Acasa Revista Presei Revista presei. Încep decapitările și schimbările în PSD

Revista presei. Încep decapitările și schimbările în PSD

scris de Z.V.
68 afisari

Laura Codruța Kovesi primește o lovitură din partea judecătorilor, Elena Udrea face dezvăluiri despre cine este șefa DNA cu adevărat, precum și DNA propune ca valoarea pentru pragul la abuzul în serviciu să fie salariul minim pe economie, dar și criticile lui Dacian Cioloș la măsurile fiscale ale PSD-ALDE sunt printre principalele subiecte ale zilei de 4 iulie.

Revista Presei. PSD e în derută. Se pregătesc plecări

Surse — Încep decapitările și schimbările în PSD: ordinul lui Liviu Dragnea. Surse din PSD au precizat pentru stiripesurse.ro, că imediat după ce se va finaliza vacanța, va începe un tur de forță cu alegeri interne în PSD. Liviu Dragnea l-a mandatat pe omul său de bază, președintele executiv, Niculae Bădălău, să meargă din organizație în organizație pentru a asigura corectitudinea scrutinului. Cel puțin șase organizații județene vor fi decapitate, ca urmare a rezultatelor slabe obținute la alegerile din 2016.

Cine sunt ‘locotenenții’ trimiși de Dragnea în Guvern pentru a-l supraveghea pe Mihai Tudose. Liviu Dragnea a trimis în Guvernul condus de Mihai Tudose mai mulți oameni care de-a lungul timpului au trecut testul fidelității și care vor supraveghea respectarea punerii în aplicare a programului de guvernare, dar mai ales vor urmări ca demnitarii din Executiv să nu iasă din cuvântul șefului din Șoseaua Kiseleff, relatează Adevărul.

Laura Codruța Kovesi primește o lovitură din partea judecătorilor. Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Curtea de Apel București dă o lovitură cumplită DNA prin faptul că cel care a fost șeful Comunității Naționale de Informații al lui Traian Băsescu, martor-denunțător, protejat de șefa DNA, împreună cu alți denunțători profesioniști care erau protejați de Kovesi, să fie anchetați și să nu beneficieze de protecție, precizează Cotidianul.

Elena Udrea aruncă bomba: ‘Cine va veni în locul Laurei Codruța Kovesi…’ Dezvăluiri grele despre cine este șefa DNA cu adevărat. „Există o manea celebră care i s-ar potrivi perfect lui Kovesi și pe care știu sigur că o cunoaște, domnule Ciutacu: „pumnii mei minte nu are, bate tot ce-i stă în cale”. Fostul deputat a mai declarat că „șefa DNA nu va pleca de bunăvoie. Puterea i-a luat mințile, este violentă, brutală și nu știe carte. Are un comportament paranoic. Dovada constă în faptul că face dosare subordonaților, celor de la CSM care o cercetează, aceasta dovedește faptul că este disperată. Atacă și îi terorizează pe toți ca să rămână în funcție”, scrie Evenimentul Zilei.

Cum explică Țuțuianu atribuirea megaprogramului SRI de stocare a datelor românilor către firma Siveco. Președintele Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu, a precizat, luni, că proiectul SII Analytics-Big Data a fost atribuit asocierii de firme Siveco România-Nova Tech Integrated SRL, la un preț de 94.700.000 lei, întrucât oferta Asseco SEE SRL, deși avea un preț mai mic, a fost declarată neconformă, potrivit Gândul.

Comisia de control a SRI a depus un proiect pentru modificarea Legii terorismului și unul privind funcționarea SRI. Președintele Comisiei de control al SRI, Adrian Țuțuianu, a afirmat luni, într-o conferință de presă, că membrii comisiei au depus un proiect de lege pentru modificarea legii 535/2004 privind terorismului, precum și o propunere legislativă pentru modificarea și completarea legii 14/1992 care vizează organizarea și funcționarea Serviciului Român de Informații, notează Hotnews.ro.

Fiica premierului Tudose face afaceri cu energie de la 19 ani. Premierul Mihai Tudose a avut grijă ca și fiica lui să aibă o afacere bănoasă la îndemână, chiar dacă business-ul trenează de câțiva ani. Diana Tănase este patroana unei firme specializate în distribuția energiei electrice încă de la vârsta de 19 ani, ea fiind asociată cu afaceristul care a prins contracte de peste 10 milioane de euro cu statul atâta timp cât a avut-o angajată pe soția actualului prim ministru, informează Jurnalul.ro.

DNA propune valoarea salariului minim pe economie pentru pragul la abuzul în serviciu. Majoritatea reprezentanților sistemului judiciar au propus impunerea unui prag valoric redus pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Ministrul Justiției a evitat să spună o concluzie pe această temă după cea de-a doua dezbatere.(…) DNA, de exemplu, își dorește ca valoarea să fie salariul minim pe economie. Judecătorii și procurorii susțin că, pe lângă valoarea pragului, ar trebui stabilită și gravitatea faptei, titrează Rfi.ro.

Exclusiv. Premierul Mihai Tudose, la al doilea plagiat. A copiat într-o carte scoasă de Academia SRI. Malpraxis academic pentru 220 din cele 368 de pagini dintr-o carte semnată, în 2009, de actualul premier Mihai Tudose. Volumul, suspect de plagiat pentru peste 60% din pagini, este parte a unui puzzle care devoalează, în fapt, un întreg sistem de relații la vârful puterii. Cartea a apărut la Editura Academiei Naționale de Informații din subordinea Serviciului Român de Informații. Instituție de învățământ superior la care Tudose era, în momentul publicării cărții, doctorand, dezvăluie România Liberă.

Cioloș critică măsurile fiscale ale PSD-ALDE: Nevoie disperată de finanțare suplimentară. Fostul premier Dacian Cioloș susține că noul program de guvernare al PSD-ALDE „arată clar eșecul programului prezentat în campania electorală dar și nevoia disperată a noului guvern de finanțare suplimentară pentru a menține măsurile luate în primele șase luni”, difuzează Ziare.com.

ANAF: Am încasat pentru prima dată peste 100 de milioane de lei în primul semestru. În primele 6 luni ale anului curent, ANAF a colectat 101.152 milioane de lei, ceea ce înseamnă un plus de 3.955,3 milioane de lei față de încasările din perioada similară a anului 2016 (97.196,7 milioane de lei), respectiv o creștere cu 4,1% a volumului veniturilor bugetare colectate, scrie Economica.net.

Vești bune pentru cei care vor să își cumpere o locuință: BRD a primit un nou plafon pentru Prima Casă, prin care acordă credite noi în valoare de 315,4 mil de lei. BRD a primit un nou plafon, de 157,7 milioane de lei, în programul Prima Casă, putând să acorde credite noi în valoare de 315,4 milioane de lei. De la începutul anului 2017, banca a acordat, în cadrul programului Prima Casă, împrumuturi în valoare totală de 500 de milioane de lei, având o cotă de piață de 29% în cadrul programului, notează în Ziarul Fiananciar.

Exclusiv/ Cod roșu de inconștiență! Ignoranța turiștilor dornici de adrenalină face viața grea salvamarilor pe litoral. Arborarea steagului roșu pe plajele de pe litoral nu înseamnă nimic pentru turiștii veniți la mare. Este ocazia lor să se relaxeze, după ce au muncit un an întreg, și nu vor lăsa salvamarii să le strice distracția în valurile care-i pot omorî, relatează Libertatea.

PREMIUM GSP Campioana olimpică la canotaj Liliana Gafencu dezvăluie secrete din culisele unor victorii de legendă: ‘În spatele aurului stau muncă, invidie, bârfe și multe răutăți’. Triplă campioană olimpică la canotaj în proba-regină 8+1, Liliana Gafencu, 42 ani, vorbește despre o carieră trepidantă pe apă. „Am început cu voleiul. Îl rugasem pe tata să mă dea la un sport cu mingea, că-i rupeam pereții mamei prin casă! Și am jucat doi ani, ’88-’89”. Poveștile campionilor pornesc, de multe ori, pe alte drumuri decât cele pe care vor deveni legende. E și cazul Lilianei Gafencu, una dintre fetele de aur ale canotajului românesc, de trei ori pe cel mai înalt podium olimpic, la Atlanta ’96, Sydney ’00 și Atena ’04. Toate în barca-minune de 8+1, dezvăluie Gsp.ro.

Reghe a semnat în Emirate! Salariu faraonic. Laurențiu Reghecampf a semnat un contract valabil doi ani cu Al Wahda. Echipa a postat primele imagini cu Reghe la noua echipă pe twitter. Reghe va avea un salariu de 2,9 milioane de euro la Al Wahda pentru următoarele două sezoane. Fostul tehnician al Stelei va avea și bonusuri de performanță foarte consistente, 1 milion de euro dacă obține titlul în Emirate. Al Wahda a încheiat pe locul 5 în ultima stagiune, informează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult