Acasa Revista Presei Revista presei. Liviu Draginea: Nu ne dăm jos premierul

Revista presei. Liviu Draginea: Nu ne dăm jos premierul

scris de Z.V.
20 afisari

Liga Aleșilor Locali ai PNL de la Poiana Brașov, declarațiile președintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, anunțul lui Emil Boc referitor la o nouă candidatură pentru Primăria Cluj-Napoca, critica formulată de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în legătură cu construirea de garduri pentru oprirea imigranților, precum și raportul întocmit de un grup de lucru din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, dar și exercițiul de testare a capacității operaționale de la granița României cu Serbia sunt principalele subiecte ale zilei de 20 septembrie.

liviu dragneaGorghiu: Suntem în fața aceleiași mașinării roșii de furat voturi. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a spus, în cadrul discursului de la Liga Aleșilor Locali PNL, care s-a desfășurat vineri și sâmbătă la Poiana Brașov, că PNL a decis să depună luni o moțiune de cenzură pe tema lipsiei de credibilitate a Guvernului generată de probleme în justiție ale premierului Victor Ponta, transmite Cotidianul. Astfel, Gorghiu a făcut un apel către toți cei care sunt parlamentari și se află în coaliția care susține Guvernul să susțină moțiunea de cenzură a PNL.

Alina Gorghiu: Gabriel Oprea și Liviu Dragnea nu cred că vor să meargă cu acest bolnav Ponta în continuare. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat sâmbătă, la Poiana Brașov, că discuțiile privind votul la moțiunea de cenzură care urmează să fie depusă luni au început și vor continua toată săptămâna viitoare, inclusiv cu UNPR, scrie Jurnalul Național. „Discuțiile privitoare la votul pe moțiunea de cenzură au început și le vom continua toată săptămâna viitoare. Le vom face inclusiv cu Gabriel Oprea, cu UNPR. Săptămâna viitoare ne vom vedea și cu cei de la UDMR și cu toți ceilalți. Mizez, până la discuțiile pe care le vom avea cu domniile lor, pe echilibrul și pe prudența celor doi lideri de partid, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, care nu cred că vor să meargă cu acest bolnav Ponta în continuare, riscând cam tot ce înseamnă liniștea și echilibrul României”, a afirmat Gorghiu.

Liviu Dragnea, îi răspunde Alinei Gorghiu: Propunerea ca PSD să se alăture moțiunii nu poate fi o solicitare serioasă. Nu ne dăm jos premierul. Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Brașov, că propunerea PNL ca PSD să se alăture moțiunii de cenzură inițiată de opoziție nu poate fi „o solicitare serioasă”, pentru că partidul îl susține pe premierul Victor Ponta, relatează Evenimentul Zilei. Liviu Dragnea a mai precizat că PSD nu va da jos premierul dat de partid pentru o propunere a opoziției. Pe de altă parte, liderul interimar al PSD a adăugat însă că vor exista totuși discuții în partid legate de poziția lui Victor Ponta, dar importantă este decizia premierului.

Dragnea: Nu discutăm despre o variantă de rezervă pentru Victor Ponta. Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Brașov, că nu se ia în discuție o variantă de rezervă pentru Victor Ponta, deoarece nu discută de „planuri bazate pe anumite ipoteze” și că PSD nu este „un partid atât de mic încât să fie luat prin surprindere”, scrie Cotidianul. „În funcție de o anumită realitate de la un anumit moment, că pot spune un singur lucru: PSD nu este un partid atât de mic încât să fie luat prin surprindere”, a spus liderul PSD.

Dragnea: Nu știu unde este Victor Ponta. Important e să-și pună ordine în gânduri. Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus sâmbătă, la Brașov, că nu știe unde este premierul Victor Ponta, dar că este important ca acesta să-și pună gândurile în ordine și să treacă peste momentele grele, relatează Curierul Național. Ponta nu a mai avut nicio ieșire publică de joi, de când a fost trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală și fals în înscrisuri, în dosarul Turceni-Rovinari. „Nu știu unde este. Eu nu-l sun să-l verific unde este și nici nu mă interesează foarte tare”, a spus Dragnea, fiind întrebat dacă a vorbit cu Ponta sau dacă știe unde este acesta.

Dragnea: PSD se află într-o „situație nedorită”. Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat (PSD), convocat luni, va stabili măsurile pentru organizarea Congresului din luna octombrie și va discuta, totodată, situația creată de trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, a declarat sâmbătă, la Brașov, președintele interimar, Liviu Dragnea, potrivit România Liberă. El a afirmat că PSD se află într-o „situație nedorită”, dar este important ca partidul să rămână în continuare la guvernare, pentru a-și pune în practică programul politic.

Emil Boc și-a înscris candidatura pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc va candida la alegerile locale din 2016 pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, cu prilejul Ligii Aleșilor Locali ai PNL, de la Poiana Brașov, acesta mărturisind că și-a înscris candidatura în cursa internă a PNL pentru primăria municipiului, conform Puterea. „Din punct de vedere politic, candidatura mea este în interiorul PNL. Trebuie, în primul rând, să vedem cum rezolvăm problemele clujenilor”, a declarat Emil Boc la evenimentul de sâmbătă.

Alina Gorghiu, despre candidatura lui Emil Boc la primăria Clujului: „Mi-am luat toate garanțiile că Emil Boc este alături de PNL”. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, că și-a luat „toate garanțiile” legate de faptul că Emil Boc va rămâne în PNL și că vrea să candideze din partea acestei formațiuni politice la alegerile locale din 2016, transmiteAdevărul. „Mi-am luat toate garanțiile că domnul Emil Boc este alături de PNL. Cuvântul domniei sale a fost în această direcție și o să avem, se pare, o situație mult mai simplă la Cluj”, a declarat Alina Gorghiu dupa ședinta Ligii Aleșilor Locali, desfășurată la Poiana Brașov.

Blaga, despre alegerile locale: Decisive pentru câștigarea puterii. Vasile Blaga, copreședintele PNL, le-a spus celor peste 1.000 de aleși locali liberali veniți sâmbătă la Poiana Brașov că alegerile de anul viitor trebuie câștigate, atenționându-i totodată că va propune Consiliului Național al partidului să fie desființate conducerile organizațiilor care nu vor avea performanță, scrieRomânia Liberă. „Cei care conduc organizațiile și nu înțeleg că baza partidului sunt primarii, președinții de Consilii Județene, consilierii locali și județeni nu-și merită funcțiile. Anul electoral care urmează este extrem de important. Știm cu toții, semnalul se dă la locale”, a le-a spus Blaga aleșilor locali ai PNL.

Predoiu: Nu mai putem lăsa primarii să lucreze spre linia off-side-ului legal. Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PNL, a cerut din nou demisia Guvernului Ponta, de această dată în fața aleșilor locali PNL, pe care i-a informat că reforma administrației locale poate avea loc numai după căderea Guvernului, relateazăRomânia Liberă. Aflat la Liga Aleșilor Locali PNL, care se desfășoară la Poiana Brașov, Predoiu a ținut sâmbătă un discurs pe tema administrației locale. „Astăzi, un primar semnează între 300 și 600 de avize pe an, în funcție de primărie. Și nu este normal”, a arătat acesta.

Social-democrații au uitat de Rezoluția de integritate. PSD, liber la funcții pentru cei anchetați. În urmă cu aproximativ șase luni social-democrații votau în unanimitate Rezoluția privind criteriile de integritate, rezoluție care prevede foarte clar ca persoanele care sunt anchetate nu pot ocupa funcții de conducere nici în partid și își pierd sprijinul politic, noteazăEvenimentul Zilei. Cu doar o săptămâna înainte de Congresul extraordinar, președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat că vor putea candida inclusiv social-democrații care nu sunt condamnați definitiv. De altfel, în această situație se află însuși Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță la un an cu suspendare în Dosarul Referendumului.

Bogdan Aurescu a criticat construirea de garduri în calea imigranților: „Un gest autist și inacceptabil”. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, după consultările cu omologul olandez, Bert Koenders, că în ceea ce privește migrația trebuie găsite soluții durabile pentru gestionarea „la sursă” a problemei, el opinând că ridicarea de garduri „este un gest mai degrabă autist și inacceptabil”, scrie Adevărul. „În ceea ce privește migrația, am reiterat necesitatea unei viziuni strategice la nivelul UE care să abordeze toate dimensiunile acestei problematici, mai ales să încercăm să găsim soluții durabile pentru gestionarea la sursă în statele de origine a problemei migrației, pentru că este nevoie de a trata cauzele acestui fenomen și nu doar simptomele pe care le vedem astăzi în Europa”, a afirmat Aurescu.

„România nu poate primi mai mult de 1785 refugiați”. Ministrul Aurescu vrea fonduri europene pentru a putea primi mai mulți imigranți în viitor. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, sâmbătă, că România își menține poziția privind numărul refugiaților pe care îi poate primi, adăugând că 1785 este limita fizică, dar că își poate îmbunătăți capacitățile în viitor, fiind nevoie de fonduri europene, relateazăGândul. „Președintele a vorbit despre asta (cotele de refugiați — n.r) după reuniunea CSAT de săptămâna trecută, unde au fost prezenți primul-ministru, miniștrii și președintele. Am vorbit despre această situație și poziția expimată de președinte este bineînțeles valabilă. Noi nu credem că, dacă se impune un număr anume de refugiați, este un lucru bun. Nu credem că acesta reprezintă spiritul european, solidaritatea, un fel de solidaritate pe care o sprijinim foarte mult”, a spus Aurescu,

Iohannis, mesaj către investitorii francezi: Trebuie acordată atenție oportunităților din energie și turism. Președintele Klaus Iohannis a arătat, în mesajul transmis la Gala Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România, că trebuie acordată atenție oportunităților din domenii precum energia, agricultura sau turismul, dar și necesității de a reforma unele sectoare și sisteme publice, conform Adevărul. În mesajul transmis vineri seară, la Gala Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER), Iohannis a felicitat comunitatea oamenilor de afaceri francezi, formată din sute de membri, spunând că au creat zeci de mii de locuri de muncă și au contribuit la performanțele economice ale României.

Aurescu: România își menține dorința de a intra în spațiul Schengen. România își menține dorința de a intra în spațiul Schengen, care „trebuie să reziste” în actualul context în care „este supus unei presiuni deosebite”, a declarat, sâmbătă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, potrivitCotidianul. „Ne menținem evident dorința de a intra în spațiul Schengen și cred că este important ca de fiecare dată să reiterăm că suntem pregătiți pentru acest lucru”, a afirmat Aurescu, după consultările pe care le-a avut cu omologul său olandez Bert Koenders, aflat în vizită la București.

Ministrul olandez de Externe spune că faptul că Românie nu este în Schengen este un avantaj. Ministrul olandez de Externe, Bert Koenders, a declarat sâmbătă că, în contextul crizei imigranților, poate fi un avantaj faptul că România nu este încă membră în spațiul Schengen, scrie Jurnalul Național. „Am impresia că majoritatea rutelor imigranților nu ajung în România, probabil că este un avantaj că nu sunteți încă membri ai spațiului Schengen”, a spus ministrul olandez de Externe, după consultările de la București cu omologul său, Bogdan Aurescu.

Mircea Dușa a fost reconfirmat în funcția de președinte al PSD Harghita. Mircea Dușa a fost reconfirmat în funcția de președinte al organizației PSD Harghita, informează un comunicat, conform Evenimentului Zilei. În cadrul Conferinței PSD Harghita a fost analizată „activitatea politico-organizatorică desfășurată la nivelul județului, de la ultimele alegeri și până în prezent, apreciindu-se că aceasta a fost una bună și că partidul este bine reprezentat din punct de vedere al numărului de primari și consilieri municipali, orășenești și comunali”, se arată într-un comunicatul PSD.

România se pregătește pentru valul de migranți. Ministerul de Interne efectuează exerciții la granița cu Serbia. Ministerului de Interne a început o serie de exerciții la granița României cu Serbia, anunță Jurnalul Național. „Din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea în județul Timiș se desfășoară un exercițiu de testare a capacității operaționale de răspuns al autorităților române’, spune comunicatul de presă al MAI.

Raport CSM: O reevaluare a noilor coduri este necesară ca urmare a multiplelor decizii ale Curții Constituționale. Un raport al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) arată că este necesară o reevaluare a noilor coduri și a tuturor instituțiilor acestora, ca urmare a multiplelor decizii ale Curții Constituționale, conform Curierului Național. „Date fiind recentele și multiplele decizii ale Curții Constituționale, parte din ele schimbând practic filosofia unor întregi instituții ale noilor coduri, cu impact direct asupra activității instanțelor și parchetelor, grupul propune (re)evaluarea celor patru noi coduri, ale tuturor instituțiilor acestora din perspectiva drepturilor și libertă?ilor fundamentale ale omului, ale concordanței acestora cu Constituția României, în lumina și a practicii recente a Curții Constituționale, se arată în raportul care analizează impactul noilor coduri ? Codul civil, Codul de procedură civilă, Codul penal și Codul de procedură penală.

Raport CSM: Noile dispoziții în materie penală nu au avut întotdeauna un impact social benefic. Noile dispoziții din Codul penal și Codul de procedură penală nu au avut întotdeauna un impact social benefic, potrivit concluziilor unui raport întocmit de un grup de lucru din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), transmite Bursa. „Nu întotdeauna noile dispoziții din Codul penal sau din Codul de procedură penală au avut un impact social benefic sau, cel puțin, acest impact e pus sub semnul întrebării. E riscant, într-adevăr, de a contura concluzii ferme în acest sens, însă sunt situații care ridică semne de întrebare asupra noii filosofii aduse de codurile penale”, se arată în raportul care analizează impactul noilor coduri — Codul civil, Codul de procedură civilă, Codul penal și Codul de procedură penală.

CSM cere desființarea instanțelor militare. Desființarea instanțelor militare se impune din cauză că judecătorii militari nu îndeplinesc garanțiile de independență și imparțialitate, potrivit concluziilor unui raport întocmit de un grup de lucru din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), scrie Gândul. Un alt motiv pentru care se consideră necesară desființarea instanțelor militare este activitatea foarte redusă, care implică resurse bugetare inutile, pentru eficientizarea activității sistemului judiciar propunându-se ca schemele de personal să fie transferate instanțelor civile, mult mai încărcate decât cele militare.

Document oficial: Un sfert din România a emigrat. Aproape 5 milioane de români au plecat din țară pentru a locui și lucra în alte state, alegând, conform unor date oficiale foarte recente aflate în posesia Profit.ro, în principal Italia, Spania și Statele Unite ale Americii, dar optând și pentru state precum Guyana, Barbados, Sfânta Lucia, Sfântul Kitts și Nevis, Antigua și Barbuda, Bahamas, Botswana, Grenada, Lesotho, Comore, Cambodgia, Seychelles, Mauritania, Sao Tome, Zimbabwe, Madagascar, Malawi, Bahrain, Guineea, Vietnam, Trinidad Tobago, Burkina Faso, transmite Capital.

Un nou protest pe terenul pentru moschee — peste 200 de oameni au înfipt acolo 500 de cruci. Un nou protest a avut loc, sâmbătă seară, pe terenul alocat de Guvern construcției unei moschei, unde peste 200 de persoane au mers și au înfipt 500 de cruci în cadrul unei procesiuni religioase, transmite Gândul. Inițiatorul acestei manifestări, Cătălin Berenghi, îmbrăcat în port popular, a declarat că a organizat evenimentul alături de Cătălin Ioan Gornic și că au achiziționat crucile, în valoare de 6.000 de lei, din fonduri proprii, dar și cu ajutorul unei sponsorizări din America.

Loteria bonurilor fiscale aferentă lunii august are loc în data de 20 septembrie. Duminică, 20 septembrie a.c., va avea loc extragerea bonurilor fiscale câștigătoare emise în perioada 1 — 31 august 2015, anunță Curierul Național. Fondul de premiere pentru extragerea lunară este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Selecția câștigătorilor va fi realizată în două etape.

Mihai Daraban (CCIR): „Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei”. Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei, și nu numai, deoarece încurajează achiziția de materie primă pentru producătorii autohtoni, pachetele de legi din această țară trecând totodată și de filtrele Uniunii Europene, dar și de cele ale concurenței, a declarat ieri Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), conform Bursa. „Industria mobilei nu a fost o ramură foarte bine sprijinită de guvernanți, vedem bine ce s-a întâmplat și cu Codul Silvic, vedem cum se tratează problema materiei prime pentru industria mobilei. Sunt modele legislative în Polonia care încurajează achiziția de materie primă pentru producătorii autohtoni, iar noi chiar nu vrem să creăm nicio facilitate”, a afirmat Mihai Daraban, în cadrul Târgului internațional de mobilă, echipamente și accesorii BIFE-SIM.

Hănescu joacă ultimul act de la Banja Luka. Putea fi o finală românească, dar Ungur a fost învins în semifinale. Victor Hănescu, locul 224 ATP, s-a calificat în finala turneului challenger de la Banja Luka (Bosnia-Herțegovina), dotat cu premii în valoare totală de 64.000 de euro, și l-ar fi putut întîlni în ultimul act pe Adrian Ungur, potrivit Gazetei Sporturilor. Acesta a fost eliminat însă de Dusan Lajovici (102 ATP), care va juca finala.

Centrul de Excelență Tricolor11 Târgu Mureș, primul la nivel național, a fost inaugurat. Planul FRF pentru tinerii talentați.Centrul de Excelență Tricolor11 Târgu Mureș, primul la nivel național, a fost inaugurat oficial astăzi, anunță ProSport. În prezent, 28 de tineri talentați își desfășoară activitatea aici, ei beneficiind de asistență tehnică, de instruire sportivă, instruire școlară, dar și de partide extrem de tari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult