Acasa Revista Presei Revista presei. Lazescu versus Mesesan pentru SRTV

Revista presei. Lazescu versus Mesesan pentru SRTV

scris de Ziua Veche
3 afisari

E oficial: Andi Lazescu (din partea Cotroceniului) si Ada Mesesan (din partea PDL) se bat pentru sefia SRTV, anunta Puterea. Cele mai multe sanse le are Andi Lazescu. Da Doamne!

Ziarul financiar anunta ca moneda euro a urcat la noi maxime istorice. Reversul medaliei este ca in doua zile moneda nationala a pierdut 2%. În lipsa unei intervenţii a BNR, noteaza jurnalistul Liviu Chiru, euro a trecut ieri fără ezitare de vârfurile istorice anterioare, urcând peste 4,34 lei.

Efecte: clienţii cu depozite mari încep să treacă pe valută. Cauza si efect, dar acum despre cauza: reducerea salariilor şi creşterea TVA intră în vigoare. Ceea ce nu stim in acest moment este daca avem de-a face cu o devalorizare (adica o scadere controlata a valorii leului, fie si prin lipsa unei interventii a Bancii Centrale), ori cu o depreciere (adica o scadere necontrolata a puterii de cumparare a leului).

Titluri asemanatoare in Romania libera (De cine s-a speriat leul) si in Gandul (Cine a aruncat in aer cursul). Ambele articole arata cu degetul spre nesabuitul director din BNR Eugen Radulescu, care a vorbit despre prefigurarea unui „leu in balarii”, pe la 5-6 lei un euro. De asemenea ambele texte iau puncte de vedere de la alte voci notabile, cu autoritate in lumea bancara.

 

Investitorii văd euro la 4,51 lei, la finele anului, explica Bursa. Ar fi bine.

Apocalipsa lui Boc este descrisa, asa cum ar putea fi ea intruchipata de Financiarul. Acum, serios: ce ne asteptam sa scrie in oficiosul PC? Despre apocalipsa lui Felix Motanul?

Pentru a trece mai uşor peste perioada de austeritate, tinerii bugetari cu venituri medii îşi scurtează lista de cumpărături, conform Evenimentului zilei, optand pentru joburi cu jumătate de normă. Normal, daca esti bugetar ai timp si pentru un al doilea serviciu, ca la stat e in multe locuri mai lejer.

Zilele trecute am vrut sa ma conving daca doamna de la Registrul Comertului, care face si desface cu PFA-urile, e la locul ei, cu biroul in fata, lingurita de cafea, cafetiera si borcanul cu zahar langa ea. Da, era si inca este la fel de morocanoasa cu aceia care o pun sa munceasca si preocupata sa nu faca nimic cu cat mai mult spor.

Sa nu-ti tot iei un part-time?

Curierul national incearca sa afle cum vor trece patronii de criza generata de majorarea TVA. Raspunsul dat de publicatie: se reduc cheltuielile si se reduce personalul. Traducere: se dau afara oamenii competenti fara pile, ce ii deranjeaza, prin faptul ca fac treaba, pe incompetentii cu pile.

Rezultatul previzibil va fi scaderea prestatiilor si pe productie, si pe servicii si o noua criza, din cauza incompetentei. Mediul privat este victima propriei sale constructii clientelare si corupte.

Piaţa imobiliară se va prăbuşi total în viitor, crede Adevarul. Sa nu uitam ca Dinu Patriciu, patronul Adevarul Holding, este direct interesat ca lucrurile sa stea astfel. Totusi acum chiar are dreptate, in opinia mea. Urmeaza insa continuarea scenariilor apocaliptice. Intertitlu: „Am putea sa ajungem in situatia Greciei”.

Chiar asa? Exista oameni in aceasta tara care ar fi in stare sa trateze inclusiv disparitia Romaniei ca unitate statala pe post de afacere in sine.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS