Acasa Revista Presei Revista presei. Justiţia, şantajată de Vântu

Revista presei. Justiţia, şantajată de Vântu

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Curentul: Justiția la mâna lui Vîntu? „Trei judecători de la Curtea de Apel București au decis, după mintea lor, că Sorin Ovidiu Vîntu nu este un pericol public. Acuzat cu probe suficiente că a delapidat societatea Petromservice cu 83 milioane de euro și a prejudiciat statul român (care, în generozitatea lui, îi întreține chiar și pe magistrații incompetenți sau corupți), cu alte 100 milioane de euro, Sorin Ovidiu Vîntu nu este un pericol public”

foto:mediafax.ro

EvZ: Procurorul general sesizează CSM din cauza limbajului lui Vîntu. SOV: „Dacă mă duc în arest, voi lua Justiția în mâinile mele” „Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, solicită Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se sesizeze vizavi de afirmaţiile lui Vîntu, de la Curtea de Apel Bucureşti, conform cărora procurorii ar fi „idioți”, iar el va lua justiţia în propriile mâini, dacă nu va fi eliberat. CSM va sesiza, însă, CNA, pe motiv că presa a mediatizat excesiv subiectul. În paralel, procurorii au inculpat a 12-a persoană, în dosarul Petromservice”

Bursa: Economia a urcat cu 4,4%, în trimestrul trei „Produsul Intern Brut (PIB) a crescut în trimestrul al treilea cu 1,9% (în termeni reali), comparativ cu trimestrul anterior, în timp ce faţă de aceeaşi perioadă din 2010 avansul a fost de 4,4% (serie brută), potrivit primelor estimări ale Institutului Naţional de Statistică”

Curierul national: Economia creşte. Avem motive de optimism?  Mircea Coşea – „Este o creştere conjuncturală fără bază solidă. Trimestrul patru va înregistra tot un trend pozitiv, însă problema este că nu avem garanţia că va fi sustenabil în anul 2012, pentru că nu s-au valorificat factorii interni”

Adevarul: Viktor Orban împinge Ungaria în prăpastie „Budapesta pare a fi următoarea ţintă intrată în colimatorul pieţelor financiare. Forintul se prăbuşeşte, iar guvernului Orban îi este tot mai greu să finanţeze datoria externă de 76% din PIB, cea mai mare din Europa de Est”

Romania libera: Budapesta. Guvernul Orban criticat de BCE pentru măsuri „periculoase” pentru băncile regiunii. Căderea forintului răsună la Bucureşti „Credibilitatea financiară a Ungariei se află în colimatorul agenţiilor de rating, iar retrogradarea notelor suverane pe Ungaria şi alte ţări din jurul României creează un context nefavorabil climatului financiar în ansamblu”

Detalii pe StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult