Acasa Revista Presei Revista presei: Ioan Mang – a doua acuzaţie de plagiat

Revista presei: Ioan Mang – a doua acuzaţie de plagiat

scris de Florin BUDESCU
17 afisari

Adevarul: Ministrul Educaţiei, val de acuzaţii de plagiat ”Preşedintele PDL, Emil Boc, a cerut demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, acuzându-l că ar fi plagiat integral o lucrare după un articol academic scris de un profesor japonez”

Ioan Mang

Ioan Mang

Curentul: Ponta blochează proiectele din fonduri europene ”Dacă nu vom crește capacitatea de absorbție a banilor europeni riscăm să primim din ce în ce mai puține fonduri de la UE pentru proiectele de dezvoltare a țării. Cum răspunde guvernul Ponta la acest avertisment? Blocând pur și simplu toate proiectele derulate din bani europeni de către primăriile din țară”

Gandul: FMI taie elanul Guvernului Ponta: reducerea TVA la pâine nu este o idee bună “FMI şi Ministerul Agriculturii au păreri total diferite în ceea ce priveşte oportunitatea reducerii TVA la 9% pentru produsele din zona morărit-panificaţie”

EvZ: Marea împărţeală a caşcavalului puterii “Abia ieri s-a împărţit cu adevărat Puterea: posturile din ministere şi deconcentrate. S-au creat mai multe locuri ca să ajungă la toată lumea”

Puterea: „Băieţii deştepţi” riscă să dea banii înapoi “Băieţii deştepţi care au contracte preferenţiale cu Hidroelectrica ar putea să plătească amenzi şi să ramburseze toate sumele de care au beneficiat dacă ancheta Comisiei Europene (CE) stabileşte că aceste contracte au reprezentat ajutoare de stat”

Bursa: Procesul “Roman Copper” blochează privatizarea “Cupru Min” “Autorităţile române nu au notificat Roman Copper cu privire la situaţia actuală a procesului de privatizare a Cupru Min”

Romania libera: Experţii europeni atrag atenţia în privinţa achiziţiilor nejustificate făcute de spitale şi necesităţii stabilirii unor standarde de cost. Vreţi un miliard de euro? Opriţi risipa din sănătate! “FMI şi Banca Mondială insistă ca Ministerul Sănătăţii să-şi întărescă pârghiile de control care să prevină scurgerile de fonduri din sistem. Deşi recunosc public faptul că au o problemă, autorităţile române nu iau nici o decizie concretă pentru a stopa fraudele din spitale”

Curierul national: Meciul de aseară a aruncat în aer tarifele hotelurilor ”O parte dintre hotelieri au cerut preţuri halucinante, ce au ajuns până la 4.000 de euro, pentru o noapte de cazare”

StareaPresei.ro

37 comentarii

Cercul 10-05-2012 - 13:28

Daca se vor trece cunostiintele ce tin de domeniul public in proprietate privata, se va vedea ca toti cei cu facultati sunt plagiatori pentru ca i-au plagiat pe Aristotel, Pitagora, Newton. In S.U.A. asa s-a intamplat cu unele filme.

digital 10-05-2012 - 13:38

cercule,tu ești cel mai distractiv,animal de pe forum!
să-mi bag picioarele dacă nu!

BULA 10-05-2012 - 21:54

Matale, nu stii ca in curand proprietatea intelectuala se va nationaliza si toata lumea se va infrupta din ea.

Dar oricum, pana atunci, ideea este daca matale ai plagiat sau nu ?

digital 11-05-2012 - 17:39

văd că nici bulicu nu se lasă mai prejos!
ai un concurent serios,măi cerc pătrat!
apropos,ai stat cam mult timp”sedat”,ce ai pățit?!

digital 10-05-2012 - 13:41

Pentru Budescu F.o întrebare:tu,dacă ai vrea să plagiezi,ai alege un japonez?!
hahaha!
cretini mai sunteți,frateeee…..

geek-a-contra 10-05-2012 - 13:47

sa presupunem ca ar fi fost plagiat – nu stiu daca este sau nu, probabil instanta va decide – si mang isi va demisa. problema este ca daca toti profesorii ar fi luati la bani marunti pe tema plagiatului nu cred sa mai ramina fr’unul care sa poata ocupa functia de ministru…..

digital 10-05-2012 - 13:55

instanțele,”cunoaște” cu siguranță limba japoneză!
sunt profi în japo,magistrații!
hahaha!
verdictul va fi,mai mult decât thumb-up!

geek-a-contra 10-05-2012 - 14:03

1. textele prezentate ca dovezi sint in engleza
2. exista traducatori autorizati de japoneza tehnica.

digital 10-05-2012 - 14:07

geeka,lasă-mă să mă,”distrez”,un phik!
exigent mai poți fi,frAte!

Cercul 10-05-2012 - 15:44

http://en.wikipedia.org/wiki/Public_domain
Pe scurt in operele acestor ganditori ce sunt tot proprietate intelectuala,
se afla bazele fara de care nu se poate face fizica, juridica, filologie.
Pentru plagiat isi poate pierde si titlul nu numai functia.
Daca se aplica ce am zis, ajung toti locuitorii la munca de jos, se imbata de bucurie socialistii.
Uite ca le-am dat o idee comunistilor chinezi cum sa-i faca pe toti muncitori.

Mache 10-05-2012 - 16:17

Da’ pe Funeriu a indraznit cineva vreodata sa-l acuze de plagiat?!

Ei vezi ca e cel putin unul 😉 😉 😉

Te-ai exprimat inexact. Corect ar fi fost sa spui; „daca toti profesorii ar fi luati la bani marunti pe tema plagiatului nu cred sa mai ramina fr’un PSD-ist care sa poata ocupa functia de ministru…..”

Obisnuita tehnica PSD-ista. Daca toti sunteti hoti si imbecili nu incercati sa dovediti contrariul, pentur ca e oricum imposibil. Va apucati sa aruncati cu rahat pe toti ceilalti in speranta ca poate asa aratati si voi cat de cat suportabil 😉 Nu-ti fa iluzii. e fumata deja…

geek-a-contra 10-05-2012 - 17:07

baietzas, pe mine unu’ ma cam doare’n trisca si de psd, si de pnl si de pdl. singurul lucru care ma ingrijoreaza este faptul ca de fiecare data cind vin in Ro situatia pare din ce in ce mai tragica si parintii mei inca mai traiesc in tara aia. in rest ma uit la show si-mi fac cruce. in cel priveste pe funar, ca si restul echipei, nu s-a apucat nimeni sa caute la arhive dar poti fi sigur ca s-ar gasi cite ceva. in fapt exceptindu-i pe cei care lucreaza in cercetarea pura sau in cea aplicata toti ceilalti, respectiv mediul universitar romanesc, si cunosc bine mediul asta, fie din lipsa imposibilitatea de a efectua cercetari proprii sau pur si simplu din intentia clara de inselaciune isi bazeaza la greu lucrarile pe „surse de informare bibliografica / documentara / etc”. acu’ hai pa, ca am treaba. am de scris un raport adevarat pe baza unor experimente adevarate….

Tanti Lucica 11-05-2012 - 12:06

Ca să nu spunem că una din ‘invențiile’ echipei din Berthelot este aceea ca evaluarea profesorilor pentru a primi orice fel de primă (de exemplu gradație de merit, salariu de merit etc.) să includă un capitol serios pentru articole publicate/prezentate la ‘conferinte’, preferabil ‘internaționale’.
Devenise o adevărată furie acumularea de asemenea ‘contribuții’, iar asta o știu cel mai bine directorii, obligați să pună ștampila de ‘conform cu originalul’ și să semneze sute și mii de asemenea dovezi LA FIECARE SOLICITANT.
Moda aceasta ajunsese până într-acolo, că se anunțau unii pe alții de câte o nouă conferință (btw, înscrierea costa câteva sute de mii), stabileau care să scrie și pe cine să pună autor, apoi trimiteau materialul pentru a fi prins în cartea ‘conferinței’ (la care musai invitau și vreun basarabean, ca să fie și ‘internațională’) iar de dus, nu se mai ducea nimeni, că oricum nu interesa pe nimeni. Cu cât era șeful mai mare, cu atât era (cu sau fără știință) pus coautor, așa că probabil că persoanele cu funcții mai importante din inspectorate și Minister sunt coautori declarați la sute și mii de „cercetări”, probabil din orice temă posibilă pe care s-au putut găsi „surse” pe Internet.
Limita limitei a fost atinsă atunci când UN articol era tăiat în felii, fiecare felie era tradusă și în engleză din română și invers, apoi fiecare felie era trimisă drept ABSTRACT la câte o conferință … fără să mai urmeze NIMIC altceva. Simpla publicare a abstractului era suficientă pentru a obține acel „câte 0,1 p pentru fiecare articol prezentat”)
Am cunoscut o profesoară care la fiecare concurs de gradație de merit etc. venea cu trei sacoșe mari de bibliorafturi cu „cercetări”…
Treaba asta n-a avut niciodată vreo legătură cu PSD, PNL, PDL sau altceva politic, a fost doar una dintre metodele prin care MECTS a simulat „cercetarea” în condițiile în care școlile nu au nici un fel de resurse iar salariile profesorilor nici să se îmbrace corespunzător nu le permite…

digital 10-05-2012 - 13:52

”Romania libera: Experţii europeni atrag atenţia în privinţa achiziţiilor nejustificate făcute de spitale şi necesităţii stabilirii unor standarde de cos……………”

da kiombelixiu ce plm a făcut aproape 8 ani?!
i-a supt-o lu ceke sau lui ritli?!
mereți mă la hazna de demagogi,acu vă apucă grija de instituții?!

Mache 10-05-2012 - 16:19

Le-a inchis bey oaie pe alea care oricum erau degeaba. Uite asa s-a mai redus numarul talhariilor. Solutia perfecta!

digital 10-05-2012 - 14:01

mea culpa!
adevărul că mang,ăsta aduce ca fizionomie cu jabonezii!!!
fi avut mama,jabponezotă,că prea seamănă!
că așa e la modă acu,dacă mamele sunt evreice,nu mai contează,tații!

Mache 10-05-2012 - 16:25

Ce mai incolo incoace nene! Curat guvern multicultural neamule. 😉 Asta de la invatamant are mecla de japonez, numa ca fura si copie ca un balaoaches de-al nostru. Georgescu de la finante e tigan get-beget din Ferentari – o sa va lucreze de nici nu va dati seama ;-). Dom prim-ministru, Victoras bin Nahum, e evreu (asta o sa fie scuza voastra perfecta dupa ce pierde alegerile 😉 ), mai lipsea un ungur macar, da’ se rezolva si asta. Marga si Manga (coipatoru’ de la educatie) lucreaza intens la problema la Tg. Mures, as we speak. Tare m-as mira sa nu vina de acolo cu ceva unguri capabili numa’ buni de bagat prin liniile 2 si 3 ale gurvernului 🙂 😉 🙂

Adevarata infratire a natiunilor nene! 😉 😉 😉

digital 10-05-2012 - 16:43

ce tot bagi mă emoticoane,ești handycapat?!
nu se vede că stai în state mă redusule,nu ai învățat nimic,bă hahaleră,din contră,bou ai plecat,vită ești,kktule!!!

Mache 10-05-2012 - 17:26

Bine, bine, inteleg ca esti suparat, da’ ia povesteste-ne cat de mandru te simti cu guvernu’ multicultural al lui Victor ben Nahum la Palatul Victoria.

Hai ca ati facut cu totii spume pe marginea conspiratiei evreiesti. Ia povesteste-ne cum devine acum treaba cu „evreul bun” ben Nahum, cel care induioseaza atat de tare FMI-ul 😉 😉 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-05-2012 - 06:01

Asistam la un Veritabil Teatru al Absurdului, in care MacheL ARDE a devenit antisemit cu acte in regula, JanDinero consumant de vodka confectionata de emigranti rusi din pufoaika cu care au traversat atlanticu, incontinuare respins de hungaroaie, si neavind nici 20de $ sa comperre o hispanica cu luess, freaca mentha spre deliciul leprozeriei verdane neaos autohtone, care au si ei o dilema maxima: MRU orthodox din moshi-stramoshe este in continuare ji.danit , iar noul PM ben Naum , este un veritabil CRESTIN timpuriu! Aici Teatru veritabil , nu la mimetii de pe dambovicioara…

Tanti Lucica 10-05-2012 - 14:39

Dar ce să spunem de plagiatul tragico-comic comis de președintele de la Cotroceni, care, fără să citeze sursa originală și fără măcar s-o menționeze, preia și amplifică realizările specialistului american în economie Bernard Madoff, aplicându-le în economia românească.
Specialiști de la EvZ au preluat comentariile unui specialist de marcă din domeniu:
«Cât era datoria externă a fiecărui român, în 2011

Autor: Departamentul Economic [http://www.evz.ro/detalii/stiri/cat-era-datoria-externa-a-fiecarui-roman-in-2011-980784.html]

Totalul datoriei externe a României era la sfârşitul anului trecut de 98,4 miliarde de euro sau 5.000 de euro de român, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, Valentin Lazea, economistul şef al Băncii Naţionale a României (BNR).

„Este preferabil pentru o ţară să atragă fluxuri de capital negeneratoare de datorie externă decât fluxuri generatoare de datorie externă. Practic, fluxurile importante care nu generează datorie externă sunt trei. Vorbim de investiţii străine directe, de transferurile private şi de fondurile europene”, a spus Lazea, citat de Agepres.

Economistul şef al BNR a mai spus că, de partea cealaltă, fluxurile care generează datorie externă se creează din datorie privată sau guvernamentală.

„Din acest total de 98,4 miliarde de euro, după momentul aderării României la Uniunea Europeană creşterea acestei datorii externe a fost de circa 57 miliarde de euro. Deci în 5 ani ne-am împrumutat de 57 miliarde de euro, iar tot în aceşti cinci ani cele trei componente negeneratoare de datorie au adus în ţară circa 50 miliarde de euro”, a spus Lazea.

„Ideea este cum să facem ca fluxurile negeneratoare de datorie să devină mai mari decât celelalte”, a explicat Lazea.»

După cum se vede și din comentariile citate, performanțele lui Bernard Madoff, cel care a reușit performanța de-a lăsa milioane de americani fără fonduri de pensie și mii de fundații de caritate fără resurse, se regăsesc pe deplin pe lista de realizări a președintelui PDL și aghiotanților săi prim-miniștri, fără ca menționarea numitului Madoff să se realizeze într-un mod corect și corespunzător. Dacă Bernard Madoff a reușit, folosindu-se de imaginea sa de om de încredere, corectitudine și cinste, să convingă firme de investiții, asociații ale angajaților și fonduri de pensii, spitale, fundații de cercetare să-i încredințeze spre administrare circa 65 miliarde dolari, din care în final nu se mai regăseau între 12 și 20 de miliarde dolari.

Comparați aceste sume cu sumele de ordinul a aproape 100 de miliarde de euro, pe care unul de la Cotroceni, cei câțiva acoliți din Guvern și cele câteva sute din Parlament au reușit să le împrumute în numele cetățenilor români, sume despre care astăzi se afirmă că s-ar mai găsi circa 7 miliarde de euro la Ministerul de Finanțe, restul nefiind defel clar unde sau în ce s-ar putea regăsi.

Nu înțelegem cum este tolerată atingerea unor performanțe similare, fără ca inspiratorul american să fie corect și corespunzător menționat măcar.

digital 10-05-2012 - 15:00

băi tanti,tu nu le ai nici cu artimetica măcar,da-poi cu mecanismele,babo!
te aflași și tu în vorbă cu madoff!
lazea su-lii,cine plm e ăsta,lazea să ne spună el cum e cu țara asta,când el nu știe pe ce funcție e la bnr-ul de kkt?!
ne lași,troglodito?!
oi fi lucian croitoru cumva,și nu știm?!

Tanti Lucica 11-05-2012 - 12:30

Madoff era (de la Traian Băsescu și echipa „de aur” Videanu, Berceanu, Pogea, Udrea, Boc încoace nu mai este) autorul celei mai mari escrocherii.
Zâmbitor și convingător (ca și Băsescu), i-a convins pe americanii cu bani că el ar fi cel mai bun investitor. Le-a luat miliardele … și … într-o schemă Ponzi … i-a lăsat în final fără ele.
Ca și Băsescu, a reușit să lase sute de mii de americani fără speranța pensiei, doar că TB a ridicat mult ștacheta performanței, așa că Madoff rămâne în urmă. Nu știm exact pe ce loc, pentru că nu știm cum se împart acele zeci de miliarde de euro între membrii echipei care a îndatorat țara, așa că unul care a rămas cu mai puțin de 12 miliarde de dolari (cât face asta în euro?) nu va putea să pretindă un loc deasupra lui Madoff. Oricum, 98,4 miliarde euro, din care cea mai mare parte s-au dus la Banca Națională (declarația susținută, repetată, apăsată a lui Băsescu, una dintre puținele lui afirmații făcute fără să zâmbească) nu pot fi arătați nicăieri în investiții sau orice altceva.
Elevii au făcut un calcul și au dedus că dacă pe autostrăzi (aparent, singura realizare care ar putea fi arătată) s-ar lua taxe de 10 euro la suta de km (4 în Bulgaria, 7 în Ungaria), iar autostrăzile ar fi folosite la maxim (4000 de vehicule pe oră, 24 ore pe zi, 365,24 zile pe an, indiferent de anotimp, vreme etc.), 98,4 md. euro ar putea fi recuperați în peste 280 de ani (doar că în acest timp, din cauza dobânzilor, suma ar crește de mai multe zeci de ori). Ergo, banii împrumutați nu vor putea fi plătiți din vreo realizare obținută prin investirea lor, așa că împrumuturile sunt o pagubă totală, pe care -și anume în întregime- românii vor trebui să o plătească, exact cum spune economistul șef al BNR, în cuantum de 5000 euro de fiecare român. Evident însă că nu orice român va avea capacitatea să plătească această sumă, așa că dacă ajungem la adevărații și singurii producători, aceia care creează banii care mișcă și țin în viață întreg restul societății, adică la muncitorii industriali, agricultorii și minerii, în număr de doar 1250000, suma pe persoană ajunge la 880.000 euro, adică aproape un milion de euro de fiecare strungar, sudor, miner, crescător de vite, agricultor … din România.
Faptul că a reușit o asemenea performanță de îndatorare, ridică echipa Băsescu, Boc, Videanu, Berceanu, Pogea, Udrea șcl la o poziție strălucitoare de primă mărimă pe firmamentul marilor escrocherii mondiale, iar faptul că au reușit asta doar cu câțiva zeci de guvernanți și câteva sute de parlamentari plus câți ori fi în aparatura care a întocmit dosarele cu care i-au șantajat și cumpărat pe ceilalți, nu face decât să adauge alte raze de glorie faptei lor fără de seamăn în istoria lumii.

[BTW, dacă din 98,4 miliarde de euro luați și mătrășiți fără urmă mai dau câteva zeci de euro ca să stimuleze fantezia și creativitatea întru înjurături a postacilor și aici prezenți, se dovedește că un stăpân deștept știe să-și aleagă slugi proaste, care să-i facă treaba și pe un pitac aruncat în silă…]

Tanti Lucica 11-05-2012 - 12:44

Da, un zero în plus, datorie pe producător de 88.000 euro, adică vreo jumătate de milion de lei (noi). Mă simt ușurată, nu vedeam cum va plăti minerul un milion de euro, dar jumătate de milion de lei noi, imediat, iaca acum! Câte o sută reținută la fiecare salariu, în contul datoriei României, în nici 3872 luni, ce-s ăia, 322 ani, mare lucru, gata și cu datoria țării. Bineînțeles datoria din clipa aceasta, apoi va mai plăti dobânzile strânse între timp.
Apropo dobânzi, la 98,4 miliarde euro, o dobândă anuală de 6,5% reprezintă 6,396.000 euro. Culmea, exact ce a găsit Florin Georgescu în casa de la Ministerul Finanțelor, iaca pentru ce trăgeau Boc și Ungureanu de toți și de toate, de ce jupuiau salariile și economia, să strângă birul dobânzii datoriei pe anul acesta…
Birul dobânzii datoriei, transformat în lei la prețul actual al euro ar reprezenta 28.142.400.000 lei, adică vreo 892 lei (noi) pe secundă.
Măi Traiane Băsescu, știi matale că salariul tău lunar este egal cu ce ne pui să plătim în fiecare minut ca dobândă la datoria în care ne-ai băgat în anii aceștia?
Că dobânda pe care o plătim la datorie ne-ar permite să plătim 43.000 de președinți de-alde matale?

Mache 10-05-2012 - 15:02

Cucuoana,

Data viitoare sa te straduiesti sa minti ceva mai inteligent. Suma aia de 98 de miliarde reprezinta DATORIA TOTALA a tarii. Adica datoria guvernului care e ~ 35% din suma mentionata + datoriile firmelor private si ale particularilor. Deci rachiul de pufoaica pecare-l bei tu pe datorie la bodega de la tine din mahala e parte a celor 98 de miliarde. 😉

In orice caz e bine sa vezi si partea buna a lucrurilor. Sub inteleapta guvernare Ponta veniturile si cursul leului se vor prabusi asa incat o buna parte din cele 98 de miliarde se va recupera prin executarea silita a ciumpalacilor ca tine 😉

Sa traiesti bine,madam! Tare ma tem la sfarstul celor 7 luni in care vei fi calarita de Ponta & Co. nu vei fi tocmai satisfacuta. Dimpotriva 😉 🙂 🙂

digital 10-05-2012 - 15:11

a venit make-porkul să ne ”esplice” cum e cu ponta!!
du-te dreq !

Tanti Lucica 11-05-2012 - 12:11

Totalul datoriei externe a României era la sfârşitul anului trecut de 98,4 miliarde de euro sau 5.000 de euro de român, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, Valentin Lazea, economistul şef al Băncii Naţionale a României (BNR).

Mache 11-05-2012 - 14:41

Cucoana,

Dupa cum ti-am spus anterior, matale esti implicata adanc intr-o idila cu Herr Alzheimer 🙂

Cele 98 de miliarde sunt datoria totala a Romaniei. Din asta cam 35 de miliarde sunt datoria de stat (care e probabil cea mai scazuta din Europa) si restul este datoria privata.

Adica daca Ion isi ia o masina in rate, daoria aia intra la socoteala celor 98 de miliarde ca datorie privata. Rachiul, care-ti macina ce ti-a mai ramas din creier, luat de tine la bodega getto-ului pe datorie intra de asemenea in cele 98 de miliarde.

Cetatenii romani sunt responsabili pentru datoria statului (datoria publica). Datoria privata e treaba fiecarui om in parte, iar statul n-are nici un control asupra ei. Asa cum ala care castiga de 10 ori mai mult ca tine nu imparte nici un sfant cu tine, tot asa ala care are datorii mai mari ca tine, nu va imparti responsabilitaea lor cu tine.

Preiceput, baba senila?!

Tanti Lucica 11-05-2012 - 19:28

Mache, te-o fi convins Lache să prizezi ceva și să visezi roz.
Economistul șef al Băncii Naționale a României NU vorbește despre cât ai tu de plătit pentru pastilele tale de visat frumos și nici despre cât îți dă ție echipa ca să scrii tâmpenii…
Economistul Șef al Băncii Naționale a României vorbește despre datoria româniei, despre datoria FIECĂRUI român. Așa că fă bine și clătește-ți mințile de prafurile ale, că vezi că dacă pierzi ocazia și ridică șeful pasarela vaporului cu care va pleca din țară … asta dacă o fi valabil biletul pe care ți l-a dat și tu crezi că e pentru vaporul lui și nu pentru spectacolul de adio „Eu vă cânt de pe puntea de comandă, cât de fraieri ați putut să fiți”, iar dacă rămâi și tu cu noi, vei avea și tu, și fi-tu (dacâ după prafuri tu și vecinu-tu mai puteți face un fiu), și nepotu-tu, ba și văleatul de mai încolo, că 5000 de euro de român înseamnă cam cu 4990 mai mult decât poate fiecare român da, dacă-i iei și peticele de la surtuc și le vinzi și pe alea…

Mache 11-05-2012 - 20:34

Cucoana,

Dupa cum iti spuneam pari a fi intr-o idila fierbinte cu Herr Alzheimer. Omul ala spus intr-adevar ceva, numai ca tu ai ajus in postura in care esti incapabila sa mai pricepi. 😉

Iti repet chiar daca stiu ca n-ai nici o sansa sa compilezi:

Datoria totala a Romaniei de 98 de miliade de euro se compune din:

1. Datoria publica (facuta sau garantata de statul roman) de ~ 35 de miliarde

2. Datoria privata a cetatenilor si firmelor ce activeaza in Romania, care e restul de vreo 63 de miliarde.

Pentru datoria publica e responsabil orice cetatean roman care fie participa la plata ei daca e contributor la buget, sau mai pierde din pomeni daca e milog miluit de la buget.

Datoria privata e treaba celui ce a imprumutat si nu obliga statul roman cu nimic. Altfel spus daca tu te imbeti pe datorie (datorie privata), nici statul, nici urbos si nici macar senilul de Ciuciu nu iti vor plati nici o centima. Priceput?! Mai mult ca sigur ca nu 😉

De aici poti sa faci orice fel de socoteli vrei. De exemplu poti socoti daturiile tutror mahalagiilor de la tine din ghetto-u si apoi sa le imparti pe cap de ciumpalac, dar asta nu inseamna deloc ca ala care nu si-a baut mintile alaturi de tine pe datorie are cea mai mica obligatie fata de datoriile tale…

Sanatate (mai ales mintala) ca-i mai buna decat toate… 😉

Tanti Lucica 11-05-2012 - 12:47

Elevii au făcut un calcul și au dedus că dacă pe autostrăzi (aparent, singura realizare care ar putea fi arătată) s-ar lua taxe de 10 euro la suta de km (4 în Bulgaria, 7 în Ungaria), iar autostrăzile ar fi folosite la maxim (4000 de vehicule pe oră, 24 ore pe zi, 365,24 zile pe an, indiferent de anotimp, vreme etc.), 98,4 md. euro ar putea fi recuperați în peste 280 de ani (doar că în acest timp, din cauza dobânzilor, suma ar crește de mai multe zeci de ori). Ergo, banii împrumutați nu vor putea fi plătiți din vreo realizare obținută prin investirea lor, așa că împrumuturile sunt o pagubă totală, pe care -și anume în întregime- românii vor trebui să o plătească, exact cum spune economistul șef al BNR, în cuantum de 5000 euro de fiecare român. Evident însă că nu orice român va avea capacitatea să plătească această sumă, așa că dacă ajungem la adevărații și singurii producători, aceia care creează banii care mișcă și țin în viață întreg restul societății, adică la muncitorii industriali, agricultorii și minerii, în număr de doar 1250000, suma pe persoană ajunge la 88.000 euro, adică aproape o jumătate de milion de lei (noi) de fiecare strungar, sudor, miner, crescător de vite, agricultor … din România.
e între timp.
Cât despre dobânzi, la 98,4 miliarde euro, o dobândă anuală de 6,5% reprezintă 6,396.000 euro. Culmea, exact ce a găsit Florin Georgescu în casa de la Ministerul Finanțelor, iaca pentru ce trăgeau Boc și Ungureanu de toți și de toate, de ce jupuiau salariile și economia, să strângă birul dobânzii datoriei pe anul acesta…
Birul dobânzii datoriei, transformat în lei la prețul actual al euro ar reprezenta 28.142.400.000 lei, adică vreo 892 lei (noi) pe secundă.
Măi Traiane Băsescu, știi matale că salariul tău lunar este egal cu ce ne pui să plătim în fiecare minut ca dobândă la datoria în care ne-ai băgat în anii aceștia?
Că dobânda pe care o plătim la datorie ne-ar permite să plătim 43.000 de președinți de-alde matale?

Ciu Huhu 10-05-2012 - 15:42

Ba Lucico tu esti tontul securist basist Mache cu multe nickuri de securist basist DICATATORIAL, ALDE DICTATORUL BASESCU!

Ciu Huhu 10-05-2012 - 16:21

Adica retardatu’ basist blestemat MACHE o face Lucica si tot el isi raspunde contrindu-se pe el, DISPERATUL BASIST MACHE, puscaria il inghite pe EL si pe dictatorulul lui iubit Basescu, curind, PTIU!!!!!!!!!!!!!

digital 10-05-2012 - 16:28

adevăr,grăit-a-i,mă ciuhule!

Mache 10-05-2012 - 16:30

Ciuciule,

Obiceiul de a vorbi singur iti apartine intru-totul. Nu ti-l ia nimeni, bre! 🙂 De data insa asta ai dat-o tare de tot cu oistea in gard. Tanti Lucica aia e o ghena USL-asa, numai ca a scris ceva mai mult decat poti pricepe tu, si in plus si face propaganda USL-asa, da’ cei doi neuroni ofiliti ai tai nu mai compileaza…. Diseara la sedinta de bilant o sa o iei in goarna pentru deviationism 😉 🙂 🙂

Ciu Huhu 10-05-2012 - 16:55

Recunoaste adevarul scelaratule basist Mache, alias ‘Traian Basescu”(dictatorul), alias ”tantii Lucica”, alias alte cretine nickuri securiste ale tale, curind ve-ti fi dati in git publicului larg stirpiturilor jefuitoare ale poporului!!!!!!!!!

jan dinu 10-05-2012 - 22:51

Magraonul – mongolez
Se invirte – titirez ….
Eu pe acest …prim ministru …
L-ash trimite iar …spre Nistru !!!
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult