Acasa Revista Presei Revista presei. Kovesi – nu există intervenţie politică

Revista presei. Kovesi – nu există intervenţie politică

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

Curentul: Kovesi: Procurorii nu au scris in niciun document ca banii au fost dati unui partid „Procurorul general Laura Codruta Kovesi sustine ca afirmatia potrivit careia o parte din mita in cazul de la Vama Halmeu ajungea la un partid a fost facuta de un inculpat in dosar, si nu de procurori, declaratia fiind citata in incheierea instantei”

Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi

Romania libera: Cât a pierdut România din contrabanda cu ţigări „Rapturile de la frontieră din ultima săptămână sunt spectaculoase ca număr de persoane arestate, dar nesemnificative faţă de fenomenul contrabandei din România. Producătorii de ţigări, care ar fi trebuit să se bucure că vor vinde mai mult, sunt dezamăgiţi sau chiar îngrijoraţi

Puterea: După episodul ”Mihaela, dragostea mea”. Planurile lui Mircea Geoană pentru următorul cincinal „Preşedintele Senatului vrea să devină numărul unu în stat pentru un mandat de cinci ani şi nu doar pentru o perioadă de interimat”

Financiarul: Dacia, Nokia, ArcelorMittal si Petrom, printre cei mai mari exportatori romani in 2010 „In 2010, 72,1% din exporturile si 72,4% din importurile companiilor romanesti au fost directionate inspre/ dinspre tarile Uniunii Europene, dar au aparut primele semne de crestere a exporturilor catre tari terte, mai putin afectate de criza (crestere a exporturilor de 38,7%, mult peste media valorilor inregistrate in Uniunea Europeana: 24,4%)”

Bursa: Volum în creştere pe piaţa spot de electricitate „Volumul tranzacţiilor cu energie electrică pe piaţa spot de energie PZU, administrată de OPCOM, crescut cu 8% în ianuarie 2011 faţă de luna ianuarie 2010. Tranzacţiile totale au evoluat de la 782.036,909 MWh anul trecut, la 846.023,191 MWh în ianuarie 2011, respectiv în valori medii orare de la 1.051,125 MWh/h la 1.137,128 MWh/h.”

Curierul national: Medicamentele compensate sunt tot mai puţine „Guvernul va revizui lista medicamentelor compensate sau eliberate gratuit, pentru a diminua numărul acestora şi va reduce paturile din spitale cu 5.700”

Adevarul: Obama către egipteni: Suntem gata să dăm orice ajutor pentru o tranziţie credibilă spre democraţie „”SUA vor continua să fie un partener credibil pentru Egipt, suntem gata să dăm orice ajutor pentru o tranziţie credibilă spre democratie. Egiptenii ne-au dat o lecţie. Au câştigat democraţia în mod paşnic”, a declarat Obama”

EvZ: Cele 18 zile care au dus la demisia lui Hosni Mubarak. Filmul evenimentelor „Până la demisia de astăzi a preşedintelui Hosni Mubarak, Egiptul a trecut prin 18 zile de proteste, violenţe fără precedent, negocieri aprinse ori promisiuni fără aşteptări. 300 de oameni şi-au pierdut viaţa şi mii au fost răniţi în cele aproape trei săptămâni în care egiptenii i-au cerut în stradă liderului de la Cairo să renunţe le putere după 30 de ani în fruntea ţării. Iată cronologia evenimentelor din ultimele zile.”

StareaPresei.ro

1 comentariu

GAINA FURIBUNDA 14-02-2011 - 02:37

RUSINE MADAM GAINA ! DE 5 ANI TOT MUNCESTI LA UN SINGUR DOSAR AL PRIETENULUI LUI ZEUS….NEA STEFANOOO RADULESCOOO….MAI BINE L-AI ARESTA PE MAIDANEZZZZ!!!!!!!

Clanul condus de afaceristul libanezo-american Hassan Awdi s-a asociat cu Ropotamo Expert SRL, o firma a antreprenorului nord-irlandez Mivan Limited. Ropotamo a cumparat un teren de 9 hectare, cu 8 milioane de euro, in urma unei tranzactii ilicite, planuind construirea unui mall.

Clanul condus de afaceristul libanezo-american Hassan Awdi s-a asociat cu Ropotamo Expert SRL, o firma a antreprenorului nord-irlandez Mivan Limited. Ropotamo a cumparat un teren de 9 hectare, cu 8 milioane de euro, in urma unei tranzactii ilicite, planuind construirea unui mall.
Terenul era sub sechestru penal, vanzatorul fiind acuzat de organele judiciare de un prejudiciu total de circa 13 milioane de euro. Parchetul a atacat tranzactia, cu probe beton, dar ancheta avanseaza greu. S-a cerut punctul de vedere al ANAF, care, avand si ea de recuperat de la vanzatorul terenului un milion de euro, a pus sechestru pe imobil, inaintea tranzactiei. Inainte de raspunsul oficial pentru Parchet, presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a confirmat, pentru SFin, ca afacerea a fost o escrocherie la care au fost partasi atat vanzatorul, cat si notarul si cumparatorul. Apropo de notar: acesta este sotia lui Flavius Baias, fost secretar de stat liberal in Ministerul Justitiei. Cabinetul de avocatura David & Baias, la care ex-secretarul de stat a lucrat pana in luna mai a.c., reprezenta interesele Ropotamo in Romania si a negociat tranzactia pentru teren. Contractul de vanzare-cumparare a fost semnat, din partea cumparatorului, de un avocat al cabinetului David & Baias, iar Flavius Baias apare in document ca persoana de contact pentru cumparator.
Un procuror de la Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) arata, in memorii adresate ministrului justitiei si Consiliului Superior al Magistraturii, memorii sustinute de probe indubitabile, ca este tracasat de colegi din magistratura care actioneaza ca unelte ale unei re-tele mafiote conduse de infractorul Stefan Radulescu. Acesta se afla inca in libertate, in pofida bogatului instrumentar de probe ce-l incrimineaza, a zecilor de capete de acuzare care s-au formulat impotriva sa, in dosare care insumeaza zeci de mii de pagini si dupa ce a fost retinut o data (in noiembrie 2004), timp de cateva luni. Unul dintre capetele de acuzare la adresa lui Stefan Radulescu vizeaza o afacere oneroasa pe care a perfectat-o cu complicitatea reprezentantilor SC Ropotamo Expert SRL, respectiv ai firmei britanice Mivan Limited (unic asociat la Ropotamo). Mai precis, cu complicitatea firmei de avocatura David & Ba-ias si a sotiei ex-secretarului de stat, Valeria Baias, notarul care a autentificat contractul incheiat intre Mobins SA (firma lui Radulescu) si Ropotamo. In urma tranzactiei, Radulescu s-a ales cu o pleasca de 8 milioane de euro, iar acolitii lui Hassan Awdi – cu un teren imens + cladirile aferente, la jumatate din pretul corect, chiar tinand cont de dimensiunea terenului si de valoarea achitata.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult