Acasa Revista Presei Revista presei. Linşajul lui Pleşu, cap de afiş

Revista presei. Linşajul lui Pleşu, cap de afiş

scris de Florin BUDESCU
330 Afisari

Între „invazia gândacilor“ şi „atacul şobolanilor“: cele mai importante comentarii despre linşarea lui Pleşu ”După ce scriitorul Andrei Pleşu a fost insultat şi atacat dur în emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3, s-a creat o adevărată mişcare de solidaritate cu omul de cultură, pornită cu un apel semnat de câteva mii de oameni, în frunte cu nume importante din lumea culturală, şi încheiată cu un protest de stradă la care au luat parte câteva sute de persoane.” (Adevărul)

Andrei Pleşu, atac dur la ministrul Puiu Haşotti

Andrei Pleşu

PNL şi PDL, la întrecere pentru locul doi ”Alegerile europarlamentare bat la uşă, iar PDL şi PNL, intrat şi el în opoziţie, se bat pentru acelaşi loc – doi, la nivel naţional. Dacă la prima vedere bătălia pentru un loc secund nu pare a fi importantă, pentru competitori este esenţială” (EvZ)

70 de parlamentari dati de OLAF pe mana DIICOT si DNA! ”Un adevarat cutremur sta sa loveasca scena politica romaneasca. Iar daca unda de soc va zgudui teribil Palatul Parlamentului de la Bucuresti, epicentrul seismului se afla tocmai la Bruxelles” (Naţional)

Primarii incompatibili, la un pas de salvare ”Edilii şi preşedinţii consiliilor judeţene vor putea face parte din conducerea societăţilor aflate în subordinea lor, potrivit unei legi avizată favorabil de comisia de muncă a Senatului.” (România liberă)

Cum îi ajută românii pe radicalii din Fidesz și Jobbick să salte în procente în campania electorală din Ungaria ”Cel mai recent sondaj de opinie din Ungaria din data de 13 martie, efectuat de către Institutul IPSOS, creditează Fidesz cu 32% din intențiile de vot (20% la începutul lui februarie), și partidul de dreapta Jobbik cu 11% (9% anterior). Alianța forțelor de stânga din Ungaria, care abia s-a făcut auzită până în prezent, a rămas la 23%” (Curentul)

Astra lui Adamescu îşi bate joc de asiguraţii fideli ”Oamenii se plâng că autoturismele stau cu lunile blocate în service, pentru că Astra refuză pe bandă rulantă acordarea despăgubirilor din motive adesea bizare” (Puterea)

Guvernul, în ofsaid cu noua taxă auto ”Tribunalul Bucureşti a admis cererea de anulare a acestei taxe, obligând Finanţele Publice să o restituie. În paralel, Curtea de Apel Bucureşti a sesizat CJUE, iar toate procesele similare de restituire a timbrului de mediu vor fi soluţionate în mod identic” (Curierul naţional)

Băsescu: România nu va recunoaşte rezultatele referendumului din Crimeea ”Preşedintele Traian Băsescu anunţă că România “consideră ilegal referendumul în curs de desfăşurare în Crimeea şi nu va recunoaşte rezultatele acestuia”, potrivit unui comunicat remis duminică seară de Administraţia Prezidenţială” (Cronica română)

“Suntem deja în război, nu ne trebuie obuze să ne dăm seama” ”Putin a avut grijă, în timp, să ia captivă Uniunea Europeană, prin companii diseminate în toate ţările puternice, UE depinzând de Rusia mult mai mult decât îşi imaginează” (Bursa)

36 comentarii

urbos 18-03-2014 - 12:45

Dupa ce porcul Plesu grohaie ca porcu, ani de zile, grohaieli la adresa unei televiziuni si a unor moderatori, doar pentru ca astia isi fac treaba de jurnalisti si critica pe ala aflat in fruntea tarii (in ce lume normala face un porc asa ceva, daca nu doar acolo unde porcul e sluga unui alt porc aflat la putere), atunci cand primeste in sfarsit o replica, care doar ii arata adevarata fata, cu fapte si documente, porcul Plesu chelalaie ca potaia alaturi de alti porci si scroafe ordinare transformate in potai.
Hai sictir porcule Plesu cu tot neamu tau de porc si cu toti porcii care te sustin, lingai infecti ai Marelui Porc.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-03-2014 - 13:25

Revin , cu o postare vis-a vis de acest PROFITOR fara nici o contributie, doar daca , cuninlingusul nu a devenit o ARTA !
In maniera in care acest P o r k , a debutat cu sinistra si a perpetuat cu v o m a ,
s a t a n i c a ;

==============================================
Coane Plesu, Coane Plesu
Nu ne duce, bre, cu presu’,
Caci noi stim ca esti veros
Mereu receptiv la os.

Hai sa-ti spun ca spectator
Cum se vede din popor
Meci cotrocenist trucat
De matale arbitrat.

De la FSN incoace
Gura tie nu-ti mai tace
Traseist si arivist
Cu-Al de Sus pupincurist.

Ai dat ingeri, heruvimi
Pe-un pitac de la stapini
Si te-ai gudurat Grivei
Clovnerie de doi lei.

Stai, bre, nene-n banca ta
Marea n-o mai agita,
Ramii bade eseist
Caci cam puti ca fripturist.

De esti ‘telectual fratie,
Tine-te de cartulie,
Caci stapini ce azi slavesti
Miine-s basme si povesti.

Iar, mata, ciine pribeag,
Vei ramine ca mosneag,
Sa-ti vezi nume terfelit
Pentru’n galben gaurit.

Si sa nu zica Traienel ca pe el nu-l bag in seama prin compatimire crestina:

Cand aude de Antene, chiombu nu mai doarme noaptea,
Si-ar dori ca Badea, Gadea s-aiba rendezvous cu moartea,
Sa ii ia cucoana hada si sa-i duca pe pustii
Iar el,usurat la suflet, sa traiasca-n bucurii.

Da-le la turloaie base, arde-i dur cu dosarele
Pune-ti zbirii din dotare sa-i educe cu nuiele,
Frac-tu sa le faca cripta, pe post de apartament,
Iar Codruta auditii, doar asa de-antrenament.

Fa-le farmece de duca, cheama-ti popii sa-i lucreze
Cu-anateme si blesteme bolile sa le-agraveze,
Si, afurisiti din strana, in cazan de iad s-ajunga,
Iara tu ranjind ferice sa tragi clopotu’ in dunga.

Si de nu ai rezultate nici cu popii, nici cu magii
Pune-o bomba la Antene sa le sara si nadragii,
Ca doar te-nvata nea Nicu cum sa scapi de incomozi,
C-un comando dinamita trimete-i la antipozi!

Sursa ; CORIFEUL in V i a t a , sa-l tzina SFANTUL DUMNEZEU , a mi n !

UnUL 18-03-2014 - 14:26

Parpanghel, un gunoi ca tine, un pseudo-intelectual cu 3 facultăți dar fără bacalaureat, un vraci sătesc care pretinde că vindecă cancerul îl atacă ca un porc ce este pe unul dintre primii 10 intelectuali ai țării, cunoscut pe tot mapamondul! Păi să nu-ți vină să verși?

Antibasistul 18-03-2014 - 15:33

Da, îi vine sa verse pe tine, și mie!!!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-03-2014 - 18:13

”V r a c i u l , s a t e s c ( de la Washington D C )…
Te-a i n d u s , in D R A C I ,
M a p a m o n d u l , depaseste cumva zona C l u j -Na p o ca ?

Si , mentzioneaza, daca este …posibil , OPERELE pt . care
Porku este …LAUREAT al Premiului Pulitze .Ro !
Oricare , indiferent , incluzand si …OMAGIIle la Doctor Humoris
Causae , allias CODOI…
Notele informative , despre fosti colegi , se pot prmi
Si ..echivala !

v r a c i u l , satesc (da la c o m u na din Paris , mekar)

MI-5 18-03-2014 - 14:03

L-am întrebat odată (pe un forum) pe tov. pleşu dacă a primit şi dumnealui (îndemnându-l să o recitească) un exemplar din scrisoarea :Apel către lichele” scrisă de bunu-i prieten liiceanu.
A tăcut mâlc…

pathfinder 18-03-2014 - 14:26

Si nu ti-a raspuns.
Al dracu’ nesimtit!
Tocmai pe tine te-a ignorat….
Mama mamii lui!!!

digital 18-03-2014 - 16:27

adicăăăă…..măăăăttttaaaa!
hahaha!

pathfinder 18-03-2014 - 16:31

Nu te mai gadila…

MI-5 18-03-2014 - 21:25

dobitocule…
a tacut malc, adica n-a mai aparut pe forum, pina atunci fiind foarte infipt.

pathfinder 19-03-2014 - 09:00

🙂
Esti rupt de realitate…

digital 19-03-2014 - 12:20

şi măta nu-i ruptă de realitate? Aşa că bine zici, este ruptă de altceva….hahaha!

pathfinder 19-03-2014 - 12:23

Low level troll…

UnUL 19-03-2014 - 12:43

Obsesia mamelor la avortonii de serviciu.

UnUL 19-03-2014 - 09:19

Mda: s-a speriat de tine. Nu văd de ce ar trebui domnul Pleșu să le răspundă la toți nătărăii și să se disculpe de vinovății pe care nu le are. Citește intervenția lui din Adevărul, e destul de clară!

UnUL 18-03-2014 - 14:40

Andrei Pleşu, O dată pentru totdeauna, Adevărul, 17 martie 2014, 09:24

Nu mă simt îndemnat să mă justific sau să mă explic, dinaintea unor calomniatori harnici care, mînaţi de rea-credinţă, ură, partizanat orb, sau „ordine de sus”, înţeleg să mă încondeieze grosolan, de cîte ori au ocazia, pe forumuri sau pe unele posturi de televiziune.
Dar le sunt, poate, dator, celor care mă onorează cu emoţionanta lor solidaritate, cu unele lămuriri, astfel încît imaginea lor despre mine să fie nu strict îngăduitoare sau idolatră, ci pur şi simplu corectă. Voi oferi, deci, în cele ce urmează, cîteva rapide clarificări cu privire la „capetele de acuzare” ale „procesului” meu. O dată pentru totdeauna!
1. „Scrisorile” către Ceauşescu şi colaborarea mea cu Securitatea. Cîndva, în 1981 cred, am participat la primele două dintr-o lungă serie de conferinţe pe tema „meditaţiei transcendentale”. Conferinţele erau găzduite la Institutul de Psihologie al Academiei Române şi aveau un caracter public. Mi s-au părut neinteresante, drept care am suspendat frecventarea întregului program. După vreun an, am fost abordat de un lucrător al Securităţii – cel ”arondat” trebilor culturale – care m-a întrebat dacă am fost de faţă la conferinţele cu pricina. Am confirmat, fireşte, deşi episodul dispăruse, aproape, din memoria mea. Interlocutorul meu m-a informat că am greşit şi că greşeala mea va avea consecinţe. Nu l-am luat prea în serios, dar am aflat curînd că omul ştia ce spune. Institutul de Psihologie a fost desfiinţat, sute de cercetători, artişti şi profesori au rămas fără slujbă, a ieşit ditamai scandalul, pe baza unui scenariu absurd, în care se vorbea de înaltă trădare, subversiune împotriva ordinii socialiste etc.
În ce mă priveşte, am fost ”executat” într-o amplă şedinţă la locul de muncă, dat afară din învăţămînt (eram lector universitar la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”), dat afară din partid (contemporanii îşi vor reaminti, probabil, ca „a fi dat afară din partid” era mai rău decît a nu fi fost niciodată membru de partid) şi pus sub interdicţia de a publica. Mi s-a oferit, ca soluţie de subzistenţă, un post de muncitor necalificat la o fabrică de sticlă. Soţia mea, care mă însoţise la Institutul de Psihologie, a fost şi ea dată afară din slujbă şi „invitată” să ocupe un post de muncitor necalificat la fabrica de ciorapi „Adesgo”. Eram, aşadar, în situaţia de a nu ne putea întreţine, riscînd, totdată, dacă refuzam „ofertele” de serviciu amintite, să cădem sub culpa de „parazitism”. Am dat Ministerul Învăţămîntului în judecată. Am pierdut. Am cerut diferite audienţe. Un tovarăş de la primărie m-a îndemnat să fac un memoriu către şeful statului. Ajutat de un unchi mai rodat ca mine în birocraţia lingvistică a unui astfel de document, l-am făcut. „Nu e suficient”- a observat cel de la primărie. „Adăugaţi o anexă”. Am adăugat. Aceste două înscrisuri sunt numite astăzi, de binevoitorii mei, „scrisori” slugarnice către Ceauşescu. Evident, ele aveau toate tarele limbajului de lemn al epocii. Mă disculpam de acuzaţiile de subminare a statului, declaram că vreau să-mi fac, în continuare, meseria, îmi afirmam cuminţenia şi zelul patriotic. Nu sunt deloc mîndru de a fi semnat acest text. Am scuza situaţiei-limită în care mă aflam, dar gestul rămîne unul de compromis. Singurul, totuşi, de care mă fac vinovat în întreaga perioadă a coexistenţei mele cu regimul. (Constat, în acelaşi timp, că autori notorii de jenante omagii publice adresate familie Ceauşescu au beneficiat şi beneficiază de un regim mult mai îngăduitor decît amărîtele mele ”scrisori” care, de altfel, n-au avut nici un efect).
Una din acuzaţiile care mi se făceau în timpul procesului şi al „demascărilor” prin care am trecut era aceea că aş fi tăinuit participarea mea la conferinţele „transcendentalilor”. Este motivul pentru care, în memoriul meu, am relatat, drept contra-argument, faptul de a fi recunoscut, dinaintea unui lucrător al securităţii, prezenţa mea în sală, la data respectivă (vezi mai sus). Dar nu eu mă dusesem să „raportez” asta. Răspunsesem strict la un „interogatoriu”. Ei bine, acest pasaj al memoriului meu a devenit dovada peremptorie că am livrat informaţii Securităţii, că, pe scurt, am fost un docil colaborator, chiar dacă unul neconvenţional, de vreme ce, recunoscînd că am participat la şedinţele de la psihologie, comiteam o delaţiune împotriva mea însumi… Am relatat, de altfel, toate acestea şi cu alte ocazii. Pentru detalii, se poate citi interviul dat Mirelei Corleţean (Evenimentul Zilei, 29 sept. 2010), reluat în ultimul meu volum („Din vorbă-n vorbă”, Humanitas, 2013). În acelaşi volum, am reprodus şi un alt interviu, pe aceeaşi temă, acordat Doinei Jela. Nu mai am nimic de adăugat.
2. Lăcomia mea ministerială. N-am fost membru în nici un partid post-revoluţionar, n-am solicitat niciodată un post de demnitar şi n-am întreprins niciodată nimic pentru a ajunge într-o poziţie de putere. În furor-ul „revoluţiei”, am fost propus ministru al Culturii de Mircea Dinescu. Din dorinţa de a reveni la meserie, am demisionat după doi ani, deşi mi se ceruse să rămîn. La Externe, am ajuns de azi pe mîine, în decembrie 1997, ca soluţie de înlocuire a demisionarului Adrian Severin. Propunerea a venit din partea lui Petre Roman. Şi de la Externe am demisionat, după numai jumătate de mandat, mînat de aceeaşi nevoie de a mă întoarcere la ale mele. În CNSAS, m-a convins să intru tot Mircea Dinescu. Şi de acolo am plecat prin demisie. În sfîrşit, Traian Băsescu (iarăşi la sugestia poetului) m-a invitat să accept funcţia de consilier. Am părăsit-o după patru luni. Încît ideea că am fost cocoţat mereu în poziţii de vîrf pe bază de manevre oculte, de linguşeli, nărav sau poftă de privilegii, este o ficţiune venită, nu o dată, de la exponenţi şi susţinători ai unor personaje care chiar cu asta se ocupă: cu dobîndirea şi păstrarea puterii, ca şi cu „valorificarea” ei lucrativă.
Bilanţul ministeriatelor mele n-o fi cine ştie ce, dar nu m-am ocupat, totuşi, numai de ecleruri şi omlete. Mă flatez de a fi înfiinţat Muzeul Ţăranului Român, Editura Humanitas, Institutul de Studii Orientale (distrus ulterior) sau Casa de Film a Ministerului Culturii, cu Lucian Pintilie ca director. Am reinstituit Comisia Monumentelor Istorice, am redeschis, dupa mulţi ani de întrerupere, Festivalul şi Concursul „George Enescu”, am oferit direcţia Teatrului Naţional marelui regizor Andrei Şerban, am organizat prima expunere a operelor româneşti ale lui Brâncuşi în Statele Unite etc. Sub mandatul meu de la Externe, s-a decis începerea negocierilor de aderare a României la Uniunea Europeană (Helsinki, 1999), s-a obţinut preşedinţia OSCE şi s-a accelerat cursa integrării în NATO datorită strategiei de p o l i t ică externă adoptată de Preşedinţie şi MAE în timpul crizei Kosovo.
3. Piaţa Universităţii. Antena 3 a citat abundent dintr-un text al meu scris în 1990. Textul era invocat – în emisiune – ca fiind un atac la adresa demonstranţilor din Piaţa Universităţii. O probă – a cîta? – de neonestitate. În realitate, e vorba de discursul pe care l-am ţinut cu ocazia încheierii lucrărilor CPUN şi care se adresa membrilor CPUN prezenţi în sală, admonestaţi, laolaltă cu toţi p o l i t icienii momentului, pentru felul confuz şi zgomotos în care înţelegeau să facă politică, încă marcaţi de duhul ceauşismului. Nici o legătură cu Piaţa Universităţii. Cît despre Piaţă, reamintesc cititorilor că Ministerul Culturii (urmat de Ministerul Învăţămîntului) a fost singurul organism guvernamental care, după venirea minerilor, a dat un comunicat de distanţare faţă de violenţele petrecute în stradă. De asemenea, Ministerul Culturii a finanţat singurul documentar corect despre Piaţa Universităţii (regia: Stere Gulea), fără echivalent pînă în momentul de faţă.
4. Plagiatul după Adorno. Bănuiesc că dl. Petre Roman are lucrările lui Adorno pe noptieră. Dacă ar fi răsfoit-o pe cea intitulată „Minima Moralia”, ar fi văzut că între cartea filosofului german şi cartea mea nu există nicio legătură. Titlul e, întîmplător, acelaşi. Dar „minima moralia” e o locuţiune latină (aleasă de mine prin raportare la „Magna Moralia” aristotelică, aşa cum arăt în prefaţă), asupra căreia nu există monopol. Dacă aş scrie o lucrare pe care aş intitula-o ”Evrika!” nu mi s-ar putea reproşa că l-am plagiat pe Arhimede…
5. Atitudine critică faţă de „şefii” mei. Aici mă declar vinovat. Cînd am ceva de obiectat, nu ţin cont de ierarhii. Observ, totuşi, că nu am criticat pe nimeni dintre cei cu care am avut de a face, recurgînd la arsenalul grotei. N-am făcut pe nimeni bou, prost şi porc.
6. Se fac uneori aluzii la privilegiile (financiare şi de alt tip), de care aş fi beneficiat de pe urma carierismului meu multilateral. Precizez, pentru cei care îşi închipuie că am fost cocoţat non-stop în vîrful piramidei, că, din 25 de ani post-revoluţionari, n-am lucrat în serviciul p u b l ic decît opt. În legătură cu orice alte (preţioase) venituri şi avantaje dobîndite pe căi „impure”, aştept detalii, cifre, probe.
7. Fizic vorbind, mă dau bătut: sunt gras, urît, poate nu prea român, am ochi bulbucaţi şi mănînc toată ziua, pe banii contribuabililor, ecleruri şi omlete.
8. Soţia turnătoare. Era fatal ca metehnele mele să fie transferate şi asupra unor membri ai familiei. Aşa s-a născut legenda racolării soţiei mele de către serviciile noastre de informaţii. Dosarul de la CNSAS (invocat doar parţial de analiştii vigilenţi) dovedeşte, într-adevăr, că s-a încercat o asemenea racolare, ceea ce se întîmpla, de regulă, cu toţi cei care plecau la studii în străinătate (era vorba de o tînără de 18 ani). Citit pînă la capăt, acelaşi dosar arată însă că racolarea a fost ratată şi că numitei Catrinel Pleşu nu i se poate imputa nici o urmă de activitate informativă.
Înainte de a încheia, ţin să mulţumesc tuturor acelora care, în zilele din urmă, mi-au dat calde semne de solidaritate. M-am simţit adesea stingherit de tapajul născut, fără voia mea, în jurul unei nefericite seri la un post de televiziune. Dar, de fapt, nu despre mine e vorba. Ci despre atmosfera morală şi profesională a unei ţări, în care bunul gust, bunul simţ, onestitatea, meseria, comportamentul civilizat şi respectul pentru valori stau sub ameninţarea unor găşti de neisprăviţi, de netrebnici, de mercenari rudimentari: oameni cu pregătire precară, oameni care nu se pot recomanda prin nici o ispravă, în nici un domeniu; guralivi, prost crescuţi, inculţi, dominaţi de resentiment, instincte brutale şi interes privat. Avem de ce să ne temem.
Suntem în ţara din care Caragiale a fugit exasperat, ţara în care Eminescu şi-a pierdut minţile, ţara care a refuzat, iresponsabil, oferta făcută de Brâncuşi, la bătrîneţe: aceea de a-şi lăsa întreaga operă compatrioţilor săi. Ţara care şi-a omorît elitele în puşcărie, ţara în care n-au mai vrut să se întoarcă Mircea Eliade, Cioran, Eugen Ionescu, George Enescu. Ţara din care pleacă, mereu, tineri excepţionali şi nu doar ca să se căpătuiască, ţara care furnizează Europei milioane de muncitori cu ziua, prost utilizaţi şi prost plătiţi la ei acasă. Nu pot decît să sper că, sub această pojghiţă de mizerie, există şi o altă ţară, ţara unor oameni cuviincioşi şi cinstiţi, ţara celor care ştiu să se respecte între ei şi să nu se lase m a n i p u l a ţi de cîteva trupe barbare de oameni stricaţi şi stricători de suflete.

urbos 18-03-2014 - 14:47

Ce zice ma porcu asta?

pathfinder 18-03-2014 - 14:51

Asa-i ca nu ai inteles nimic?

Daca-ti explica Gadea…
Sau Badea…

Pricepeai tot!
Pe dos, e drept, dar pricepeai!!!

urbos 18-03-2014 - 14:57

Iesi ma scarnavie obsedata. Dementi, schizofrenici, lepadaturi, scursuri, gunoaie umane, asta sinteti. TOTI.

pathfinder 18-03-2014 - 15:53

TOTI, TOTI.
Tu esti singurul intreg la minte…

urbos 18-03-2014 - 16:26

Toti voi, schizofrenicule, aia 3%, ca mai le nimereste si onanistu ala cuneiform din cand in cand.

pathfinder 18-03-2014 - 16:31

Uite-aici bolnav la mansarda…

dement chinuit scarba guitati taratura eczema limbi/limbisti oligofren grohai spanzurat imbecil idiot vierme lepra excrement chinuri gatu ma-tii penibil dobitoc otreapa schizofrenic proasta stoarfa limbric lindicu onanist scursuri gloaba infect secatura parazit canalie laba javra porcu animalul rumegi cacarezelor suga bolnav cacat ticalos scroafa caca-m-as hoit gunoaie labagiu pederast muye naparca

digital 19-03-2014 - 14:05

mai bine labiile măttii decât …llla lu tac-tu!
sta-i-ar koayele-n ghâtu măttii! de acord cacaginger?

digital 19-03-2014 - 14:13

digital
19-03-2014 at 14:05

băi, mai fură și adresa de e-mail, dacă tot te dai deștept!
hahaha!

Antibasistul 18-03-2014 - 15:39

Adevarul e ziar BASIST, MINCINOS, DIVERSIONIST, CA TOATA PRESA BASISTA!!!!!!!!!!!

UnUL 19-03-2014 - 07:21

Cui deak îi pasă ce ziar e Adevărul, aici vorbește/scrie Andrei Pleșu.

UnUL 19-03-2014 - 07:20

C u r Bubos, mai p o r c ca tine nu există pe mapamond. Și dacă vrei să știi ce zice, citește! Sau ești incapabil să citești (sau să scrii) orice depășește 15 rânduri?

mircea 18-03-2014 - 15:17

uN-nULULE stii tu care-i diferenta intre Mandela si Basescu?????ai autostiutorule???.
Mandela intai s-a dus la puscari si apoi la presedentie,cu Basescu te intelegi tu-BOULE,ca voi sunteti grei da doctrina

UnUL 18-03-2014 - 22:48

Tu de ce nu te-ai dus încă la balamuc, mirciulică? Vezi că ești așteptat cam de multișor!

Dinu 18-03-2014 - 16:24

Acest ziar , cu sorginte comunista , foarte repede recolorat dupa 89, si-a mai luat si un titlu cel face de batjocura , doar daca il baga intre (” „) adica ghilimele ( asta ca sa priceapa basistii acestui site ) , nu stie altceva decat sa pupe pe cine e in frunte. O sa vedeti la anu…cand vor disparea de pe firmamentul politicii romanesti aceasta infecta culoare „portocalo-basista” si cei ce o iubeu….cum o sa-si schimbe rapid macazul! Cat despre Plesu!! Aduceti-va aminte de scrisoarea trimisa lui Ceausescu si recunoasterea clara ca a informat securitatea despre colegii sai „intelectuali” care acum il sustin.Oare cine or fi aia???Sigur tot cei ce au pupat si inainte de 89 pe cei de sus!In mod sigur …Patapievici, Tismaneanu, Liiceanu etc….nume de DACI, cu iz de Ierusalim! Deee! Dupa ….mai discutam!

UnUL 19-03-2014 - 07:23

Boule, citește articolul, tocmai despre acuzațiile astea tâmpite și ticăloase se vorbește acolo!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 18-03-2014 - 20:51

Mai sint citeva zile pina pe data de 8 aprilie, ultima zi a procesului borfasului voiculescu care va primi, in aplauzele a 20 de milioane de romani, 12 ani de puscarie cu EXECUTARE. Acesta va fi momentul de curatire totala a ROmaniei de excrementele toxice. Trustul Intact va muri, impreuna cu mizerabilele antene de unde s-au scurs sute si mii de tone de voma toxica in toti acesti ani. Intre timmp, razboiul bate la usa si Romaniei i-ar prinde bine un astfel de moment. De ce ? Pei, in caz de razboi, mizerabili ca acesti antibasisti de pe acest forum vor impuia cimitirele dupa care, cu o Romania curata la „propriu” vom pasi intr-o era noua cu adevarat democratica. Surcaciuni ca acesti mizerabili care vin aici pe forum sa spurce spatiul public vor privi neputinciosi din flacarile iadului cum jigodii precum Badea, Gadea, Oana, Ursu, vor fi striviti la propriu de romani in furia lor ca au fost mintiti de acestia ani de-a rindul. Aceste mutatii se desfasoara usor si sigur. Latraii de pe aici isi varsa voma lor veninoasa zbatindu-se ca porscul cu cutitul in git de Ignat in utlimele lor zile. Dupa moartea antenelor ne vom bucura sa veni aici pe acest forum fara ca sa mai fim deranjati de balele lor mizerabile. Doamne ajuta.

Tache 18-03-2014 - 21:03

Aoleu, ti-a pocnit vebeul (vezica biliara, colecistul, cum se mai spune) ! Ai fiere peste tot. Coleric= furios din cauza fierii in exces. Melancolic= fiere neagra, depresie datorata excesului de fiere neagra.

Melancholia (from Greek μελαγχολία – melancholia, „sadness”, literally black bile),[1] also lugubriousness, from the Latin lugere, to mourn; moroseness, from the Latin morosus, self-willed, fastidious habit; wistfulness, from old English wist: intent, or saturnine,[2] in contemporary usage, is a mood disorder of non-specific depression, characterized by low levels of both enthusiasm and eagerness for activity.

When a patient could not be cured of the disease it was thought that the melancholia was a result of demonic possession.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-03-2014 - 03:22

Obiectivul nostru: PMP si PDL nici un europarlamentar !!!

Mai vreti sa trimitem in Parlamentul European indivizi ca Elena Basescu – EBA, Cristian Preda, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, Monica Luisa Macovei, Traian Ungureanu, Theodor Dumitru Stolojan, Petru Constantin Luhan, Sebastian Valentin Bodu, Marian Jean Marinescu? Daca nu mai vreti atunci aveti grija ce votati.

Nici unul din cei 7.4 milioane de romani, care au votat la referendumul din29 iulie 2012 ca Basescu Traian sa fie demis, nu trebuie sa voteze pentru candidatii PMP si PDL. Si va dau doar doua motive, pozitia constant anti-romaneasca pe care au avut-o europarlamentarii PDL in special in timpul si dupa referendumul de demitere a lui Basescu Traian cand au mintit cu nerusinare ca in Romania are loc o lovitura de stat si faptul ca au votat ca anti-romanul Laszlo Tokes sa fie ales vicepresedinte al PE.

Alegerile europarlamentare din 22-25 mai vor desemna cei 751 de alesi ce vor lua loc in Parlamentul European pentru urmatorii cinci ani. Romania va avea 32 de europarlamentari.
Sursa Teodora

UnUL 19-03-2014 - 07:16

Al tău și al idioatei de „Teodora” – pe care naiba știe de unde ai scos-o! – poate. Nu al oamenilor normali.

UnUL 19-03-2014 - 07:18

Tu de ce naiba nu dormi la 3 noaptea. Câinoșenia dă insomnii?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS