Acasa Revista Presei Revista Presei. Laserul de la Mǎgurele ȋn luptǎ cu birocrația romȃneascǎ

Revista Presei. Laserul de la Mǎgurele ȋn luptǎ cu birocrația romȃneascǎ

scris de Z.V.
0 afisari

Proiectul laserului de la Măgurele întâmpină dificultăți din cauza birocrației românești care pune piedici construirii infrastructurii pentru ELI-NP.

Revista Presei. Laserul de la Mǎgurele ȋn luptǎ cu birocrația romȃneascǎ (foto:science.hotnews.ro)

Revista Presei. Laserul de la Mǎgurele ȋn luptǎ cu birocrația romȃneascǎ (foto:science.hotnews.ro)

Problema întâmpinată de dezvoltatorii celui mai mare proiect științific din România și din estul Europei este lipsa unui aviz al Apelor Române, pe care îl așteaptă din octombrie anul trecut, potrivit Adevǎrul.

La putere la București, dar în opoziție în teritoriu unde majoritățile în consiliile locale sau județene s-au schimbat după plecarea PNL din USL, PSD pune pe masa guvernului o ordonanță de urgență prin care să legalizeze traseimul politic înaintea alegerilor, scrie Gândul. Mai exact, primarii și consilierii să aibă la dispoziție două săptămâni pentru a-și schimba partidul, fără a-și pierde mandatul așa cum prevede legea în prezent.

Adoptarea ordonanței de urgență care să permită traseismul primarilor și consilierilor județeni este iminentă, în ciuda controverselor pe care le-a generat atât în plan intern, cât și în plan extern, notează România Liberă. UDMR și-a manifestat reticența, ACL a invocat boicotarea prezidențialelor, iar PPE a caracterizat modificarea drept ‘nepotrivită’.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, că Uniunea nu are încă o propunere pentru conducerea Ministerului Culturii. Hunor a ținut să precizeze că UDMR nu va face nominalizarea în acest sens nici în prima săptămână a lunii septembrie, transmite Q Magazine.

Primarul general Sorin Oprescu a refuzat să convoace ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), așa cum prevede legea. Consilierii opoziției îl salvează și au convocat o ședință extraordinară, scrie Puterea. Ei susțin că anularea de către Prefectură a hotărârilor importante ar face nefuncționale două muzee și RADET. În plus, cei mai mulți susțin că refuză să aprobe majorarea prețului gigacaloriei.

Reducerea cu aproape 2,5 miliarde de lei a cheltuielilor bugetare de capital în primele șapte luni a dus la oprirea de lucrări și achiziții publice care ar fi avut efect de multiplicare în economie. Lipsa investițiilor a tras în jos inclusiv afacerile din sectorul privat, notează Adevărul.

Autoritățile de la București vor negocia cu Bruxelles-ul un nou calendar de liberalizare a pieței gazelor pentru consumatorii casnici, care presupune decalarea cu cinci ani a creșterii prețurilor la gaze. În plus, scumpirile ar putea fi de mai mică amploare, notează Economica.net.

Intenția ministrului Remus Pricopie de a extinde învățământul obligatoriu cu încă un an, incluzând și grupa mare de la grădiniță, este apreciată diferit de părinți, foști miniștri și specialiști din Educație, relatează Evenimentul Zilei.

Criteriul demografic, care se aplică la extinderea farmaciilor și care stabilește numărul maxim de unități dintr-un oraș va fi păstrat și în 2015, potrivit unui proiect de act normativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Sănătății, transmite Ziarul Financiar.

Cinci românce în turul al doilea al ultimului turneu de Grand Slam al anului: Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Simona Halep, Alexandra Dulgheru și Irina Begu. Surprinzător sau nu, Sorana s-a impus cel mai clar, învingând-o fără drept de apel pe cea mai bună jucătoare a Marii Britanii, scrie Pro Sport. Meciurile Alexandrei, Irinei și Monicăi nu au fost televizate, dar evoluția scorului din cele trei partide ne dă speranțe pentru manșa a doua.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult