Acasa Revista Presei Revista presei. Lista comunistilor lustrati

Revista presei. Lista comunistilor lustrati

scris de Ziua Veche
4 afisari

Lista neagra a comunistilor lustrati devine subiect de presa. Adevarul ii pune pe aceasta lista pe Viorel Hrebenciuc, Dan Voiculescu, Mona Musca, Rodica Stanoiu, Ion Iliescu, Ioan Rus sau Vasile Dancu. Cam multi in PSD, nu-i asa? Repet: e bine ca se intampla (daca se intampla), e rau ca a durat 20 de ani si sunt o multime de oameni care nu au trecut prin purgatoriul lustratiei atunci cand ar fi trebuit. Ar fi folosit la sanatatea societatii romanesti.

Evenimentul Zilei are alta viziune asupra lucrurilor: nimeni nu s-ar simti in pericol, deci avem de-a face defapt cu un fel de lustratie la picior de lemn.

Cine se opune Legii lustratiei, se intreaba Romania Libera. A, deci nu e nici un picior de lemn prin zona, ii deranjeaza.

Puterea afirma ca exista coruptie în dosarul lui Gregorian Bivolaru. Apropiati si avocati ai gurului au incercat sa cumpere influenta pe langa judecatoarea Daniela Czika, presedinta completului care judeca unul dintre cele doua dosare ale liderului spiritual MISA. Sa ne mai miram?

Pentru a nu ajunge in situatia Greciei, Romania are de facut niste lucruri. Cea mai simpla varianta, dar si cea mai proasta ar fi sa mareasca taxele, sustine Curierul National. Eu cred ca ar fi cel mai bine daca mai marii sistemului financiar-bancar s-ar gandi sa revolutioneze filosofia lumii afacerilor, pentru ca altfel oricum nu cred ca ajungem prea departe.

Ziarul Financiar arata: kazahii nu au bani sa plateasca datoria Petromidia. Si bugetul are nevoie de bani, spune Vladescu. Da, bugetul are nevoie de bani, asa este. Dar bine ar fi fost daca ar fi existat si zicala: „Fereste-te de kazahi cand vor sa-ti dea bani, ca-n spatele lor sunt rusii”.

Si Becali vrea sa vanda Avicola Iasi, care a acumulat datorii de 12 milioane de euro, informeaza Financiarul. Mie mi se pare ca Gigi Becali cam vinde tot si cam are datorii peste tot.

www.stareapresei.ro/

0 comentariu

Mache 19-11-2010 - 22:16

Dom’le ma speriai ca o fi ajuns Ponta la putere si n-am aflat. Ca doar ce altceva ar mai putea pune mai tare in pericol statul de drept in Romania?

caramache 19-11-2010 - 23:19

Epistolarul Victor Ponta a scris pe blogul sau personal (http://blogponta.wordpress.com/2010/11/19/o-poveste-veche-despre-anul-mineriadei-dar-fara-iliescu-sau-nastase/) cum ca la Paris mergea pe blat cu metroul si fura bani din carucioarele abandonate in garile aceluias oras. Imi dau seama cum va reactiona ambasadorul Frantei cand va citi jalba scrisa de un borfas spargator de carucioare in al pe Sena oras.

oblique 20-11-2010 - 01:17

Pentru a doua oară în ultimele 6 luni, asistăm la ceea ce va deveni un fenomen în România: revolte spontane ale oamenilor de rând păgubiţi de marile companii străine prin pământuri obţinute ilegal, dând şpagă acolo unde trebuie, la nivel judeţean. Întâi localnicii unui sat din Dobrogea s-au răsculat în frunte cu primarul lor, când prefectul a dispus darea în folosinţă a câtorva sute de hectare de pământ unei companii care operează desfigurantele turbine eoliene, dar agenţii angajaţi de către companie au prevalat, deschizând focul asupra sătenilor. De data asta în jud. Botoşani însă, rezultatul a fost altul, sătenii hotărâţi să îşi păstreze pământurile milenare, reuşind să îi pună pe fugă pe cei 38 de paznici înarmaţi, în ciuda faptului că aceştia au deschis focul asupra lor.
Aceste incidente să ne înţelegem, nu au loc din vina localnicilor şi nici din cea a angajaţilor unor firme de pază plătiţi să-şi facă datoria deşi s-ar putea mai cu discernământ, ci numai datorită corupţiei existenţe la nivel politic de sus până jos, în România. Pentru suma potrivită lichelele alese ar vinde-o şi pe mama lor, ‘darmite pământul ţării.. Până când politicul nu se primeneşte, asemena incidente vor mai avea loc. Pentru a nu ajunge la topoare trebuie multă atenţie la ce scriem pe buletinele de vot, iar pentru a avea pe cine scrie acolo, trebuie să ne deşteptăm ca neam.

oblique 20-11-2010 - 01:40

‘Sărăcia şi nevoile oamenilor de la ţară au readus sâmbătă în actualitate evenimente demult uitate. O adevărată răscoală a avut loc în comuna Vârfu Câmpului, sătenii din localitatea suceveană Hânţeşti răzvrătindu-se cu furci, coase şi topoare împotriva celui care a intrat în posesia a 148 de hectare de pământ.
Conflictul mocnea de mai bine de un an, după ce un om de afaceri austriac a cumpărat pământ în zonă. 70 de familii, care susţin că deţin acte de proprietate pe acest teren, moştenit din tată în fiu, au pus mâna pe furci şi topoare şi au încercat să-şi apere proprietatea. Peste o sută de oameni au declanşat o adevărată răscoală, după ce tractoarele societăţii agricole cu sediul în Rădăuţi au început să are terenul sub protecţia a 38 de angajaţi ai unei firme de pază. Potrivit sătenilor, bodyguarzii au fost aduşi după ce în urmă cu câteva zile responsabilii societăţii agricole au fost împiedicaţi să-şi lucreze terenul. Lupta dintre săteni şi agenţi a durat câteva ore, timp în care aceştia din urmă au făcut uz de spray-uri lacrimogene şi chiar de armament, trăgând cu pistoale cu bile de cauciuc.
Chemaţi prin 112, poliţiştii şi jandarmii au ajuns la faţa locului cu nu mai puţin de 10 echipaje, şase de la Dorohoi şi Bucecea, Detaşamentul de Intervenţie Rapidă a Jandarmeriei, Detaşamentul de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă şi unul format din lucrătorii posturilor de poliţie din zonă, atât din judeţul nostru, cât şi din Suceava. Oamenii legii au apucat să vadă doar cum angajaţii firmei de pază fugeau cu un camion.
„Au tras cu pistoalele şi ne-au bătut cu bastoanele”

oblique 20-11-2010 - 01:42

În urma luptei au fost rănite zeci de persoane, însă majoritatea au fost duse acasă, de rude, chiar dacă în sat au ajuns echipaje de ambulanţă, atât de la Botoşani cât şi de la Suceava. Acestea au dus la Spitalul de Urgenţă din Suceava, unitatea sanitară cea mai apropiată, şase săteni, printre care şi doi copii, toţi cu contuzii prin împuşcare şi probleme oculare din cauza spray-ului lacrimogen. „Ne-am adunat cu ce am avut la îndemână să ne apărăm pământul. Mascaţii de la firma de pază au sărit la noi cu gaze lacrimogene. Au tras cu pistoalele şi ne-au bătut cu bastoanele de cauciuc”, a declarat Dumitru Somn de 76 de ani, una dintre persoanele preluate de ambulanţă. Bătrânul a mai susţinut că agenţii de pază l-au bătut fără milă în timp ce el se zvârcolea de durere şi cerea să fie lăsat în viaţă.
Spre seară, cinci agenţi de pază s-au prezentat la Spitalul Judeţean Botoşani, acuzând traumatisme craniene, faciale şi la braţe. „Noi am fost contractaţi să asigurăm paza utilajelor care lucrau terenul. Am fost provocaţi de sătenii care au sărit la oamenii noştri cu furcile şi topoarele şi a trebuit să acţionăm”, a precizat Iacob Oniga, reprezentantul firmei de pază.
Povestea celor aproape 150 de hectare de teren este destul de încâlcită şi a intrat în atenţia autorităţilor, care vor trebui să stabilească cine este proprietarul de drept al terenului disputat. Sătenii spun că au titluri de proprietate pe suprafeţele respective şi că lucrează pământul încă de după cel de-al Doilea Război Mondial, în timp ce societatea agricolă deţine un contract de vânzare cumpărare din 2008, iar întreaga suprafaţă este intabulată şi înregistrată la Oficiul de cadastru. Angela Zarojanu, subprefectul de Suceava, precizează că localnicii au acte de proprietate pe care le-au obţinut după 1989, doar pe baza unor declaraţii date de martori. Autorităţile cred că aceleaşi parcele au fost vândute de câteva ori şi că austriacul a cumpărat fără să ştie că lotul are mai mulţi stăpâni.

radu 20-11-2010 - 07:47

Ceauşescu nu a minţit când a spus că “poporul este proprietarul mijloacelor de producţie”. Chiar am fost! Proprietari! Dar şi proşti!

România a intrat în stare de urgenţă! Nu e de râs! De atunci ţara noastră e condusă prin “ordonanţe de urgenţă”. Distrugerea, furtul, abuzul, falimentarea ar fi mers mult mai greu dacă s-ar fi aşteptat apariţia legilor organice(cele votate de parlament) chiar dacă parlamentul era “emanat” din băsescii care-au puit pe pământ românesc.
Asta e “teoria conspiraţiei”! Da?

hamham 20-11-2010 - 07:50

Pulverizat este creierul lui Ponta> Asemenea afirmatii false facun deserviciu tarii si statului de vare suge Ponta banii decand este el in politica Leafa pe ncare o primeste este de la buget si orice declaratie iresponsabila afecteaza Romania cursul Euro/Leu…etc

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult