Acasa Revista Presei Revista presei. Justiţia independentă asediată de penali

Revista presei. Justiţia independentă asediată de penali

scris de Florin BUDESCU
11 afisari

Parlamentarii pregătesc să voteze o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani.

Revista presei. Justiţia independentă asediată de penali (foto:biziday.ro)

Adevărul: Banditism de stat în Parlamentul României. Ce scrie în legea pentru eliberarea corupţilor. O dedicaţie specială pentru Adrian Năstase ”Parlamentarii pregătesc să voteze o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani. O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat“

Curentul: Băsescu: Majoritatea parlamentară USL continuă lovitura de stat începută în vară și eșuată “Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, că majoritatea parlamentară USL continuă lovitura de stat începută în vara anului 2012 și eșuată, el menționând: «Acum o fac cu alte metode și, chipurile, sub sceptrul democrației»”

EVZ: Superimunitate la anchetele DNA şi ANI. Deputaţii au legiferat corupţia parlamentară ”Parlamentarii primesc imunitate faţă de anchetele procurorilor DNA şi ale inspectorilor ANI, după ce Codul Penal a fost schimbat, ieri, în Camera Deputaţilor. Astfel, a fost modificat statului funcţionarului public şi s-au dezincriminat faptele de conflict de interese în cazul senatorilor şi deputaţilor“

Gândul: Deputaţii jurişti au decis în secret aseară deschiderea puşcăriilor: amnisitiere pentru infracţiunile cu închisoarea până la 7 ani şi graţiere în întregime a pedepselor cu închisoarea până la 6 ani “Cu toate că la şedinţa de aseară a Comisiei Juridice, proiectul de lege nu a fost pus pe ordinea de zi, ci a fost adoptat la secret într-o altă sală, iar la şedinţă nu au participat decât şapte membri ai Comisiei din cei 27, astăzi în plenul Camerei s-a anunţat că au fost prezenţi 24 de membri ai Comsiei, iar 21 au votat pentru”

România liberă: Parlamentarii şi-au asigurat imunitatea împotriva ANI şi DNA. Ziua cea mai neagră a luptei anticorupţie “Pe motiv că nu sunt funcţionari publici, parlamentarii au modificat Codul Penal astfel încât să nu mai poată fi anchetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru o serie de infracţiuni grave cum ar fi abuzul în serviciu, conflictul de interese, primirea de foloase necuvenite, falsul şi uzul de fals, trafic de influenţă şi nici să nu mai poată fi verificaţi de Agenţia Naţională de Integritate pentru incompatibilitate sau conflict de interese”

Puterea: TVR: Claudiu Săftoiu a demisionat din funcția de președinte-director general “Cu doar câteva minute înainte ca Raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune pe 2012 să fie respins de plen, ceea ce ducea implicit la demiterea Consiliului de Administraţie (CA), preşedintele-director general Claudiu Săftoiu a demisionat după circa un an şi jumătate de la numirea în funcţie. Gestul său a fost o încercare de a salva CA, sortită eşecului”

Bursa: Producătorii: “Deputaţii au masacrat energia verde“ “Producătorii de energie regenerabilă acuză Comisia de Industrii a Camerei Deputaţilor că “masacrează energia verde” prin Legea de aprobare a ordonanţei privind amânarea tranzacţionării unei părţi importante a certificatelor verzi”

Curierul naţional: Evoluţii ciudate pe piaţa apartamentelor “Preţurile locuinţelor noi au scăzut în condiţiile în care proprietarii anticipau la începutul lui 2013 lansarea programului Noua Casă. Astfel, apartamentele noi s-au ieftinit mai mult decât cele vechi, deşi piaţa s-a aşteptat la o evoluţie inversă. Preţurile unităţilor locative noi au scăzut cu 15% în Braşov, cu 9,5% în Bucureşti şi cu 6,6% în Iaşi”

Cronica română: Poliţia ucraineană a intervenit în forţă împotriva manifestanţilor din Kiev “Poliţia ucraineană a demontat în cursul nopţii de luni spre marţi baricadele ridicate de manifestanţii proeuropeni în apropierea unor clădiri administrative din Kiev, provocând răniţi şi limitând mobilizarea la Piaţa Independenţei”

StareaPresei.ro

6 comentarii

Dinu 11-12-2013 - 18:49

Mare e gradina Ta Doamne…Cati idiotic si-au gasit refugiul in presa asta ultra basista . Nici nu au citit proiectul de lege privind amnistiile si dau din gura niste aberatii de ramai crucit, nu alta! Acasta lege nu se refera la cei pedepsiti pentru coruptie, pentru cei care au folosit violenta , in diferite situati pentru care au fost inchisi, nu se refera la imunitatea celor ce incalca legea in mod clar ( ci numai dupa ce se dovedeste vina sa se ridice imunitatea ) Trogloditii….si sunt inca multe alte fapte ce nu fac obiectul amnistiei, dar ei trebuie sa zica ceva , ca tot nu-si cer scuze dupa ce se vede ca au mintit ! Asa se practica „democratia” presei libere ” in Romania !!
Sunt tare curios ce vor mai face , dupa picarea idolului lor BASE!!In ce barca se vor urca????Hala ! Ce or vedea dimineata , in oglinda cand se spala pe….. „gura”!!!!!!!

pathfinder 11-12-2013 - 18:58

Bineeeee…. tot Universul e basist, sa stii!

Acuma, daca tot ai adus aminte, zi-ne tu cum e cu proiectul priviind amnistiile, agzpertule (sic)! Pe bune. Explica ce si cum…

Da’ tu stii egzpertule (sic-sic) ca asta a fost doar perdea de fum pentru legea ailalta care a trecut.
Daca tot esti asa egzpert (sic-sic-sic) stii si la ce ma refer, n-asa mai … Dinule?
De ailalta ce zice egzpertul?
Ha?

UnUL 11-12-2013 - 19:00

Cum ti-am mai spus, prostovan toxic, vor trebui sa treaca cativa ani buni ca nataraii sa se convinga ca dl. Basescu nu a fost cel mai bun sef de stat pe care l-a avut Romania de la Carol I incoace, si sa isi dea seama ce noroc a avut Romania de a- nul fi avut in fruntea statului intr-o perioada extrem de grea. Si daca nu a sabotat in proiectele lui de modernizare si europenizare a Romaniei de tot felul de canalii, de hoti si de inepti, Romania nu ar mai fi fost si la ora asta oaia neagra a Europei.

UnUL 11-12-2013 - 19:10

Cretinache, iar îmi șterpelești nick-ul, ba mai mul : îmi șterpelești și o bucată dintr-o postare mai veche pe care o modifici „pe ici pe colo, și anume prin punctele esențiale”, așa încât îi pervertești total sensul. NESIMȚIREA USL-INOASĂ NU ARE LIMITE !

UnUL 11-12-2013 - 19:10

Scuze . „mai mult”!.

UnUL 11-12-2013 - 19:16

„Deșiii”, falsule UnUL ???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult