Acasa Revista Presei Revista Presei. Kovesi i-a întrebat pe membrii CSM dacă sunt complici cu Bica

Revista Presei. Kovesi i-a întrebat pe membrii CSM dacă sunt complici cu Bica

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

Kovesi a uimit pe toţi vineri dimineaţă, în CSM, când se discuta despre avizul pentru arestarea Alinei Bica. “E cineva de aici complice, sau schimbăm regulile jocului şi devenim cu toţii complici?”, ar fi spus Laura Codruţa Kovesi, susţine Comisarul.

Revista Presei. Kovesi i-a întrebat pe membrii CSM dacă sunt complici cu Bica (foto:romaniacurata.ro)

Revista Presei. Kovesi i-a întrebat pe membrii CSM dacă sunt complici cu Bica (foto:romaniacurata.ro)

Ponta ar fi fost în Dubai, pentru a face lobby echipei Forza Rossa a colegului de partid Ion Bazac. Forza Rossa ar dori să intre în Formula 1, pe un loc lăsat vacant de o echipă care s-a retras în acest sezon, Marussia, cu maşinile acesteia, recondiţionate. Un fel de cufere pe roţi, şicane mobile. În discuţie ar mai fi şi team-ul Caterham-Renault. Şi Marussia, şi Caterham conduc glorioase plutonul codaşelor.

Armand de Brignac – este numele şampaniei băute de Ponta şi Ghiţă ieri, într-un club din Dubai, explică Puterea. Dubai este locul unde mai nou se duc toţi parveniţii pământului, ca să se simtă bine şi să-şi distrugă creierii cu licori scumpe şi muzică proastă dată la maximum.

Cu Ponta plecat plecat din ţară, Dragnea încearcă să forţeze un congres în luna deembrie, consemnează Gândul. Cu alte cuvinte, rămâne apropiat de Victor Ponta, ca să ţină mai bine plăselele atunci când îi înfige cuţitul în noaptea care se apropie (a cuţitelor lungi).

Acum aflăm de la EvZ că strategul din spatele lui Klaus Iohannis a fost Felix Tătaru de la GMP. Felix a fost strategul de imagine care l-a făcut mare pe Traian Băsescu de multe, foarte multe ori, de la momentul la care a ajuns primar general al Capitalei începând. Prezenţa sa în echipa Neamţului explică multe.

În PNL s-a dat semnalul vânătorii de penali, informează Naţional. Primii doi cărora li se cere să părăsească partidul sunt Tudor Chiuariu şi Varujan Vosganian. Primul are o condamnare definitivă cu suspendare, iar al doilea este cercetat de DIICOT pentru subminarea economiei naţionale. Cercetarea a fost blocată de Parlament. Acum, s-ar putea ca lucrurile să se schimbe.

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, spune, citat de Bursa, că instituţia pe care o conduce nu a fost implicat în deciziile de compensare cercetate în Dosarul Bica. Dar acţiunile FP trebuiau oprite de la tranzacţionare până la clarificarea situaţiei… E complicată.

Unul dintre dosarele care nu mai ajunge în instanţă, de ni s-au lungit urechile de la aşteptare de când nu se mai dă rezoluţia procurorilor, este cel al Rodipet, explică Curierul naţional. Între timp, clanul Awdi a şters-o din ţară. Asta afectează la greu presa scrisă: mai există o singură reţea naţională de difuzare de presă cotidiană, săptămânală şi lunară. Nişte ţepari, care cer banii înainte ca la curve şi apoi îţi spun că nu eşti vandabil.

Republica Moldova se află într-o răspântie, explică Adevărul. Pe o săgeată scrie “Uniunea European”, adică democraţie, anticorupţie, stat de drept, prosperitate. Pe alte scrie “Rusia”, adică dictatură, corupţie, spoliere, sărăcie. Ce va alege la finalul acestei săpătămâni, când este programat un scrutin pentru Legislative?

Victoria Nuland se referă la cazul Ucrainei, citată de Curentul, explicând că poporul ucrainean va alege viitorul ţării, nu Moscova.Această atitudine este tipică SUA, care lasă sinergiile pozitive ale naţiunilor europene aflate sub ameninţarea Rusiei să lucreze, prin catalizarea mecanismelor democratice.

Putin vedere peste tot germenii revoluţiei portocalii (adică pro-Vest, contra regimurilor pilotate de Moscova), inclusiv în Rusia, explică România liberă. Vova spune că va trebui să stopeze extremismul (adepţii democraţiei sunt peste tot numiţi de către autocraţii de extremă stângă extremişti de dreapta) şi anunţă noi măsuri radicale contra oponenţilor politici. Să nu păţească precum Ianukovici.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult