Acasa Revista Presei Revista presei. Încă un reactor în dificultate în Japonia

Revista presei. Încă un reactor în dificultate în Japonia

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Adevarul: Sistemul de răcire de urgenţă al reactorului 3 de la Fukushima nu mai funcţionează / O pompă din sistemul de răcire al centralei nucleare Tokai a încetat să funcţioneze „Astăzi (n.r.: ieri), un al doilea reactor, cel cu numărul 3, se află în pericol de explozie după ce sistemul de răcire nu mai funcţionează. Autorităţile nipone fac eforturi disperate să elimine aburul din reactor şi să îl aprovizioneze cu apă”

 

Centrala nucleara de la Fukushima Daiichi

Centrala nucleara de la Fukushima Daiichi

Bursa: Preţurile mărfurilor agricole, în declin în urma cutremurului din Japonia „Preţul porumbului, al grâului, boabelor de soia şi al orezului au scăzut vineri, în Statele Unite, după cutremurul din Japonia – ţară care este un importator major de profil din SUA. Investitorii cred că, în aceste condiţii, este posibil ca achiziţiile de cereale să scadă”

EvZ: Cum arată, din satelit, oraşele nipone după cutremur şi tsunami „Cotidianul american „The New York Times” a publicat, pe site-ul său o serie de fotografii din satelit. Vezi aici oraşele japoneze înainte şi după cutremur şi tsunami”

Curentul: Escrocheriile pseudosindicalistului Vasile Lincu „Ultima diversiune politico-mediatică de proporţii, supranumită „tabla de şah“ a corupţiei din vămi, a fost lansată de liderul penal al sindicatului vameşilor şi poliţiştilor, Vasile Lincu, pentru a abate atenţia de la ilegalităţile săvårşite de el în ultimii şase ani, pe de o parte, şi, pe de altă parte, pentru a minimaliza meritele autorităţilor în declanşarea uriaşei  operaţiuni anticorupţie din vămile romåneşti”

Puterea: Băsescu i-a băgat din nou în şedinţă pe liderii PDL. Greii partidului: ”Un premier tehnocrat ar fi o jignire adusă românilor” „Traian Băsescu i-a chemat din nou la Bucureşti, la Vila Lac 1,  pe liderii organizaţiilor judeţene şi conducerea centrală a PDL pentru a vorbi despre viitorul politic al premierului Emil Boc şi despre schimbarea acestuia cu un tehnocrat. Numai că de această dată reprezentanţii gărzii vechi a partidului s-au dus la discuţii cu convingerea că cea mai bună soluţie pentru relansarea guvernării este un premier politic”

Gandul: „Îl sustin fără rezerve pe Boc la şefia PDL” „Planul ar fi ca Emil Boc să-şi prezinte demisia după moţiunea de cenzură de miercuri, existând două variante: ca premierul să demisioneze imediat, a doua zi, sau ca mişcarea să fie amânată pentru săptamâna viitoare, timp în care preşedintele să aibă discuţii individual cu liderii influenţi din PDL, ca să se asigure că nu vor fi surprize la votul de învestitură”

Romania libera: L-a învins deja Blaga pe Boc? „Chiar dacă oficial nu a anunţat că pretinde şefia PDL, Vasile Blaga abordează deja un discurs de preşedinte: împarte promisiuni, dar şi ameninţări. Totul, în contextul unei noi întâlniri, aseară, a şefilor de organizaţii cu Traian Băsescu, unde s-a discutat şi despre revizuirea Constituţiei”

Financiarul: Cum vede CIA economia romaneasca? „Potrivit CIA, in 2010 Romania a avut exporturi in valoare de 51,9 miliarde de dolari, in timp ce statistica autohtona vorbeste de 51 de miliarde. In privinta Produsului Intern Brut, CIA ne da o valoare de 158,4 miliarde de dolari, ceva mai mica decat cifra oficiala: 163 de miliarde”

ZF: Băsescu într-o o nouă dispută cu Sarkozy. Preşedintele român se opune unei intervenţii militare în Libia „Opoziţia României şi a Bulgariei faţă de o intervenţie internaţională în Libia, exprimată în timpul Consiliului European de la finele acestei săptămâni a provocat o nouă ieşire a preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy. Potrivit publicaţiei electronice EUObserver, a fost nevoie de intervenţia cancelarului german, Angela Merkel, pentru a calma lucrurile”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult