Acasa Revista Presei Revista presei. Ion Iliescu, stea de cinema

Revista presei. Ion Iliescu, stea de cinema

scris de Ziua Veche
3 afisari

Ion Iliescu-actorCurentul: Criminalul comunist Ion Iliescu a devenit stea de cinema. „Ion Iliescu poate fi aplaudat cu brichete, monezi şi ouă stricate la premiera filmului în care este actor. Cei interesaţi să participe la happening pot să-l marcheze pe Ion Ilici Iliescu la cinematograful Studio vineri, 12 noiembrie, de la ora 20.00.”

 

Adevarul: Traian Băsescu: „Decizia Curţii Constituţionale e mai mult decât discutabilă”. „Preşedintele Traian Băsescu a vorbit joi seara, la emisiunea „Naşul” de la B1TV, despre starea României, dosarul ALRO, activitatea Guvernului, negocierile cu FMI.”

Evenimentul zilei: Băsescu, la „Naşul”: PNL şi PSD execută strategia Vîntu-Voiculescu. Aşa este. Se coace un nou plan de suspendare. „Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în această seară, la „Naşul”, pe B1 TV, că „PNL şi PSD execută strategia Vîntu-Voiculescu de creare de dezordine în ţară”. „Vă rog să luaţi foarte în serios ce vă spun. În momentul de faţă Geoană a fost înlocuit de Crin Antonescu”, a spus şeful statului.”

Puterea: Firma fiului lui Oliviu Gherman face controale prin teledetecţie pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. „Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, instituţie aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi care se ocupă cu efectuarea de plăţi din fonduri ale Comisiei Europene către fermieri, a contractat servicii de verificare şi control prin teledetecţie a parcelelor supuse efectuării acestor plăţi pentru anul 2010. Societatea care a adjudecat contractul în valoare de 415.000 de lei fără TVA, Intrarom SA, îl are printre asociaţi, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, pe Mihai Liviu Gherman, fiul fostului preşedinte al PSDR, Oliviu Gherman.”

Bursa: Greva generală, anihilată de teama concedierilor. „Bugetarii refuză să întrerupă lucrul, la apelul liderilor de sindicat, de teamă că vor fi demişi, în contextul restructurărilor convenite cu FMI pentru iarna aceasta”

Financiarul: Divergentele create de aplicarea OUG 50 vor fi solutionate de CE. „Prin modul in care a transpus legislatia europeana, Guvernul a schimbat regulile in timpul jocului”

Curierul national: Riscăm să ne autoexcludem din Europa (articol de Adrian Panaite). „În urma majorării taxei pe valoarea adăugată în vara acestui an şi a unei serii de scumpiri în zona preţurilor administrate, Banca Naţională a României a pierdut şi în 2010 războiul cu inflaţia. Prognoza pentru finalul acestui an a fost revizuită în sens pozitiv, la 8,2%, de la 7,8%, cât se estimase ultima dată.”

Ziarul financiar: Isărescu: Revenirea va veni după disponibilizările de la stat. „Banca Naţională nu are deocam­dată loc să reducă do­bânda-cheie la leu şi nici perspectivele nu sunt încurajatoare, a lăsat ieri să se înţeleagă guvernatorul Mugur Isărescu, la prezentarea Raportului asu­pra inflaţiei pe trimestrul al treilea. BNR s-a oprit din vară cu scăderile de dobândă la minimul istoric de 6,25% pe an după ce Guvernul a majorat TVA de la 19% la 24%, deşi economia nu reuşeşte să îşi revină după doi ani de recesiune.”

Gandul: Românii care au descoperit leacul visat de o lume întreagă: „Realizarea unui medicament universal pentru cancer poate fi o chestiune de luni de zile”. „Lumea medicală, farmaceutică şi a pacienţilor bolnavi de cancer este în efervescenţă, după ce a făcut înconjurul lumii ştirea că două colective de cercetători, unul din Paris şi altul din New York, coordonate de doi români, au găsit, după mulţi ani de cercetări asidue, „amprenta” universală a cancerului, pe baza căreia maladia va putea fi uşor depistată şi tratată încă din stadii precoce.”

Romania libera: Cum a ajuns Apple modelul anticriză al Americii. „Pentru Steve Jobs, omul care a făcut miracolul electronic al ultimilor doi ani, recesiunea nu există. În doi ani, vânzările Apple s-au dublat, iar preţul acţiunilor s-a triplat”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult