Acasa Revista Presei Revista presei. INS nu a greşit. Victor Ponta nu înţelege

Revista presei. INS nu a greşit. Victor Ponta nu înţelege

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

Victor Ponta vrea să revoluţioneze statistica statului român. El nu pricepe că INS face întâi o estimare-semnal, apoi una provizorie si abia ulterior una definitivă. Aceasta e cea mai exactă, dar vine cu foarte multă întârziere: uneori peste un an. Până şi un student la Drept în anul II înţelege aceste lucruri.

Revista presei. Ponta nu intelege

BursaINS: „Diferenţele privind datele PIB nu sunt generate de erori de calcul” „Institutul Naţional de Statistică (INS) aplică metodologia UE privind Produsul Intern Brut (PIB), care prevede transmiterea pe parcursul a 21 luni pentru indicatorii anuali trei versiuni de estimare – provizorii (la 70 de zile), semidefinitive (la 9 luni) şi definitive (la 21 luni) – iar diferenţele între ele sunt inerente şi nu reprezintă erori de calcul”

ZFINS: PIB-ul se calculează după metodologia UE, diferenţele rezultate nu sunt erori de calcul „INS aplică metodologia UE privind PIB, care prevede transmiterea pe parcursul a 21 luni pentru indicatorii anuali trei versiuni de estimare – provizorii (la 70 de zile), semidefinitive (la 9 luni) şi definitive (la 21 luni) – iar diferenţele între ele sunt inerente şi nu reprezintă erori de calcul”

AdevărulPonta l-a schimbat pe şeful INS. Cine îi va lua locul lui Vergil Voineagu „Premierul Victor Ponta l-a demis pe Vergil Voineagu de la conducerea Institutului Naţional de Statistică, după ce a cerut vineri secretarului general al Executivului să ia măsuri pentru schimbarea conducerii institutului.Atribuţiile de preşedinte vor fi asumate temporar, până la numirea noii conduceri, de Beatrix Gered, vicepreşedinte al INS”

GândulCum au „dispărut” 22 de miliarde de lei din PIB-ul României „În programul de producere şi difuzare a datelor, Institutul Naţional de Statistică aplică ad-literam şi consecvent la nivel naţional prevederile regulamentelor UE în domeniu şi metodologiile de calcul corespunzătoare, făcându-le publice utilizatorilor, inclusiv în ceea ce priveşte politica de revizuire”

Cronica românăVictor Ponta a cerut ca discuţiile pe marginea bugetului să fie clasificate „Vreau să fie cel mai transparent mod şi cel mai transparent proces de alocare şi de cheltuire a banilor publici şi să reflecte viziunea pe care o avem şi perspectiva pe următorii patru ani. Pentru prima dată o să vreau să avem în buget, reglementat, publicat, estimările noastre şi modul în care gândim finanţarea, în special a proiectelor de infrastructură, pe următorii patru ani -câţi bani sunt în 2013, în 2014, în 2015, în 2016, unde vor scădea alocările în următorii patru ani şi unde vor creşte”

EvZVictor Ponta, la Antena 3: Nu am secretizat bugetul, ci cele două memorandumuri cu FMI „Nu am secretizat bugetul, ci doar cele două memorandumuri cu FMI, săptămâna viitoare discutăm cu FMI și nu puteam să spunem public ce vrem să negociem… Cu siguranță nu tot ceea ce propunem noi va fi acceptat”

PutereaTaxă contra timbru de mediu „Taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un “timbru de mediu” pentru care proprietarii de vehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult, iar deţinătorii de vehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice”

Curierul naţionalMinisterul Agriculturii pregăteşte legea arealelor irigabile „Iniţiatorii propun modificarea ordinii de restricţionare a utilizării apei pentru irigaţii, precizând că, în timp de secetă, aceasta este prima suspendată de la consum. Arealele irigabile vor fi cuprinse în hărţi, pe fiecare unitate administrativ-teritorială, cu delimitarea claselor de calitate ale solului”

4 comentarii

DXN 05-01-2013 - 18:12

Mongoloizii au reale probleme cu intelegerea fenomenelor si afirmatiilor.
Spre deosebire de psihopati, au capacitatea de a se opri la timp.
Sa mai asteptam!
Oricum, orice greseala a mongoloidului va fi taxata de crizantonescu, in mod sigur.

Jancsi 05-01-2013 - 19:11

Surpriza ar fi ca Ponta sa inteleaga. Cu creierul lui cat o arahida de marime medie, bietul Tontanac Copy-paste are reale probleme de a intelege chestiuni elementare, cu atat mai mult studii statistice.

DXN 05-01-2013 - 23:21

Deocamdata crizantonescu doarme!
Cand se va trezi, ii va face o criza mongoloidului, iar asta va reveni, sau va incepe explozia anUS-uLui contra naturii!
😉

mircea 07-01-2013 - 07:50

INS ,DNA,CSM,CCR,SRI,SIE,SPP si armata au de 3 ori mai multi ofiteri (securisti): de cat inainte de 89,la ce or fi buni,ca de peste 2o de ani se vede rezultatul:tare in faliment condusa de un produs second hend,care nustie sa foloseasca nici batista,stie foARTE BINE SA FURE

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult