Acasa Revista Presei Revista presei. Începe “măcelul” în Comisia Juridică

Revista presei. Începe “măcelul” în Comisia Juridică

scris de Z.V.
72 afisari

Cazanciuc: Iohannis dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat că este inacceptabil ca preşedintele Iohannis să pună în seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile şi susţine că ”PSD nu tergiversează nimic”. Potrivit acestuia, ”e nevoie de pârghii pentru ca autorităţile să poată preveni pandemia, dar trebuie să fie garanţii că nu vor fi abuzuri discreţionare”, potrivit Adevărul.

Începe “măcelul” în Comisia Juridică. Legea “carantinei şi izolării” a reintrat pe ordinea de zi a Comisiei Juridice din Senat. Aici urmează să se lucreze pe amendamente, asupra fiecărui articol din textul adoptat, săptămâna trecută, a Camera Deputaţilor. (…) Legea, fiind un act normativ cu caracter organic, va aştepta, conform procedurilor, un termen până la care să fie promulgată, pentru eventuale atacuri la Curtea Constituţională, transmite Jurnalul.ro.

Guvernul cumpără 250.000 de tablete pentru Şcoala la Distanţă. Oficiul pentru Achiziţii Centralizate face cumpărăturile, pentru ministerul Educaţiei. În Caietul de Sarcini se aduc lămuriri suplimentare privind contextul acestei achiziţii şi se invocă “interesul educaţional al copilului, din perspectiva continuităţii parcursului şcolar”, semn că, în Guvern, este scenariu de lucru ca şcolile să nu reînceapă în septembrie, menţionează Cotidianul.
„Fără penali în funcţii publice”, în linie dreaptă! Camera Deputaţilor adoptă iniţiativa cetăţenească. Propunerea legislativă prevede completarea articolului 37 din Constituţie – Dreptul de a fi ales – cu un nou text, potrivit căruia cetăţenii condamnaţi la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie să nu mai poată fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării, titrează Evenimentul Zilei.

Tăriceanu, atac la adresa lui Iohannis: Cât de rupt de realitate trebuie să fii ca să deschizi subiectul cinismului în politică. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl acuză pe Klaus Iohannis că a ascuns virusul pentru a face alegeri anticipate şi crede că „legea carantinei va trece doar în momentul în care ea nu va mai reprezenta o ameninţare pentru români”, menţionează Gândul.

Capitalismul de stat: Una dintre companiile Primăriei Sector 3 a înregistrat pierderi de 13,7 milioane lei în 2019. AS3 Administrare Străzi S3, una dintre companiile Primăriei Sectorului 3, înfiinţată la propunerea primarului Robert Negoiţă, a înregistrat în 2019 pierderi de circa 13,7 milioane lei, potrivit bilanţului contabil aprobat luni de Consiliul local. Societatea a fost plătită de Primăria Sector 3 să facă lucrările de modernizare din Parcul Pantelimon şi cele de amenajare peisagistică de pe bd. Burebista şi Decebal , scrie HotNews.ro.

Secretarul de stat Raed Arafat a fost ameninţat cu moartea. Mesajul de ameninţare pare să fi fost postat pe Facebook în seara zilei de 13 iulie. Marţi dimineaţă, acest mesaj dispăruse, dar persoana care postase mesajul continua să fie activă pe această reţea de socializare, menţionează România Liberă.

Ion Cristoiu, despre o posibilă înţelegere între Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu: ”Eşti băiat de treabă, băiat simpatic, ce v-a apucat cu moţiunea de cenzură?”. Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că Guvernul va prelungi după 17 iulie starea de alertă fără să mai informeze Parlamentul pentru a-l ajuta pe Marcel Ciolacu în disputele cu social-democraţii care vor congres fizic, nu online, şi depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, potrivit Stiripesurse.ro.

Preşedintele Iohannis a promulgat OUG care completează Legea semnăturii electronice. Legea pentru aprobarea OUG care modifică actul normativ privind semnătura electronică a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, informează Administraţia Prezidenţială, transmite Ziare.com.

CCR a decis că legea privind coeficienţii minimali de ierarhizare este neconstituţională. În urmă deliberărilor, judecătorii Curţii Constituţionale au hotărât în unanimitate să admită obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind stabilirea coeficienţilor minimali de ierarhizare privind salarizarea personalului, constatând că sunt încălcate prevederile art.111 alin.(1) şi art.138 alin.(5) din Constituţie, potrivit Economica.net.

Daniel Dăianu: De ce Bulgaria şi Croaţia au fost admise în Mecanismul Cursurilor de Schimb2, antecamera aderării la zona euro, şi România nu? Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că Bulgaria şi Croaţia (leva şi, respectiv, kuna) au fost admise ăn Mecanismul Cursurilor de Schimb2 (ERM2), care este antecamera aderării la zona euro. În MCS2 se stă cel puţin doi ani şi în cazul Bulgariei aranjamentul de “consiliu monetar” (currency board) poate fi menţinut pe perioada acestui stagiu până la aderarea efectivă. Bulgaria a făcut cererea de intrare în MCS2 în 2018, iar Croaţia în 2019, titrează Ziarul Financiar.

Paris, scena unor confruntări violente de ziua naţională. De ziua naţională a Franţei, Parisul a devenit scena confruntărilor dintre manifestanţi şi forţele de ordine. Mai multe mii de persoane au manifestat de ziua naţională, la apelul mai multor organizaţii sindicale, precum şi colectivul unui spital pentru a solicita mai multe resurse pentru spital, a menţionat AFP, citat de Le Figaro şi QMagazine.

Iordănescu a preluat puterea la Gaz Metan! Postul lui Ioan Mărginean a fost desfiinţat. Ioan Mărginean (59 de ani) a rămas pe dinafara clubului Gaz Metan Mediaş, la nici o săptămână de când clubul a ieşit oficial din insolvenţă. Locul acestuia va fi luat de Valentin Iordănescu, vărul lui Edward şi nepotul lui Anghel Iordănescu, menţionează Gsp.ro.

Dinamo nu vrea doar în finala Cupei României! „Câinii” cer despăgubiri de 5 milioane de euro. Dinamo este sigură de faptul că se va califica în finala Cupei României, după ce FCSB a jucat cu Andrei Vlad în manşa tur, care era suspendat, informaţie dezvăluită în exclusivitate de Fanatik.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult