Acasa Revista Presei Revista presei. Lista echipei lui Tudose

Revista presei. Lista echipei lui Tudose

scris de Z.V.
160 Afisari

Desemnarea lui Mihai Tudose ca prim-ministru de către președintele Klaus Iohannis, clasarea de către Parchetul General a dosarului privind OUG 13, precum și posibilii miniștri din noul Guvern, dar și schimbarea sistemului competițional din Liga 1 sunt printre principalele subiecte ale zilei de 27 iunie.

Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD — surse. O parte dintre miniștrii PSD care au activat în cabinetul Sorin Grindeanu au șanse ridicate sa prindă un nou mandat în noua echipă care se formează sub noul premier desemnat, vicepreședintele PSD Mihai Tudose. Vă prezentăm lista tuturor numelor care circulă în partid ca potențiali miniștri, până la această oră, transmite Evenimentul Zilei.

Filmul zilei în care Mihai Tudose a fost desemnat premier de Iohannis. Social-democrații l-au propus pentru șefia Guvernului pe Mihai Tudose, politician suspectat de legături cu serviciile secrete și implicat într-un scandal de plagiat, acuzații pe care Liviu Dragnea le-a demontat. Opoziția a criticat alegerea PSD, însă președintele Klaus Iohannis l-a acceptat pe Tudose, motivând că trebuie să pună capăt crizei politice, relatează Adevărul.

Mult zgomot pentru nimic. Dosarul Ordonanței 13, clasat. Parchetul General a dispus clasarea dosarului privind adoptarea de către Guvern a Ordonanței 13, care a generat ample proteste în luna februarie a acestui an. Dosarul fusese plasat Parchetului General de către DNA, în contextul în care Curtea Constituțională a decis că instituția condusă de Laura Codruța Kovesi și-a depășit atribuțiile în această speță, scrieCotidianul.

Dosarul OUG 13 nu a fost închis în totalitate. O parte s-a întors la DNA. Ce spune Florin Iordache. Procurorii de la Parchetul General au disjuns o parte din dosarul privind OUG 13, în ceea ce privește infracțiunea de favorizare a infractorului, cauza fiind trimisă la DNA, au declarat surse judiciare. Celelalte infracțiuni din dosar au fost clasate, procurorii invocând printre motive decizia CCR care interzice procurorilor să ancheteze aspecte care țin de oportunitatea și legalitatea adoptării unui act normativ, potrivit Gândul.

Cine este Mihai Tudose, propunerea PSD de premier: Conferențiar universitar la Academia SRI, are doctorat suspect de plagiat făcut tot la SRI, demolat de raportul de evaluare al lui Darius Vâlcov. Mihai Tudose (50 de ani), propus de PSD ca premier, a fost ministrul Economiei în guvernul Grindeanu, fiind unul dintre miniștrii demolați de raportul de evaluare al lui Darius Vâlcov, cu zero realizări. El a mai fost ministru al economiei și în guvernul Ponta. A intrat în atenția presei în 2015, când a fost acuzat de plagiat a lucrării tezei de doctorat, obținută la Academia Naționala de Informații a SRI. În martie 2016, Tudose a cerut renunțarea la doctorat. Tudose a fost suspectat în permanență în interiorul partidului de legături cu SRI, conform Hotnews.ro.

SRI dezminte implicarea în desemnarea lui Mihai Tudose. Serviciul Român de Informații publică un comunicat de presă în care dezminte implicarea instituției în desemnarea lui Mihai Tudose pentru funcția de prim-ministru. În legătură cu speculațiile apărute în spațiul public referitoare la o presupusă implicare a Serviciului Român de Informații în desemnarea premierului României, SRI face următoarele precizări, infoormează Jurnalul Național.

Franța ‘nu va recunoaște anexarea Crimeii’ de către Rusia — președintele Macron. Președintele francez Emmanuel Macron spune că Franța ‘nu va recunoaște anexarea Crimeii’ de către Rusia și și-a exprimat speranța că vor fi înregistrate progrese în soluționarea conflictului din estul Ucrainei. ‘Franța este atașată (respectării principiului) suveranității Ucrainei în frontierele sale recunoscute’, a declarat Macron într-o conferință de presă la Paris, după o întâlnire de o oră cu președintele ucrainean Petro Poroșenko, anunță Rfi.ro.

Vicepremierul Jianu a îngropat proiectul e-Romania. Astfel, peste 12 milioane de euro au fost cheltuite absolut inutil de predecesorii actualului ministru al Comunicațiilor. Augustin Jianu, încă ministru al Comunicațiilor, a aruncat ultima lopată de pământ peste „cadavrul’ e-Romania. Pentru acest proiect, Ministerul Comunicațiilor a plătit aproximativ 12 milioane de euro. În scurtul său mandat, Jianu s-a asigurat că ministerul pe care-l conduce a lăsat cu totul de izbeliște acest proiect-mamut: echipamentele hardware și aplicațiile software au fost lăsate fără garanție și mentenanță, relatează România Liberă.

DNA și Parchetul General, anchetate: De ce s-a sesizat Inspecția Judiciară. Direcția Națională Anticorupție și Parchetul General sunt anchetate de Inspecția Judiciară din cadrul cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Este vorba despre o anchetă care vizează managementul celor două instituții și durează de aproximativ trei săptămâni. O astfel de verificare nu s-a mai făcut din anul 2007, conform Stiripesurse.ro.

Protest în Piața Universității după desemnarea lui Tudose ca premier: Politica fără securiști! Vrem integritate! La câteva ore după ce Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Mihai Tudose, propunerea PSD pentru conducerea Guvernului, s-a anunțat un protest pentru marți, în Piața Universității. Protestul este organizat de comunitățile Uniți Salvăm și Neam Trezit. „Prin nominalizarea lui Mihai Tudose, trăim încă un episod al infiltrării la cel mai înalt nivel politic a ofițerilor și colaboratorilor serviciilor secrete. Ajunge! Guvernarea este a cetățenilor, a societății civile, a partidelor politice, a instituțiilor democratice și nu a serviciilor secrete care se luptă pentru putere și resurse”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului Politica fără securiști, potrivit Ziare.com.

Final de drum pentru cel mai vechi proiectant de șosele din România. IPTANA intră în insolvență. IPTANA, una dintre cele mai mari companii românești de proiectare drumuri, cu o experiență de 64 de ani în domeniu, și-a cerut insolvența. Asta după ce a acumulat datorii de 35 milioane de lei și a ajuns la pierderi de 3,2 milioane de lei în 2016. Cererea prin care IPTANA solicită intrarea în insolvență a fost înregistrată la Tribunalul București pe 16 iunie. În dosar a intervenit și un creditor, Banca Transilvania, informează Economica.net.

Cum poate fi reindustrializată România: „Avem nevoie de un model pentru următorii zece ani. România trebuie să valorifice resursele și să crească valoarea adăugată în industrie’. Statul trebuie să susțină industria prin politici speciale și investiții în infrastructură, sunt de părere participanții la evenimentul „Cum poate fi reindustrializată România’, organizat ieri de ZF în parteneriat cu SCR Grup (Chimcomplex Borzești), Terapia și Aqua Carpatica. „Ne trebuie un model pentru următorii zece ani. Trebuie să știm ce mai putem face cu resursele pe care le avem, cu resursele naturale, inteligența nativă. (…) Avem industrie mai multă decât credem că avem’, a declarat George Mucibabici, președinte al companiei Deloitte România, transmite Ziarul Financiar.

Se schimbă sistemul? FRF vrea baraje, Liga, 8 echipe în play-out! Comitetul Executiv din cadrul FRF se întrunește marți cu începere de la ora 12:00, iar ședința se anunță foarte importantă. Motivul? Se poate decide chiar schimbarea sistemului competițional. Iar FRF și LPF propun două variante distincte. Șefii forului condus de Răzvan Burleanu au apelat la o firmă din Olanda pentru a analiza cea mai bună soluție pentru campionatul românesc, iar rezultatul a fost un sistem cu play-off și play-out, conform Fanatik.ro.

Situație halucinantă la FCSB în sezonul următor! Dream-team pătat: Dică aliniază o echipă cu 10 superstaruri și un nimeni. FCSB va avea o echipă plină de fotbaliști cu cotă, pe care a plătit 5 milioane de euro, însă al 11-lea va fi ales dintre trei puști care n-au reușit nimic până acum la nivel de seniori și în Liga 1. Lista cu fotbaliști de 5 stele care se vor regăsi în primul 11 al FCSB-ului se va opri însă la doar 10 nume, potrivit Gazetei Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult