Acasa Revista Presei Revista presei. Lista PNL București pentru parlamentare

Revista presei. Lista PNL București pentru parlamentare

scris de Z.V.
35 afisari

Informațiile despre înmormântarea Reginei Ana, solicitarea Monicăi Macovei referitoare la excluderea lui Victor Ponta din Baroul București, amendarea unei asistente de la Spitalul Clinic CF 2 în urma anchetei care a vizat transfuzia greșită de sânge, problemele cauzate de ploile abundente în mai multe zone din țară, precum și neregulile constatate de Corpul de control al Ministerului Energiei în trei contracte cu Tehnologica Radion, dar și meciul de fotbal pe care Steaua îl va juca miercuri cu Sparta Praga în preliminariile Ligii Campionilor sunt principalele subiecte ale zilei de 3 august.

pnlLista PNL București pentru parlamentare. Cine sunt marii absenți. Deputații PNL Ludovic Orban, Răzvan Mironescu, Diana Tușa au slabe șanse să se regăsească pe poziții eligibile pe listele PNL București pentru alegerile parlamentare, în timp Dan Cristian Popescu renunță la mandat, au declarat surse din PNL, conform Gândul. Întocmirea listei care ar urma să fie depusă pentru alegerea Camerei Deputaților în București va ține cont de rezultatele obținute de cei care au candidat în alegerile locale și neobținând un fotoliu de primar își doresc un nou mandat de deputat, respectarea criteriilor de integritate asumate de partid, dar și de rezultatele pe care aspiranții la fotoliul de parlamentar le vor obține în perioada de precampanie electorală, au declarat surse din PNL.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi adus în țară marțea viitoare. Casa Regală a României a anunțat programul funeraliilor Reginei Ana, sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatei suverane urmând să fie adus în țară marțea viitoare, apoi va fi depus la Castelul Peleș, transmite Jurnalul Național. „În ziua de marți, 9 august 2016, la ora 15,15, sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș. Evenimentul se va desfășura în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta și a Familiei Regale, a reprezentanților instituțiilor statului și a membrilor Casei Majestății Sale Regelui”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Casa Regală.

Mesaje emoționante în cartea de condoleanțe a Reginei Ana: ”Inimile noastre, îndoliate”. Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a mers marți la Palatul Elisabeta, să scrie un mesaj de condoleanțe în cartea memorială deschisă după ce Regina Ana s-a stins, scrie Gândul. De asemenea, la Palatul Regal din Calea Victoriei s-au strâns zeci de români: „Inimile noastre sunt îndoliate”. Marți s-au deschis cărți memoriale la Castelul Peleș, dar și în București, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta, pentru românii care vor să transmită mesaje de condoleanțe familiei regale după trecerea în neființă a Reginei Ana. Cărțile în care se pot scrie mesaje de condoleanțe pentru Regina Ana vor fi deschise timp de patruzeci de zile.

Arhiepiscopie: Slujba de înmormântare a Reginei Ana oficiată la Curtea de Argeș va fi una foarte scurtă. Slujba de înmormântare a Reginei Ana oficiată în rit ortodox în fața noii catedrale de la Curtea de Argeș va fi una foarte scurtă, deoarece ceremonia principală, în rit catolic, va avea loc anterior la București, a declarat marți, consilierul eparhial Caliopie Ichim, responsabil de sectoarele economic-financiar și construcții bisericești din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, conformLibertatea. „Slujba va începe la ora 15,00 în fa’a noii catedrale. Va fi o ceremonie foarte scurtă, pentru că tot ceea ce înseamnă oficierea celorlalte protocoale se va face la București”, a declarat Caliopie Ichim.

Argeș: Pregătiri pentru înmormântarea Reginei Ana la noua catedrală arhiepiscopală aflată în construcție. O echipă de muncitori lucrează marți pe șantierul noii catedrale arhiepiscopale din Curtea de Argeș, aflată în construcție, în lăcașul de cult urmând să fie depuse pe 13 august rămășițele pământești ale Reginei Ana, scrie Jurnalul Național. Unii dintre muncitori efectuează lucrări la o porțiune de acoperiș pe care încă nu a fost montată tabla, în timp ce alții curăță zona de molozul rămas de la lucrările de construcție.

Trei zile de doliu la Curtea de Argeș, orașul în care va fi înmormântată regina Ana. Autoritățile din Curtea de Argeș au decretat trei zile de doliu, după moartea reginei Ana, anunțăRomânia Liberă. Astfel, evenimentele planificate în perioada 12-14 august, cu ocazia Zilelor Municipiului, vor fi amânate. Primarul municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, a declarat, marți, că pentru perioada în care va avea loc înmormântarea Reginei Ana a României erau programate o serie de manifestări artistice, însă autoritățile au decis amânarea acestora.

Ziua de Doliu Național, pe agenda Guvernului. Executivul va aproba în ședința de miercuri Hotărârea de Guvern privind declararea zilei în care va fi înmormântată Regina Ana, 13 august, zi de doliu național pe teritoriul României, transmite Puterea. Proiectul figurează pe ordinea de zi oficială.

Portretul Reginei Ana făcut de Emil Constantinescu. „O aură de demnitate, de curaj, de bunătate și înțelepciune stăruie o vreme îndelungată în urma ei, ca o efigie nepieritoare, care ne oferă șansa să fim măcar cu o fărâmă mai buni, mai înțelegători, poate chiar mai inteligenți și mai îndrăzneți. Să nu irosim această șansă și să-i mulțumim Reginei care ne-o dăruiește cu aceeași generozitate cu care ne-a ocrotit cât timp ne-a fost dat să ne fie aproape. Dumnezeu să o odihnească pe Regină!” a transmis fostul președinte al României, Emil Constantinescu, într-un comunicat, potrivit Q Magazine.

Regina Ana a murit. Bălăceanu-Stolnici: „Dacă ar fi fost pe tron, ar fi fost un exemplu de regină”. Marți a fost deschisă cartea de condoleanțe la Palatul Elisabeta, iar printre cei care au semnat-o se numără și academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, relatează Libertatea. Acesta a spus că dacă Regina Ana ar fi fost pe tronul României, ar fi fost un exemplu de regină. „Este un moment de tristețe pentru că a plecat din rândurile noastre o persoană de mare calitate, care a dus o viață frumoasă, demnă, trecând peste tot felul de dificultăți, înghițind foarte multe jigniri, o persoană care, deși nu a trăit în România decât foarte puțin, a iubit această țară, a vorbit foarte frumos despre această țară și despre oamenii ei”, a spus academicianul.

Ambasada Franței transmite condoleanțe Familiei Regale. În urma decesului reginei Ana a României, Ambasada Franței la București transmite condoleanțe Familiei Regale a României și împărtășește tristețea Familiei regale și a poporului român, se arată într-un comunicat postat pe site-ul misiunii diplomatice, scrie Q Magazine. Maiestatea Sa Ana a României va rămâne în memoria colectivă ca un simbol veritabil al nobleții, curajului și discreției.

Alina Gorghiu spune cine și cum i-ar putea aduce un omagiu frumos Reginei Ana. Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă că municipalitatea bucureșteană i-ar aduce un omagiu frumos Reginei Ana dacă unul din bulevardele sau una din piațetele din Capitală i-ar purta numele, potrivit Jurnalului Național. „Majestatea Sa Regina Ana are un loc special în inimile românilor. Sunt atât de mulți cei care îi onorează memoria cu cele mai frumoase cuvinte”, a scris marți Gorghiu pe Facebook.

Corina Crețu confirmă: Zero absorbție fonduri europene din exercițiul bugetar 2014-2020. România are, până în momentul de față, o rată de absorbție de 0% a fondurilor europene din exercițiul bugetar 2014-2020, a declarat, ieri, Comisarul European pentru politică regională, social-democrata Corina Crețu, potrivitBursa. Domnia sa susține că autoritățile noastre din România depun eforturi susținute pentru rezolvarea situației, în condițiile în care actualul comisar pentru politică regională și-a exprimat îngrijorarea pentru startul lent în implementarea proiectelor.

Ministrul românilor de pretutindeni explică intențiile privind votul diasporei. Ligor: Guvernul va interveni pe legea electorală. Guvernul are în plan „o intervenție punctuală, chirurgicală, minimală” prin care să îndepărteze din legea electorală „o serie de prevederi care sunt interpretabile și interpretările respective pot conduce chiar la situații în care să apară obstacole tehnice în calea exercitării dreptului de a alege” de către cetățenii români aflați în străinătate, a declarat ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, într-un interviu, relatează Puterea. Toate aceste modificări, așa cum a anunțat și Cioloș, recent, vor fi supuse dezbaterii publice, în timp ce cu partidele politice deja au fost demarate consultări, a mai spus Ligor.

MAE aduce un omagiu tuturor romilor care au avut de suferit în Al Doilea Război Mondial. Ministerul Afacerilor Externe a adus un omagiu astăzi, de Ziua internațională de comemorare a genocidului romilor din perioada Holocaustului, tuturor victimelor de etnie romă care au suferit pe întreaga perioadă a celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit unui comunicat al MAE remis redacției, scrie Bursa. Conform sursei citate, la evenimentele comemorative organizate la Memorialul Holocaustului din București și coordonate de Agenția Națională a Romilor, instituția a fost reprezentată de ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Maria Ligor, și de secretarul de stat pentru analiză politică și relația cu Parlamentul, Alexandru Victor Micula.

Percheziții la Spitalul CF 2. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au efectuat ieri percheziții la Spitalul CF 2 în dosarul în care se fac cercetări cu privire la cazul femeii de 39 de ani căreia i s-a făcut o transfuzie de sânge cu o grupă greșită, anchetatorii ridicând ieri și o serie de documente care i-ar putea ajuta în investigații, transmite Curierul Național. „Ca urmare a sesizării din oficiu, în data de 1 august 2016, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorul 1 București s-a constituit un dosar penal privind incidentul petrecut în cursul zilei de 26 iulie 2016 la Spitalul Clinic CF2 din municipiul București”, a informat ieri parchetul.

O asistentă care a participat la transfuzia greșită de sânge, amendă de 700 de lei. O asistentă de la Spitalul CF 2 din București a fost amendată cu 700 de lei de inspectorii sanitari, în urma anchetei care a stabilit că o pacientă de 39 de ani a primit o transfuzie greșită de sânge din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale, informează Gândul. „Inspectorii sanitari din cadrul Direcției Sanitare Publice (DSP) București au decis sancționarea unei asistente de la Spitalul CF2 cu suma de 700 de lei”, se arată într-o informare de presă transmisă marți presei.

Sibiu: Un director din CJ reținut și alte patru persoane sub control judiciar. Directoarea serviciului administrativ din Consiliul Județean (CJ) Sibiu, Ana Kraus, a fost reținută de DNA și alți patru angajați din instituție au fost puși sub control judiciar, au precizat marți surse judiciare, conform Cotidianul. Directoarea de la CJ Sibiu a fost reținută și ceilalți patru angajați se află sub control judiciar după descinderea de luni de la sediul instituției sibiene.

Dosar penal deschis la Iași, după explozia de la parterul unui bloc. Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a deschis un dosar penal săvârșirea infracțiunilor de distrugere calificată și ucidere din culpă, după ce o explozie puternică s-a produs luni seară la un bloc de locuințe din Iași, în zona Copou, iar două persoane au murit, iar alte șase au fost rănite, potrivit Cotidianul.

Macovei cere excluderea ”imediată” a lui Ponta din Baroul București. Europarlamentarul Monica Macovei cere din nou, după ce Ministerul Educației i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ”imediată” a social-democratului din Baroul București, relatează Ziarul Financiar. ”Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, așa încât nu mai poate rămâne nicio clipă în Baroul București”, a explicat Monica Macovei.

După ce a pierdut titlul de doctor, Ponta ar putea fi exclus din avocatură. Baroul București va lua în discuție pe data de 23 august cerea depusă de europarlamentarul Monica Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatură, după ce acestuia i s-a retras titlul de doctor, anunță Puterea. Decanul Baroului București, Ion Dragne, a declarat că cererea de excludere se va afla pe ordinea de zi a ședinței consiliului baroului din data de 23 august, iar solicitarea a fost depusă de Monica Macovei în calitatea acesteia de avocat.

Contestații la arestare în dosarul lui Bogdan Olteanu în care e acuzat că ar fi luat un milion de euro de la S.O.Vîntu. Bogdan Olteanu a contestat la instanța superioara a Înaltei Curți măsura arestului la domiciliu în dosarul în care este acuzat de trafic de influență în favoarea lui Sorin Ovindiu Vîntu, pentru care ar fi primit un milion de euro, informează România Liberă. DNA, la rându-i, a contestat respingerea cererii de arestare preventivă a lui Bogdan Olteanu. Contestațiile vor fi judecate de instanța superioară a Înaltei Curți de Casație și Justiție la data de 11 august 2016.

Remus Truică: Vreau un singur lucru, adevărul. Inculpații în dosarul vânzării Fermei Băneasa și apărătorii acestora au fost prezenți marți la Curtea de Apel Brașov pentru proceduri în Camera Preliminară și pentru verificarea măsurilor preventive, relatează Libertatea. Procesul a început la ora 11.00 și s-a încheiat în jurul orei 22.00, cu câteva pauze de câte un sfert de oră, urmând ca instanța să se pronunțe miercuri pentru măsurile preventive, respectiv prelungirea sau nu cu încă 60 de zile a controlului judiciar, în care se află în prezent inculpații.

Judecător de la Curtea Supremă, despre Dan Ioan Popescu: „A acționat premeditat, constant și concordat în vederea ascunderii unei părți din avere”. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a motivat sentința definitivă prin care a confiscat suma de 890.000 de lei de la fostul ministru Dan Ioan Popescu și soția acestuia, sumă ce reprezintă cheltuieli nejustificate pentru achiziționarea unor terenuri și imobile. Popescu ar fi acționat premeditat, constant și concordant în vederea ascunderii unei părți din averea dobândită în timpul mandatului de demnitar, arată unul dintre judecători, transmite Adevărul.

CSM, sesizat de DNA după ce Olguța Vasilescu, primărița Craiovei, a postat pe Facebook documente din dosarul ei. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost sesizat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) după ce primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a postat pe Facebook documente din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, informează Adevărul.

Medicii refuză gărzile suplimentare dacă nu le sunt acordate drepturile. Aproximativ 87% dintre medicii care efectuează gărzi au refuzat sau intenționează să refuze încheierea Contractelor Individuale de Muncă pentru gărzile suplimentare dacă nu le sunt acordate toate drepturile, așa cum au fost solicitate în mod public, arată rezultatele unui sondaj de opinie, publicate de Federația „Solidaritatea Sanitară”, scrie Cotidianul. Conform studiului, doar 10% dintre medici declară că li s-au propus încheierea contractelor de muncă pentru gărzile suplimentare.

Ministerul Educației a dat startul la debirocratizare. Instituțiile și unitățile de învățământ din subordinea Ministerului Educației vor fi obligate de acum înainte să adopte măsurile de debirocratizare aprobate de Guvern, arată un comunicat al Ministerului Educației, relatează Adevărul. Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a emis, pe 2 august, un ordin în acest sens. Potrivit Ordonanței de Urgență, fiecare instituție publică și organ de specialitate al administrației publice centrale este obligat să elimine cerința de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformității cu originalul de către funcționarul competent.

Legea care îi va afecta pe veteranii de război: Pensionarii, somați de fisc să dea bani de urgență la stat. După ce Guvernul a schimbat legea, veteranii de război au primit somații acasă de la fisc, pentru că rudele acestora sunt obligate să-și plătească impozitul pentru partea lor de proprietate, conform Curierului Național. Rudele veteranilor de război, inclusiv soțiile, sunt acum obligate să plătească impozite pe proprietate, ca urmare a schimbării legii, care nu mai scutește familiile veteranilor de la plata unor impozite.

Ambasadorul Turciei la București, despre școlile care ar fi finanțate de Fethullah Gulen: Tragem niște semnale de alarmă, nu doar în România, ci în lumea întreagă. Ambasadorul Turciei la București, Osman Koray Ertaș, a precizat, marți, că decizia referitoare la școlile din România care ar fi finanțate de predicatorul Fethullah Gulen aparține autorităților române, potrivit România Liberă. Cu toate acestea, diplomatul a afirmat că Turcia dorește să tragă un semnal de alarmă. Osman Koray Ertaș a susținut o conferință de presă în care a prezentat situația actuală din Turcia.

Furtunile însoțite de grindină au lovit în jumătate din țară: Zeci de locuințe și drumuri au fost inundate. După mai multe zile sufocante, s-au reîntors ploile, notează Curierului Național. Furtunile însoțite de grindină au lovit deja în jumătate din țară. Zeci de locuințe și drumuri au fost inundate, după ce un pârâu a ieșit din matcă în urma unei furtuni, în Sălaj. La Cluj, grindina a făcut ravagii, iar la Timișoara mai multe curți, dar și pasaje rutiere au fost acoperite de puhoaie.

Ploi și furtuni la nivelul întregii țări, marți și miercuri. Meteorologii au emis, marți, o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă la nivelul întregii țări, începând din această seară, timp de 24 de ore, anunță Capital. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 2 august, ora 18:00 — 3 august, ora 18:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona Carpaților Orientali, în estul Carpaților Meridionali, în estul și sud-estul Transilvaniei și local în Moldova, Muntenia și Dobrogea.

Jale în restaurantele de la mare! Mâncarea stricată le-a adus amenzi de 23 de mii de lei. În ultima săptămână din luna iulie, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectorii de specialitate delegați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare, conform Capital. Astfel, au fost verificați un număr de 215 operatori din industria alimentară, se arată într-un comunicat de presă transmis de ANSVSA.

Rețea de trafic de droguri, de pe litoral, destructurată de DIICOT Constanța. Nouă tineri cu vârste până în 30 de ani, din Constanța, au fost arestați, astăzi, pe 30 de zile pentru trafic de droguri și constituire de grup infracțional organizat, informeazăEvenimentul Zilei. Din rețea făceau parte cel puțin 22 de persoane care comercializau etnobotanice și marijuana pe litoral, drogurile fiind procurate pe internet sau cumpărate din străinătate.

O medalie de argint și una de bronz pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Ioana Bouroș de la Colegiul Național „Costache Negri” din Galați și Theodor Cucu de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești au obținut medalia de argint, respectiv de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică desfășurată în India în perioada 25-30 iulie, anunțăCapital. Potrivit sursei citate, este a patra prezență consecutivă a României la această olimpiadă.

România rămâne atractivă pentru investitorii germani. Camerele de Comerț bilaterale germane din străinătate (AHK) din Europa Centrală și de Est au realizat și în acest an un chestionar comun, din care reies: situația economică, condițiile investiționale și așteptările investitorilor din fiecare țară în parte, se arată într-un comunicat de presă, conform Q Magazine. Chestionarul actual arată că firmele germane au în continuare încredere în România ca amplasament investițional și privesc încrezătoare spre viitor, ceea ce parțial poate fi determinat și de noul Guvern, care și-a început activitatea în 2015.

Neregulile constatate în trei contracte cu Tehnologica Radion. Corpul de Control al Ministerului Energiei va sesiza organele de urmărire penală, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în legătură cu „posibile fapte ce pot întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni” constatate în cazul a trei contracte de concesiune a serviciului public de distribuție a gazelor naturale în localități din județul Argeș, încheiate cu Tehnologica Radion, anunță Bursa. Conform raportului publicat de ME, o echipă de control a efectuat o acțiune de control la Direcția Generală Țiței și Gaze Naturale din cadrul Ministerului Energiei pentru a verifica modul în care au fost exercitate drepturile și obligațiile concedentului și ale concesionarului în cazul a trei contracte de concesiune a serviciului public de distribuție a gazelor naturale.

FGA poate primi cereri de plată și de deschidere a dosarelor de daună de la clienții și păgubiții Carpatica Asig. Persoanele fizice și juridice care au de recuperat bani de la Carpatica Asig, fie din daune, fie din contractele în derulare pe care vor să le denunțe, pot depune, începând de marți, o cerere în acest sens la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), se arată într-un comunicat de presă al Fondului, scrie Economica.net.

ANRE a aprobat Planul de dezvoltare a rețelei electrice de transport pe următorii 10 ani și estimează investiții de 5 mld lei. Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat Planul de dezvoltare a rețelei electrice de transport (RET) pe următorii 10 ani, respectiv până în 2025, iar investițiile planificate se ridică la aproximativ 5 miliarde de lei și nu includ racordarea la rețea a noilor utilizatori, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’, postat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB), potrivit Economica.net.

CET Govora îi lasă pe polonezii de la Uzinele Sodice Govora fără abur industrial. Euro Insol, administratorul judiciar al CET Govora, a notificat Uzinele Sodice Govora privind denunțarea contractului de furnizare abur industrial începând cu 1 august 2016, dat fiind că prețul era unul mult sub costurile producătorului de energie, conform Evenimentului Zilei. „Imediat după deschiderea procedurii insolvenței împotriva CET, am demarat discuții și negocieri cu cei 2 parteneri strategici Oltchim și USG în vederea obținerii unor prețuri corecte și echitabile care să genereze venituri suplimentare”, a precizat Remus Borza, reprezentantul Euro Insol.

Poșta Română a contribuit, în doi ani, cu peste 160 de milioane de euro la bugetul statului. Compania Națională Poșta Română a contribuit, în 2014 și 2015, cu 163 de milioane de euro la bugetul statului, bani ce reprezintă impozit pe profit, TVA aferentă contractelor comerciale, contribuție la bugetul de stat și la bugetele de asigurări sociale, informează, marți, CNPR, transmiteEconomica.net. În plus, Poșta Română a achitat integral, în iunie 2016, creditul de 100 de milioane de lei contractat la Eximbank în martie 2014.

Simona Halep a fost nominalizată la titlul de jucătoarea lunii iulie, în circuitul WTA. Jucătoarea de tenis Simona Halep, aflată pe locul 3 în clasamentul mondial, a fost nominalizată, marți, la titlul de cea mai bună jucătoare a lunii iulie, informează site-ul WTA, scrie ProSport. Contracandidatele Simonei Halep sunt Venus Williams (locul 6 WTA) și Madison Keys (locul 9 WTA), ambele din Statele Unite ale Americii, precum și britanica Johanna Konta (locul 13 WTA).

Returul cu Sparta, meci crucial pentru Steaua! Reghecampf: „Vor fi câteva surprize în echipă, o să vedeți!” Antrenorul își contrazice patronul: „Budescu și Keșeru nu sunt priorități pentru noi!” Steaua va juca miercuri, ora 20:45, returul confruntării cu Sparta Praga, meci contând pentru turul trei preliminar al UEFA Champions League, informează ProSport. Partida începe de la scorul de 1-1, după golul marcat de Stanciu în Cehia, și este extrem de importantă pentru roș-albaștri ținând cont că o calificare ar asigura prezența Stelei cel puțin în Europa League.

Jucătorii Spartei Praga se tem de „perla” Stelei: „E un fotbalist formidabil”. David Bicik, portarul în vârstă de 35 de ani al Spartei Praga, recunoaște că returul de miercuri cu Steaua va fi extrem de dificil și spune că cel mai mult se teme de Nicușor Stanciu, conform Gazetei Sporturilor. „Stanciu a șutat din toate pozițiile. E un fotbalist formidabil! Știam că e periculos, dar chiar n-am mai avut ce face la gol. Oricum, putem să ne luăm măsuri de precauție”, a declarat Bicik pentru presa din Cehia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult