Acasa Revista Presei Revista presei. Institutul Cantacuzino va scoate un medicament imunomodulator

Revista presei. Institutul Cantacuzino va scoate un medicament imunomodulator

scris de Z.V.
85 Afisari

„Iniţiativa celor Trei Mări“ se bucură de sprijinul SUA. 12 state aflate între Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră vor să-şi extindă împreună infrastructura. Iniţiativa este sprijinită acum de SUA, care vor să împiedice expansiunea Chinei în Europa, potrivit Adevărul.

Institutul Cantacuzino va ieşi pe piaţă cu un medicament imunomodulator până la sfârşitul anului, susţine ministrul Apărării. (…) Nicolae Ciucă anunţă că Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă, până la sfârşitului anului, un medicament imunomodulator dezvoltat de propriii cercetători, un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante, scrie Ziare.com.

Putem începe exporturile prin gazoductul transbalcanic. Una dintre cele trei conducte de transport al gazelor din gazoductul Transbalcanic, cel care traversează Dobrogea de la nord la sud, şi prin care Gazprom alimenta Balcanii, va putea fi folosită de la 1 ianuarie şi pentru a se exporta gaze, anunţă Cotidianul.

România nu avea legislaţie pentru pandemie! O spune Streinu Cercel. Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, celebrul medic a mărturisit că legislaţia în domeniul sanitar în timpul pandemiei a fost scrisă „pe genunchi”, pentru că aşa au fost vremurile, motiv pentru care a „ieşit cu erori”, arată Evenimentul Zilei.

Marcel Ciolacu, război total cu Guvernul Orban: “V-au minţit, trebuie să plătească!”. Acuze grave ale liderului PSD la adresa liberalilor. „ (…) V-au minţit că au pus bani în buget pentru creşterea pensiilor de la 1 septembrie. Peste 5 milioane de seniori au fost păcăliţi! Au văzut că de fapt le-au tăiat două treimi (26%) din cât li se cuvenea de drept! Banii de pensii au mers pe despăgubiri aberante, către clientela PNL care a furat în plină pandemie şi către cumpărarea de primari la bucată”, scrie Gândul.ro.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL şi va candida pe listele partidului la parlamentare. Anunţul lui Orban. „(…) Domnul Ciucă şi-a servit ţara şi până acum şi îşi va servi ţara şi de acum încolo. Va fi candidat la Parlament. Personal, ca preşedinte al partidului, îl voi propune candidat pentru Senat”, a afirmat Orban, precizând că urmează să se stabilească în BPN în ce filială va fi candidat, menţionează HotNews.ro.

Prefectul Capitalei: Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte luni. Bucureştenii se pot aştepta la decizii legate de următoarele 14 zile. „A fost o exprimare nefericită” – a spus Gheorghe Cojanu despre declaraţia anterioară, potrivit căreia rata de infectare trebuie să ajungă la 3,4, anunţă Jurnalul.ro.

Marcel Ciolacu: Acest Guvern incompetent vă minte din nou. Vor aduce urgia economică! Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, acuză Guvernul că pregăteşte măsuri de austeritate economică şi o majorare a TVA de la 19% la 22%, creştere aplicată inclusiv alimentelor. Marcel Ciolacu le transmite românilor că PNL pregăteşte ceea ce el numeşte „urgia economică”, măsuri economice de austeritate ce vor duce peste 1 milion de români sub pragul de sărăcie, potrivit România Liberă.

Marcel Ciolacu l-a avertizat pe Adrian Streinu-Cercel că urmează să-i fie atacată familia, după ce s-a înscris în PSD. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la conferinţa de presă în care profesorul Adrian Streinu – Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, a răspuns invitaţiei partidului de a se alătura listei de candidaţi social-democraţi pentru viitorul Parlament al României, că familia acestuia va fi atacată, titrează Stiripesurse.ro.

Pasajul Doamna Ghica din Capitală, în varianta cu tramvai, va avea doar o bandă pe sens pentru maşini. Trustul de Clădiri Metropolitane a publicat o nouă imagine cu proiectul Pasajului Doamna Ghica în varianta cu tramvai. Acest scenariu presupune însă desfăşurarea traficului auto doar pe o bandă de circulaţie pe sens, anunţă Economica.net.

România, în cursa pentru Dacia electrică. Deşi este un produs realizat de centrul de tehnologie de la Titu, Dacia Spring este produsă în China. “Nu este imposibil ca maşina să fie produsă în România, dar nu s-a decis nimic în acest sens”. Inginerii români au lucrat la Dacia Spring, însă aceasta este produsă în China, la Shiyan, în aceeaşi uzină cu Renault City K-ZE, cu care împarte platforma tehnică. Francezii mizează pe Spring să depăşească vânzările lui Renault ZOE şi Tesla Model 3 în Europa, arată Ziarul Financiar.

Dinamo – Craiova 0-1. Cosmin Contra a cedat la finalul partidei şi acuză o coaliţie împotriva echipei sale: „Dinamo nu e dorită în play-off!”. Cosmin Contra, antrenorul lui Dinamo, a răbufnit la adresa arbitrajului după ce echipa sa a pierdut cu Craiova (0-1) ca urmare a unui penalty acordat oltenilor. „Nu sunt mulţumit de jocul echipei, e poate cel mai slab meci de la cel cu Chindia (0-1). Nu am avut prospeţime, nu am avut viteză de joc, penalty-ul împotriva noastră parcă ne-a pus plumb în picioare (…), a declarat „Guriţă”, menţionează Gsp.ro.
Gică Hagi, susţinut şi de Gică Popescu. Pe cine mai propune „Baciul” selecţioner. După ce Gigi Becali şi-a exprimat public suportul pentru investirea „Regelui” în rolul de selecţioner, Gică Hagi este susţinut şi de Gică Popescu. Fostul său coleg de la naţionala României, dar şi de la Galatasaray, crede că Hagi ar fi cel mai potrivit pentru a-i conduce pe „tricolori”. Fost candidat pentru preşedinţia FRF, Popescu lucrează acum pentru FC Viitorul Constanţa, clubul patronat chiar de către Hagi, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult