Acasa Revista Presei Revista presei. Legea antifumat va fi modificată

Revista presei. Legea antifumat va fi modificată

scris de Z.V.
169 Afisari

Iohannis va chema liderii partidelor parlamentare la consultări pentru legile Big Brother; Traian Băsescu: avem un guvern inutil de funcționari veniți în concediu în București; Legea antifumat ar putea fi modificată; deputații au respins solicitarea procurorilor de a încuviința reținerea și arestarea lui Sebastian Ghiță; Elena Udrea o va vizita pe Olguța Vasilescu la Arestul Capitalei; Olguța Vasilescu, reținută de DNA pentru luare de mită în campania electorală; SRI: sunt indicii privind folosirea de cartele prepaid din România pentru amenințări vizând o țară europeană; Statele Unite suplimentează prezența militară în Europa de Est, inclusiv în România; darea în plată se va aplica și creditelor personale cu ipotecă, precum și Steaua e noul lider al Ligii 1 după 1-0 cu Pandurii sunt principalele titluri ale zilei.

TigariLegea antifumat ar putea fi modificată. Senatorii din Comisia juridică au făcut un prim pas pentru oferirea unor condiții mai bune pentru fumători, fiind de acord cu serie de amendamente potrivit cărora spațiile închise unde nu se poate fuma sunt doar cele cu pereți de jur împrejur, în schimb se va putea fuma în camere special amenajate, transmite România Liberă.

Klaus Iohannis a plecat astăzi în SUA din nou fără șeful Cancelariei Prezidențiale. Dan Mihalache: „Nu scrie nicăieri că trebuie să fiu în toate delegațiile”. Președintele Klaus Iohannis se va afla de astăzi până sâmbătă în Statele Unite ale Americii, unde va participa la Summitul securității nucleare, care va avea loc la Washington.Șeful Cancelariei Prezidențiale nu face parte din delegația care îl însoțește pe șeful statului în State, scrieEvenimentul Zilei.

Iohannis va chema liderii partidelor parlamentare la consultări pentru legile Big Brother. Președintele Klaus Iohannis îi va chema pe liderii partidelor parlamentare la consultări pentru a-i convinge să adopte în regim de urgență legea privind cartelele prepay și legea securității cibernetice, a declarat senatorul Daniel Savu, membru în Comisia de control SRI, transmite Adevărul.

Traian Băsescu: Avem un guvern INUTIL de funcționari veniți în concediu în București. Ce ne facem cu „Guvernul meu”, domnule Președinte?. Președintele PMP, Traian Băsescu, a criticat actualul Guvern condus de Dacian Cioloș, enumerând câteva dintre declarațiile controversate ale unor miniștri, relatează Evenimentul Zilei.

Guvernul vrea să înregistreze Cârnații de Pleșcoi și Cașcavalul de Săveni. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a prezentat, în ședința de Guvern, o informare privind produsele românești cu potențial pentru care sunt în curs de elaborare dosare în vederea depunerii la Comisia Europeană pentru înregistrare și protecție cu denumiri de origine sau indicații geografice. Astfel, pe lista ministerului se află celebrii Cârnați de Pleșcoi și Cașcavalul de Săveni, scrie Puterea.

S-a aprobat programul Prima Mașină. Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care tichetele din programul de stimulare a înnoirii parcului auto ‘Rabla’ vor putea fi folosite pentru achiziția unei mașini noi prin ‘Prima Mașină’, program cu rezultate sub așteptări din 2015 și pe care Executivul încearcă să îl facă mai atractiv, scrie Puterea.

Deputații au RESPINS solicitarea procurorilor de a încuviința REȚINEREA și ARESTAREA lui Sebastian Ghiță. S-a găsit și o pastilă de NUROFEN în urnele cu bile. Reacția deputatului.Plenul Camerei Deputaților a dezbătut și votat cererea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Sebastian Ghiță. Deputații au decis că Sebastian Ghiță nu poate fi reținut și arestat, informează Evenimentul Zilei.

Sebastian Ghiță, declarație halucinantă: Klaus Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar al soției sale. Președinția: Nu e vorba de niciun dosar. În apărarea sa în fața colegilor, deputatul Sebastian Ghiță l-a invocat pe președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că urmează să-și dea demisia din cauza unui dosar al soției sale, Carmen Iohannis. În replică, surse prezidențiale au respins acuzațiile lui Ghiță, precizând că nu este vorba de niciun dosar și nici nu se pune problema unei demisii, conform Adevărul.

Indemnizațiile pentru mame, fără plafon maxim. Camera Deputaților a adoptat, ieri, cu unanimitate de voturi, legea prin care se măresc indemnizațiile pentru creșterea copilului. Votul a venit după ce premierul Dacian Cioloș a anunțat că Guvernul nu are bani pentru a finanța aplicarea actului normativ, Ministerul Finanțelor precizând că ar fi nevoie de 210 milioane lei în 2016 și 850 de milioane în 2017. Proiectul va ajunge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare, anunță România Liberă.

Imoral: PSD și PNL scapă de datorii în campanie. Camera Deputaților a aprobat un proiect de lege pe baza căruia conturile bancare pentru campanii electorale ale partidelor, candidaților independenți sau ai minorităților naționale nu vor putea fi executate silit, în condițiile în care formațiunile politice datorează 54 de milioane de lei. Proiectul, inițiat de trei senatori PSD, a fost aprobat în unanimitate.În acest fel, partidele își asigură finanțarea campaniei electorale, deși potrivit legislației în vigoare sumele ar fi trebuit să ajungă la creditori, potrivit România Liberă.

Mesajul primit de Tăriceanu de la liderii PSD după ce PNL l-a amenințat cu revocarea. PSD nu susține revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului, a declarat liderul senatorilor social-democrați, Mihai Fifor, care a adăugat că inițiativa aparține în totalitate liberalilor și că, în cazul în care se va ajunge la votul în plen, parlamentarii PSD nu vor aviza pozitiv acest demers, anunță Gândul.

Moțiune. Luxul vorbelor goale. Deputații vor dezbate, luni, la ora 17:00, moțiunea simplă „Drepturile omului nu sunt un lux!”, îndreptată împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună. Inițiativa a aparținut ALDE și e susținută și de Victor Ponta, Sebastian Ghiță și parlamentari UDMR, potrivit Puterea.

Elena Udrea o va vizita pe Olguța Vasilescu la Arestul Capitalei. ‘Nu mai contează culoarea politică, ci solidaritatea’.Deputata Elena Udrea a anunțat, miercuri seară, într-un mesaj pe Facebook, faptul că va merge să o viziteze pe Olguța Vasilescu la Arestul Capitalei, acolo unde unde va fi adusă, după ce a fost reținută de DNA, fiind suspectată de luare de mită, anunță Adevărul.

Olguța Vasilescu, REȚINUTĂ de DNA pentru luare de mită în campania electorală. Olguța Vasilescu, vicepreședinte PSD și primar al orașului Craiova, a fost reținută de procurorii DNA care o acuză de luare de mită, spălare de bani și folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, informează Gândul.

Torționarul Ioan Ficior a fost CONDAMNAT la 20 de ani de ÎNCHISOARE. Fostul comandant al Coloniei de muncă Periprava este ACUZAT de CRIME împotriva umanității. La ultimul termen din 17 martie, procurorii au cerut magistraților de la Curtea de Apel București, unde s-a judecat dosarul, condamnarea lui Ficior la 25 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității. Astăzi, fostul comendant al Coloniei de muncă Periprava a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Instanța supremă, scrie Evenimentul Zilei.

Cheloo de la Paraziții, pus sub control judiciar. Este acuzat de trafic de droguri pentru că și-a servit musafirii cu cannabis.Cântărețul de muzică hip-hop Ion Cătălin Ștefan, cunoscut drept Cheloo de la trupa Paraziții, a fost pus sub control judiciar, miercuri seară, de procurorii DIICOT, după mai multe ore de audieri, în dosarul de trafic de droguri în care au fost făcute zece percheziții în București și județele Prahova și Ialomița, relateazăRomânia Liberă.

Liviu Negoiță, din nou la DNA. Fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoiță, a ajuns a DNA, fiind citat în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu, conform Cotidianul.

Gigi Becali, din nou în instantă. Gigi Becali ajunge din nou în fața instanței. Războinicul luminii a făcut plângere penală împotriva Aspasiei Dumitrescu, femeia care i-a vândut drepturile litigioase pentru o jumătate dintr-un imobil, pe care afaceristul spera să pună mâna, potrivit Cotidianul.

SRI: Sunt indicii privind folosirea de cartele prepaid din România pentru amenințări vizând o țară europeană. Serviciul Român de Informații a deschis o anchetă privind folosirea cartelelor prepaid cu numere de România în atentatele recente și arată într-un comunicat de presă că informațiile recente indică lansarea de amenințări la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o țară europeană de pe astfel de cartele, transmite Adevărul.

Scrisoare deschisă adresată premierului de societatea civilă. Nouă ONG-uri îi cer lui Cioloș un ‘dialog așezat’ privind interceptările și cartelele pre-pay. Apariția în spațiul public, în ultima perioadă, a unor informații alarmante privind regimul interceptărilor, folosirea cartelelor pre-pay din România de către potențiali teroriști și pericolul tot mai mare reprezentat de atacurile cibernetice, au generat o serie de inițiative din partea autorităților, care, sub pretextul urgenței, încearcă să ‘sară’ peste etapa dezbaterii publice a acestor chestiuni. Chiar dacă problemele de securitate națională sunt într-adevăr urgente, prin natura lor, nu pot fi ignorate implicațiile pe care modificarea legislației din acest domeniu le poate avea asupra drepturilor fundamentale ale cetățenilor. ONG-urile preocupate de această problematică au decis să îi adreseze o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș, solicitând o ‘discuție așezată’ pe marginea acestor subiecte sensibile, informează Puterea.

Statele Unite suplimentează prezența militară în Europa de Est, inclusiv în România. Statele Unite vor trimite militari suplimentari în Europa de Est, cel mai probabil inclusiv în România, începând din anul 2017, în contextul măsurilor de garantare a securității pe fondul acțiunilor Rusiei, informează Adevărul.

Franța face un pas în spate în lupta cu teroriștii. Decizia luată de Francois Hollande. François Hollande a renunțat miercuri, după patru luni de controverse, la o revizuire a Constituției în vederea retragerii cetățeniei franceze persoanelor condamnate pentru terorism și „constituționalizării” stării de urgență, relatează Gândul.

Rețeaua jihadistă Statul Islamic amenință că va lovi Ungaria.Rețeaua teroristă Statul Islamic amenință că va comite noi atentate în Statele Unite și în țări europene, menționând Ungaria și Portugalia, Guvernul de la Budapesta anunțând că ia în considerare amenințările, scrie Adevărul.

Erdogan, parodiat în Germania.Turcia, reacție dură. Turcia l-a convocat pe ambasadorul Germaniei la Ankara, după difuzarea unui clip video de către presa germană, în care președintele Erdogan era parodiat în timpul participării la o ceremonie pe 18 martie, relatează România Liberă.

Declarație surprinzătoare a lui Bashar al-Assad. Pentru prima dată președintele sirian vorbeșete de o administarație de tranziție. Cine va face parte din guvern. Administrația de tranziție din Siria trebuie să includă atât forțe loiale actulului guvern, cât și forțe politice independente și reprezentanți ai opoziției, afirmă președintele sirian, Bashar al-Assad, într-un interviu acordat agenției Sputnik, transmite Gândul.

Ioana Neagu, directoarea-bătăușă a grădiniței private din Capitală, reținută. Directoarea grădiniței ‘Flipper Garden’, Ioana Neagu, a fost reținută pentru rele tratamente aplicate minorului, miercuri, după ce mai mulți părinți au depus plângeri pentru că femeia bătea copiii care frecventau grădinița, au declarat surse din Poliție, notează Gândul.

ANRE: Facturile finale la energie electrică ale consumatorilor casnici vor scădea cu 2,4% în trimestrul II 2016. Facturile finale la energie electrică ale consumatorilor finali care beneficiază de serviciul universal, categorie din care fac parte în special consumatorii casnici din România, vor scădea în medie cu 2,4% în al doilea trimestru din acest an, după ce Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis, miercuri, reducerea tarifelor componentei pentru piața concurențială (CPC) cu 3,9%, a anunțat Autoritatea, potrivit Economica.net.

Darea în plată se va aplica și creditelor personale cu ipotecă.Darea în plată se va aplica și debitorilor care au credite de nevoi personale cu ipotecă, indiferent dacă au fost contractate cu destinația de locuință ori au fost garantate cu imobile care au fost sau sunt folosite ca locuință, potrivit concluziilor din această seară din Parlament la care au participat Daniel Zamfir, avocatul Gheorghe Piperea, vicepreședintele PSD Viorel Ștefan, vicepreședintele Comisiei Juridice Ioan Cupsa, Alin Iacob de la AURSF, Cătălin Voievozeanu de la GCCC si avocatul Alexandra Burada, transmite Ziarul Financiar.

Steaua e noul lider al Ligii 1 după 1-0 cu Pandurii, la Severin. Ioan Hora a comis henț în careu, Mrzljak a fost eliminat în prima repriză. Steaua câștigă la Severin, 1-0 cu Pandurii, și devine pentru prima dată lider în Liga 1, la egalitate de puncte cu Astra, dar cu un meci în plus. Meciul a fost decis în ultimele minute, atunci când Ioan Hora a comis henț în propriul careu și i-a dat șansa lui Nicușor Stanciu să înscrie din penalty, scrie Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult