Acasa Revista Presei Revista presei. Klaus Iohannis pune „tunurile” pe liberali

Revista presei. Klaus Iohannis pune „tunurile” pe liberali

scris de Z.V.
147 Afisari

Scandal în USR-PLUS după retragerea lui Vlad Voiculescu din postul de viceprimar al CapitaleiCe îi reproşează şi ce nouă propunere vor contestatarii. Vlad Voiculescu, al cărui nume este vehiculat pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în viitorul Guvern, se retrage din funcţia de consilier general şi implicit la postul de viceprimar al Capitalei pe care ar fi urmat să-l ocupe, afirmă surse politice pentru Adevărul.

Klaus Iohannis pune „tunurile” pe liberali. Ce le-a transmis şeful statului liderilor din PNL. Coaliţia de dreapta pentru guvernare formată din PNL, USR-PLUS şi UDMR a încheiat o nouă zi de negocieri în care a fost discutată structura Guvernului şi autorităţilor din subordine. Surse politice au declarat pentru Gândul.ro că peşedintele Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor că noul Guvern trebuie să fie definitivat „cât mai repede”.

Atât i-a fost! Păruială între Neamţu şi Elena Băsescu. Încăierare între Mihail Neamţu şi Elena Băsescu după ce PMP, partid pe listele căruia fiica lui Traian Băsescu a candidat, nu a trecut pragul electoral. Totul a început după ce Neamţu a dat-o pe Elena Băsescu ca  exemplu pentru eşecul la parlamentare, într-un mesaj adresat colegilor săi şi alegătorilor, menţionează Cotidianul.

Stelian Bujduveanu şi Horia Tomescu, noii viceprimari ai Capitalei. Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost întreruptă, vreme de o oră, cu consilierii municipali ai PSD prezenţi în sală, după ce aceştia au refuzat să participe la dezbateri din încăperea care le-a fost destinată. Stelian Bujduveanu (PNL) şi Horia Tomescu (USR-PLUS) sunt noii viceprimari ai Capitalei, după votul din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, arată Evenimentul Zilei.

Diana Şoşoacă, fără mască de protecţie în prima şedinţă a Senatului: Am venit în groapa cu hiene. Diana Şoşoacă a ţinut luni să transmită live pe Facebook din sala de plen a Senatului, unde a mers la prima şedinţă de validare a mandatului şi de depunere a jurământului. Ea a apărut, ca de fiecare dată, fără mască de protecţie. „Dacă cineva a spus că am venit în groapa cu lei s-a înşelat, am venit în groapa cu hiene”, a spus Şoşoacă, menţionează HotNews.ro.

Liderul PSD le-a transmis colegilor că partidul se află în opoziţie totală faţă de noua putere. Partidul Social Democrat a avut prima şedinţă a noilor Grupuri parlamentare reunite din Senat şi Camera Deputaţilor. Cei 47 de senatori şi 110 deputaţi au fost întâmpinaţi de preşedintele Marcel Ciolacu, de secretarul general al formaţiunii, Paul Stănescu, de preşedintele Consiliului Naţional Vasile Dîncu şi de cei doi vicepreşedinţi Gabriela Firea şi Sorin Grindeanu, anunţă Jurnalul.ro.

MApN achiziţionează trei sisteme de rachete HIMARS. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că, luni, 26 februarie 2018, s-a semnat Scrisoarea de Ofertă şi Acceptare pentru achiziţionarea primelor trei sisteme de rachete HIMARS, prin care se finalizează procedura legală specifică Programului Foreign Military Sales – FMS, arată România Liberă.

PSD începe în forţă activitatea în opoziţie! Avertisment pentru noul Guvern: ”Cei mai înşelaţi vor fi alegătorii USR-PLUS!”. Intenţia viitorului Guvern este ca premierul să îşi asume decizia politică în ceea ce priveşte salariul minim pe economie şi acesta să fie îngheţat la nivelul din 2020, a declarat preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin. Întrebat ce se va întâmpla cu salariul minim în 2021, el a subliniat că a aflat de această intenţie „pe sub uşi, prin crăpăturile de uşă”. În acest context Partidul Social Democrat atrage atenţia alianţei PNL-USR-PLUS-UDMR să nu ia o asemenea decize, menţionează Stiripesurse.ro.

56,3% dintre profesorii romani declară că nu sunt de acord sa se vaccineze contra COVID-19. 56,3% dintre cei 13.356 de profesori din Romania care au participat la un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au spus ca nu sunt de acord sa se vaccineze contra COVID-19. Mai mult, 43.2% dintre repondenţi declară că îţi doresc să revină la şcoală şi să predea faţă în faţă înainte de începerea campaniei de vaccinare, precizează Ziare.com.

Preţul spot al energiei în piaţă ar putea creşte după angajamentul Hidroelectrica în faţa Concurenţei. Din comparaţia preţurilor la energia electrică vândută de Hidroelectrica pe pieţe în prima jumătate a anului cu angajamentele luate de compania în faţa Consiliului Concurenţei, putem înţelege că preţurile cu care compania va vinde energie în piaţa spot – PZU – ar putea fi mai mari. Ideea a fost de a stabili un preţ care să nu poată fi depăşit, dar, odată cu el, s-a instituit şi un mecanism prin care preţul de vânzare în PZU poate fi crescut, potrivit Economica.net.

BCR împreună cu Omniasig au creat un nou produs de asigurare, care acoperă pierderile şi furturile de bunuri personale şi de bani, precum şi a fraudelor. Asigurarea acoperă, de asemenea, şi numerarul sustras împreună cu geanta sau portofelul şi chiar a numerarului retras de la bancomat, dacă furtul s-a petrecut în primele 12 ore după retragere, prin acte de violenţă. Asigurarea este valabilă inclusiv în cazul incidentelor petrecute în străinătate, în cazul în care persoana asigurată se află în concediu sau în interes de serviciu, informează Ziarul Financiar.

Baroul Bucureşti decide măsuri fără precedent după condamnarea lui Robert Roşu. După condamnarea a doi avocaţi din Baroul Bucureşti pentru săvârşirea unor infracţiuni în exerciţiul profesiei, Consiliul Baroului Bucureşti, întrunit în şedinţă extraordinară în 19 decembrie, a decis o serie de măsuri fără precedent. Astfel, s-a hotărât să fie transmisă către Înalta Curte o cerere pentru luarea măsurilor legale în vederea respectării termenului legal de motivare şi acordarea asistenţei juridice gratuite pentru cei doi avocaţi, arată QMagazine.ro.

Ce dezastru! Cât timp a fost închisă Arena Naţională de la inaugurare: „E inadmisibil!”. Arena Naţională, cel mai costisitor stadion construit în România, cu un preţ de 235 de milioane de euro, e iarăşi declarat inutilizabil, de această dată din cauza acoperişului, şi se pregăteşte să adune un an din perioadele în care a fost închis din cauza diverselor probleme, menţionează Gsp.ro.
Nadia Comăneci, surprinsă de prestaţia Larisei Iordache: ”Exerciţiul la bârnă este de medalie olimpică”. Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a fost surprinsă de prestaţia Larisei Iordache la Campionatele Europene de la Mersin, acolo unde a câştigat patru medalii, dintre care două de aur. Sportiva noastră s-a calificat în toate finalele pe aparate şi a ratat medalia doar la paralele, cucerind titlul la sol şi bârnă şi argintul la sărituri. Anterior, ea cucerise argintul şi în proba pe echipe, acolo unde România a fost întrecută de puţin de Ucraina, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult