Acasa Revista Presei Revista presei. În CSM taberele se revocă reciproc

Revista presei. În CSM taberele se revocă reciproc

scris de Florin BUDESCU
5 afisari

Măcelul instituţional din Justiţie s-a generalizat. Alegerea Oanei Hăineală preşedinte CSM a făcut sistemul ticăloşit să reacţioneze violent, sub impulsurile politicului. Tabăra adversă a reacţionat la fel de violent, în apărarea independenţei magistraţilor, câştigată pas cu pas în ultimii ani. Iar acum măcelul s-a generalizat: toată lumea revocă pe toată lumea.

EvZBătălia pe Justiţie. Şantaj în lupta pentru şefia CSM „Şedinţa pentru alegerea vicepreşedintelui CSM a fost amânată, din lipsă de cvorum. Ministrul Mona Pivniceru a fost unul dintre cei care au boicotat şedinţa. Asociaţia Magistraţilor a solicitat demisiile membrilor CSM, ameninţând că în caz contrar va cere revocarea lor. Ca răspuns, Curtea de Apel Bucureşti strânge semnături pentru revocarea judecătorilor Horaţius Dumbravă şi Alexandru Şerban, din tabăra anti-Hăineală”

eNaţionalRapoartele secrete ale CSM pot arunca in aer mecanismele din justitia romana! „In ultimii ani, in sarabanda anchetarilor, retinerilor si condamnarilor au fost prinse tot mai multe nume mari de influenti oameni politici sau de afaceri. Iar de fiecare data cand au intrat in malaxorul Justitiei, avocatii VIP –urilor, pe langa alte demersuri oficiale pe langa organele de ancheta sau instantele de judecata, au facut si cate o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii. In care au prezentat toate abuzurile, ilegalitatile si alte matrapazlacuri juridice de care sustin ca au avut parte clientii lor. Iar verificarea tuturor acestor plangeri a cazut in sarcina Inspectiei Judiciare a CSM, care si-a facut treaba, strangand de la toate institutiile abilitate informatiile si documentele necesare”

GândulCum arată în realitate ”marea tăiere” a lui Ponta în cabinetele guvernamentale „În ton cu promisiunile electorale, guvernul a oficializat astăzi restructurarea la nivelul cabinetelor de demnitari: consilieri, secretari personali şi directori de cabinete ai miniştrilor sau secretarilor de stat. Marea tăiere anunţată entuziast de premierul Victor Ponta se dovedeşte a fi însă destul de mică: reducerea în cabinetele guvernamentale ar fi de numai 30 de posturi, mai puţin de 7% faţă de câte au existat în guvernul Ponta 1”

România liberăCe se ascunde în spatele reducerilor de personal din Guvern: reformă administrativă sau instaurarea clientelei de partid? „Reducerea anunţată de domnul Dragnea şi „analiza serioasă a funcţionarilor” poate masca o politizare masivă a ministerelor în dauna profesioniştilor şi în beneficiul clientelei de partid. Surse apropiate cel puţin unui minister ne-au confirmat că acest lucru s-ar petrece de câteva luni şi că „reducerea de personal” anunţată de Dragnea nu ar face decât să legalizeze politizarea ministerelor”

ZFNoul consilier pe probleme economice al premierului, Cristian Socol, afirmă că pentru a crea spaţiu fiscal de relansare trebuie făcute economii la sânge la cheltuielile publice „Creşterile de taxe sunt imposibile. Singura posibilitate este de reducere a cheltuielilor“ „Noul consilier economic al lui Victor Ponta spune că a refuzat maşina cu şofer de la Guvern fiindcă el este pentru raţionalizarea cheltuielilor. Cristian Socol este conferenţiar universitar la ASE Bucureşti, catedra de economie”

CurentulCrin se teme de votul popular „După ce Victor Ponta și-a dezvăluit zilele trecute planurile pentru Cotroceni din 2019 sau 2024, Partidul Liberal urzește și el planuri de rezervă”

Cronica românăDeputaţii nu vor mai sta la hotel şi vor avea diurne reduse „Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit, miercuri, cu liderii de grup, la reuniune stabilindu-se o serie de propuneri de economisire, printre care eliminarea cazării la hotel, diminuarea sau tăierea diurnelor şi nedecontarea benzinei, care vor fi negociate joi cu Finanţele”

PutereaPrimăria Capitalei, sabotată de propriii avocaţi. Machiavelicul Valeriu Stoica „Casa de avocatură Stoica & Asociaţii, aparţinând fostului ministru Valeriu Stoica, a apărat interesele Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) în procesul cu omul de afaceri Costică Constanda. După ce a avut acces la toate documentele PMB, firma lui Valeriu Stoica a trecut de partea lui Constanda, după cum susţin şi reprezentanţii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB)”

AdevărulUn baron puternic şi discret: Mihai Stănişoară şi afacerile sale din Mehedinţi „Într-un judeţ care arareori face prima pagină a ziarelor, s-a născut şi a crescut un baron local care, în afară de discreţie, nu e cu nimic mai prejos decât omologii săi mai zgomotoşi sau mai exotici: deputatul PDL de Mehedinţi Mihai Stănişoară”

Curierul naţionalCum ar trebui să arate noua taxă auto „Prin decizia autorităţii locale, taxele locale fie rămân la nivelul din 2012, ori se măresc cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani”

BursaRezolvă CNVM problema Rasdaq sau o pasează la Autoritatea unică? „CNVM părea hotărâtă, spre finalul anului trecut, să rezolve odată pentru totdeauna problema Rasdaq, însă perspectiva desfiinţării Comisiei până în luna martie ar putea să taie din elanul comisarilor”

3 comentarii

ciufulici 10-01-2013 - 08:05

@ Preaurboşarea Sa Baronul Habarnam Băgăcescu

Ce zici de apărarea independenţei magistraţilor, oare nu ar trebui sa fie deasupra intereselor de partid? Daca intervine Ponta ca sa opreasca mizeriile marunte si sicanele, oare nu i-a sta bine la caracter, cand o fi sa candideze la presedinte peste doua-trei mandate?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-01-2013 - 13:44

….Măcelul instituţional din Justiţie s-a generalizat. Alegerea Oanei Hăineală preşedinte CSM a făcut sistemul ticăloşit să reacţioneze violent, sub impulsurile politicului. Tabăra adversă a reacţionat la fel de violent, în apărarea independenţei magistraţilor, câştigată pas cu pas în ultimii ani. Iar acum măcelul s-a generalizat: toată lumea revocă pe toată lumea.”….
PIERDERE INUTILA ! Orice CANCER aflat in METASTAZA trebuie indepartat eficient, chirurgical ! Deci TUMOAREA CANCEROASA aflata in METASTAZA pe trupul TARII cu nume TRAIAN BASESCU trebuie indepartat ,punctual !
Intrucat basismul a metastazat , celulele de autoprotectie (NODULI LIMFATICI) au fost invadate si degradate ( VEZI justitie , ANI, procuratura ,sts, organe ) OPERATIA este eficienta doar PRIN INDEPARTAREA in TOTALITATE ! METODA ALEXANDRU MACEDON versus NODUL GORDIAN
Ori basescu si clica ori …POPORUL ROMAN !

Tache 10-01-2013 - 15:12

Nu o singură dată, ci repetat, guvernul bicefal Băsescu-Boc a fost atenţionat de organismele Uniunii Europene pentru inadvertenţe, omisiuni şi neclarităţi în raportările statistice periodice. lată că momentul adevărului a sosit. Puterea de la Bucureşti este cel puţin complice la o manoperă sistemică de falsificare a indicatorilor macroeconomici, care a împins la decizii politice greşite, ale căror efecte sunt trădarea de ţară, în varianta subminării economice şi a ştirbirii suveranităţii şi independenţei politice, urmare a aservirii faţă de organizaţii străine.

Deşi anticipăm lipsa voinţei politice de a scoate adevărul la lumina legii, este bine să se ştie că faptele ce urmează pot fi cuantificate penal cu detenţia pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

http://www.cotidianul.ro/alta-dovada-ca-ion-stan-a-stat-in-gatul-guvernului-al-sri-sie-traian-basescu-si-chiar-psd-203991/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult