Acasa Revista Presei Revista presei. Klaus Iohannis, în doliu

Revista presei. Klaus Iohannis, în doliu

scris de Z.V.
45 afisari

Suspendarea ședinței de plen a Camerei Deputaților din lipsă de cvorum, deciziile Curții Constituționale a României, răpirea unui inginer român în Nigeria, demisia președintelui CNATDCU, Viorel Barbu, precum și clasarea dosarului Bechtel, dar și rezultatul meciului de fotbal dintre România și Kazahstan din preliminariile Cupei Mondiale din 2018 sunt principalele subiecte ale zilei de 12 octombrie.

iohannis soacra decesKlaus Iohannis, în doliu. Președintele și-a condus soacra pe ultimul drum. Clipe sfâșietoare pentru Klaus Iohannis! Președintele și-a condus soacra pe ultimul drum, notează Libertatea. Ceremonia religioasă a avut loc în această dimineață, la capela romano-catolică a Cimitirului Municipal din Sibiu. Klaus Iohannis a ținut să fie alături de soția sa în acest moment dureros. Georgeta Lăzurca, mama lui Carmen Iohannis, a decedat duminică dimineață, după o îndelungă suferință, la vârsta de 82 de ani.

Ședința de plen a Camerei Deputaților a fost suspendată din lipsă de cvorum. Ședința plenului Camerei Deputaților a fost suspendată marți din lipsă de cvorum, informează Jurnalul Național. „În sală sunt prezenți 141 de deputați, deci nu suntem în cvorum. În acest caz ședința de vot final nu poate avea loc”, a declarat președintele de ședință, Gabriel Vlase.

Dragnea îi acuză pe liberali că au boicotat moțiunea împotriva lui Prună: Au vrut să-i salveze „onoarea nereperată”.
Votul privind moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Raluca Prună a fost amânat din lipsă de cvorum, în condițiile în care liderul deputaților PNL Eugen Nicolăescu a declarat, marți, că liberalii nu vor participa la dezbateri și nici nu-și vor exprima opțiunea, pentru că demersul este unul electoral și abuziv, scrie Gândul. În replică, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, i-a acuzat pe cei de la PNL că au boicotat votul pentru a salva „onoarea nereperată” a Ralucă Prună și, astfel, nu au mai putut fi votate nici celelalte proiecte.

Eugen Nicolaescu: „PNL nu participă la dezbaterea și la votul moțiunii simple pe tema justiției’. PNL nu va participa la dezbaterea și votul asupra moțiunii simple pe tema justiției, inițiată de PSD, și nici la votul final asupra proiectelor de lege, a anunțat, marți, în plenul Camerei, liderul deputaților liberali Eugen Nicolăescu, conform Evenimentului Zilei. „Vreau să fac o informare plenului din partea grupului PNL. Astăzi, după opinia noastră, prin abuzarea procedurilor parlamentare, a fost programată dezbaterea moțiunii simple pe justiție. Grupul nostru parlamentar consideră că nu poate participa la o asemenea dezbatere strict electorală, la o asemenea dezbatere care nu are niciun fel de legătură cu justiția”, a susținut Nicolăescu.

Ministrul Justiției, absent de la dezbaterea moțiunii simple. Care a fost motivul pentru care Raluca Prună a lipsit din plen. Marți, 11 octombrie, a fost programată dezbaterea moțiunii împotriva ministrului, însă Raluca Prună a lipsit din motive independente de voința sa, așa cum se arată într-un comunicat de presă remis redacției România Liberă. Vicepremierul Costin Borc a anunțat că Raluca Prună se va adresa Parlamentului săptămâna viitoare. Borc i-a informat pe parlamentari că avionul cu care ministrul trebuia să sosească în țară va întârzia, dar se va adresa Parlamentului, săptămâna viitoare.

Deputații au adoptat pe articole proiectul de lege privind conversia în lei, la cursul istoric, a creditelor în franci elvețieni. Plenul Camerei Deputaților a eliminat, marți, pragul de 50% grad de îndatorare pentru eligibilitate din proiectul privind conversia creditelor în franci elvețieni, anunță Capital. Deputații au adoptat pe articole proiectul de lege privind conversia în lei, la cursul istoric, a creditelor în franci elvețieni. Astfel, ei au adoptat un amendament potrivit căruia beneficiază de prezenta lege persoanele fizice care au calitatea de consumator și ale căror credite au valoare cumulată de maximum 250.000 de franci elvețieni la momentul semnării contractelor de credit și au eliminat pragul de îndatorare de 50% din venituri.

Senatorii îi fac o surpriză ministrului Justiției. Modificarea esențială din ordonanța pentru scriitorii din pușcării. Senatorii juriști i-au făcut o surpriză ministrului Justiției, Raluca Prună, stabilind că scriitorii din pușcării primesc o reducere a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare științifică sau invenție și nu 20 de zile indiferent de numărul cărților scrise în închisoare, așa cum a decis Guvernul, la propunerea MJ, transmite Gândul. „Eu nu spun că pentru o lucrare cu adevărat științifică se transpiră cu sânge, ceea ce se și face, dar nici nu pot să cad în extrema ordonanței să spun: 20 de zile pentru un profesor universitar care a stat cinci zile după gratii și a scris cinci lucrări. Nu se poate’, a declarat Ioan Chelaru, membru al Comisiei juridice și vicepreședinte PSD al Senatului.

Explicație. De ce au votat senatorii PNL alături de PSD legea care-i ‘spală’ pe plagiatori: Am votat din convingere, pentru autonomia universitară. Senatorii PNL Țapu Nazare și Ciprian Rogojan, care au votat în favoarea proiectului de lege care dă dreptul universităților de a acorda sau a retrage titlurile de doctor, CNADTCU devenind doar for de contestație, spun că și-au exprimat votul din convingere, întrucât sunt în favoarea autonomiei universitare, și au menționat că decizia conducerii partidului a reprezentat doar o recomandare, și nu o obligație, conform Adevărul. Senatorul PNL Mariana Câmpeanu, care este și vicelider în grupul parlamentar al PNL, întrebată de ce a votat ‘pentru’ la proiectul de lege privind plagiatul, nu a dorit să comenteze. Ea a spus doar: ‘Întrebați-l pe liderul de grup’.

Iohannis spune că Economia României traversează o perioadă de creștere economică robustă. Președintele Klaus Iohannis spune că economia traversează acum o perioadă de creștere economică robustă, de 5,2% pe primul semestru al acestui an, ceea ce face ca România să fie o ‘campioană europeană a creșterii economice’, relatează Capital. „Economia României traversează acum o perioadă de creștere economică robustă. Pe primul semestru al acestui an avem o creștere economică de 5,2%, ceea ce face ca România să fie o campioană europeană a creșterii economice’, spune președintele într-un mesaj transmis marți Forumului Economic româno-slovac.

Băsescu, mesaj de DOR pentru electoratul fostului PDL: „Paradoxal, cei care au reusit să desfiinteze PDL se numesc…”Traian Băsescu a lansat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care își exprimă dorul față de electoratul fostului PDL, scrieEvenimentul Zilei. Fostul șef de stat precizează însă că nu are vreun regret pentru foștii lideri ai partidului pe care el îi găsește direct responsabili de desființarea formațiunii politice, amintindu-i aici pe Vasile Blaga, Sulfina Barbu,Anca Boagiu și Gheorghe Falcă.

PSD le trântește ușa în nas Laviniei Șandru și lui Alexandru Căutiș. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri că nu acceptă ca jurnalistul Alexandru Căutiș și fostul deputat Lavinia Șandru să candideze pe listele partidului la alegerile parlamentare, potrivit Evenimentului Zilei. ‘L-am sunat pe președintele PSD Constanța, e în spital. Ar fi cel puțin ciudat dacă nu chiar exotic, mă abțin încă să folosesc expresii nepotrivite, să fiu pe aceeași listă cu dl Căutiș’, a spus Liviu Dragnea, într-o interven?ie telefonică la Antena 3.

ANR: „Referendumul național pentru modificarea Constituției trebuie să se desfășoare pe 11 Decembrie”. Alianța Noastră România (ANR) susține inițiativa Coaliției Pentru Familie ca referendumul național pentru modificarea Constituției, în sensul celor cerute de 3 milioane de semnatari, care solicită apărarea familiei, să se desfășoare pe 11 decembrie, odată cu alegerile parlamentare, precizează partidul prin intermediul unui comunicat de presă, conform Bursa. „Alianța Noastră România face un apel către Președinția României, Curtea Constituțională, Parlamentul României, conducerile partidelor parlamentare și Guvern, pentru ca referendumul constituțional prin care poporul român va stabili modul în care va fi definită Familia să se țină pe data de 11 decembrie, în același timp cu alegerile parlamentare”, se precizează în comunicatul citat.

Dezincriminarea conflictului de interese la parlamentarii care și-au angajat rude la cabinet, neconstituțională. Curtea Constituțională a decis că este neconstituțională dezincriminarea conflictului de interese pentru deputații și senatorii care și-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de anul 2013, anunță Q Magazine. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, după ce magistrații amânaseră de trei ori un verdict în această speță, a declarat judecătorul Daniel Morar.

CCR a amânat decizia în cazul legii privind darea în plată. Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat, marți, pentru 27 octombrie pronunțarea unei soluții în cazul celor 33 de sesizări privind neconstituționalitatea legii privind darea în plată, formulate de instituții bancare, a anunțat judecătorul CCR Daniel Morar, potrivit Capital. Potrivit unor surse din CCR, decizia a fost luată în contextul în care au fost făcute memorii de către mai multe părți din dosare, există poziții ale Băncii Naționale a României și judecătorii vor trebui să conexeze mai multe rapoarte, fiind vorba de un volum mare de date ce trebuie aprofundate.

CCR: Legea care permite Ministerului Sănătății să acorde stimulente financiare lunare, constituțională. Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, marți, sesizarea Guvernului privind neconstituționalitatea unor dispoziții ale legii care permite Ministerului Sănătății să acorde stimulente financiare lunare, scrie România Liberă. „În urma deliberării, cu unanimitate de voturi, Curtea a respins obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că dispozițiile art. I din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății sunt constituționale în raport de criticile formulate”, se precizează într-un comunicat al CCR.

Dosarul Bechtel a fost clasat de procurorii sectorului 5. Dosarul Bechtel, deschis de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în anul 2013, a fost clasat de Parchetul sectorului 5, anunță Curierul Național. DNA, care a deschis dosarul, și-a declinat apoi competența către Parchet. Dosarul a ajuns inițial la Parchetul sectorului 1, apoi Parchetul sectorului 5, care l-a clasat acum pe motiv că o parte dintre fapte s-au prescris.

DNA are în lucru două dosare privind contractul Bechtel. Direcția Națională Anticorupție instrumentează, în prezent, două dosare penale cu privire la contractul de realizare a autostrăzii Brașov — Cluj — Borș semnat cu Bechtel, a declarat purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, potrivit Economica.net. „Referitor la realizarea autostrăzii Brașov — Cluj — Borș, există la DNA în instrumentare în acest moment două dosare penale. Unul dintre ele are ca obiect negocierea, aprobarea și semnarea contractului de proiectare, construire și finanțare a autostrăzii Brașov — Cluj — Borș în cursul anului 2003”, a spus Livia Săplăcan.

Augustin Lazăr: Dosarul Revoluției va fi finalizat anul viitor. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, marți, că dosarul Revoluției reprezintă priorități ale actualului mandat, iar cazul va fi finalizat în cursul anului viitor, conformPuterea. „Este adevărat că dosarul Revoluției este din păcate întârziat, însă el reprezintă, ca și alte dosare vechi, priorități ale actualului mandat. În continuare avem un plan de anchetă foarte clar, un grafic de acte de urmărire penală cu termene pe care le-am stabilit în așa fel încât să putem instrumenta într-un termen absolut rezonabil de acum încolo”, a precizat Augustin Lazăr.

Petre Tobă, plângere împotriva CNATDCU. Petre Tobă a depus o plângere penală, la Parchetul General, împotriva CNATDCU, potrivit Cotidianul. Fostul ministru de Interne reclamă săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de constituire a comisiei de experți din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), care i-a analizat teza de doctorat.

Audieri la DNA Ploiești, în dosarul Ponta-Blair. Sebastian Ghiță: „Am primit de la Laura Codruța Kovesi un bibelou în formă de bufniță, când a fost la mine acasă’. Sunt audieri marți, 11 octombrie, la sediul DNA Ploiești, acolo unde procurorii au citat din nou pentru a da declarații persoane implicate în ancheta care vizează suspiciunile de spălare de bani din timpul campaniei electrolale din 2012 a fostului premier Victor Ponta, anunță Adevărul. Sebastian Ghiță a ajuns la sediul DNA în urmă cu puțin timp. El a făcut un adevărat show, spunând că a venit să-i aducă Laurei Codruța Kovesi un cadou pe care aceasta i l-ar fi dat în urmă cu mai mult timp, când șefa DNA a fost la ea acasă.

Sebastian Ghiță, la ieșirea de la DNA: Vor urma Ponta, Băsescu și Tăriceanu. Deputatul Sebastian Ghiță a declarat marți, la ieșirea de la DNA Ploiești, că lui Victor Ponta, Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu li s-au făcut dosare pentru a fi scoși din politică, conform Curierului Național. „Eu cred că suntem deja la pasul doi după dosarul domnului Blaga, la pasul doi din operațiunea ‘DNA contra clasei politice. Cum să ajutăm USR-ul și să îl băgăm în Parlament’. După mine, vor urma Victor Ponta, mâine, care va fi verificat în legătură cu campania electorală, vor urma Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu’, a declarat Ghiță.

Sebastian Ghiță, urmărit penal pentru noi fapte. DNA extins urmărirea penală, în dosarul Ponta Blair, potrivit deputatul Sebastian Ghiță, anunță Cotidianul. Urmărit penal pentru spălare de bani în acest dosar, Ghiță este acum cercetat și pentru folosirea cu rea credință a creditului societății, potrivit unor surse apropiate anchetei.

DIICOT a destructurat o rețea specializată în campanii umanitare false. Cinci persoane din Cluj și Neamț fabricau conturi fictive în numele unor vedete TV pe o rețea de socializare, cu ajutorul cărora cereau bani pentru diverse persoane aflate în nevoie, scrie Curierul Național. Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2015 — august 2016, au fost efectuate, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani, 360 tranzacții cu 273 persoane vătămate, suma totală transferată fiind în valoare de 33.853,37 dolari și 1000 lei.

Viceprimarul din Cluj-Napoca, sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii DNA au luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru Anna Horvath, viceprimarul Clujului, în dosarul în care este acuzată de trafic de influență și nereguli în finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2015, potrivit unui comunicat DNA, informeazăGândul. „În perioada februarie — mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice”, se arată în comunicatul DNA.

Guccifer repatriat. Hackerul ‘Guccifer’ care a contribuit la aflarea faptului că Hillary Clinton a folosit un server privat de e-mail în timp ce era secretar de stat, a fost adus din SUA și încarcerat, la Penitenciarul Rahova, scrie Cotidianul. Administrația Națională a Penitenciarelor a confirmat că Marcel Lehel Lazăr, mai cunoscut sub numele de ‘Guccifer’ unde va sta 21 de zile în carantină.

Un român a fost răpit in Nigeria. MAE a activat Celula de Criză. Inginerul român Christian Nedelcu a fost răpit, în Nigeria, de persoane înarmate care s-au năpustit asupra sa și asupra altor persoane, transmite Jurnalul Național. Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marți, în statul Delta din Nigeria. Răpirea românului a avut loc după un schimb de focuri între răpitori și paznicii inginerului.

Președintele CNATDCU a demisionat: „Nu sunt dispus să pierd vremea”. Președintele Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), Viorel Barbu, a demisionat din funcție, anunță Jurnalul Național. „Am comunicat membrilor consiliului și ministrului Educației încă de aseară decizia mea”, a declarat marți Barbu.

Sindicaliști ai Federației Sanitas au pichetat clădirea Parlamentului. Peste 200 de sindicaliști, membri ai Federației Sanitas, au pichetat marți, între orele 11:00 și 13:00, sediul Parlamentului, conform Q Magazine. În data de 12 octombrie va avea loc o grevă japoneză, pe data de 19 o grevă de avertisment cu întreruperea activității timp două ore, iar în data de 31 octombrie se va declanșa greva generală.

Pacienții vor putea reclama consiliilor de etică problemele întâmpinate în spitale. Pacienții vor putea să semnaleze consiliilor de etică din spitale problemele pe care le constată în unitățile medicale sau în cazul serviciilor de ambulanță, a declarat, marți, directorul executiv al Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Iulian Petre, cu prilejul unei dezbateri care a avut loc la Ministerul Sănătății, scrie România Liberă. „Acesta ar fi rolul cel mai important al consiliului de etică, să ajungă la el plângeri din partea pacienților”, a explicat Petre.

Începe concursul pentru directori de școli. Iată calendarul. Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din grădinițe, școli și licee se desfășoară miercuri, începând de la ora 10:00, potrivit Puterea. Proba consta dintr-un test grilă elaborat de Ministerul Educației, pe care candidații trebuie să îl rezolve în cel mult 2 ore. Testul vizează evaluarea aptitudinilor cognitive și a competențelor manageriale ale candidaților, precizează ministerul.

Administratorul special al RADET dă asigurări că prețul gigacaloriei nu va crește. Administratorul special al RADET, Sorin Chiriță, a declarat, marți, că în perioada următoare nu va crește prețul gigacaloriei deoarece o mărire ar însemna o reducere a numărului de clienți, scrie Puterea. Totodată, acesta a ținut să precizeze că nu se vor face disponibilizări în rândul personalului instituției. „În momentul de față noi avem un deficit de personal, avem în jur de o mie de persoane care ar putea să se angajeze la RADET, pentru că nu sunt acoperite toate posturile”, a afirmat Sorin Chiriță.

Raed Arafat: Serviciile private de ambulanță pot avea probleme ascunse; e normal să existe un control. Raed Arafat susține că serviciile private de ambulanță „pot avea probleme serioase ascunse” și că este normal să existe un control, precizarea fiind făcută după ce președintele PALMED a declarat că ambulanțele private nu pot fi trase la răspundere întrucât nu sunt primite în același sistem cu SMURD, relatează Ziarul Financiar. „Dr. Arafat nu trage personal la răspundere ambulanțele private, acest lucru fiind efectuat, prin mecansimele stabilite legal, de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Ministerul Sănătății”, a scris Raed Arafat pe pagina personală de Facebook.

Pelerinajul la Sfânta Parascheva, dat peste cap de vreme. Mii de enoriași au fugit din calea ploii. Pelerinajul în cinstea Sfintei Parascheva a fost dat peste cap de vreme. Ploaia torențială și frigul câinesc i-au alungat pe enoriașii, care au venit cu zecile de mii, pentru a se ruga la moaștele Cuvioasei Parascheva, relateazăLibertatea. Până să înceapă să plouă cu găleata, peste 24.000 de oameni au ajuns să se închine la racla cu sfintele rămășițe. În numele credinței, doar câteva sute de persoane au îndurat vremea capricioasă.

Numărul copiilor din județul Constanța diagnosticați cu meningită virală a ajuns la 22. Numărul copiilor din județul Constanța diagnosticați cu meningită virală a ajuns la 22, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică declară că nu este vorba despre forme grave, transmite Ziarul Financiar. Potrivit DSP Constanța, până marți inclusiv au fost diagnosticate 22 de cazuri de meningită virală, fiind afectate în principal grupele de vârstă din zona preșcolari și școlari mici, respectiv 4 ani, 5 — 9 ani și 10 — 14 ani, dar nu este vorba despre cazuri grave.

Moartea stranie a lui Vladimir, fiul lui Răzvan Theodorescu. O viperă l-a mușcat pe nesimțite. Singurul semn al victimei: febra puternică. Medicii legiști urmează să stabilească marți, 11 octombrie, cauzele morții lui Vladimir Theodorescu, fiul fostului ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, găsit fără suflare de menajeră în casa de vacanță din comuna argeșeană Corbeni, transmite Adevărul. Prietenii și vecinii din satul Oeștii Pământeni se arată șocați de moartea subită a lui Vladimir Theodorescu.

Cod portocaliu de ploi în 14 județe din estul țării, cod galben de ploi în alte 20. La munte ninge. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări, respectiv cod galben și cod portocaliu de ploi, valabile de marți până joi, conformZiarului Financiar. Avertizarea cod portocaliu de ploi abundente este valabilă de marți, de la ora 18.00 și până miercuri la ora 20.00.

Emil Calotă, ANRE: Gazele pentru populație nu se vor scumpi de la 1 aprilie 2017. Prețul gazelor naturale de producție internă și cel al gazelor de import vor fi convergente la 1 aprilie 2017, astfel încât tarifele plătite de populație nu vor crește, a declarat, marți, Emil Calotă, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), transmite Bursa. Domnul Calotă a adăugat: „Din calculele noastre estimăm că la 1 aprilie 2017 vom avea convergența prețurilor la gazele naturale (de producție internă și de import — n.r.), ceea ce înseamnă că nu vor mai fi prețuri diferite și nu va crește prețul pentru populație”.

3.800 de dosare depuse în Programul „Casa Verde Clasic’, în 24 de ore; bugetul programului epuizat în proporție de 37,65%. Aproape 3.800 de dosare au fost depuse în cadrul Programului „Casa Verde Clasic’, la o zi de la lansare, cele mai multe fiind înregistrate în județul Prahova, iar cele mai puține în județul Brăila, potrivit statisticii publicate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), pe propria pagină de Internet, scrie Q Magazine. De asemenea, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a precizat, într-un comunicat, că în prima zi a perioadei de depunere a dosarelor de finanțare pentru persoane fizice în Programul „Casa Verde Clasic 2016′, valoarea dosarelor depuse este de aproximativ 22,6 milioane lei, ceea ce reprezintă 37,65% din totalul bugetului de 60 de milioane de lei pentru persoanele fizice.

Raed Arafat: Ne vom confrunta cu fenomene extreme. Românii ar putea fi obligați să suporte o parte din paguba produsă propriilor locuințe, în caz de fenomene extreme și catastrofă naturală, scrie Libertatea. Asta deși, acum, doar pentru 20% dintre locuințe sunt încheiate asigurări obligatorii. Firmele estimează că, în cazul unui cutremur ca acela din 1977, doar 1,5 miliarde de euro din daune ar fi acoperite de polițele existente, din totalul de 6,6 miliarde de euro. Iar oficialii avertizează că fenomenele naturale extreme vor fi din ce în ce mai dese.

Studiu E&Y:”Pierderi de 4 miliarde de lei în industria eoliană românească, în anii 2014 și 2015″. Pierderile nete ale industriei eoliene au crescut anul trecut cu 1,9 miliarde de lei, totalizând circa 4 miliarde lei (aproximativ 900 milioane de euro), cumulat în anii 2014 și 2015, în lipsa modificărilor legislative care să vină în sprijinul investitorilor, potrivit unui studiu al E&Y „Analiza performanței financiare și a poziției de bilanț a industriei eoliene din România în anul 2015”, realizat la solicitarea Asociației Române pentru Energie Eoliană, informează Bursa.

Transportatorii amenință cu noi proteste dacă ASF fixează un preț al RCA peste cel convenit în septembrie. Cele patru patronate ale transportatorilor rutieri care au organizat proteste în 15 septembrie amenință cu noi mișcări de stradă în cazul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu respectă protocolul semnat la jumătatea lunii trecute și să încarcă prețul polițelor asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) cu cheltuieli administrative de 40%, scrie Economica.net. Guvernul a dat dreptul ASF, prin Ordonanță de Urgență, să fixeze prețuri maxime pentru polițele RCA pentru o perioadă de șase luni.

SF: Primul tren Alstom construit pentru România poate circula cu 160 km/oră doar pe 2% din rețeaua de cale ferată. Coradia Polyvalent, fratele mai mic al trenului care a atins recordul mondial de viteză, a fost expus marți în premieră la Gara de Nord din București, anunță Economica.net. Primul tren construit de Alstom pentru România poate fi utilizat însă la viteza maximă posibilă pe căile ferate locale pe mai puțin de 2% din rețea. Alstom a prezentat marți în Gara de Nord trenul Coradia Polyvalent, ce va fi livrat CFR SA pentru testarea liniei de cale ferată dintre Sighișoara și Simeria, aflată în lucrări de modernizare.

Ce-am luat pe mere am dat pe pere. Asta e adevărata față a României? Cronica meciului în care un penalty ne-a fost refuzat, Enache a patinat și Daum a întârziat. Kazahstan — România 0-0. Naționala României a remizat la Astana, scor 0-0, cu Kazahstan, într-un meci din etapa a treia a Grupei E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018 (Rusia), relatează ProSport. Elevii lui Christoph Daum se impuseseră sâmbătă în Armenia, scor 5-0, iar kazahii pierduseră cu Muntenegru, scor 0-5. Portughezul De Sousa a refuzat României un penalty clar, în debutul partidei, când Dragoș Grigore a fost faultat dur de Ahmetov. Elevii lui Christoph Daum au adunat 5 puncte după trei întâlniri.

Lovitură dată de Negoiță! Mutu, înapoi la Dinamo după 16 ani. Ce funcție ar urma să ocupe. Adrian Mutu (37 de ani) poate fi protagonistul unei reveniri spectaculoase în Liga 1, noteazăProSport. „Briliantul” s-a înțeles cu Ionuț Negoiță, iar miercuri va fi prezentat oficial ca noul președinte din Ștefan cel Mare!

Se bate cu Steaua și Dinamo! Ce cadou a primit din partea Gabrielei Firea omul sub aripa căruia am luat 5 medalii la JO, Alin Petrache. „Vreau să-l transform în cea mai importantă instituție sportivă a țării”. Alin Petrache a fost numit, marți, în funcția de director general interimar al Clubului Sportiv Municipal (CSM) București, informează ProSport. Numirea vine în urma expirării perioadei de detașare a lui Bogdan Vasiliu de la Asociația Club Sportiv Metropolitan, unde era angajat ca antrenor de handbal, la conducerea CSM București.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Linz. A învins un cap de serie în primul tur. Sorana Cîrstea a izbutit să se califice în turul doi al turneului de la Linz (Austria), după ce a învins-o pe olandeza Kiki Bertens (23 WTA), a șasea favorită a turneului austriac, scrie Gazeta Sporturilor. Sorana, care momentan se află pe locul 83 în clasamentul WTA, a câștigat meciul cu 6-4, 6-2, după o oră și nouă minute de joc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult