Acasa Revista Presei Revista presei. Liderul Jobbik şi autonomia secuilor

Revista presei. Liderul Jobbik şi autonomia secuilor

scris de Z.V.
5 afisari

Liderul Jobbik susține că statul român nu poate împiedica autonomia secuilor; Roboții și automatizarea vor schimba aproape în totalitate piața locurilor de muncă; Dacia Sandero, cel mai bine vândut model românesc în Europa; Cele șapte minuni ale României și Prima medalie pentru delegația României la CM de kaiac-canoe de la Moscova, iată câteva dintre subiectele tratate pe larg în prea centrală apărută în week-end.

Explicațiile liderului Jobbik.

Președintele Jobbik, Vona Gabor, a anunțat în cadrul Taberei Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI) de la Borzont că autonomia secuilor din ransilvania este un obiectiv care se va realiza și pe care, orice ar face, statul român nu îl poate împiedica, notează Cronica Română. Liderul Jobbik a adăugat că autonomia Ținutului Secuiesc reprezintă unul din ‘țelurile’ politicii Jobbik, la care nu va renunța.

Candidatul UDMR la fotoliul de la Cotroceni, Kelemen Hunor, afirmă că România are nevoie de o nouă Constituție și nicidecum doar de modificarea celei actuale, oricât de cuprinzătoare ar fi aceasta. Președintele UDMR, Kelemn Hunor, a anunțat astăzi că România trebuie să aibă o nouă Constituție și va face din acest deziderat o temă de campanie, scrie Gândul.

Istoricul anticomunist Marius Oprea a demisionat din PNL, plecarea sa fiind anunțată într-un articol din Observatorul Cultural. Evenimentul Zilei redă textul integral prin care Marius Oprea își anunță plecarea din PNL.


Roboții și automatizarea vor schimba aproape în totalitate piața locurilor de muncă. Conform unui studiu care ia în calcul cele 28 de state ale Uniunii Europene, România va fi cea mai afectată de aceste schimbări. Studiul, realizat de economistul Jeremy Bowles de la ‘London School of Economics’, arată că într-un interval de 10 până la 20 de ani, dezvoltarea tehnologică va duce la dispariția a 61,9% din totalul locurilor de muncă existente în România, scrie Jurnalul Național.

Cele mai mari 20 de companii hoteliere din România au terminat anul trecut cu afaceri de aproape 1 mld. lei, controlând circa 30% din piața de profil, hotelurile de patru și cinci stele fiind cele care domină piața, în frunte cu Radisson Blu și JW Marriott din Capitală. Din topul celor mai mari 20 de companii din domeniu circa jumătate au cel puțin un hotel în Capitală, semn că această piața a atras cei mai mulți investitori, scrie Ziarul Financiar.

Legislația insolvenței are ca obiectiv principal asigurarea securității circuitului civil prin punerea la dispoziția debitorilor aflați în dificultate a unor mecanisme care să poată conduce, eventual, la salvarea acestora. Reglementările legale trebuie, totuși, să realizeze un echilibru pentru ca această nevoie a debitorului să poată fi controlată, pentru evitarea abuzurilor, susține Capital.

Cel mai bine vândut model de autoturism asamblat în România pe piața europeană a fost în primul semestru al anului Sandero, cu 77.400 de unități, în creștere cu 37%, locul secund fiind ocupat tot de un produs de la Pitești, Dacia Duster. Cele două modele Dacia sunt urmate de Ford B-Max, din clasa mini MPV, precizează Bursa.

Înainte de a alege o destinație de vacanță, utilizatorii de internet analizează, compară și citesc online părerile altor turiști. De la lectură și analiză până la achiziția online a mai fost doar un pas.Din ce în ce mai mulți români își cumpără biletele de avion și chiar pachete turistice de pe internet, iar antreprenorii care au mizat pe potențialul acestei nișe s-au bucurat de creșteri și cu două cifre ale businessului chiar și în criză, potrivit Business Standard.

Ca și în România, cea mai bună variantă de utilizare a cardului în străinătate este plata direct la comerciant care nu este comisionată aproape nicăieri în Europa. Totuși, dacă aveți nevoie de cash, Economica.net vă arată care sunt comisioanele de retragere impuse de cei mai importanți cinci emitenți de carduri din România.

Deținători ai unor borne mondiale precum ‘cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă’ sau ‘cele mai multe persoane care s-au rujat simultan vreme de un minut’, românii par prinși într-un efort susținut pentru doborârea ultimului mare record: cel pentru cele mai multe recorduri absurde depășite, susține Adevărul.

Se întâmplă în România, o sintagmă care nu mai miră pe nimeni. Dimpotrivă, amuză și tinde să devină un fel de brand de țară, chiar și atunci când ‘minunile’ se înfăptuiesc pe banii publici și pe voturile noastre. Stâlpi de electricitate ‘uitați’ în mijlocul drumului, o stradă de 750 de metri transformată în drum național, o localitate de țară cu sute de indicatoare rutiere, o toaletă „cu etaj”, o catedrală cu buncăr antiatomic și dușuri în turle — sunt doar câteva dintre minunile care se întâmplă sub ochii noștri, în România, notează Gândul.

Serviciul de mesaje electronice, e-mail, a împlinit 30 de ani la data de 3 august 2014. Cu această ocazie, Bitkom a prezentat un studiu privind numărul de utilizatori de email din Uniunea Europeană. Media europeană se situează la 67%, adică doi din trei cetățeni din UE au cel puțin un cont de email. Lider este Olanda, unde 90% din populație deține o adresă validă de email. De partea opusă se situează România, cu 42%, adică mai mult de jumătate din populația țării nu deține un cont de email, informează Jurnalul Național.

Procurorul Emilian Eva, cel care a întocmit rechizitoriul în dosarul ‘ICA-Voiculescu’, explică în actul de acuzare din ce se compune prejudicial de 60 de milioane de euro. Terenuri și clădiri de aproape 7,9 milioane de euro cumpărate cu 100.000 de dolari. Prejudiciul rezultat este de aproximativ 7,8 milioane de euro, afirmă Adevărul. Cum s-a ajuns, însă, la un prejudiciu de 60 de milioane de euro? Cine va pune în aplicare confiscările terenurilor, ale clădirilor și ale conturilor în urma deciziei instanței?

Judecătorii Curții de Apel București au decis impunerea sechestrului sau confiscarea terenului și clădirilor de la adresa șoseaua București — Ploiești, nr. 25 — 27. Aici își are sediul și postul condus de Mihai Gădea. De la aflarea informației, vedetele televiziunii lui Voiculescu au demarat o campanie fără precedent de dezinfomare a publicului în care se susține că măsura luată de instanță vizează libertatea de exprimare a jurnaliștilor de la Antena3. Mai mult chiar, vedetele postului au anunțat un protest de stradă și lansează constant invitații telespectatorilor să participe la acest protest. Mihai Gâdea și colegii lui nu spun publicului că imobilul în care funcționează Antena 3 nu a fost proprietatea acestei televiziuni, ci a GRIVCO. Instanța a confiscat proprietăți ale Grivco, relatează Evenimentul Zilei.

Condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA este cea mai aspră pedeapsă dispusă împotriva unui demnitar al ultimilor 25 de ani, într-un „top” alcătuit după numărul anilor de detenție din sentințe date în ultimii doi ani. Majoritatea condamnărilor din dosarelor unor foști miniștri sau parlamentari au fost pronunțate în dosare instrumentate de Direcția Națională Anticorupție (DNA), potrivit ziarului România Liberă.

Simona Halep, cap de serie 2 pe un tablou de 56 de jucătoare la turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, cu premii de 2,4 milioane de dolari, va juca direct în turul doi, unde o va întîlni pe învingătoarea din meciul dintre belgianca Kirsten Flipkens și o sportivă venită din calificări, informează Gazeta Sporturilor.

Sportivii dinamoviști Liviu Lazăr Dumitrescu și Victor Mihalachi au cucerit sâmbătă prima medalie pentru delegația României la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Moscova. Cei doi s-au clasat pe locul doi în finala probei de canoe dublu — 500 de metri, timpul lor (1:38,381) fiind cu două secunde și jumătate mai slab decât cel realizat de câștigători, rușii Alexey Korovashkov și Ivan Styhl (1:35,829), informează Pro Sport.

138 comentarii

BULA 10-08-2014 - 11:06

Bunker antiatomic au si la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale din Craiova. S-au mancat milioane de euroi din fonduri europene pentru constructia respectiva si au incarcat devizul la maxim.

ValVerde 10-08-2014 - 11:13

Da, dar acum oltenii sunt asigurati !
Termonucleara o ia in mana cind e vorba de Craiova !
Ce-o sa se mai oftice Putin !

BULA 10-08-2014 - 11:11

„Roboții și automatizarea vor schimba aproape în totalitate piața locurilor de muncă. Conform unui studiu care ia în calcul cele 28 de state ale Uniunii Europene, România va fi cea mai afectată de aceste schimbări.”

Asta va genera o mare criza sociala, daca nu se vor lua masuri de protectie sociala. Daca lucreaza robotii in locul oamenilor (strungari, frezori, tractoristi, etc) si oamenii vor sta cu burta la soare, atunci trebuie ca statul sa le asigure conditii minime de trai decent. Ca putini sunt destepti si vor putea sa lucreze in cercetare, la programare sau la alte munci care nu se pot robotiza.

ValVerde 10-08-2014 - 11:15

Si statu’ de unde ia ca sa „asigure”?

BULA 10-08-2014 - 11:50

De la robotii care muncesc in locul oamenilor. Ca robotii nu primesc salariu si sunt dati la topire cand se pensioneaza.

pathfinder 10-08-2014 - 11:54

🙂
Nu te doare mintea?!?

BULA 10-08-2014 - 11:59

Dupa mintea ta sa se aplice ideologia de extrema dreapta, care e la moda in America. Sa casapeasca omenirea cu tot felul de mijloace (boli fabricate in laboratoare, etc), pana vor ramane cel mult 500 de milioane de oameni pe Pamant. Si cu timpul sa nu mai ramana decat cateva familii de mari finantisti, iar restul la gropile comune. Sa faca robotii toate muncile si bogatanimea sa stea cu burta la soare si sa infulece bunatati.

pathfinder 10-08-2014 - 12:04

Azi e veselie pe forumul ZV… 🙂

UnUL 10-08-2014 - 14:30

Bulișor, când ai făcut ultimul consult psihiatric?

pathfinder 10-08-2014 - 14:35

BULA e autodidact.
E propriul sau psihiatru.
Nu se vede?!?

UnUL 10-08-2014 - 14:42

Păi da: dacă își vindecă singur copilul, nedând 2 bani pe părerile medicilor, nu văd de ce nu și-ar face un autoconsult psihiatric.

BULA 10-08-2014 - 11:54

Spune tu cum sa se procedeze, ca problema va fi destul de acuta. Ce vor face cu oamenii, daca robotii le iau locul in productie ?

pathfinder 10-08-2014 - 11:58

Problema asta a existat si in statele industrializate ale actualei UE. Sau in Japonia.
Si s-a rezolvat relativ usor prin dezvoltarea serviciilor si nu numai.

BULA 10-08-2014 - 12:07

Chestia cu serviciile este gogorita. Vor exista roboti care sa faca orice, cu costuri mai mici decat cele impuse de personalul uman. O sa te tunda un robot, la restaurant vor gati robotii si tot ei te vor servi la masa. Cand o sa dai coltul te for duce la groapa tot robotii.

Bai damblagiule, problema pleaca de la faptul ca regimul capitalist e DEFECT din proiectare, In capitalism conteaza doar profitul, care se vrea a fi nelimitat, intr-o lume finita. Lacomia oamenilor e nelimitata. Sunt capitalisti cu un picior in groapa, care vor sa-si dubleze averea, desi e clar ca in pamant nu le va folosi. Sunt puse pe primul plan interesele unor indivizi (capitalistii) si se neglijeaza interesele omenirii in ansamblu.

pathfinder 10-08-2014 - 12:14

Pai io ce spun?!?
E veselie! 🙂

P.S. Pe tine sigur te-a tuns un robot…

BULA 10-08-2014 - 12:43

Cred ca te-ai referit la serviciile secrete, unde lucrezi tu. Dar se vor robotiza si alea si o sa fii dat afara, ca robotii sunt mai destepti ca tine.

pathfinder 10-08-2014 - 13:45

Mai tu ai citit cele trei legi ale roboticii si le-ai interpretat gresit.
Sugubatule! 🙂

Ereticul 10-08-2014 - 11:21

„Cum s-a ajuns, însă, la un prejudiciu de 60 de milioane de euro?”

Simplu. Aplicandu-se una dintre pildele lui Nastratin Hogea. Pe scurt, din memorie (povestioara am citit-o in copilarie):

La Hoge (judecator si preot) se prezinta un impricinat cu o jalba in care isi reclama vecinul ca ii furase un ou si-l mancase. Cererea de despagubire cuprindea o suma foarte mare, pentru ca in logica pagubasului din oul respectiv putea sa iasa un pui, care transforat in gaina urma sa faca multe alte oua …
La termenul de judecata cei doi impricinati (pagbasul si reclamatul) stau si asteapta sa se prezinte si hogea. Dupa doua ore de asteptare, se ridica de pe scaune si incep sa-l caute prin sat. Il gasesc pe camp, semanand boabe de fasole fiarta. La intrebarea pagubasului daca e zdravan la cap, Nastratin raspunde: daca dintr-un ou fiert ar fi putut iesi o curte intreaga de pasari, nu vad de ce nu s-ar obtine o recolta bogata si din boabe fierte …

pathfinder 10-08-2014 - 11:45

„Odată cu micşorarea varanului între pereţii binemeritatei celule, se închide un capitol urât, chiar pestilential al istoriei noastre. Competenţele sistemului de propagandă, manipulare şi dezinformare post sovietic şi-au depăsit limitele valabilităţii. Ma uit mirat şi trist la foştii mei colegi de trust care se încăpaţânează absurd să înţeleaga că otrăvirea spațiului public nu se numeşte presă.Puroiul a curs, buba trebuie să se vindece.

România are nevoie de linişte şi întelepciune, mai ales acum, într-o atmosferă geopolitica atât de fierbinte. Breasla noastră jurnalistică se va solidariza în bine după ce, inevitabil, vuvuzelele sparte îşi vor reduce decibelii. Mă doare sufletul pentru foştii mei prieteni cărora le înţeleg disperarea, dar mă bucura nespus faptul că Statul de Drept începe să-şi intre în drepturi”

pathfinder 10-08-2014 - 11:46

„Odată cu micşorarea varanului între pereţii binemeritatei celule, se închide un capitol urât, chiar pestilential al istoriei noastre. Competenţele sistemului de propagandă, manipu.lare şi dezinformare post sovietic şi-au depăsit limitele valabilităţii. Ma uit mirat şi trist la foştii mei colegi de trust care se încăpaţânează absurd să înţeleaga că otrăvirea spațiului public nu se numeşte presă.Puroiul a curs, buba trebuie să se vindece.

România are nevoie de linişte şi întelepciune, mai ales acum, într-o atmosferă geopolitica atât de fierbinte. Breasla noastră jurnalistică se va solidariza în bine după ce, inevitabil, vuvuzelele sparte îşi vor reduce decibelii. Mă doare sufletul pentru foştii mei prieteni cărora le înţeleg disperarea, dar mă bucura nespus faptul că Statul de Drept începe să-şi intre în drepturi”

Ereticul 10-08-2014 - 11:57

Autor: Oreste.

pathfinder 10-08-2014 - 12:03

Am spus eu altceva?
Un fost coleg al respectivilor care a plecat cand a simtit incotro se indreapta lucrurile…

Ereticul 10-08-2014 - 12:18

Nu. Doar am completat.
In privinta lui Oreste, individul a fost intotdeauna dubios. Fie si numai pentru preferintele sale sexuale …

pathfinder 10-08-2014 - 13:36

Nu-i cunosc preferintele sexuale…

Ereticul 10-08-2014 - 14:19

E „pidosnic”.

UnUL 10-08-2014 - 14:27

Dacă e adevărat, e dreptul lui să fie – cu condiția să nu facă marșuri și manifestații și să nu se bată cu cărămida în piept lăudându-se cu boala lui.

pathfinder 10-08-2014 - 14:28

Sursa?

Mircea 10-08-2014 - 14:34

pathfinder
„Surse sigure din serviciile secrete” care apar aproape cu exclusivitate in ziarele lui Vadim.

pathfinder 10-08-2014 - 14:37

Am priceput…

Ionel 10-08-2014 - 13:42

@pathingher: Adica Romania are nevoie de liniste ca vin alegerile si incepe iarasi sezonul de furaciuni cu plimbarea urnelor. Vorba sorei mele:
-Am nimerit in sedinta pedeleilor in 2004 cand bulibasa le dadea ordine unde sa duca sacosile cu bani.

pathfinder 10-08-2014 - 13:55

Buna ziua!
Bat pari!

UnUL 10-08-2014 - 14:29

Ionele, ești orb : mita și furăciunile electorale sunt specialitatea PSD -ului – DE CÂND EXISTĂ ACEST PARTID. Poate că o mai practică pe ici, pe colo și alții, dar în proporții infinit mau mici.

salut 10-08-2014 - 17:06

Rujatule, lasa borala basista. Omul a preluat – pe buna dreptate – o intrebare de bun simt:
Cum a reusit justitia aia independenta a lui Basescu sa scoata din 7,9 milioane euro nici mai mult nici mai putin decat 60 de milioane euro?
Cum e, sectantule? Sau n-ai gasit inca „linkul” ?

ValVerde 10-08-2014 - 17:12

Aoleo, saracu”….7.9 milioane si-l baga dictattoru’ la mititica?
Ce nedreptate !!!

pathfinder 10-08-2014 - 17:33

Curat murdar Coane Fanica!

pathfinder 10-08-2014 - 11:47

„Simbolic vorbind, este al doilea moment istoric al Justiţiei după 1989, primul fiind încarcerarea lui Adrian Năstase. Fostul premier reprezenta Sistemul de dinainte de `89 şi de după, în partea lui nomenclaturistă de Partid, în vreme ce Dan Voiculescu era reprezentantul celuilalt stâlp al Sistemului, Securitatea, cu pătura ei „aristocratică”, deţinătoare de sume în valută aiuritoare pentru simplul cetăţean. Să-l vezi pe intangibilul Voiculescu apăsat pe cap de poliţist şi băgat în maşina care-l duce la zdup lasă urme în conştientul şi subconştientul acestei naţii, chiar dacă aparatul său de propagandă mediatic îşi va face în continuare treaba, prezentându-l ca pe un martir al regimului Băsescu”, scrie Cristian Tudor Popescu într-un editorial cu titlul „Puşcăria salvează România?”.

Ionel 10-08-2014 - 12:04

Burghezia Securitatii o gasesti in toate partidele pseudo-liberale ai caror formatori de opinii sunt Tismaneanu si Papatievici. kominten pe fata

pathfinder 10-08-2014 - 12:09

Mai, asa-i ca tu vezi numa’ cu un ochi?

UnUL 10-08-2014 - 12:11

Mda, cu cel stâng… cu cel foarte stâng. 🙂

Ereticul 10-08-2014 - 12:23

Va raspund cu un articol echidistant, in opinia mea:

„Nu văd nicio diferență între Traian Băsescu decretând că Mircea Marian este un ziarist foarte bun și Mihai Gâdea spunând că Antena 3 reprezintă jurnalismul independent din România.
Nu este nicio diferență între jignirile aduse de Traian Băsescu Regelui Mihai și transformarea subită a Antenei 3 în post monarhist.
Sunt de gravitate egală faptul că Traian Băsescu borăște seară de seară pe drapelul României și se șterge cu el după partidele de sex rapid și faptul că Antena 3 a confiscat drapelul României și l-a făcut pășune.
Nu există diferențe între modul în care Traian Băsescu jignește jurnaliștii care-l critică și modul în care Mircea Badea jignește jurnaliștii și blogerii care-l desființează.
Între minciunile live ale lui Traian Băsescu și minciunile live ale Antenei 3 există o singură diferență: audiența. Traian Băsescu este preluat simultan de toate posturile tv, A3 nu.
Nu este nicio diferență în tre Traian Băsescu atunci când își pune fiica să facă lucruri în numele lui și Dan Voiculescu atunci când pretinde că nu a re nicio legătură cu afacerile pe care le-a donat fiicelor lui.
Nu există nicio diferență între trecutul de securist pre ’90 al lui Voiculescu și trecutul de securist pre ’90 al lui Băsescu.
O singură chestie îi desparte, deocamdată: pedeapsa privativă de libertate. Dar lucrurile bune li se întâmplă celor care au răbdare.”

pathfinder 10-08-2014 - 13:39

Daca asta-i echidistant io-s Papa…

E vorba de tipul de retorica.
Daca e sustinuta de fapte sau sunt doar vorbe rostogolite…

mircea 10-08-2014 - 14:00

no meri pupal in cur pa UNUL si o sa te faci bine definitiv,nu mai cere ajutor-MEDICAMENTE astea sunt prescrise de medici,doctorili ti le dau cei ca -ca UNUL care au doctorat in Basism-Udrism tiganismo-jegos

pathfinder 10-08-2014 - 14:02

Cu pluta pe Bistrita…

UnUL 10-08-2014 - 14:15

„PUPĂ-L” cu cratimă, boiue !

UnUL 10-08-2014 - 14:15

„BOULE !!!

Ereticul 10-08-2014 - 14:18

Care sunt faptele (din spatele retoricii) pe care le contestati (le considerati vorbe rostogolite)?

UnUL 10-08-2014 - 14:21

Ereticule, tâmpeniile scrise de idiotul anonim din care ai citat în legătură cu Traian Băsescu sunt doar scârboșenii fără niciun fel de acoperire.

UnUL 10-08-2014 - 16:59

Ptiu , drace :
Ionel, consult de urgență un psihiatru: aberațiile mele nu pot izvorî dintr-o minte sănătoasă

, Zglobiul taichii.

Ionel 10-08-2014 - 13:47

@ereticul: E mai mult decat deranjanta eticheta de securist aruncata de aiurea. In fapt mai potrivita ar fi cea de agent strain(spion pe fata) si tradatori. Inainte daca un securist avea un spion intr-un guvern strain avea o realizare cu ajutorul careia aducea beneficii mari societatii romanesti: evitarea unor dezintegrari, falimente, sabotaje etc. Noi am avut guverne intregi de spioni si presedinti spioni care au distrus o tara: Boc, MRU etc.

pathfinder 10-08-2014 - 13:53

Medicamente?!?

UnUL 10-08-2014 - 14:23

Ionel, consultă de urgență un psihiatru: aberațiile tale nu pot izvorî dintr-o minte sănătoasă, Zglobiul taichii.

pathfinder 10-08-2014 - 14:27

@Ereticul

„Traian Băsescu borăște seară de seară pe drapelul României și se șterge cu el după partidele de sex rapid”

„minciunile live ale lui Traian Băsescu”

„Traian Băsescu este preluat simultan de toate posturile tv, A3 nu.”
Aici chiar ar fi de comentat: cine poate sa fie atat de idiot incat sa conceapa asa ceva? De cand este la picior de egalitate un presedinte cu o televiziune?!? Parere personala: autoru-i cretin…

„Nu există nicio diferență între trecutul de securist pre ’90 al lui Voiculescu și trecutul de securist pre ’90 al lui Băsescu.” —- WHAT?!? —-

Vorbe rostogolite…

pathfinder 10-08-2014 - 14:28

Cred ca s-a dus aiurea…

Mircea 10-08-2014 - 12:41

La intrebarea de mai sus se poate ajunge la un raspuns (un pic mai complicat) daca cititi rechizitoriul.

Ereticul 10-08-2014 - 12:56

Multumesc pentru link. Sunt 231 de pagini, o sa dureze ceva pana le citesc.

Ereticul 10-08-2014 - 12:54

Deocamdata am citit doar articolul din Adevarul. Dar am inteles ideea de principiu, evaluarea s-a facut estimand valoarea lipsei de folosinta.
Profesional vorbind, este extrem de greu de intocmit o asemenea evaluare si, ceea ce este cel mai important – este aproape imposibil de sustinut punctul de vedere si valoarea calculata.
N-am ajuns inca sa citesc respectivele rapoarte, dar sunt sigur ca vor fi dezbatute si in cadrul ANEVAR. Probabil ca peste o luna sau doua (acum e vacanta si sunt multi evaluatori plecati) o sa pot sa va prezint un punct de vedere competent.

Mircea 10-08-2014 - 12:59

>>>este extrem de greu de intocmit…..este aproape imposibil de sustinut……N-am ajuns inca sa citesc…..

Nu mai cititi, vad ca e clar pentru dvs.

Ereticul 10-08-2014 - 13:21

Citesc, pentru ca aplic intotdeauna principiul „Auditatur et altera pars”.
Probabil nu m-am exprimat destul de clar in mesajul anterior: indiferent despre ce dosar sau invinuit ar fi vorba, evaluarea bazata pe presupuneri (de tipul „ce ar fi fost daca”) poate fi contestata extrem de usor. O spune ANEVAR oficial, eu doar o repet.

Mircea 10-08-2014 - 14:24

Din partea unor oameni care nu stiu sa interpreteze un text de lege nu am pretentii dar din partea dvs. aveam. Procesul a inceput acum 6 ani si nu a fost secret. Daca aplicati de atunci dictonul ASCULTA SI CEALALTA PARTE atunci nu ati fi afirmat cu siguranta ca e un proces politic, nu sunt probe, nu ati fi cerut fara argumente animalice (citez din memorie) explicatii despre spalareaa de bani facind trimitere la abuzul in functie (deci o mare confuzie), nu ati fi spus ca este aproape imposibil de sustinut, nu ati citit rapoartele etc. iar dupa toate aceste afirmatii spuneti ca nu ati citit nici macar rechizitoriul. E hazliu, zau asa.

Ereticul 10-08-2014 - 15:14

Domnule Mircea, le amestecati binisor.
In primul rand, chiar daca procesul a inceput acum 6 ani, a inceput sa prezinte interes pentru mine doar in ultimele doua luni, cand s-a intetit scandalul. De aici si lipsa mea de informare temeinica.
In privinta „audiatur et altera pars”, sursele mele de informare au fost atat Ziua Veche cat si EVZ (la TV ma uit numai cand sunt revolutii sau meciuri internationale de fotbal) si numai in ultima saptamana Jurnalul National (prezinta punctele de vedere ale avocatilor apararii).
Intrebarile mele cu privire la spalarea de bani provin din lectura exclusiva a multiplelor articole din EVZ, pentru ca de acolo asa se intelegea (sau cel putin asa am inteles eu) – ca achizitionarea unei proprietati subevaluate este incadrata la spalarea de bani. Mi-ati raspuns la intrebare si va multumesc pentru asta; n-am mai continuat discutia pe tema asta cu alte intrebari (una dintre cele esentiale se refera la provenienta ilicita a banilor cu care este obtinut bunul respectiv, in situatia in care procuratura nu a acuzat nicaieri faptul ca banii ar fi fost „murdari”) pentru ca v-am inteles punctul de vedere. Partea cu „reactia animalica” nu se referea la dvs., a fost o formulare nefericita generata de numarul mare de postari din care rezulta „trairea” intensa a bucuriei condamnarii a unui alt coleg de forum. Daca va ganditi ca este necesar, imi cer scuze.
Ca a fost un proces dirijat de comenzi politice o sustin si acum, pentru simplul fapt ca dupa 6 ani de taraganari a intervenit public actualul nostru presedinte si a cerut accelerarea judecatii, dublata de numirea unui anumit complet. Mie nu mi se pare o coincidenta faptul ca exact dupa arestarea fratelui presedintelui s-a „urgentat” procesul lui Voiculescu (considerat principalul „vinovat” de arestarea lui MB, in urma emiterii pe post a filmuletelor devastatoare). Mi se pare o razbunare fatisa, executata in putinul timp cat i-a mai ramas „fratelui” la butoane.
Nu-mi amintesc sa fi spus undeva ca in dosar nu sunt probe, ce-mi amintesc este ca am spus ca incadrarea pare a fi gresita. Si am (mi-am) mai pus o intrebare cu privire la procedura recuzarii, la care inca nu am primit raspuns.
In continuare, eu am spus ca punctul de vedere al oricarui expert in orice dosar de evaluare sustinut pe prezumtii de „ce ar fi fost daca” este usor de combatut si aproape imposibil de sustinut. Afirmatia are caracter general, pentru asta nu am nevoie sa citesc un anumit dosar sau un rechizitoriu. Si nu este o „antepronuntare”, asa cum ati perceput-o dvs.

Intre timp am citit „in diagonala” rechizitoriul si am ajuns la partea cu calculul prejudiciului efectuat de d-na Nicolae.
Daca partea de prejudiciu efectiv (diferenta dintre valoarea de piata si valoarea contabila) este clara si prea putin discutabila, partea cu „folosul de care a fost lipsit(a) partea civila” mi se pare de neinteles. Cel putin deocamdata. Daca aveti o opinie asupra modului in care a fost calculat acest „folos”, o astept cu interes.

pathfinder 10-08-2014 - 15:24

„intensa a bucuriei condamnarii a unui alt coleg de forum”

Aha!
Deci io-s animalu’! 🙂
Sa stiti ca sunt un animal inofensiv.
Nu latru, nu musc si nu zgarii.
Nu fac caca si pipi pe unde prind prin casa.
Nu rastorn bolul cu mancare.
Nu ma scutur de purici cum intru in casa.
Nu pun labutele pe mobila.
Nu dorm in pat ci la locul desemnat.
S.a.m.d. …

Si daca veni vorba de bucurie, cum isi „manifesta animalic” bucuria animalele (sic)?

Mircea 10-08-2014 - 15:30

Repet ce am mai spus:
– procesul a inceput de 6 (sase) ani iar probele „stau la dosar” tot de 6 ani. Daca interventia presedintelui de urgentare (nu are acest drept si-a exprimat doar o parere dar nu conteaza asta) vi se pare un act de razbunare in conditiile in care un infractor DOVEDIT acuma primeste ce merita (e vorba totusi de un prejudiciu de 60.000.000 euro) eu nu mai am ce spune. Va pare rau ca un asemenea infractor e „victima unei razbunari” ?

Mircea 10-08-2014 - 15:35

Daca credeti ca asemenea infractori (cu PROBE demonstrate) ajung in puscarie doar la interventia presedintelui atunci sper ca presedintele sa intervina in continuare. Apropo, pentru fratele lui are vreo putere de interventie ?

digital 10-08-2014 - 15:48

Mircea
10-08-2014 at 15:30

….prejudiciu de 60.000.000 euro)…..!
cine ți-a zis asta mă gunoiule?!
și chiar dacă ar fi așa kiorul a primit NUP ,dat de aceeași șhleahtă de așa ziși ”magistrați tineri” pe dosarul Bordei în valoare de 165 milioane de euro!
piei în morții măttii de frecangiu bășhit!

Ionel 10-08-2014 - 15:49

@Mircea: Da’ concesiunile de la Rosia Montana de ce nu se lasa cu confiscari de averi? Au ajuns o tarla de excroci sa faca deontologia justitiei dupa ce au concesionat si vandut totul si nimeni nu-i ancheteaza si nimeni nu le confisca averile.

Ereticul 10-08-2014 - 15:50

@ pathfinder: 🙂 Scuze si in fata dvs., a fost o iritare de moment.

@ Mircea: Nu imi pare rau ca a fost condamnat un infractor dovedit. Imi pare rau ca a fost necesara o interventie politica pentru asta. Sau cum spunea un comentator pe FaceBook: „Nu sunt bucuros ca e Varanul condamnat acum, sunt foarte foarte trist ca nu s-a intamplat asta acum 25 de ani”.

In privinta fratelui sau, ramane de vazut. Daca primeste cu suspendare, cred ca influenta e destul de clara.

Si sa revenim la ceea ce spuneati mai sus: prejudiciul de 60 milioane de euro. In opinia mea, se poate justifica aproape indiscutabil un prejudiciu de 8 milioane (prejudiciul efectiv). Dar restul, pana la 60, bazat pe o scadere a unor actiuni, nu mi se pare OK. In baza caror standarde (de tip ANEVAR, CECAR, etc.) sau proceduri a fost calculat?

pathfinder 10-08-2014 - 15:52

@Ereticul
Nu-s asa de suparacios.
Dovada este postarea anterioara.

Pribeagul 10-08-2014 - 18:41

„valoarea lipsei de folosinta”

Adica nu l-a folosit ICA? Daca-i asa, e spusav ca sa te doara mintea. Norocul ICA-i a fost Voiculescu, altfel demult era oale si ulcele.

Se pare ca sloganul ” Statu-i cel mai prost gospodar!” n-a fost suficient propagat ca sa ajunga si la „evaluatori”.

Mircea 10-08-2014 - 18:45

Unde apare valoarea aia ca eu nu am vazut asa ceva ? Se poate reda pasajul complet ?

Pribeagul 10-08-2014 - 18:52

Am urmarit firul postarilor. Apare la Ereticul.

Mircea 10-08-2014 - 18:55

Ereticul a citit un artticol si zice ca a inteles ideea de principiu !?

Ereticul 10-08-2014 - 21:47

@ Mircea: pasajul complet este „Cea mai mare parte a prejudiciului apare din „folosul de care a fost lipsit partea civilă – în condiţiile în care, prin dobândirea titlurilor de participare de către terţe personae fizice sau juridice de bună credinţă, reparaţia în natură nu mai este posibilă – este de 193.243.240,2 RON (aproximativ 52.686.417 euro)“. Partea civilă în acest caz este Ministerul Agriculturii.”

Ereticul 10-08-2014 - 21:57

@ Pribeagul: experta DNA nu este evaluator, si a facut calcule dupa standarde personale, de asa maniera incat sa iasa un prejudiciu care sa faca dosarul de competenta DNA.

Pribeagul 10-08-2014 - 18:50

„achizitionarea unei proprietati subevaluate este incadrata la spalarea de bani”

Asta-i buna rau.

pathfinder 10-08-2014 - 18:53

O fi…
Sursa?

pathfinder 10-08-2014 - 18:55

Tot Ereticul.
Nu inteleg ce urmaresti…

Mircea 10-08-2014 - 18:58

Achizitionarea respectiva nu este spalare de bani (vinovatii, fostii directori sunt incadrati la fals si uz de fals pentru subevaluare). Spalarea de bani apare din momentul cind proprietatea achizitionata cu o suma infima este folosita ca garantie la banca (de data asta la valoarea reala) pentru a obtine un credit din care s-a construit una din cladirile confiscate.

salut 10-08-2014 - 22:05

„Spalarea de bani apare din momentul cind proprietatea achizitionata cu o suma infima este folosita ca garantie la banca (de data asta la valoarea reala) pentru a obtine un credit din care s-a construit una din cladirile confiscate.” (Soboloneanu Mircea)
========================
Aia-i „spalare de bani”, mai mototolule? Ce secatura! Unde v-a gasit mah, Basescu? Unde s-au adunat atatia imbecili la un loc?

urbos 10-08-2014 - 22:25

Acu am citit ce-i spalarea de bani in intelegerea basista. HAHAHAHAHAHAHAHA!

Spalare de bani e sa faci o firma fantoma care sa cumpere cu banii tai murdari 300 de hectare la Nana, dupa care sa faci un imprumut de un milion la banca statului(si ala abuziv) cu care sa cumperi de la firma fantoma aceleasi hectare.

Pribeagul 10-08-2014 - 19:14

Ma, voi parca n-ati auzit in viata voastra de speculatii si… de legalitatea lor. 🙂

Ma poate opri cineva sa fac ce vreau si… ce pot cu proprietatea mea? 🙂

Noa poftim, aia se apuca sa strige „Jos Basescu!” Ce-o fi avind cu bietul om! 🙂

Pribeagul 10-08-2014 - 23:05

@Ereticul

Chiar ca n-am nici un chef sa citesc rechizitoriul ala. Daca-l citesti, urmareste ce-i cu cele 3.7 ha, din buricul tirgului, care se spune ca au fost cumparate de Voiculescu cu 100 mii de euro. Ce-i cu terenul ala? Voiculescu l-a luat ca si teren separat sau impreuna cu alte bunuri, ca actiuni ale unei societati?

Se pare ca in acest caz nu s-a facut nici o expertiza.

UnUL 10-08-2014 - 15:18

SISTEMUL începe să fie încorsetat. De gratii și confiscări. Meritul lui Traian Băsescu.
Autor: Dan Andronic, EVZ, duminică, 10 august 2014

Știți ce i-a speriat cel mai tare? Asprimea pedepsei și confiscarea extinsă a averii. Sunt convins că dacă Dan Voiculescu lua doar 2-3 de ani de închisoare și nu i se confisca averea până la concurența sumei de 60 de milioane de euro, SISTEMUL nu era șocat. Încă un mogul care a picat într-o bătălie politică, și-ar fi spus în fața unui pahar de șpriț scump și câteva mezelicuri, trăgând la final și o concluzie: înseamnă că s-a făcut loc pe piață pentru următorul! Pentru că în materie de moguli cu valență media-politico-industriale funcționează legile economiei de piață impecabil: nici un loc liber nu rămâne neocupat.
Asistaseră de pe margine la zbaterile lui Patriciu, Vîntu, Nicolae, Popoviciu, Copos, Becali, Iordache și mulți alții, pe care i-au și uitat, și de la fiecare învățaseră câte ceva. Pe nesimțite se consolidase un set de reguli care păreau singurul îndrumar pentru supraviețuire. Numai că a venit decizia instanței în cazul Voiculescu și tot ceea ce știau s-a dus pe apa sâmbetei!
În primul rând asprimea pedepsei a arătat că începe să se intre într-o zonă în care lucrurile nu pot fi considerate controlabile. Dacă un om de talia lui Dan Voiculescu, cu mulți avocați, dar și mai mulți bani, plus influență politică și mediatică uriașă primește o asemenea pedeapsă, ce mai poate spera un banal miliardar cu rădăcinile averii în retrocedări și privatizări timpurii?! Se poate aștepta la mult mai rău, nu-i așa? Tot cazul Voiculescu a demonstrat că vechile rețele de influențare a actului de Justiție nu mai există, sau cel puțin nu se mai pot manifesta la un asemenea nivel. Bălăbăneala dosarului prin diverse instanțe timp de șase ani s-a făcut exclusiv prin demisii din Parlament, fără obișnuitele tertipuri avocățești, gen sesizări la Curtea Constituțională sau recuzarea instanței.
Partea care dă SISTEMULUI fiori pe spate este însă mult mai prozaică: privatizările din ultimii 15 de ani, adică de la începutul guvernării Năstase încoace, încep să fie luate la bani mărunți de către DNA și pedepsite de instanță. Iar transpirație devine rece chiar și în zilele astea de vară pentru că începutul marilor averi din România cam atunci încep să fie conturat. Știți vreun miliardar care să nu fi cumpărat ieftin de la Stat? Eu, nu! În acei ani pare că s-a fundamentat o nouă lege a economiei de piață post-decembriste: cu cât ai mai mulți bani, cu atât mai mic trebuie să fie prețul de achiziție al vreunui activ. După care, odată trecut în proprietate privată, bunul capăta puteri magice și începeau să-i crească zerouri în coadă.
Nu credeți? Vă spun o mică poveste: stând de vorbă cu un om de afaceri, înaintea deciziei instanței, acesta îmi povestea cum în anii 2000 a văzut că ICA era scoasă de APAPS la privatizare la un preț ridicol – vreo 800.000 de dolari – având terenuri care era clar că valorau mult mai mult și s-a dus să întrebe. Numai că acolo după prima întrebare i s-a arătat ușa! Orice, numai ICA nu! Era promisă! A înțeles și s-a reorientat, că doar făcea parte din categoria supraviețuitorilor.
Bomboana pe colivă este însă confiscarea extinsă a averii. O premieră greu de digerat! Tot ceea ce și-au închipuit că au pus la adăpost pentru vremuri grele devine susceptibil de a reintra în posesia Statului.
Poate că pentru Dan Voiculescu suma de 60 de milioane de euro nu reprezintă o gaură uriașă, averea sa fiind estimată la un miliard de euro, dar nu am văzut vreun nou-îmbogățit care să se despartă ușor de bani. Nemaivorbind despre faptul că trebuie să umble la conturile din afara țării, ceea ce este iar ușor riscant.
Care sunt meritele lui Traian Băsescu, vă puteți întreba, mai ales că ați citit titlul editorialului? Știu că mare parte a românilor este supărată pe Traian Băsescu pentru măsurile dure luate la începutul crizei economice. O supărare greu de șters, cu atât mai mult cu cât artileria mediatică a mogulilor l-a bombardat ani de zile cu acuzații dure, repetate, uneori fantasmagorice, alteori doar exagerate, fiind ținta urii majorității politicienilor. O supărare care nu mai are timp să se șteargă pentru că Traian Băsescu este lipsit de cel mai important atuu: bătălia electorală. Nu mai candidează, poate doar influența cursa electorală. Din această perspectivă poate să vă placă sau nu de politicianul Traian Băsescu, însă nu aici trebuie căutat meritul său. Pentru că SISTEMUL a înțeles de mult că maniera categorică în care a întărit Statul, în zona luptei anti-corupție, a însemnat începutul sfârșitului! Și s-a zbătut cât a putut de tare.
Meritul lui Traian Băsescu este acela că a mizat pe crearea unor instituții puternice capabile să întărească și să apere Statul, de la ÎCCSJ, DNA, la SRI și SIE dând credit unor oameni capabili să impună Legea. Promovarea a mii de magistrați tineri a fost un gest curajos, dar absolut necesar pentru a zgâlțâi rețelele de trafic ale SISTEMULUI. În anul 2006 nominalizarea lui George Maior în fruntea SRI, a Laurei Codruța Kovesi și Daniel Morar, la Parchetul General și DNA, a devenit fundamentul a ceea ce vedem astăzi, dând un suflul nou unor instituții importante. George Maior a transformat SRI într-o instituție modernă, cu oameni tineri, care nu mai răspunde la comenzile politice, devenind ușor banale comunicatele DNA în care se menționa suportul primit din partea SRI.
Despre Daniel Morar și Laura Codruța Kovesi trebuie spus că s-au dovedit a fi adepții unui stil de management asemănător, performanțele instituțiilor fiind apreciate la nivel european, unul din puținele puncte pozitive pentru România. E greu să judeci ceea ce a însemnat mandatul lui George Maior în fruntea SRI dacă nu-l compari cu cel al lui Radu Timofte. Sau pe cel al Laurei Codruța Kovesi, dacă nu comparăm cu perioada Amăriei. Făcând față unor presiuni mult mai mari, cu dosare complicate și timpuri extrem de agitate, SRI și DNA au creat ceva ceea ce SISTEMUL nu credea că va vedea vreodată: un corset din ce în ce mai strâns. Pentru că în realitate cele două instituții nu pot funcționa una fără cealaltă, ca într-o operațiune matematică.
După (doar) zece ani vedem rezultatele concrete. Mandatele lui Traian Băsescu n-au însemnat o bătălie cu adversarii politici de tip Voiculescu, așa cum se grăbesc unii să afirme. În realitate, cei cu musca pe căciulă s-au transformat în adversarii lui Traian Băsescu. Devenind adversarii întăririi Statului, declanșând bătălii gigantice, pierdute rând pe rând. Din această confruntare, la finalul anului, președintele României Traian Băsescu va putea să spună că n-a fost doborât de SISTEM. Va putea spune că a reușit să înfrângă SISTEMUL.

Ionel 10-08-2014 - 15:39

Atunci sa-i confiste si averea lui Berceanu pentru povestea cu IAR 109 SWIFT si a celor care au dat concesiunile la Rosia Montana.

UnUL 10-08-2014 - 16:21

Ce treabă are dl Băsescu cu IAR 109 SWIFT? Și Băsescu nu a dat nicio concesiune la Roșia Montană, nici nu era atribuțiunea președintelui.

Ereticul 10-08-2014 - 15:40

„(…) o instituție modernă, cu oameni tineri, care nu mai răspunde la comenzile politice (…)”

Fals. A nu raspunde la comenzile politice ale PSD nu inseamna implicit ca nu raspunde nici la comenzile politice ale „Creatorului” (adica ale PDL, sau ce a mai ramas din el, sau cum s-o mai fi numind in zilele noastre).

pathfinder 10-08-2014 - 15:46

Dovada?

Ereticul 10-08-2014 - 15:51

Dovada e necesara in cazul unei acuzatii, eu fac doar o presupunere 😉

ValVerde 10-08-2014 - 15:59

🙂
O presupunere incepe cu formularea: „eu cred ca”…”nu m-ar mira daca”…”presupun ca”…”trag concluzia ca”…”e foarte probabil sa”…etc etc

Altfel, va aduceti comentariile la valoarea comentariilor lui Bula sau Neacsu, care „emit” decizii dupa cum le dicteaza vocile…

Ereticul 10-08-2014 - 16:02

”e foarte probabil sa” = „nu inseamna implicit ca”.
Q.E.D. 🙂

pathfinder 10-08-2014 - 16:03

@ValVerde
Te dai mare ca ai aer conditionat, ha?

ValVerde 10-08-2014 - 16:12

„“(…) o instituție modernă, cu oameni tineri, care nu mai răspunde la comenzile politice (…)”

Fals. A nu raspunde la comenzile politice ale PSD nu inseamna implicit ca nu raspunde nici la comenzile politice ale”

===

Nu cunoasteti semnificatia cuvintelor pe care le folositi ?
Insiruirea cuvintelor in propozitii si fraze are menirea de a transmite un mesaj. Sunteti sigur ca stiti ce ati vrut sa transmiteti ?

Afirmatia initiala spunea ca noii procurori nu mai raspund comenzilor politice.
Dvs spuneti „fals” ceea ce in limba romana comuna inseamna o negatie absoluta.
Deci ne spuneti ca noii procurori raspund comenilor politice.

Asta nu e nici un fel de „presupunere” e un verdict.

ValVerde 10-08-2014 - 16:16

„Te dai mare ca ai aer conditionat, ha?

Mi-as baga unul in chiloti !
Sunt in Singapore.

PS Bula, stii sa faci ca ventilatoru’ ?

UnUL 10-08-2014 - 16:21

Presupuneri tendențioase și „strâmbe”

pathfinder 10-08-2014 - 16:24

1. Io nu mi-as baga asa ceva in chiloti.
2. Lasa ca sunt fete frumoase pe acolo…

ValVerde 10-08-2014 - 16:29

1. Ma simteam marinimos…
2. Mai frumoase in Malaezia…chestiune de gusturi…

Mircea 10-08-2014 - 16:31

Singapore 28 °C 74% 1011 hPa Cer în general noros SSE la 11 km/h / 3.1 m/s

Mai bine cu fete, lasa aerul la hotel.

ValVerde 10-08-2014 - 16:37

Ihi, sunt 29 C ca e 9:35 seara.

Sa vezi cum e in miezul zilei….cind umiditatea ajunge la 90%, numai fetele te mai fac bine

PS Am uitat sa spun ca umblu cu nevasta…are cineva niste gheata ?

pathfinder 10-08-2014 - 16:38

Chiar asa!
Iesi mai si vezi poate-ti plac si astea!
Ora-i numa’ buna.
Lasa ZV si treci la pescuit!
Momeala … ai?!? 😉

pathfinder 10-08-2014 - 16:40

Esti cu nevasta…
Cearta-te putin cu ea si iesi nervos afara!

Mircea 10-08-2014 - 16:40

ValVerde
Daca esti cu doamna nu mai ai niciun haz.
🙂

ValVerde 10-08-2014 - 16:43

Nuuuu…ca ma incuie afara…
Am eu momeala dar nu dureaza toata noaptea….

pathfinder 10-08-2014 - 16:46

Poate se uita maine si a mea la ce-am postat astazi.
Oare cum ii explic?!? 🙂

ValVerde 10-08-2014 - 16:47

Macar daca aparea Bula sau neacsum sa-mi mai vars naduful…
I s-a nazarit sa invete chineza si se uita la un post chinezesc (cred)
Ma zgarie pe membrana creierului !
Noroc ca am o sticla de vin…daca o mai tine mult asa o sa ma doara capul maine…

Mircea 10-08-2014 - 16:48

ValVerde
Te invidiez. Sunt fete superbe acolo si atractii turistice din belsug. Cel mai frumos e portul. Partea proasta e ca au niste preturi de te apuca dorul de socialism.

ValVerde 10-08-2014 - 16:50

Oare cum ii explic?!?

===

Ca tu cind te certi cu ea e pentru ca o iubesti si relatia cu ea e importanta, nu ca sa mai iesi in „recreatie” sa mai vezi si tu un funduletz

ValVerde 10-08-2014 - 16:52

Da, e frumos.
Eu am mai fost pe aici.
Nevasta, prima data, pentru ca o sa stam aici un an si jumatate

Mircea 10-08-2014 - 16:57

ValVerde
Ai grija pe unde circuli. Eu am fost cu sotia (in alta tara) si am invitat-o la un local unde ii povestisem ca nu am fost in viata mea. Cind am intrat mi-a spus fata de la garderoba:
– ma bucur sa va vedem din nou !
Citeva zile am fost la regim strict.
🙁

ValVerde 10-08-2014 - 17:05

🙂
Ah, nu…atunci ii spui cu o fata serioasa:

„E o traditie locala, draga. Ca sa te faca sa te simti binevenit.
Citeodata isi lipesc buzele rujate de gulerul camasii in semn de pretuire si respect.
Aici cine are guler e persoana importanta.
Sa nu te superi, ca jignesti localnicii”

urbos 10-08-2014 - 17:23

Ma intreb ce hurjuma de muyere trebuie sa fie, ce mutra de pocitanie tampa trebuie sa aiba, ca sa stea cu un parazit imputit ca tine ma „Mircica” ma.

pathfinder 10-08-2014 - 17:38

Alt impotent intelectual.
Hai ca poti mai mult filozofel…

Ionel 10-08-2014 - 15:42

@UnUl: Tie nu tie greata sa fii in halul asta de lingau de partid? asta cu IAR109 SWIFT am gasito la o singura cautare pe net. deci , o afacere de spionaj claaaaaara si tradaaaaaare si de saaaaaabotaj economiiiiiiic.

UnUL 10-08-2014 - 17:30

Ionele, am găsit-o (cu cratimă, cretinache) ulterior și eu: la ora actuală e la stadiul de bârfă, implicându-l (oare ?) pe Berceanu și nicidecum pe președinte; nici vorbă de „afacere de spionaj clară” decât în mintea ta tulbure.
P.S. Nu „ȚI-E” greață e cu cratimă, nătărăule!

Ionel 10-08-2014 - 17:47

Tulbure esti tu latrau basist!

UnUL 10-08-2014 - 19:56

Tu vorbești, lătrău PSD-isto-securist?

Mircea 10-08-2014 - 15:46

DA, asta e cea mai mare durere, CONFISCAREA ! La conditiile din puscariile noastre se poate trai citiva ani fara mari probleme dar cind iesi conturile sunt conturi, dobinda curge, vila e la locul ei, amante noi sunt si pentru export.
Hai CONFISCARE ca asta ustura rau de tot, mai rau decit puscaria cu drept de munca la academia lui finu, cu permisii, cu camera intima, cu pachete si multe altele !

pathfinder 10-08-2014 - 15:49

Parere personala: cea mai mare victorie a justitiei din ultimii ani este de fapt curajul pe care incet-incet l-au prins judecatorii.
Si asta va ustura multi baroni si baronasi…

Ionel 10-08-2014 - 15:51

Curaj la ordin pentru ca nu intra nimeni in marile tepe : Bektel! Zeci de miliarde de euro furati pe masa si totul s-a acoperit in liniste.

Ionel 10-08-2014 - 15:52

pe fata …

pathfinder 10-08-2014 - 15:56

Deocamdata.
Eu unul chiar nu cunosc cazul Bechtel.
Dar ma voi informa daca va fi cazul…

ValVerde 10-08-2014 - 16:03

Vezi ca toate contractele sunt publice si se gasesc articole care spun povestea in mod obiectiv.

Ionel. Pribeagul, Bula sau neacsum, tot un drac.

Ionel 10-08-2014 - 16:05

@pathfinder: Niciodata nu cunoasteti cand e vorba de voi. A disparut totul , au concesionat totul pe nimic au dat drept la proprietate strainilor si ei nu cunosc nimic . Traiasca revolutia! Moarte tradatorilor!
PS: justitia lui Nita… incredibil cum de aveti tupeul si nesimtirea sa mai vorbiti de justitie si sa faceti pe integrii!

pathfinder 10-08-2014 - 16:07

„Niciodata nu cunoasteti cand e vorba de voi.”
Despre ce dracovenia necuratului vorbesti acolo?
Care voi?!?

Ionel 10-08-2014 - 16:07

@ValVerde: Sper sa faci bube pe limba si sa ramai cu limba scoasa ca un catelus la 40 grade Celsius.

pathfinder 10-08-2014 - 16:09

@Ionica cu mintea mica
Pe canicula cainii stau cu limba afara pentru ca asta e sistemul lor de racire.
Si e mai eficient decat cel al primatelor… 😉

UnUL 10-08-2014 - 16:23

Da; Bechtelul e porcăria făcută de guvernul Năstase – ca multe altele.

Pribeagul 10-08-2014 - 19:05

Treaba potailor flaminde si jigatite e sa latre, poate, poate mai pica vre-un os. O poliloghia plina de minciuni, dovedita de faptul ca aceasta condamnare a venit doar acum cind varanul si-a infipt adinc coltii in jugulara lui Jegarica. Condamnindu-l pe Voiculescu sistemul de aparare a presedintelui spera sa-l salveze pe Basescu, fortindu-i mina lui Voiculescu.

Se pare ca Voiculescu n-a cedat, a inceput Marele Razboi, nu pare a mai fi posibil de gasit cai de intoarcere.

pathfinder 10-08-2014 - 19:11

„Treaba potailor flaminde si jigatite e sa latre, poate, poate mai pica vre-un os.”
Nici nu stii cata dreptate ai.
Si vei avea!

Mircea 10-08-2014 - 16:25

Tocmai am primit un telefon de sus, sus. Va prezint continutul si il las pe Neacsu sa-l dezvolte ca e specialist.
Basescu are drept de gratiere dar are si drept de a influenta justitia. Va cere justitiei sa-l judece pe Mircea cit mai repede, pina la 1 decembrie. Daca antenele schimba fundul lui Voiculescu cu fundul prezidential la 1 dec. apare un decret de gratiere in care apar absolut intimplator si domnii Voiculescu si Mircea. Noul presedinte (cred ca e clar pentru toata lumea ca va fi ales de americani, nu de noi) se angajeaza in fata stapinilor sa-l nominalizeze ca prim-ministru pe un fost presedinte (nu dau nume, deocamdata e secret de stat).
In felul acesta antibasistii isi vad idolul liber cu antene cu tot iar basistii scapa de grija puscariei. Sursa e sigura.

pathfinder 10-08-2014 - 16:29

🙂
Tu vrei neaparat sa le dai apa la moara astora?

Mircea 10-08-2014 - 16:35

De data asta DA !

UnUL 10-08-2014 - 16:39

Păi atunci să te aștepți la tot soiul de elucubrații și de comentarii abracadabrante a tuturor nătărăilor care vor da crezare fără să „cugete” prea mult (nici nu prea au cu ce!) afirmației dumitale de mai sus!

Mircea 10-08-2014 - 16:49

Asta vreau. Vreau sa vad pina unde ajung.

ValVerde 10-08-2014 - 16:32

Si Ponta ramine de pacalici ? Nu se poate !
Putin ce-a zis ?

Mircea 10-08-2014 - 16:37

Putin nu intra in calcule. Americanii voteaza. S-a dus libertatea noastra, dictatura vesnica ne asteapta.
🙁

ancuta 10-08-2014 - 16:43

S-o crezi tu!
Nu-i adevarat!
In seara asta base va fi dat jos.
Maine se va inscauna moliceanu.
Poimaine va fi eliberat hemoroiDANul.
Pe 1 septembrie va fi inchis base.
Pe 1 decembrie va fi gratiat base.
De Johanis!

Mircea 10-08-2014 - 16:52

Auoleu, vai di mini ! Am uitat de plimbarea de la Cotroceni. Trebuie sa ma informez. Mai sunt citeva minute.

Pribeagul 10-08-2014 - 23:31

Lui Vona parca i-a fost interzis acesul pe teritoriul tarii. Cum este posibil ca acest virus de destabilizare sa se plimbe prin tara ca voda prin loboda? Ba mai mult, sa faca si fel de fel de predictii aiuristice privind oraganizarea unei tari care nu-i a lui.

Jobbik are telul de a ne organiza tara, Ponta si Basescu au placerea de a vedea fluturind steaguri si asculta imnuri fara legatura cu simbolurile nationale.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult