Acasa Revista Presei Revista presei. Kovesi se dezlănțuie în presa internațională!

Revista presei. Kovesi se dezlănțuie în presa internațională!

scris de Z.V.
173 Afisari

Kovesi se dezlănțuie în presa internațională, Tudose susține că pensia nu e o „pomană” pe care o primește cineva de la stat, precum și Carmen Dan o acuză pe Laura Codruța Kovesi că îi face dosare, dar și cât costă noul Dacia Duster în România sunt printre principalele subiecte ale zilei de 25 noiembrie.

Kovesi se dezlănțuie în presa internațională! Acuzații grave cu privire la legile Justiției. Adoptarea legilor Justiției va impune controlul politic asupra procurorilor, este avertismentul pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, l-a lansat în presa internațională, relateazăEvenimentul Zilei.

Surse: Daea i-a amenințat pe angajații APIA că desființează instituția dacă mai protestează față de scăderea salariilor. Grevă de amploare miercurea viitoare. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis directorilor APIA din teritoriu că va desființa instituția dacă angajații vor mai continua să protesteze față de tăierile salariale, au declarat surse politice pentru Adevărul.

Gorghiu, despre numirea procurorilor-șefi: O victorie de etapă. Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, după ce Comisia pentru legile justiției a decis ca numirea procurorilor-șefi să se facă tot de către președintele României, că decizia reprezintă doar o victorie de etapă, Gorghiu având temeri că modificări se mai pot face și în plenul Parlamentului, potrivit Cotidianul.

Mesajul Patriarhului Daniel, în memoria actriței Stela Popescu. ‘A unit bucuria vieții cu lumina credinței’. Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe și binecuvântare, în memoria actriței Stela Popescu despre care spune că ‘a unit bucuria vieții cu lumina credinței’, notează Gândul.

Liviu Pop: Unitățile de învățământ nefolosite vor fi cedate autorităților locale. Unitatile de învățământ care sunt nefolosite de foarte mulți ani vor fi cedate autorităților locale care le vor putea folosi că sedii pentru cămine de bătrâni, centre comunitare sau centre de educare permanentă, a declarat ministrul Educației, Liviu Pop, precizează Hotnews.ro.

Tudose: „Pensia nu e o pomană pe care o primește cineva de la stat”. Legea pensiilor este în lucru și „poate va fi gata” anul viitor, a anunțat premierul Mihai Tudose, precizând că aceasta este „cea mai grea lege” pe care o poate avea România în prezent, relatează Jurnalul.ro.

Marton Arpad (UDMR): Calendarul legilor justiției, nerealist; eventuală sesiune extraordinară. Calendarul propus de PSD pentru modificarea legilor justiției este nerealist, declară la RFI deputatul UDMR Marton Arpad, vicepreședinte al comisiei Iordache. El spune pe de altă parte că dacă apare o problemă cu legile justiției, trebuie sesizată Comisia de la Veneția și dacă apare un punct de vedere, ‘ar fi bine să fie luat în considerare’.

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI: Nu am plătit niciodată niciun jurnalist. Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, extrem de mediatizat în ultimele săptămâni, anunță într-o postare pe blog, că el nu a influențat în niciun fel opțiunea jurnaliștilor de a-i prelua sau de a nu-i prelua declarațiile, scrie România Liberă.

Carmen Dan o acuză pe Laura Codruța Kovesi că îi face dosare: ‘Trebuie să își facă treaba la DNA’. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost la DIICOT, unde le-a indicat procurorilor membrii grupului infracțional care sunt „în spatele” lui Romică Părpălea. Asta, după ce a făcut o plângere pe numele acestuia în urma unui denunț al lui Părpălea la DNA pe numele ei, informează Stiripesurse.ro.

Adrian Vasilescu (BNR) îi da o lecție lui Tudose despre creșterea euro și scumpiri: Cărțile de economie sunt cele care se răzbună. După ce premierul Mihai Tudose că BNR putea să intervină pentru a opri creșterea euro, dar nu a făcut-o, fiind astfel vinovată de deprecierea leului, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, i-a răspuns, trecând în revista ce poate și ce nu poate să facă Banca Națională, titrează Ziare.com.

Monopolul Enel, Electrica, CEZ și E.On pe facturile a milioane de români, consfințit de ANRE și după 1 ianuarie. Ce riscă totuși cei patru mari. Cu o lună înainte de liberalizarea totală a pieței de energie electrică, de la 1 ianuarie 2018, Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a emis un ordin prin care acordă actualillor furnizori de ultimă instanță, Enel, Electrica, E.On și CEZ, monopolul pentru furnizarea de energie pentru consumatorii casnici, pe un termen nedeterminat, publică Economica.net.

Cât costă noul Dacia Duster în România. Versiunea de top vine cu 2.000 de euro sub prețul din Franța. Uzina Dacia a demarat de aproape două săptămâni producția noului Duster iar livrările către dealeri au demarat deja. În România noul Duster poate fi comandat de astăzi, iar clienții își vor putea ridica mașinile în prima parte a lunii decembrie, relatează Ziarul Financiar.

Exclusiv / Aberații birocratice românești. În satul de sub apă locuiesc 385 de suflete. Localitatea Codreni, din județul Călărași, figurează în nomenclatorul localităților din România ca parte componentă a comunei Gurbănești. Satul Codreni are în acest moment codul poștal 917121. Problema este că acest sat este la 10 metri sub apa Mostiștei încă din anul 1985, scrie Libertatea.

Simona Halep va colabora în continuare cu omul pe care-l admira în copilărie: „Mi-a fost idol, acum a venit în echipa mea”. Simona Halep vrea să-l aibă în staff pe Andrei Pavel și în 2018, cel care i-a ținut locul lui Darren Cahill la turneele mai puțin importante, titrează Gsp.ro.

Petrescu îl face praf pe Omrani: „A dat și el un gol și-l ia Steaua?”(…) „Omrani a dat și el un gol și deja îl ia Steaua? Are un singur gol marcat. În rest, n-a făcut nimic. Mai întâi să facă ceva pentru CFR, apoi să-l ia altă echipă”, a spus Dan Petrescu, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult