Acasa Revista Presei Revista presei. Incompatibilii de la Camera

Revista presei. Incompatibilii de la Camera

scris de Ziua Veche
5 afisari

Curentul scrie despre lotul incompatibililor de la Camera Deputatilor. Ca sa ne intelegem: este vorba despre incompatibilitati descoperite de ANI, a carei activitate a deranjat pana la Curtea Constitutionala, care a decis, prin urmare, ca Agentia Nationala de Integritate este anticonstitutionala.

Avem deci un calambur, care ascunde in sine situatia absurda in care ne aflam, vorbind despre anticonstitutionalitatea incompatibilitatii si despre compatibilitatea constitutionalitatii.

Noroc ca Basescu a cerut salvarea ANI, asa cum scrie Adevarul. Chiar sunt curios pana la urma cine pe cine va salva.

Evenimentul Zilei isi pune intrebarea ce ne dorim: autostrazi mai multe sau mai multi bugetari? Intrebarea este legitima, pentru ca a pune pur si simplu in balanta un metru de autostrada contra a 33 de bugetari, adica 33 de oameni, este o eroare.

Romania Libera scrie despre cum e la noi si cum e la altii cu ultimul motiv de zavera, de data aceasta dintre Cotroceni si Guvern: pensiile militarilor. Mai interesant mi se pare insa ca omul pe care Voicu (Catalin Voicu, acel Voicu) îl dorea la ºefia DNA a fost dat pe mâna procurorilor.

Stiti cum spunea Toma Caragiu? „Azi aici, maine dupa fileu!”.

Gandul are o declaratie de Elena Udrea, care sustine ca nici boare de punere sub semnul intrebarii a mandatului de premier a lui Emil Boc.

Jurnalul National anunta ca Romania ar putea intra din nou sub cod rosu aviatic. Intrebarea pe care mi-o pun este: ce ne facem cand erupe (asa cum se pare ca se va intampla) Katla, de cinci ori mai violent? Nu mai zburam cu avionul sau ne intoarcem la batrana elice?

Oamenii de afaceri susþin adoptarea euro în 2015 si cer mãsuri  dure pentru a ne încadra în condiþiile de la Maastricht, anunta Curierul National. Colac peste pupaza, fortele de forfecare economico-financiara actioneaza de unde nu iti mai doresti, pentru ca UE va reduce fondurile alocate Romaniei, din cauza ratei mici de  absorbtie, asa cum explica Financiarul.

Masura mi se pare previzibila: era de asteptat ca va veni ziua in care fondurile structurale neabsorbite de state membre vor fi folositi in masuri de salvgardare a puseelor de criza.

Si Copos, asa cum a aflat Ziarul Financiar, vrea sa-l urmeze pe Patriciu in Georgia.

StareaPresei.ro

0 comentariu

M_D_L 26-11-2010 - 08:47

Lasa-ne in durerea noastra, cu ideile tale despre teoria fara practica (care e ca aratura fara ploaie si ca sula fara coaye). Teoria are rolul ei bine definit si este extrem de necesara, dar sa fie predata la nivel inalt celor care sunt capabili sa o inteleaga si s-o foloseasca in cercetare. Nu este corect sa predai la toti orbetii „ultrateorie”, cand de fapt lor le-ar fi mai utile notiunile de baza. Intentionat se sare peste chestiile de baza, pentru ca domnii studenti sa nu mai inteleaga nimic din teorie si sa o invete mecanic, dar mai ales sa nu stie sa faca ceva. Este vorba despre o forma de sabotaj. Trebuie sa fii o persoana instruita ca sa te prinzi de chestia asta. Se creeaza aparenta ca se preda la nivel inalt, dar de fapt se promoveaza analfabetismul tehnico-stiintific.

Cercul 26-11-2010 - 10:11

Teoria nu se poate aplica atunci cand nu este inteleasa, pentru ca ea este o oglinda a realitatii. Pentru ce spui tu era expresie celebra la facultatea de matematica „epsiloman” om rupt de orice practicalitate. Dar acolo stau lucrurile altfel absolventilor repugnadu-le orice activitate practica. Nu ca nu ar sti a face aplicatii. Predatul teoriei cu goluri are si alt motiv(aducerea la meditatii). Unii fizicieni au enuntat ideea(probabil dezagrabila pt un profesor de matematica): Matematica este un capitol al fizicii in care experimentele sunt ieftine. Ce spui ce-ar fi sa experimentam facand exercitii? Mai ales ca atunci cand intelegi matematica vezi „conceptele” ca si obiecte.
PS: Eu nu sunt de acord cu ideea fizicienilor de mai sus, cred ca si schimburile de concepte au loc in ambele sensuri intre 2 stiinte.

Cercul 26-11-2010 - 12:01

Pentru ca ni l-ai descris pe d-nul Oliviu, te rog acum M_D_L mai deapana povesti si despre alti colegi de facultate. Stii cum se spune cartea (CV-ul) nu contine totul. Tot spui tu ca teoria(cartea) e incompleta. De exemplu colega ce preda „introducere in teoria campului” de la „teoretica” (Solange)

Laplacian Fibonacci 26-11-2010 - 12:37

Spune-ne cum te cheama, ca vrem sa citim si noi cartea lu’ matale. Sa fie cu autograful lu’ vecinu lu’ matale, ala care te enerveaza cand da cu ciocanu in roata de la masina. O sa discutam si noi cu el.

Eu sunt maistru-instructor si vreau sa dau o mana de ajutor.

Cercul 26-11-2010 - 12:58

„Domnisoara cu laplacianul” eu scriu pt cei care stiu a citi. Tu inainte de a posta, probabil iti citesti altcineva comentariile.
Vreau sa stiu totusi M_D_L, ai terminat doctoratul acela in electrotehnica?

Cercul 26-11-2010 - 13:16

Probabil ca este „Unele contributii la tehnica cositoririi tablelor cu ciocane cinezesti de lipit”. Cred ca colegii te vad ca pe portar.

M_D_L 26-11-2010 - 13:55

Nu este treaba ta ce fac eu in viata personala. Sunt un tip inteligent si bine pregatit, adica imi fac treburile bine la locul de munca. In comparatie cu altii, la electronica sunt chiar „beton”. Dupa cum vezi, nu am facut referire directa la personajele aflate in discutie, deci numele evocate de tine nu reprezinta nimic pentru mine.
Apropo, daca tot te dai batos in privinta titlurilor academice, crezi ca isi va mai aminti cineva de tine dupa ce nu vei mai fi ? Ce creatie deosebita ai, cateva culegeri de probeme ?
Ti-e necaz pentru ca m-am prins de niste chestii, de diversiunile voastre in domeniul pregatirii fortei de munca.

Cercul 26-11-2010 - 16:10

Vorbind de ce ramana dupa noi, ai reusit sa reduci problema mintii la una din fizica? Nu crezi sincer ce vei fiinta prin ce ai scris sau montat.

oblique 26-11-2010 - 22:17

Unii ar vrea ca si romanii sa se simta bine, sa manance bine, minim 10% vegetale, iar in plus, sa fie sanatosi si sa-si ia medicamentele la timp….

http://www.youtube.com/watch?v=46cTEAVx-Y0&feature=player_embedded#

oblique 27-11-2010 - 01:04

Nu ma asteptam la o inclestare dialectica, gen catolici versus protestanti, republicani versus monarhisti, capitalisti versus comunisti, comunisti versus fascisti (in tabara socialistilor), pensionari nesimtiti versus lucratorii cinstiti de la privat, tineretul versus persoanele in varsta (asta in Franta), moguli versus reformatorii neprihaniti ai lui Basescu, etc.,etc…..

Noroc ca avem stramosi romani. Teoria sine praxis es cum rota sine axis, adica, pentru cei care nu au facut limba latina in clasa 8-a, Teoria Fara Practica Este Precum Roata Fara Spite… Nu se poate una fara de alta, decat la nebuni…Este Yin si Yang. Spitele reprezinta Practica, iar cercul il reprezinta Teoria. Fara teorie, practica este o gluma buna, pe care o voi spune un pic mai jos, iar fara practica, teoria este bolboroseala oamenilor nebuni.

Totusi, teoria, gandirea, nu sunt de neglijat, mai ales in Romania, care este plina de oameni practici.

Ceausescu, candva, in negura istoriei, a venit la intrarea in Militari. Trebuia sa treaca metroul pe acolo, tramvaiul care trecea pe deasupra era prea greu. A ordonat ca liniile de tramvai sa fie desfintate. Un practician a spus: sa traiti tovarase secretar general, pana maine seara se rezolva. Si s-a apucat si a scos liniile de tramvai, asa cum a promis, asa s-a tinut de cuvant.

Dupa ce liniile au fost scoase, s-a constatat ca in zona in care exista candva Expoconstructul, era statie de triaj a tramvaielor si acolo se gaseau cam 200 de tramvaie. Ei….in acest moment a aparut Teoria… Si da-i si calculeaza, cum facem sa transportam tramvaiele de acolo ????

Solutia finala a imbinarii defectuoase intre teorie si practica a fost urmatoarea: liniile de tramvai au fost remontate, tramvaiele au fost scoase din triaj si duse in alta parte, dupa care liniile de tramvai au fost desfiintate pentru a doua oara………………..

M_D_L 27-11-2010 - 04:34

Domnule, se pare sa n-ai inteles bine care era fondul problemei.
Eu am afirmat (sau dat de inteles) ca in Romania actioneaza anumite grupuri diversioniste (initial aflate pe statul de plata al KGB, dar trecute ulterior de partea anglo-americanilor), alcatuite preponderent din indindivizi de origine basarabeana (mai mult evrei), pusi in functii inalte in anii ’50, cand tara era sub ocupatia rusilor. Unul din obiectivele acestora a fost devierea invatamantului de calea lui normala (teorie + practica), numai spre teorie. La noi nu s-au facut deloc (sau cel mult in bataie de joc) ore de laborator la fizica si chimie. Lectiile se predau numai la tabla si trebuia sa fie tocite. Au lipsit si cartile cu aplicatiile practice. La francezi am vazut in biblioteci atat carti de teorie (de foarte buna calitate), cat si extrem de multe carti cu aplicatii practice.
Grupul asta de diversionisti a avut saecina sa loveasca prin aceasta tehnica subtila in dezvoltarea economica a Romaniei (nepregatirea corespunzatoare a inginerilor), dar si in independenta tarii.
In timpul lui Gheoghiu Dej, dupa ce i-au scos din tara pe rusi, situatia incepuse sa se indrepte. Incepuse dotarea laboratoarelor, orele de laborator erau obligatorii, fiind trecute in programa didactica, se efectuau controale.

M_D_L 27-11-2010 - 04:36

Dar dupa ce Ceausestii (niste analfabeti) au preluat integral puterea in stat, diversionistii i-au prostit si iar s-a renuntat la pregatirea experimentala (asta si pe fondul lipsei de bani din anii ’80).
Rezultatul a fost un mare kakat. S-au scos pe banda zeci de mii de ingineri care mai stiau cate ceva la matematica, dar care erau nuli la partea de fizica aplicata si nu erau capabili sa produca tehnologii noi, sau sa le copieze pe cele vazute la straini. Ei rezolvau la serviciu probleme din Gazeta Matematica, cum fusesera dresati din timpul scolii, dar nu aveau deloc preocupari legate de partea de inovatie tehnica. La situatia asta a contribuit si lipsa stimularii materiale, in caz de inventii sau inovatii.

M_D_L 27-11-2010 - 05:07

Exemplul pe care l-ai dat, cu Ceausescu, maistrul si tramvaiul, tine de prostia umana, nu de raportul corect dintre teorie si practica.
Se vede ca si dumneata te-ai format la acest tip de scoala si nu ai o reprezentare corecta asupra a ce inseamna „practica”. Eu inteleg prin asta tot felul de tehnici experimentale puse in aplicare, dar pe baza unei pregatiri teoretice solide, nu improvizatie la mintea muncitorului necalificat. Este vorba despre know-how in domeniul tehnic, nu de carpeli. Este tot o stiinta si este tratata ca atare in tarile dezvoltate. Masinile care se fac in Germania, si care le aduc bani frumosi nemtilor, pe asta se bazeaza, ca matematica de acolo se stie si la noi.

Diversiunea asta, cu exagerarea rolului teoriei si desfiintarea practicii, s-a desfasurat si in Rusia, chiar pe timpul lui Stalin, si dupa toate probabilitatile de catre evreii de acolo, care incepusera sa piarda controlul politic si doreau sa destabilizeze regimul.
Citeste cartea „Experiment, teorie, practica” a lui Piotr Leonidovici Kapița (un mare fizician experimentator rus, laureat al Premiului Nobel), sa vezi ce lupte crancene a dus asta cu „teoreticienii” de acolo.

M_D_L 27-11-2010 - 05:43

„Totusi, teoria, gandirea, nu sunt de neglijat, mai ales in Romania, care este plina de oameni practici.”

A minimalizat careva rolul teoriei, pe care o vad ca o extensie a experimentalului ?

Ce intelegi prin „oameni practici” ? Reduci pregatirea serioasa in domeniul experimental la ce poate face omul simplu, care n-a citit si n-a vazut nimic in afara de chestiile banale ?

Problema era ca acest „Cercul” pur si simplu vrea sa se scoata din invatamantul romanesc tot ce se refera la aplicatiile practice si sa-i faca pe toti romanii teoreticieni si poeti.
Vom manca demonstratii pe paine, iar painea o vom cumpara cu bani imprumutati de la FMI.

M_D_L 27-11-2010 - 05:59

Parerea mea este ca BOR este organizata ca o ceata de haiduci, nu ca o armata puternica.
Popii nu se implica in viata sociala si politica (in afara de pupaturile in dosul presedintilor si chestia cu soborul de preoti care…). BOR a devenit SRL-ul popilor, un fel de asociatie profesionala sub acoperisul careia ei duc un trai peste media populatiei, uneori chiar luxos.
BOR nu face nimic pentru ca romanii sa devina o populatie sudata si bine organizata social si economic.
Popii isi scot ciubucurile individual, dupa smecheria si tupeul fiecauia, si au transmis acest comportament individualist si credinciosilor. Pe ansamblu, popii se comporta ca niste sefi de talhari, iar credinciosii ca niste talhari de rand. Furatul caciulilor de la unii la altii este considerat o dovada de inteligenta si este la mare pret.

1 2 3 4 5

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult