Acasa Revista Presei Revista presei: Korodi: Nu merge-aşa repede cu RMGC

Revista presei: Korodi: Nu merge-aşa repede cu RMGC

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

Fin.ro: Korodi catre Basescu: La Rosia Montana nu putem grabi acordarea avizelor ”Procedurile tehnice merg inainte, au un ritm, sunt teme care se discuta de profesionisti, mai mult nu se poate.

attila korodi

Attila Korodi (Foto: antena3.ro)

Dar pentru ca stiu procedura poate sa ajunga intr-o finalitate , va veni si momentul in care ar trebui sa se abordeze si din punctul de vedere al politicilor guvernamentale”

Adevarul: Korodi mai taie din elanul lui Băsescu ”Noul ministru al Mediului, s-a arătat precaut în privinţa redeschiderii exploatării miniere de la Roşia Montană”

Curierul national: Cât de mult pot fi mărite redevenţele? ”Traian Băsescu a cerut Guvernului să revizuiască în două săptămâni tot sistemul de calcul al acestora. Acestea sunt acum de 2 – 8 la sută pentru zăcămintele naturale şi de 3,5 – 13,5 la sută pentru cele petroliere. Plosceanu: Nivelul acestora nu trebuie dus astfel încât să-i descurajeze pe antreprenorii care dispun de bani şi expertiză”

Curentul: Ambasadorul Olandei recunoaște că Haga condiționează aderarea României la Schengen de MCV ”Ambasadorul agreat al Olandei, Matthijs van Bonzel, spune că patru cincimi din membrii Parlamentului de la Haga consideră că sunt necesare două rapoarte consecutive privind MCV pentru a indica faptul că România și Bulgaria sunt pregătite de aderarea la Schengen”

Gandul: Cine este omul din spatele campaniei lui Silviu Prigoană “PDL vrea să-l facă pe Silviu Prigoană primar general cu ajutorul strategului politic Tal Silberstein. Apropiat de PDL pe filiera Băsescu-Blaga-Videanu, Silberstein va lucra pentru candidatul democrat-liberalilor pentru Bucureşti”

Romania libera: Constantin Nicolescu şi Constantin Osaficiuc, două cazuri care demonstrează practica neunitară din justiţie. Un magistrat legalizează conflictul de interese “Decizie halucinantă, care poate crea probleme României, aflată sub monitorizarea Comisiei Europene în domeniul justiţiei: o judecătoare a hotărât că preşedintele Consiliului Judeţean Argeş nu se afla în conflict de interese, deşi a încheiat, în numele instituţiei, 13 contracte cu două firme la care era acţionar majoritar”

EvZ: Primarul Pendiuc, prinţul gunoaielor ”Edilul încearcă să albească în justiţie Afacerea Selecta, pe bani europeni, pentru care piteştenii au decontat 315.000 euro”

ZF: Un kilometru de autostradă în România poate să coste şi 3,5 mil. euro, după ce am plătit 20 de mil. euro pe kilometru americanilor de la Bechtel ”Cea mai ieftină autostradă construită în ultimii ani în România este Timişoara-Arad, unde costul pe kilometru se ridică la circa 3,5 milioane de euro, potrivit unei analize a ZF pe baza informaţiilor furnizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). În medie însă, cei 434 de kilometri de autostrăzi aflaţi în prezent în construcţie în România costă circa 6 milioane de euro”

Puterea: Tarom trebuie să debarce 300 de angajaţi “Deşi oficialii TAROM afirmă că au făcut toateeforturile pentru reorganizarea şi redresareaeconomico-financiară a operatorului naţionalaerian, în fapt, personalul este supradimensionat,iar pierderile de anul trecut sunt la nivelul celordin 2010, respectiv de peste 70 milioane de euro”

Bursa: Euro, impulsionat de avansul obligaţiunilor spaniole ”Euro s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, pe fondul declaraţiilor unui oficial al Băncii Centrale Europene (BCE) privind o posibilă achiziţie de obligaţiuni spaniole de către această instituţie”

StareaPresei.ro

4 comentarii

MI-5 12-04-2012 - 14:48

siberstein poate sa faca un primar la tel-aviv.
La Bucuresti prigoana va fluiera a paguba.

digital 12-04-2012 - 16:57

Curierul national: Cât de mult pot fi mărite redevenţele? ”Traian Băsescu a cerut Guvernului să revizuiască în două săptămâni tot sistemul de calcul al acestora. Acestea sunt acum de 2 – 8 la sută pentru zăcămintele naturale şi de 3,5 – 13,5 la sută pentru cele petroliere. Plosceanu: Nivelul acestora nu trebuie dus astfel încât să-i descurajeze pe antreprenorii care dispun de bani şi expertiză”

da,le vor face de 1,8 la sută pentru zăcămintele naturale şi de 3,5la sută pentru cele petroliere.adică nu le-a cerut,ci le-a impus,porkul kotrocenist!

Nuti21 13-04-2012 - 00:26

dar nici discutii si tergiversari care sa dureze 12 ani nu mai exista. Korodi pozeaza putin in victima si se pune la adapost, dupa un paravan de om precaut. Se teme de presa si de cateva zeci de sarmani care protesteaza…dar ar fi cazul sa ia si o decizie de „anvergura”

dorel chelu 13-04-2012 - 00:28

De 3 zile tot face declaratii despre cum o sa mai dureze evaluarea si analizele. OK. In rastimpul asta o sa declare zilnic ca mai dureaza???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult