sistem Uber, atrag atenția reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

Programul Prima Casă, suplimentat cu 250 de milioane de lei, informează ziarul Puterea. Plafonul pe anul 2016 pentru programul guvernamental „Prima casa” a fost suplimentat cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitarilor transmise de bancile inregistrate in Program, informeaza Guvernul. Astfel, plafonul total de garantare pe anul 2016 este de 2.690,3 milioane de lei.

A fost reluat programul de protejare a păsărilor din București, anunță Q Magazine. Societatea Ornitologică Română a reluat programul de protejare a păsărilor sălbatice din București și a reinstalat cele 30 de hrănitori pentru sezonul rece. Proiectul ‘Bucureștiul Prinde Aripi’ a fost demarat în luna ianuarie a acestui an, informează un comunicat de presă al organizației. De asemenea, în parcuri au fost amplasate 100 de cuiburi artificiale pentru păsări cântătoare și nouă panouri informative.

Tragedie aviatică în fotbalul mondial! Atletico Nacional a cerut să i se dea Copa Sudamerica celor de la Chapecoense, citim în Gazeta Sporturilor. Un avion care transporta 81 de persoane printre care și o echipă importantă de fotbal din Brazilia, Chapecoense, s-a prăbușit în drumul spre Medellin (Columbia). Atletico Nacional, echipa pe care Chapecoense trebuia să o întâlnească în finala Copei Sudamerica, a făcut o cerere oficială către forul continental pentru ca trofeul să le fi acordat brazilienilor!

De departe gestul anului în fotbal! Trei echipe din Brazilia au luat cea mai frumoasă măsură posibilă după tragedia formației Chapecoense. Cum au decis să ajute, aflăm dinProSport. Trei dintre cele mai importante cluburi din Brazilia s-au oferit să dea jucători împrumut clubului Chapecoense, după ce majoritatea fotbaliștilor și oficialior și-au pierdut viața în accidentul aviatic ce a avut loc în Medellin, Columbia, informează BBC.

Egalitate perfectă în finala Campionatului Mondial de șah, record la ultimul joc! Magnus Carlsen își apără titlul în runda decisivă chiar de ziua sa, scrie Gazeta Sporturilor. După aproape 3 săptămâni de la startul finalei Campionatului Mondial de șah, norvegianul Magnus Carlsen și rusul Serghei Karjakin se află la egalitate după cele 12 jocuri planificate, 6-6.

Meci nebun la Chiajna! În minutul 86, Concordia — ASA era 0-0 și nu anunța nimic spectaculos. Ce s-a întâmplat până la final a întrecut așteptările tuturor, citim în ProSport. ASA Tîrgu Mureș a câștigat, marți, scor 2-1, meciul disputat în deplasare cu Concordia Chiajna, în etapa a 18-a din Liga 1.

Simona Halep, cea mai rapidă jucătoare din circuitul WTA! Cum arată topul ATP + ce prezențe inedite sunt între primii 5, scrie Gazeta Sporturilor. Simona Halep și Novak Djokovici sunt cei mai rapizi jucători de tenis din lume. Acest studiu a fost realizsat de Tennis Australia. Cercetarea se referă la viteza pe minimum 3 metri și sunt luați în calcul doar parametrii de la Australian Open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult