Acasa Revista Presei Revista Presei. Liviu Dragnea dă dreptate Curţii Constituţionale

Revista Presei. Liviu Dragnea dă dreptate Curţii Constituţionale

scris de Z.V.
5 afisari

Șapte termocentrale și grupuri energetice, cu o capacitate totală de peste 1.200 de MW, vor fi scoase din funcțiune până în anul 2019 din cauza emisiilor poluante pe care le generează, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1096/2013 pentru aprobarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră producătorilor de energie electrică pentru perioada 2013-2020, inclusiv Planul național de investiții, publicată joi în Monitorul Oficial, informează Puterea.

Liviu Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea, președinte executiv al PSD, a declarat, vineri, că nu a susținut, nu susține și nu va susține modificările la Codul Penal adoptate de Camera Deputaților la sfârșitul anului 2013, el arătând că foarte bine a procedat Curtea Constituțională blocându-le, informează Gândul.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că USL nu va renunța la descentralizare, în pofida deciziei CC de a declara neconstituțională legea, el arătând că așteaptă motivarea, că se va modifica legea în acord cu cerințele Curții și că a pregătit deja pașii de urmat pentru Guvern și Parlament, transmite Cronica Română.

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu i-a adresat vineri, premierului Victor Ponta, 10 solicitări prin care îi cere să-și exprime public poziția față de aspecte privind independența justiției și funcționarea unora dintre instituțiile sistemului judiciar și să anunțe adoptarea unor măsuri urgente privind implementarea Codurilor penale și combaterea șomajului în rândul tinerilor, scrie Evenimentul Zilei.

Secretarul Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, Florin Buicu (PSD), a declarat că îl așteaptă pe ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu la dezbateri, altfel proiectul său nu va fi votat, relatează România Liberă.

Introducerea votului în alb este ultimul proiect legislativ la care s-au gândit parlamentarii Opoziției, scrie Adevărul. Dacă proiectul trece de Parlament, electorii vor avea opțiunea să pună ștampila într-un cadran gol, ceea ce înseamnă că niciun candidat nu va primi votul, fără ca acesta să fie anulat.

Ion Caramitru, George Mihăiță, Alexandru Arșinel critică Guvernul pentru emiterea OUG care prevede înlăturarea de la conducerea instituțiilor de cultură a managerilor cu vârsta peste 65 de ani, transmite Gândul. Actorii au declarat că inițiativa „a izvorât dintr-un cap lipsit de logică” și „nu ajută cultura”.

Recomandarea SIE către demnitarii români este de a nu vorbi de pe telefoane mobile obișnuite, mai ales atunci când se află în străinătate, și de a folosi liniile de comunicații de la misiunile diplomatice românești, scrie Cronica Română.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) atenționează cu privire la respectarea dozelor recomandate de medicamente pentru a se evita pe cât posibil apariția reacțiilor adverse, punctând că din informațiile din prospectul medicamentelor pe bază de paracetamol, armonizate la nivelul Uniunii Europene, reiese că nu există medicamente fără astfel de reacții, transmite publicația Capital.

Institutul Inimii din Cluj-Napoca a reluat operațiile pe cord la nou-născuți și la copii după o întrerupere de trei luni și jumătate, din cauza subfinanțării, prima intervenție fiind făcută vineri, la un copil de trei ani, transmite Gândul.

Scandalul șpăgilor din învățământ este departe de a se fi încheiat, scrie Puterea. Directoarea Școlii 172 „Sfântul Andrei” va fi destituită din funcție începând cu data de 20 ianuarie, pentru deficiență în activitatea managerială. Decizia a fost luată în urma ședinței de vineri a Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB.) Și directoarea Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” va fi demisă începând cu data de 20 ianuarie, tot pentru deficiențe manageriale.

Federația Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret” a trimis o scrisoare premierului și ministrului Educației referitoare la problema subfinanțării constante a învățământului și cer liderilor partidelor politice să spună deschis dacă mai susțin sau nu ca învățământul obligatoriu să fie gratuit, transmite Adevărul.

9 comentarii

Tache 18-01-2014 - 23:46

„Expertii” de la Bucuresti sunt suparati foc pe Orban si infiereaza cu manie democratica relatiile maghiaro-ruse:

http://m.cotidianul.ro/article.php?id=230270

„Expertii” de la Bucuresti sunt suparati foc pe cei care nu raspund la comenzile clanului Clinton si le amintesc „tradatorilor” ca pot fi linsati, executati, lichidati in numele democracy:

#http://www.cotidianul.ro/lista-neagra-a-familiei-clinton-230193/#

„Expertii” nu-si dau seama de doua lucruri:
1. Nu numai clanul Clinton are „liste negre”
2. Iarna (2014) nu-i ca vara (2007)

Tache 18-01-2014 - 23:52

Valentin Mandrasescu
Citez din Ziare.com 15 ian 2014
”Gazele de sist: Polonia dezamageste, greii din industrie se retrag” http://www.ziare.com/economie/gaze-de-sist/gazele-de-sist-polonia-dezamageste-greii-din-industrie-se-retrag-1277672

Citez din Vocea Rusiei 7 septembrie 2012
Rezultatele ”experimentului polonez”… Eşecul eforturilor de a crea o sursă de producţie a gazelor de şist a fost total.
Mai mult: #http://romanian.ruvr.ru/2012_09_07/87540947/#

Baietii pricep mai greu aspectele economice, dar pana la urma inteleg si ei.

Tache 18-01-2014 - 23:57

„Lăsând la o parte contextul istoric, se poate spune că declinul relațiilor bilaterale s-a accelerat odată cu decizia elitei politice de la București de a susține invazia americană în Irak, ceea ce a iritat la maxim atât Franța cât și Germania. După acest punct de cotitură, strategia nemților în relațiile cu România s-a redus la principiul: control manual și nicio negociere. Germania a abordat o atitudine dură față de România, tratând-o ca pe un instrument care trebuie controlat și utilizat eficient pentru a-și atinge scopurile politice și economice.”

……………………………………………………………………………………………….

„După ce au fost refuzați din motive tehnice (Hidroelectrica de abia reușea să satisfacă cererile americanilor, israelienilor și securiștilor autohtoni), nemții ar fi recurs la șantaj direct, amenințând cu publicarea în presă a tuturor contractelor obținute de serviciile germane, demararea unor acțiuni în justiția europeană, înghețarea conturilor europene ale companiilor „băieților deștepți” și crearea unor probleme politice majore pentru guvernul de la București. Partea română a propus să le compenseze „profitul neîncasat” prin creșteri repetate și foarte serioase ale tarifelor pe care E.ON le încasează de la consumatorii de energie electrică, propunere care a fost imediat acceptată de partea germană. Se poate presupune că businessul german, atunci când nu poate profita de pe urma statului român, este satisfăcut și de posibilitatea exploatării economice a românilor de rând.”

http://romanian.ruvr.ru/2014_01_17/Germania-si-colonia-Romania-1411/

UnUL 19-01-2014 - 09:02

Tăchiță, puiule, văd că ești un cititor asiduu al „Vocii Rusiei”. Am putea modifica puțin proverbul românesc : „Spune-mi ce citești (de unde îți iei informațiile) ca să-ți spun cine ești”.

tomi 19-01-2014 - 10:07

Domnule UnUL, postarile lui Tache cu surse luate din „vocea rusiei” sint la fel de valoroase si credibile daca erau scoase din Arici Pogonici sau din Urzica. Ca si glumetze si infantile chiar intrec revistele pomenite de mine.

UnUL 19-01-2014 - 10:48

Nu, domnule Tomi, cele din Urzica aveau, totuși, mai mult umor; astea sunt doar stupide și tendențioase.

UnUL 19-01-2014 - 12:03

Tăchiță, văd că ești obsedat de ruși și de Vocea Rusiei, asta mă edifică în legătură cu opțiunile și cu gândirea ta.

Tache 19-01-2014 - 11:07

Ce este incredibil din ceea ce spune Vocea Rusiei, prin glasul domnului Valentin Mandrasescu. Uitati-va ce fac evreii in America !

http://therebel.org/index.php?option=com_content&view=article&id=736126:ghost-government-and-the-slave-state&catid=138:kaminski&Itemid=2264

Ce este incredibil din afirmatia ca evreii americani, cei din Israel, impreuna cu evreii securisti din Romania, jefuiesc fara mila poporul roman ? Germanii au fost nevoiti sa se adapteze, pentru a putea desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei.

„Rebelul Video”, din linkul dat de John Kaminski, este un fost angajat al NSA, nu fitecine….

Tache 19-01-2014 - 11:19

Erata : Ce este incredibil din ceea ce spune Vocea Rusiei, prin glasul domnului Valentin Mandrasescu ? …..uitasem semnul intrebarii.

Pentru luminare avem Talmudul si Protocoalele Inteleptilor Sionului !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult