Acasa Revista Presei Revista presei. Incompatibilii de la Camera

Revista presei. Incompatibilii de la Camera

scris de Ziua Veche
5 afisari

Curentul scrie despre lotul incompatibililor de la Camera Deputatilor. Ca sa ne intelegem: este vorba despre incompatibilitati descoperite de ANI, a carei activitate a deranjat pana la Curtea Constitutionala, care a decis, prin urmare, ca Agentia Nationala de Integritate este anticonstitutionala.

Avem deci un calambur, care ascunde in sine situatia absurda in care ne aflam, vorbind despre anticonstitutionalitatea incompatibilitatii si despre compatibilitatea constitutionalitatii.

Noroc ca Basescu a cerut salvarea ANI, asa cum scrie Adevarul. Chiar sunt curios pana la urma cine pe cine va salva.

Evenimentul Zilei isi pune intrebarea ce ne dorim: autostrazi mai multe sau mai multi bugetari? Intrebarea este legitima, pentru ca a pune pur si simplu in balanta un metru de autostrada contra a 33 de bugetari, adica 33 de oameni, este o eroare.

Romania Libera scrie despre cum e la noi si cum e la altii cu ultimul motiv de zavera, de data aceasta dintre Cotroceni si Guvern: pensiile militarilor. Mai interesant mi se pare insa ca omul pe care Voicu (Catalin Voicu, acel Voicu) îl dorea la ºefia DNA a fost dat pe mâna procurorilor.

Stiti cum spunea Toma Caragiu? „Azi aici, maine dupa fileu!”.

Gandul are o declaratie de Elena Udrea, care sustine ca nici boare de punere sub semnul intrebarii a mandatului de premier a lui Emil Boc.

Jurnalul National anunta ca Romania ar putea intra din nou sub cod rosu aviatic. Intrebarea pe care mi-o pun este: ce ne facem cand erupe (asa cum se pare ca se va intampla) Katla, de cinci ori mai violent? Nu mai zburam cu avionul sau ne intoarcem la batrana elice?

Oamenii de afaceri susþin adoptarea euro în 2015 si cer mãsuri  dure pentru a ne încadra în condiþiile de la Maastricht, anunta Curierul National. Colac peste pupaza, fortele de forfecare economico-financiara actioneaza de unde nu iti mai doresti, pentru ca UE va reduce fondurile alocate Romaniei, din cauza ratei mici de  absorbtie, asa cum explica Financiarul.

Masura mi se pare previzibila: era de asteptat ca va veni ziua in care fondurile structurale neabsorbite de state membre vor fi folositi in masuri de salvgardare a puseelor de criza.

Si Copos, asa cum a aflat Ziarul Financiar, vrea sa-l urmeze pe Patriciu in Georgia.

StareaPresei.ro

0 comentariu

Sergiu Bistriteanu 19-11-2010 - 13:27

Domnul Djuvara este un batranel simpatic, un om pe care iti face placere sa-l asculti, dar in ce priveste afirmatia Domniei Sale cum ca ORTODOXIA ne-a tinut pe loc il sfatuiesc sa citeasca interviul Domnului ALEXANDRU PALEOLOGU acordat revistei CUVINTUL in urma cu mai multi ani si va intelege ca nu Ortodoxia ne-a tinut pe loc ci jocul marilor puteri din decursul istoriei. Cu ce ne tine Ortodoxia …

sorge 19-11-2010 - 13:33

Nu trebuie sa supralicitezi cu Basarabia ,ne am multumi sa pui Romania mama pe linia de plutire .

FORESKIN 19-11-2010 - 14:44

2 (doi) pasi – ar salva Romania…

1) sa-l accepte pe Rege + Monarhie Constitutionala
2) Patriarhul sa-l RECUNOASCA pe Papa ca reprezentantul Divinitatii (asta este TOT ce trebuie facut ca sa trecem la crestinismul catolic..)

Banatanul 20-11-2010 - 03:24

Cine este Divinitatea ai de care vorbesti tu? Vorbesti precum un intelectual.
Este cumva insusi Dumnezeu intreit in persoana? si daca da de ce nu folosesti cuvintul Dumnezeu? Afla ca la Vantican nu mai sunt Crestini de cind au avut ca Papa o femeie. Biserica Primara a primelor 7 sinoade ecumenice este singura Biserica Crestina. Iar dezvoltarea economica din zilele noastre nu are nimic comun cu, Crestinismul. Peste problema filiocve nu se va putea trece. Tatal nu este egal cu Fiul iar Duhul Sfint purcede numai de la Tatal. Cine nu traieste in acest adevar nu este Crestin. Europa pentru a se salva trebuie sa revina la Biserica Primara a celor sapte sinoade Ecumenice si unde nu exista reprezentat al lui Dumnezeu pe pamint. Restul este apa de ploaie. Vaticanul sa-si rezolve problemele de deviere sexuala a propriilor Episcopi din intreaga lume. De unde caderea ca un om muritor sa se auto considere reprezentantul lui Dumnezeu pe pamint?

eu 20-11-2010 - 03:50

Excelent dl. Djuvara !Mai rar asa curaj sa poti spune ca B.O.R. n-ea tinut in loc,ba daca m-a gindesc bine,pentru atingerea scopurilor deloc „sfinte”n-ea tras si putin inapoi.

briel 20-11-2010 - 04:33

mai da omu’ un interviu, mai da si cate o zbarca …
Asociatia de idei, intre personaje ca Gheorghiu-Dej, Petru Groza, Ceausescu si ortodoxia Rusiei sunt cel putin nefericite, ca uite, duc la exprimari ratate. Ortodoxia este buna si nu zici nica rau despre ea daca esti inlauntru si traiesti asa. Daca esti pe dinafara, atunci spui boacane de-astea.

Domnul a trait multisor prin Europa catolica, si-a luat nevasta frantuzoaica parca, asa ca dupa urechea lui aia bleaga credinta ne-a tras inapoi.

Sugubatul domn Djuvara se destainuie,

http://www.formula-as.ro/2010/940/asul-de-inima-45/despre-arta-iubirii-cu-un-mare-cunoscator-al-ei-neagu-djuvara-12996

M_D_L 20-11-2010 - 08:56

Am mai scris pe tema asta, inainte sa ne spuna domnul Djuvara cat de prost este condusa Biserica Ortodoxa.

https://www.ziuaveche.ro/politica/externe/5111-ue-organizeaza-summitul-ateilor-si-masonilor-ateii-suparati-pe-francmasoni.html#comment-13409

oblique 21-11-2010 - 00:02

Turcii sunt povestea de succes si umpla un gol demografic. Vom face rost de Corane si vom trece la islamism.

Alahu Akbar !

FORESKIN 21-11-2010 - 06:49

…abea astept sa-l vad smerit – ca ma spala pe picioare…

Ion Marin 21-11-2010 - 23:22

Popii romani au fost cu legionarii.
Popii romani nu s-au implicat in educatia maselor; catolicii da. Ortodoxia este varianta ramasa primitiva a catolicismului. Peste tot unde biserica ortodoxa a pupat talpile carmaciului, oamenii au ramas salbatici si inapoiati. Pe timpul lui Ceausescu, popii inca se mai rugau prin biserici pt. sanatatea conducatorilor, adica SA NE TRAITI MULTI ANI CALAILOR COMUNISTI!

caramache 22-11-2010 - 01:22

Bre briliantu’ cu blegia-ti unsa cu briliantina, DOMNUL Neagu Djuvara are perfecta dreptate, iar ala care esti un bleg zbarcit fara creturi in dibla esti tu.

satanistu 22-11-2010 - 03:16

“Senior clerics in Greece have told the state in no uncertain terms that vigilance is required to prevent the antichrist from making a manifestation on new ID cards to be issued next year.

The authorities must ensure that the cards contain no mention of the number 666, which in Greek Orthodox tradition is associated with the antichrist, the Church of Greece said in a statement.

“In no way should the ‘citizen card’ contain the number 666, either in visible or invisible manner,” the Holy Synod, governing council of the Church of Greece, said after a meeting between canon scholars, legal experts, computer specialists and government officials. “The Church is obliged to protect personal freedom and defend the integrity of the faith,” the Holy Synod added.”

briel 22-11-2010 - 04:28

Ia priveste putin in comentarii. Singurul care se leaga de un alt forumist esti tu. Ceilalti au atacat ori afirmatia dlui Djuvara, ori ortodoxia. Asta denota o oarecare doza de inteligenta.

Comentariul tau foaarte pertinent… nu depaseste alte asemenea comentarii pe care le produci, in acelasi stil afectato-sclifosit cum ne-ai obisnuit la articolele lui „Eungeniu Simion”.

Poftim, m-ai provocat si acum mi-am dat drumul la gura!

Ca sa revin la ideea dlui Djuvara, dumnealui daca tot a trecut (sau a fost intotdeauna) la catolicism ar trebui sa vada starea actuala a credintei in vest: pe butuci. Eu nu am naivitatea sa afirm ca natiunea romana este ortodoxa. Este doar cu numele, nu si cu trairea, nu si cu fapta. Nu pot eu sa ma aventurez sa dau un procent cam cati sunt ortodocsi in Romania, dar dupa starea de fapt se pare ca sunt putini si sunt coplesti de prefacuti si de necredinciosi imorali.

A ataca Ortodoxia este un semn de multa nestiinta. Inseamna a ataca invatatura cristica, apostolica si a sfintilor parinti de la sinoadele ecumenice. Ortodoxia nu s-a schimbat in timp, iar catolicismul si toate cultele ce s-au rupt din el au suferit modificari dogmatice si de practica. Intr-atat incat s-a ajuns la a spune binelui rau si invers. Doar un singur exemplu: homosexualitatea este o alta forma a normalitatii. Familia formata din doua mame este la fel de buna ca si cea clasica.

In concluzie, nu sustin ca oamenii nascuti by chance in ortodoxie sunt mai buni ca ceilalti (ma includ si pe mine), ci ca invatatura ortodoxa este fara greseala, este drumul sigur catre Dumnezeu.

jan dinu 22-11-2010 - 06:06

Stiu ca d-sa este un prestigios istoric
dar
shi eu cind eram foarte mic
shi vorbeam cu – pindarul de la vie „
pe incerate el fiind destul de neducat dar foarte intelept pomenea de – rasa galbena –
care ar …ocupa pamintul .Considerati ca
ar trebiui sa-i demasc numele pentru a fi
citat in analele istoriei acuale pentru
„actul lui futurologic ” probabil intuit prin documentarea citirii – cartii sfinte – ?!~
JD-USA

caramache 22-11-2010 - 11:48

Cetatene, de unde si pana unde catolicismul nu considera homosexualitatea un pacat, si accepta casatoria intre doua persoane de acelas sex?
Se vede ca academia te paste ca calci pe urmele lui Eungeniu Simonist….

1 2 3 5

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult