Acasa Revista Presei Revista presei. Zgonea a văzut alt Raport MCV

Revista presei. Zgonea a văzut alt Raport MCV

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Valeriu Zgonea vede  ȋn raportul MCV o recomandare şi o viziune modernă pentru statul român, unde politicenii de duzină văd instrumente de atacat o guvernare.

Revista presei. Insolentul Zgonea a văzut alt Raport MCV (foto: epochtimes-romania.com)

Adevărul: Valeriu Zgonea a văzut alt raport MCV ”Acolo unde politicenii de duzină văd instrumente de atacat o guvernare sau o instituţie fundamentală a statului român şi vor să se dea mari, eu văd o recomandare şi o viziune modernă pentru statul român. Întotdeauna am privit critica pe care a adus-o şi care a avut legătură cu Parlamentul României ca o modalitate de a ne îmbunătăţi activitatea“

Cronica Română: Boc: Raportul MCV pe justiţie, o moţiune de cenzură la adresa Guvernului USL ”Fostul premier Emil Boc consideră că Raportul MCV pe justiţie este «o moţiune de cenzură» la adresa Guvernului României şi a guvernării USL, care marchează regresul ţării în planul democraţiei şi al statului de drept”

EvZ: Cine dorește blocarea Partidului Mișcarea Populară? ”Numeroasele contestaţii, depuse de parlamentari USL şi de ONG-uri obscure, au dus din nou la amânarea înregistrării PMP la tribunal. Înregistrarea PMP a fost blocată în instanţă de nenumărate ori, urmare a numeroaselor contestaţii depuse de diverşi parlamentari şi ONG-uriSursa“

Bursa: Creşterea noastră de cutremure lasă în umbră creşterea economică ”Şase cutremure pe zi, în 2013. INFP: 2.079, numărul de seisme, anul trecut. Mircea Radulian, INFP: «Cutremurele din Galaţi, cauza principală pentru seismicitatea ridicată înregistrată anul trecut»”

Gândul: Crin Antonescu îşi critică public miniştrii: Ministrul Stroe a comunicat catastrofal, ministrul Mănescu nu a comunicat deloc. Voi propune măsuri politice radicale ”Cu tot respectul pentru domnul Stroe şi cu toată colegialitatea, este un exemplu de comunicare catastrofală, de natură să stârnească revolta în condiţii de nemulţumire publică”

Puterea: CJ Constanţa, contracte cu firma de familie a unui deputat PSD Constanţa ”Consiliul Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu (PSD), are contracte de furnizare cu firma de panificaţie SC Dobre & Fiii SRL, care aparţine unui consilier local Constanţa, Mircea Dobre (PSD), şi fiului acestuia, Mircea Titus Dobre, actual deputat PSD de Constanţa. Potrivit SEAP, ultimul contract a fost atribuit firmei în luna noiembrie 2013, pentru Programul Cornul şi Laptele”

Curentul: Două bănci și fostul șef al CNA se bat pe clădirea lui Dan Diaconescu din Băneasa ”O parte din averea fondatorului OTV Dan Diaconescu este disputată de mai multe instituții bancare, care încearcă să obțină în instanță plata datoriilor uriașe acumulate de acesta.  Diaconescu a făcut mai multe împrumuturi și a girat, de fiecare dată, cu un singur imobil, care poate fi scos la vânzare pentru acoperirea debitelor”

România liberă: Ucraina. Autorităţile nu pot stăvili protestele, vorbesc despre extremişti şi terorişti şi promit reacţii dure Represiune sângeroasă, opozanţi ucişi de lunetişti ”Tensiunea continuă să crească în Ucraina, Kievul fierbe, manifestanţii sunt reprimaţi cu brutalitate de poliţie şi miercuri dimineaţă au fost anunţate primele victime – doi manifestanţi au fost ucişi de gloanţe. Premierul ameninţă, Rusia îl sprijină, UE cere oprirea violenţelor, SUA au anulat vizele mai multor responsabili ucraineni din cauza acestor violenţe împotriva opozanţilor”

Naţional: Lucian Bute ar putea fi manageriat de impresarul lui Jean Pascal! ”Nu doar in tabara Interbox sunt discutii aprinse, ci si la GYM, clubul rival, condus cu mana forte de Yvon Michel. Renumitul manager, nimeni altul decat omul care a infiintat cu ani in urma Interbox!, intampina dificultati in tratativele purtate cu Jean Pascal, referitoare la semnarea unui nou contract.“

StareaPresei.ro

10 comentarii

UnUL 23-01-2014 - 08:04

Dar ce, Zgonea știe să citească? I l-o fi citit și interpretat Pontocchio.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-01-2014 - 18:59

Uitati-va la acest …manechin penibil !
Si la O A M E N I simpli din CLUJ care au dat
DOVADA , O M E N I E I !
AFARA

, cu tot jegul politic care a pus
STAPANIRE pe o T A R A si un P O P O R !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-01-2014 - 19:44

Si acum pozitia unui intelept ;

Fanfara

Mai întâi funeralii cu onoruri militare. Onoruri postume, pentru enormul merit de a fi murit cu zile. Pentru că oamenii ăia au murit cu zile! Şi uite aşa incompetenţa unor se transformă în onoruri militare la înmormântarea altora. Cu toată mâhnirea pe care o poate aduce moartea unor oameni, în asemenea circumstanţe, nu avem voie să nu observăm că onorurile militare şi toată pompa funerară reprezintă un exces. Ştiu, sunt lucruri care nu se spun, e imprudent, indecent chiar să faci o astfel de afirmaţie, dar aşa stau lucrurile.

Toată cinstirea asta postumă nu vine să recunoască nici lucrurile pe care le-au împlinit în viaţă cei care s-au prăpădit, nici eroismul unor morţi, pentru că nu, nu au murit eroic, au murit trist, cu zile, din cauza prostiei, incompetenţei. E un adevăr greu de spus, dar trebuie spus. Fanfara militară e doar sedativul administrat de către autorităţi unei naţii îndurerate, rapid, eficient, înainte de a începe să pună întrebări. Şi sunt multe întrebări de pus.

Poate ar trebui să instituim de acum o nouă regulă: fanfară militară ori de câte ori se moare din cauza prostiei autorităţilor. Fanfară care mor cu zile în spitalele aflate în mizerie, fanfare pentru cei care mor pe drumurile ciuruite şi prost semnalizate. De dimineaţă până seara nu s-ar mai auzi decât goarna şi ţup-trombonul. “Ne scuzaţi, statul vă deranjează! Nu vă salvăm viaţa, dar livrăm colivă şi fanfară la funeralii, sunteţi interesat?”

Apoi a venit demisia. Abia apoi. Pe când bătea groparul ultimul cui în coşciug şi popa lua ţărână din pământul gropii. Demisie de onoare. Tot onoare şi aici, dar aici nu cântă fanfara, ci se negociază demisia. Pentru ca onoarea asta e bună şi ea, dar mai întâi trebuie negociată politic.

Demisia lui Stroe (doar în România asemenea mediocri pot ajunge miniştri!) a venit la nişte zile după. Şi după ore bune de tocmeală, la Palatul Victoria, între Ponta, Antonescu şi Stroe. Demisia asta, ca şi fanfara, nu înseamnă nimic. Absolut nimic. Nu e consecinţa marilor mişcări ale conştiinţei, a nopţilor nedormite, nici măcar semn al ruşinii. E un fel de şpagă. Un fel de “ce-să-vă-dăm-să-nu-mai-mârâiţi?”.

Sigur, nu Stroe, nu Ponta, nu Antonescu au pilotat avionul, nu ei au suflat frig peste trupurile celor prăpădiţi. Nu ei umblau de bezmetici pe dealuri, cu orele, căutând locul accidentului. Nimeni nu le-a imputat nimic din toate astea. Nici fanfară nu le-a cerut nimeni. Li s-a cerut, s-a aşteptat de la ei să facă din ţara asta ceea ce au promis, adică o ţară, în care, măcar, oamenii nu mor cu zile, din cauza prostiei autorităţilor. Nici demisiile, nici fanfara nu rezolvă asta. Iar când în locul demisionarului îi aşezi interimar pe Oprea, e ca şi cum ai da manelele mai tare, să nu se mai audă aşa supărător fanfara.

Poate era mai bine dacă în loc de fanfară era linişte. Linişte desăvârşită. Linişte

de mormânt.

Sursa Rebbe

iondealba 24-01-2014 - 21:22

BRAVO DOMNULE !
TE MAI ASTEPT !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-01-2014 - 02:26

Nur Fur , Johannis !
Ein MANN EIN WORTH !
Johannis !

UnUL 24-01-2014 - 09:14

Ein Iohannis, ein Wôrterbuch.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-01-2014 - 10:03

…Hey ,s a l e s man;
-Du bist ein , niemand , ein seize !

UnUL 24-01-2014 - 21:51

„Seise” o fi fiind, presupun, „ortografia originală” parpangheloasă pentru germanul „scheisse”.

UnUL 24-01-2014 - 21:52

Pardon „seiZe”, la Prostanghel.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-01-2014 - 22:00

Românii sunt sub imperiul emoţiilor unei tragedii
Băsescu şi consilierii săi chefuiesc şi au găsit şi şampanie

Băsescu şi consilierii săi chefuiesc şi au găsit şi şampaniePentru Traian Băsescu, tragedia din Apuseni nu există
După ce a decorat şi a ciocnit cupe de şampanie cu o serie de demnitari din Moldova, Traian Băsescu participă la o petrecere de Anul nou a unei Camere de Comerţ mixte. Traian Băsescu nu a găsit timp să transmită condoleanţe victimelor din accidentul din Apuseni.

Pentru Traian Băsescu, tragedia din Apuseni nu există. Pe site-ul Administraţiei prezidenţiale nu există nici măcar un comunicat de transmitere de condoleanţe pentru familiile îndoliate.
Începând cu ora 19.50, Traian Băsescu, împreună cu cei mai mulţi consilieri prezidenţiali participă la Palatul Parlamentului la Recepţia de Anul Nou organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, Româno-Germană.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult