Acasa Revista Presei Revista presei. Impozitarea pensiilor

Revista presei. Impozitarea pensiilor

scris de Ziua Veche
5 afisari

Adevarul anunta ca Basescu vrea impozit pe pensii . „Nu sunt un susţinător al creşterii TVA. A fost o greşeală, pentru că Guvernul nu a operat exact acolo unde este cancerul în buget”, a spus ieri şeful statului la Radio România Actualităţi (RRA).

O alta viziune asupra lucrurilor are Evenimentul zilei: Băsescu a dat cu TVA-ul în guvernul Boc , titreaza publicatia, amintind ca “decizia privind creşterea TVA a fost anticipată la Cotroceni. Cu o zi înainte ca Guvernul să anunţe această măsură, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu declara într-un interviu că, în cazul în care Curtea Constituţională va respinge tăierea pensiilor, există o a doua soluţie mai proastă, soluţia FMI, care presupunea creşterea TVA”.

 

Financiarul afirma ca T. Basescu vrea sa impoziteze tot ce mai misca in tara noastra si detaliaza: “Pentru prima data dupa ce Executivul a anuntat majorarea TVA, seful statului a revenit ieri cu «indicatii pretioase» despre politicile guver­namentale”.

Publicatiile cotidiane au pareri diferite, orgolii si motive de bucurie. Iata un titlu cat un mic editorial: “Informaţiile Gândul , confirmate de preşedinte. Băsescu îl lasă pe Boc singur cu creşterea TVA . Cât «costă» soluţia preşedintelui de a se impozita pensiile”.

Jurnalul national titreaza sec: Băsescu: Pensionarii = cancer la buget . Contextualizarea de sub sapou este astfel: “În calitatea sa de «mogul» al presei de stat, Traian Băsescu a inaugurat ieri noul format prezidenţial al radioului pu­blic, înainte ca astăzi să îl inaugureze şi pe noul director al TVR, Andi Lăzescu, printr-un interviu anunţat cu surle şi trâmbiţe”.

Emil Boc şi Radu Berceanu, pe lista neagră , crede Puterea . Urmeaza round-up subtitle: “La două săptămâni după anunţarea majorării TVA de la 19 la 24% timp în care Traian Băsescu s-a făcut că plouă sau s-a preocupat de victimele inundaţiilor, ieri, pe postul public de radio, a criticat aspru Guvernul, pentru că a luat această măsură”.

Si Romania libera vede schisme in cercul inalt al puterii politice. Iarasi titlu-minieditorial: RUPTURĂ? Preşedintele nu se înţelege cu premierul în privinţa unor politici economice majore. Cum se distanţează Băsescu de Boc: Creşterea TVA a fost o greşeală .

Cred ca nu exista o schisma in acest moment. Urmatorul pas a fost facut de presedinte, anuntand ca solutia durabila ar fi impozitarea tuturor categoriilor de venit si readucerea TVA la 19%. Este un sah.

Pana cand ajungem la momentul legiferarii impozitarii, va mai curge multa apa pe Dunare. Pardon, am vrut sa spun pe Dambovita, dar cu inundatiile astea…

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult