Acasa Revista Presei Revista presei. Ionut Eftime retinut

Revista presei. Ionut Eftime retinut

scris de Ziua Veche
2 afisari

Curentul: Fiul unui locotenent al lui Vîntu a fost reţinut din nou pentru spalăre de bani la PETROMSERVICE. „Conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii  Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică  au dispus la data de 15.10.2010 punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului EFTIME IONUŢ ADRIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor.”

 

Romania libera: Justiţie. SOV a fost trimis ieri în judecată de Parchetul General, fiind acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa. Cum s-a înfundat Vîntu singur. „Interceptările realizate de procurori în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu demonstrează faptul că omul de afaceri nu s-a gândit nici un moment că ar putea avea probleme cu Justiţia. În discuţiile purtate cu fugarul Nicolae Popa, până în decembrie anul trecut, SOV vorbeşte fără ocolişuri. Acest lucru nu a făcut altceva decât să uşureze munca anchetatorilor.”

Evenimentul zilei: Andrei Gheorghe despre mogulii săi rataţi: Sârbu, Voiculescu şi Vîntu. „Îţi zice că eşti prost în faţă şi, în direct, la televizor. E arogant, cinic, sarcastic, rău şi cabotin până în măduva oaselor. Cel puţin aşa vrea să pară. Se laudă că l-a făcut pulbere pe Adrian Năstase şi s-a ales cu un dosar penal pentru consum de droguri. Era să intre în istorie pentru „căderea lui Boc”, live.”

Gandul: Ministrul Finanţelor: „Nu se poate spune că am cedat de frică. Fondul de stimulente există şi e suficient, 70 de milioane de euro”. „Într-un interviu în exclusivitate, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu spune ca în fondul special din care vor fi plătite stimulentele promise în schimbul încetării grevei spontane ale salariaţilor ministerului sunt nu mai puţin de 300 de milioane de lei, adică aproape 70 de milioane de euro.”

Ziarul financiar: Protestele cele mai vehemente vin din partea celor mai nereformate ministere – Internele şi Finanţele. „Protestul angajaţilor din instituţiile din subordinea Ministerului de Finanţe faţă de neacordarea stimulentelor financiare a continuat ieri pentru a douazi. Guvernul Boc se ţine deocamdată tare: stimulentele, care uneori însemnau dublul unui salariu lunar, vor fi acordate doar celor care merită, nu tuturor.”

Curierul national: De la anul, bugetele locale vor avea şi mai puţini bani. „Conform proiectului bugetului de stat pentru 2011,  Guvernul vrea să diminueze substanţial fondurile bugetelor locale din TVA. Alocaţiile pentru  infrastructură şi baze sportive vor fi tăiate la jumătate,  o reducere cu 50% suferind şi  volumul creditelor pentru înfiinţarea locurilor de muncă”

Financiarul: Am scapat de monopolul importurilor de gaze rusesti. „Ieri a fost inaugurata conducta Szeged-Arad, care permite tarii noastre sa importe gaze din Europa”

Bursa: Miniştrii transporturilor din UE s-au pus de acord referitor la eurovinietă. „Miniştrii transporturilor, telecomunicaţiilor şi energiei din Uniunea Europeană (TTE) au ajuns, vineri, în cadrul Consiliului, la un acord politic în privinţa directivei Parlamentului European şi Consiliului ce modifică reglementările referitoare la aplicarea taxelor la vehiculele grele de marfă („eurovinieta”).”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult