Acasa Revista Presei Revista presei. Klaus Iohannis a mers până la capăt

Revista presei. Klaus Iohannis a mers până la capăt

scris de Z.V.
115 Afisari

Academia Română, o frână pentru modernizarea Educaţiei. Rezultatele testelor PISA au scos la iveală, ca o hârtie de turnesol, falii adânci între concepţiile despre scopul ultim al şcolii prezente în societatea românească, iar întâiul for al culturii române nu a pierdut ocazia aruncării perspectivei sale paliative în dezbatere: prezervarea unui model clasic de educaţie, rupt şi de contextul social al rezultatelor educaţionale, dar şi de constrângerile formării profesionale, relatează Adevărul.

Klaus Iohannis a mers până la capăt. Lista persoanelor afectate. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 11 decembrie a.c., decretele privind retragerea decorațiilor următorilor:  Adrian Năstase, Bucur Gheorghe,  Mitrea Miron Tudor,  Mucea Dorinel Mihai, Mencinicopschi Gheorghe, Cuteanu Emilian, Severin Adrian, Voiculescu Dan, Manţog Ionel, Muntean Mircia, Anghel Gh. Cristian și Jianu Irina Paula, titrează Evenimentul Zilei.

Profesor universitar doctor chirurg şi docent, cercetătoarea Raluca Turcan. Să nu vă grăbiţi să vă programaţi la chirurgul Raluca Turcan! Este o glumă. Mai corect spus, o ironie. Doamna nu operează decît în Parlament şi pe la PNL şi, foarte rar, pe la Cotroceni. Nu ştie o iotă de chirurgie, nici de medicină, chiar dacă, mai nou, doamna se arată ca fiind noua fluierice de comandă şi arbitraj guvernamental în domeniul sănătăţii, scrie Cotidianul.

Dancă a anunţat că prefecţii din aproape 30 de judeţe vor fi schimbaţi din funcţie. Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că în şedinţa Guvernului a fost aprobată schimbarea din funcţie a prefecţilor din aproape 30 de judeţe. Totodată, Executivul a decis schimbarea a 12 subprefecţi, precizează Gândul.

Orban, despre amânarea eliminării pensiilor speciale în Parlament: Poate că va permite conturarea unei poziții unitare cu USR/ Schimbare de macaz- susținem păstrarea pensiilor doar pentru militari. Premierul Ludovic Orban spune că amânarea abrogării pensiilor speciale de către Parlament va da răgazul majorității parlamentare care sprijină Guvernul să vină cu o poziție unitară. El a subliniat că PNL susține păstrarea acestor pensii doar pentru militari. Aceasta, în condițiile în care până acum PNL a susținut, așa cum e prevăzut și în proiectul din Parlament, menținerea pensiilor speciale și pentru magistrați, informează Hotnews.ro.

Planul lui Ludovic Orban, devoalat! Ponta face noi dezvăluiri. Victor Ponta îl dă de gol pe Orban și dă asigurări că guvernul nu își va angaja răspunderea parlamentară pe schimbarea legislației electorale pentru ca la alegerile locale să fie două tururi, transmite Jurnalul.ro.

CSM a închis procedura de numire a Adinei Florea la șefia SIIJ – plenul a luat act de retragere. Plenul CSM a luat act de retragerea candidaturii Adinei Florea de la selecția pentru ocuparea funcției de șef al Secției de anchetare a magistraților și a constatat închisă procedura de numire în fruntea acestei structuri, notează România Liberă.

Stă să bubuie un subiect incendiar în politică: ‘E o liniște suspectă!’ (deputat USR). De la 1 ianuarie 2020 o să apară dreptul aleșilor locali să ceară pensii speciale și fenomenul are potențial exploziv pentru bugetul de stat. Deja au început să fie notificate primăriile și un deputat USR atrage atenția că în loc să asfalteze drumuri, primăriile vor trebui să plătească pensiile foștilor primari. USR-istul spune că guvernul Ludovic Orban trebuie să intervină de urgență, potrivit Stiripesurse.ro.

Guvernul va împrumuta 177 de milioane de euro pentru construirea a două penitenciare. Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, miercuri, că a fost adoptat, în şedinţa de Guvern, un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut în valoare de 177 de milioane de euro, pentru construirea a doua penitenciare şi a unor facilităţi pentru pregătirea şi recuperarea capacităţii de muncă a personalului din penitenciare, relatează Ziare.com.

Rezidențiatul reglementat de minister, o „moștenire” din timpul lui Stalin. Examenul de rezidențiat se va desfășura după noi reguli, potrivit unei Ordonanțe de Guvern aprobate marți. Pregătirea în rezidenţiat se va putea realiza şi în cadrul unităţilor sanitare private şi în instituţiile de învăţământ superior particulare acreditate, care au în structură programe de studii universitare de licenţă în domeniul medicină, medicină dentară, farmacie, în condiţiile îndeplinirii de către acestea a criteriilor şi condiţiilor de pregătire în rezidenţiat aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii, prevede OUG, potrivit QMagazine.ro.

Cine pierde din scăderea ratingului de ţară? Puterea de cumpărare a companiilor şi populaţiei scade, iar economiile în lei se deteriorează. Politica fiscală prociclică a condus la modificarea perspectivei ratingului de ţară al României de către Standard&Poor’s de la stabilă la negativă. Impactul direct va fi pe majorarea dobânzilor la titlurile de stat, de circa 30 de puncte de bază, oarecum înglobată în majorările de la sfârşitul lunii noiembrie, şi deprecierea leului până la un nivel de 4,85 lei pentru un euro. Majorarea dobânzilor va atrage inflaţia, cu impact direct asupra puterii de cumpărare şi economiilor populaţiei, publică Economica.net.

Amenzi usturătoare pentru cei care folosesc de Revelion articole pirotehnice interzise. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele fizice nu au dreptul să deţină şi să utilizezesau articole pirotehnice dacă nu fac dovada calităţii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale, anunţă Ziarul Financiar.

Crina Pintea își asumă rolul de lider și le răspunde detractorilor: „Noi, proastele și rușinea țării, avem șansa asta! Voi nu vă dați seama cât suferim”. România a pierdut categoric cu Japonia, scor 20-37, și a terminat Campionatul Mondial de handbal feminin pe locul 12. Crina Pintea (29 de ani), pivotul naționalei și al vicecampioanei CSM București, a avut un mesaj dur pentru contestatari, scrie Gps.ro.

Exclusiv Gheorghe Tadici consideră că Tomas Ryde nu mai are ce căuta pe banca naţionalei: “În ultimii 10 ani a antrenat numai România! De bun ce e, n-a avut oferte de la cluburi!” Pe cine vrea selecţioner. România a fost umilită de Japonia în ultimul meci de la Campionatul Mondial de handbal. Echipa lui Tomas Ryde a fost învinsă cu 20-37 într-unul dintre cele mai slabe meciuri din ultimii ani pentru prima reprezentativă. Gheorghe Tadici a vorbit pentru Fanatik.ro după ultima umilinţă suferită de naţionala României şi consideră că Ryde nu mai are ce căuta pe banca naţionalei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult