Acasa Revista Presei Revista presei. Incompatibilii de la Camera

Revista presei. Incompatibilii de la Camera

scris de Ziua Veche
5 afisari

Curentul scrie despre lotul incompatibililor de la Camera Deputatilor. Ca sa ne intelegem: este vorba despre incompatibilitati descoperite de ANI, a carei activitate a deranjat pana la Curtea Constitutionala, care a decis, prin urmare, ca Agentia Nationala de Integritate este anticonstitutionala.

Avem deci un calambur, care ascunde in sine situatia absurda in care ne aflam, vorbind despre anticonstitutionalitatea incompatibilitatii si despre compatibilitatea constitutionalitatii.

Noroc ca Basescu a cerut salvarea ANI, asa cum scrie Adevarul. Chiar sunt curios pana la urma cine pe cine va salva.

Evenimentul Zilei isi pune intrebarea ce ne dorim: autostrazi mai multe sau mai multi bugetari? Intrebarea este legitima, pentru ca a pune pur si simplu in balanta un metru de autostrada contra a 33 de bugetari, adica 33 de oameni, este o eroare.

Romania Libera scrie despre cum e la noi si cum e la altii cu ultimul motiv de zavera, de data aceasta dintre Cotroceni si Guvern: pensiile militarilor. Mai interesant mi se pare insa ca omul pe care Voicu (Catalin Voicu, acel Voicu) îl dorea la ºefia DNA a fost dat pe mâna procurorilor.

Stiti cum spunea Toma Caragiu? „Azi aici, maine dupa fileu!”.

Gandul are o declaratie de Elena Udrea, care sustine ca nici boare de punere sub semnul intrebarii a mandatului de premier a lui Emil Boc.

Jurnalul National anunta ca Romania ar putea intra din nou sub cod rosu aviatic. Intrebarea pe care mi-o pun este: ce ne facem cand erupe (asa cum se pare ca se va intampla) Katla, de cinci ori mai violent? Nu mai zburam cu avionul sau ne intoarcem la batrana elice?

Oamenii de afaceri susþin adoptarea euro în 2015 si cer mãsuri  dure pentru a ne încadra în condiþiile de la Maastricht, anunta Curierul National. Colac peste pupaza, fortele de forfecare economico-financiara actioneaza de unde nu iti mai doresti, pentru ca UE va reduce fondurile alocate Romaniei, din cauza ratei mici de  absorbtie, asa cum explica Financiarul.

Masura mi se pare previzibila: era de asteptat ca va veni ziua in care fondurile structurale neabsorbite de state membre vor fi folositi in masuri de salvgardare a puseelor de criza.

Si Copos, asa cum a aflat Ziarul Financiar, vrea sa-l urmeze pe Patriciu in Georgia.

StareaPresei.ro

0 comentariu

Cercul 27-11-2010 - 07:54

Un cunoscut matematician roman a spus ca matematicienii sunt poate categoria de oameni de stiinta cea mai religioasa. In matematica ca si in religie se vorbeste de lucruri ce nu se vad nu exista nu in lumea noastra, punctul, patratul…Eu am corelat asta cu religia in diverse tari. Occidentul in special Germania a marsat puternic spre tehnica si putem observa, catolicismul este o religie mai lumeasca, mai preocupata de problemele de aici decat cele de dincolor. Iar cultele izvorate din catolicism sunt la o extrema, in Statele Unite oamenii se duc la biserica pentru a mentine contactul cu cei din comunitate.
Franta e un caz special. Tara care a renuntat la catolicism, a trecut prin ateism si nu-si gaseste calea. O tara de poeti, de visatori, unde si inginerii sunt savanti.

Cercul 27-11-2010 - 08:12

Da evreii au fost oameni orientati spre teorie. Un evreu chiar s-a sinucis in lagar din cauza muncii fizice.
Romanii sunt oameni practici, vezi ce spunea Basescu despre papadie si vezi raportul scoli tehnice si scoli generaliste.
Despre articol eu sunt pro ortodoxie.
Acum iti dai seama M_D_L ca n-am cum sa fiu evreu.

jan dinu 27-11-2010 - 08:13

Stiintza o traiam doar prin imaginatie
Cercetarea era o simpla adoratie ..
Pentru ca obiectul muncii nu exista …
Atunci am decis : te parasesc- tzara mea !

BOR-boroseala.. :
De cind ne stim traim in rugaciune …
La Domnul Dumnezeu ne inchinam ..
S-avem popor – cu intelepciune ..
Fara ipocrita ierarhie in care ne aflam !
JU-USA

Cercul 27-11-2010 - 08:32

Adevarul este inovatia a fost mereu o conseciinta a teorie. Din auzite stiu ca acei ingineri cu lacune in matematica se indreptau spre posturi inferioare ca pregatire, iar ceilalti care stapaneau aparatul matematic se mentineau in proiectare si inovare. Pana la urma daca nu stii teoria trebuie sa te marginesti la a coordona realizarea ideilor altora. Cum este si un programator ce nu stie algoritmi si e un muncitor cu calculatorul (scrie ce ii spun altii).

caramache 27-11-2010 - 09:31

De unde ai copiat chestia asta, de pe net ? Parca mi-amintesc totusi c-am vazut pe referate.ro ceva asemanator, scris de un copil asa mai plimbat.

Cercul 27-11-2010 - 10:11

Ateii sunt ca si inginerii, nu pricep daca nu vad obiectul in fata. Lipsa capacitatii de a gandi abstract. Invatamantul sovietic tocmai asta era: politehnizarea. Comportamentul antisocial(amoral) observat la mai multe tipuri de „concreti” e tocmai pt ca oamenii aceia nu inteleg modelele si deci nu le adopta.

Cercul 27-11-2010 - 10:26

Generalizand(abstractizand) obtii o crestere a esteticii, invers adaugi detalii totul devine insipid, urat. Daca te gandeste la modelele etice: Abstractizand omul este o fiinta dotata cu ratiune, dornic de cunoastere a binelui si lumii. Daca particularizezi pe exemplare umane, gaseste uratenia, cutare e alcoolic, cutare injura, cutare e psihopat.
In matematica uratenia, lipsa armoniei ar fi functiile urate ce n-au derivata, linii de zimti si de tepi. Traiectoria particulelor browniene e un exemplu.

caramache 27-11-2010 - 12:24

Dar sa ai grija sa umpli piscina cu apa cand mai sari in ea, sa nu faci iar buba la cap.

caramache 27-11-2010 - 12:52

Domnule, inainte de revolutie la Politehnica mergeau cei mai buni absolventi de liceu, iar la Matematica din ce mai ramanea.

Cercul 27-11-2010 - 17:44

Pe la inceputurile ingineriei in Romania, absolventii de liceu dadeau admitere in intr-o sesiune mai intai la Matematica si apoi la Politehnica pentru a fi bine pregatiti. Asa ca nu se stie la ce dadeau cei mai buni. Ce terminau in final era in functie de puterile fiecaruia. Matematica e homboldiana destinata sa o termine doar elitele, nu stiu Politehnica.

Cercul 27-11-2010 - 17:52

Asta e o mostenire eleganta a trecutului de ev mediu, cand cei care doreau sa urmeze facultatile de medicina, teologie trebuiau mai intai sa absolve facultatea de arte(stiinte si litere cum am spune astazi). Atunci era sine qua non totusi.

caramache 27-11-2010 - 18:57

Adevarul suprem e la purtator, la tine Cercule. Ce bine ca existi! Multzam, sa traiesti.

oblique 27-11-2010 - 20:02

Nu stiam acest lucru. De fapt, nu trebuie sa ma mir, „prietenii nostri” au dus lupta dialectica si in familie, intre femeie si barbat…..

Piotr Leonidovici Kapita nu este rus, este roman 100%, basarabean, din mama si tata romani.

caramache 28-11-2010 - 08:42

Ti-am citit lucrarile:

– Metoda SHPAGAUSSIANA de umflare a portofelului (ala din piele de sarpe);

– Unele contributii la Tehnica Plagiatului si a Imposturii (chiar si pe asta ai plagiat-o)

Esti un geniu, ca si colegii tai de bresla. Sugeti la ugerul mare al bugetului statului. In loc sa tremure izmenele pe voi, va dati aere. Ce face inconstienta din om !

caramache 28-11-2010 - 09:00

Ca si daca il cautam, nu-l gaseam asa de usor ca tine.
Doamnee, Doamnee,… Mare e gradina Ta, si cu multe curente.

1 2 3 4 5

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult