Acasa Revista Presei Revista presei. Legatura Chelu – SOV

Revista presei. Legatura Chelu – SOV

scris de Ziua Veche
10 afisari

Legatura Chelu-VantuCurentul: Dovada legăturii dintre Cătălin Chelu şi Sorin Ovidiu Vîntu. „Arestarea lui Cătălin Constantin Chelu, pentru mituirea chestorului Dan Valentin Fătuloiu, readuce în prim-plan mişcările subterane ale lui Sorin Ovidiu Vîntu, cel care, după escrocheria FNI, a decis să-şi mute afacerile pe numele unor apropiaţi. Cum, la începutul  anilor 2000, unul dintre interpuşii săi de pe piaţa de capital era gălăţeanul Cătălin Chelu, relaţia cu acesta s-a menţinut şi chiar s-a întărit de-a lungul ultimului deceniu.”

 

Evenimentul zilei: Mita pentru Fătuloiu s-a micşorat odată cu adâncirea crizei. „Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu ar fi urmat să primească de la omul de afaceri Cătălin Chelu doar jumătate din suma negociată iniţial, după cum reiese din referatul procurorilor.”

Bursa: BVB a implinit 15 ani. Iubito, eşti ca-n prima zi. „Articol din”BURSA”, 30 ianuarie 2004 „La aproape un deceniu de la inaugurarea Bursei de Valori Bucureşti, nu mai există dubii că implementarea pieţei de capital la noi reprezintă «zeama lungă a unei supe din fantoma unui porumbel mort de inaniţie» (parafrazându-l pe Mark Twain), – adică un eşec lamentabil.””

Curierul national: Firmele scapă de forfetar. „Guvernul a decis să renunţe la introducerea impozitului forfetar, iar microîntreprinderile ar putea plăti impozit pe venit de 3%. Nicolescu: Este foarte bine că s-a renunţat la el, IMM au scăpat de un alt bir care le-ar fi băgat în faliment. Chidesciuc: Pe de-o parte, veniturile la buget ar putea scădea, dar pe de altă parte, firmele ar putea fi stimulate să investească”

Financiarul: Codul Fiscal, modificat a 12-a oara in 2010: revine impozitul de 3% la microintreprinderi. „Guvernul renunta si la introducerea taxei forfetare. La 1 octombrie a fost eliminat impozitul minim. Din 2005 si pana in prezent, legislatia fiscala a fost modificata de nu mai putin de 47 de ori”

Romania libera: „Rectozaurii” din Parlament ţin cu dinţii de scaune. „Un rector poate fi simultan şi parlamentar, iar clanurile universitare se desfiinţează doar de ochii lumii, conform ultimelor modificări aduse de senatorii opoziţiei.”

Ziarul financiar: Acuzat de propriii cetăţeni de trădare, guvernul irlandez acceptă un ajutor de 90 mld. euro, dar trebuie să „predea“ băncile. „La câteva luni după ce a fost nevoită să intervină pentru a ajuta Grecia, Uniunea Europeană şi FMI se grăbesc să soluţioneze încă un episod al crizei europene acordând Dublinului un împrumut de cel puţin 90 de miliarde de euro pentru a face curăţenie în sectorul bancar.”

StareaPresei.ro

0 comentariu

Europeanuul 28-11-2010 - 13:23

Orele suplimentare nu se platesc, ca e munca suplimentara, cu ora. Dar se platesc gradatiile de merit, obtinute dupa niste criterii care n-au legatura cu munca efectiva. Si mai sunt si pe cinci ani, un spor de 25% la salariu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult