Acasa Revista Presei Revista presei. Liviu Dragnea, despre demisia lui MRU

Revista presei. Liviu Dragnea, despre demisia lui MRU

scris de Z.V.
21 afisari

Demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la conducerea Serviciului de Informații Externe și cea a lui Gabriel Oprea din Senat, decesul actorului și muzicianului Ioan Gyuri Pascu, eliberarea condiționată din închisoare a fostului director general al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) Gheorghe Mencinicopschi, precum și anunțul Romgaz referitor la întreruperea livrărilor de gaze naturale către ELCEN, dar și reținerea de către procurorii DNA a Angelei Toncescu, fost președinte al Consiliului de Administrație al Carpatica Asig Sibiu, sunt principalele subiecte ale zilei de 27 septembrie.

liviu dragneaLiviu Dragnea, despre demisia lui MRU: „Serviciile să nu se implice în politică!” Președintele PSD, Liviu Dragnea, cere „motivele reale” ale demisiei directorului SIE, Mihai Razvan Ungureanu, transmite Evenimentul Zilei. „Am luat act din presă de demisia Directorului SIE. O demisie e o demisie și nu o comentez! Sper ca acest act să nu facă parte dintr-un război politic subteran. E foarte important ca serviciile de informații să nu fie implicate în lupta politică! Opinia publică din România trebuie să știe care au fost motivele reale care au dus la această demisie din partea domnlui Mihai Răzvan Ungureanu”, a scris Dragnea pe Facebook.

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la șefia SIE. Conducerea va fi asigurată de Silviu Predoiu. Președintele Klaus Iohannis a acceptat luni demisia din funcție a directorului Serviciului de Informații Externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, conducerea SIE urmând să fie asigurată de Silviu Predoiu, transmite Economica.net. „Administrația Prezidențială a primit la Cabinetul președintelui României demisia directorului SIE, dl Mihai-Răzvan Ungureanu. Președintele Klaus Iohannis a acceptat demisia, conducerea SIE urmând să fie asigurată în perioada următoare de dl general Silviu Predoiu”, anunță Președinția, într-un comunicat.

Iohannis: Ungureanu a menționat motive personale pentru demisie; probabil — o nouă propunere după alegeri. Președintele Klaus Iohannis a afirmat luni că Mihai-Răzvan Ungureanu a menționat motive personale pentru demisia de la șefia SIE, adăugând că va face o nouă propunere pentru conducerea serviciului, cel mai probabil, după alegerile parlamentare, relatează Jurnalul Național. „Am primit astăzi în jurul prânzului demisia domnului director Ungureanu. Domnia sa a menționat motive personale și nu am informații suplimentare, însă având în vedere că SIE trebuie să lucreze permanent și să fie în permanență pregătit pentru a interveni în orice situație mi s-a părut important să reacționez foarte repede”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Calimente: Ungureanu mi-a spus că demisia a intervenit în urma stării de sănătate; trebuie să stea la pat. Nici președintele nu l-a întrebat cât este de bolnav. Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SIE, Mihăiță Calimente, a declarat luni că Mihai-Răzvan Ungureanu i-a comunicat că a demisionat de la conducerea serviciului din motive de sănătate, potrivit Q Magazine. „Nu am știut dinainte de această demisie, am aflat din presă. La primele telefoane pe care le-am primit de la televiziuni am spus că s-ar putea să fi existat totuși o anumită stare conflictuală între Palatul Cotroceni și directorul SIE, asta și în urma zvonurilor care au circulat toată vara’, a precizat Calimente, la Palatul Parlamentului.

Kovesi: Nu știu de ce a demisionat domnul Ungureanu; DNA nu a fost în conflict cu SIE. Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, luni, că nu cunoaște motivele demisiei lui Mihai-Răzvan Ungureanu din funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE), conform Jurnalului Național. „Nu știu de ca a demisionat domnul Ungureanu. Pot să vă spun doar că DNA nu a fost în conflict nici cu SIE, nici cu alte instituții ale statului”, a declarat Kovesi, la TVR 1.

Gorghiu, despre demisia lui MRU: Dacă SIE va funcționa mai bine, jos pălăria. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că vestea demisiei directorului Serviciului de Informații Externe (SIE), Mihai-Răzvan Ungureanu, a luat-o prin surprindere, precizând că nu cunoaște motivele acestui gest, scrieCotidianul. „Nu știu care sunt motivele care au stat la baza acestei demisii. M-a luat prin surprindere vestea”, a spus Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național (BPN) al partidului.

Cine este Silviu Predoiu, șeful interimar al SIE. Generalul Silviu Predoiu, directorul adjunct al SIE, va fi șeful interimar la conducerea serviciului până la numirea unui nou director, după ce Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcție, notează Libertatea. Silviu Predoiu, în vârstă de 58 de ani, conduce, astfel, pentru a cincea oară Serviciul de Informații Externe. El s-a aflat la conducerea SIE si în 2014, după ce Teodor Melescanu a demisionat.

Gabriel Oprea și-a depus demisia la Senat. Gabriel Oprea și-a dat demisia din Senat începând cu data de 1 octombrie, el publicând documentul cu numărul de înregistrare la Senat și data de astăzi, anunță Gândul. Gabriel Oprea demisionează din Senat începând cu 1 octombrie, el depunând luni la Senat o cerere de demisie. După ce demisia sa va deveni oficială prin publicarea în Monitorul Oficial, procurorii DNA vor putea solicita urmărirea sa penală pentru ucidere din culpă, în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină, președintelui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre demisia lui Gabriel Oprea: „O decizie corectă, un pas bun!’ Președintele Klaus Iohannis a afirmat luni că demisia lui Gabriel Oprea din Parlament este o decizie corectă, potrivit Evenimentului Zilei. „Eu cred că este o decizie corectă, cum am spus și vineri. Nu a fost vorba neapărat despre o procedură care e mult mai bună decât alta, este vorba de o detensionare a situației, lucru care s-a și întâmplat”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Liviu Iolu: Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control al premierului. Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control al prim-ministrului, decizia fiind luată în urma unei discuții între acesta și premierul Dacian Cioloș, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, scrie Jurnalul Național. „Șeful Corpului de control și-a anunțat intenția de a pleca din Executiv înainte de declarațiile pe care le-a făcut și care priveau reacția autorităților în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control”, a spus Liviu Iolu.

Despre ce discută CSAT. Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se va reuni marți în ședință, iar pe ordinea de zi se află teme precum implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO, cu implicații naționale, și situația sistemului din sănătate, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al președintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, conform Cotidianul. Ședința va avea loc de la ora 12,00, la Palatul Cotroceni.

Traian Băsescu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: ‘Utilizează excesiv ‘strada’ și emoția colectivă a morții dramatice a propriilor cetățeni, pentru a-și atinge obiectivele politice”. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, l-a atacat dur pe actualul președinte, Klaus Iohannis, susținând că acesta se folosește de ‘emoția colectivă pentru a-și atinge obiectivele politice’, relatează Evenimentul Zilei. ‘Domnul Președinte Klaus Iohannis este într-o eroare fundamentală. Utilizează excesiv ‘strada’ și emoția colectivă a moarții dramatice a propriilor cetățeni, pentru a-și atinge obiectivele politice’, a postat Băsescu pe pagina personală de Facebook.

Ministrul de Finanțe: Nu creștem nicio contribuție socială obligatorie, nici pentru angajat, nici pentru angajator. Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, le-a spus luni deputaților că Executivul nu are în vedere majorări de taxe și impozite și că nu intenționează să schimbe filosofia fiscală în niciun fel — fie impozitare directă, indirectă sau modificare a sistemului de contribuții sociale, transmite Curierul Național. ”Ministerul Finanțelor Publice nu are în vedere majorări de taxe și impozite, nu vrea să schimbe filosofia fiscală în niciun fel, pe niciun palier, fie impozitare directă, indirectă sau de modificare a sistemului de contribuții sociale. Așadar, nu creștem nicio contribuție socială obligatorie, nici pentru angajat, nici pentru angajator”, le-a transmis Anca Dragu deputaților.

Anca Dragu: Bugetul pe anul 2017, întocmit de viitorul Guvern și aprobat de viitorul Parlament. Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, a declarat luni că proiectul de buget de stat pentru anul 2017 va fi întocmit de viitorul Guvern și aprobat de viitorul Parlament, conform Capital. Anca Dragu a arătat că potrivit legii, în anii electorali, bugetul se întocmește și se aprobă de viitorul Guvern, respectiv viitorul Parlament. „Departamentul de buget din Ministerul Finanțelor nu șomează. Există un proces bugetar de-a lungul anului, dar bugetul efectiv este întocmit și aprobat de noul Guvern și noul Parlament”, a spus Dragu la Palatul Parlamentului, întrebată dacă în Ministerul de Finanțe se lucrează la bugetul pe anul viitor.

Mandatul de deputat — reluat de Petre Roman din 20 septembrie. Petre Roman își reia mandatul începând cu data de 20 septembrie și își va recupera indemnizația de deputat începând cu 9 februarie 2015, a decis luni Biroul permanent al Camerei Deputaților, anunță Q Magazine. „Petre Roman își reia mandatul de deputat de pe 20 septembrie și potrivit deciziei Biroului permanent o să-și ia indemnizația lunară de deputat pe perioada 9 februarie ? 20 septembrie’, a declarat secretarul Biroului permanent Marcel Ciolacu.

Alina Gorghiu: PNL ia în calcul reacții radicale, dacă nu e acceptat vot în 48 de ore în Parlament la cererile Justiției. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, astăzi, că liberalii dau un ultimatum PSD și iau în calcul „variante radicale de reacție” dacă până pe 5 octombrie nu este adoptat în Parlament un proiect al partidului care prevede vot la vedere, în maximum 48 de ore, pe cererile venite din partea Justiției, potrivit Bursa. „Avem (…) un proiect (…) depus din decembrie 2014 care prevede o procedură de simplificare a ridicării imunităților și care spune în felul următor: de când a venit cererea de la DNA, de la Parchet către Parlament, ai 24 de ore pentru elaborare a raportului. A venit raportul în plen, mai ai 24 de ore pentru a da votul, dar votul trebuie să fie deschis, la vedere”, a declarat Gorghiu.

Daniel Barbu: „Valul de amenințări confirmă că e riscant să fii politician”. Senatorul Daniel Barbu și-a cerut scuze astăzi, după ce vineri a afirmat că „meseria unui politician e mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, precizând că această declarație a fost o metaforă, iar „valul de amenințări” care i-au urmat confirmă că „e riscant să fii politician”, relateazăBursa. Daniel Barbu a declarat că reacțiile soldaților i s-au părut „inacceptabile pentru o societate civilizată, raportate la o simplă metaforă”.

Iohannis va fi premiat în Germania pentru lupta împotriva corupției. Președintele Klaus Iohannis va primi miercuri, la Kiel, în Germania, premiul Herman Ehlers 2016 pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept și a luptei împotriva corupției, informează Capital. ‘Președintele României se va afla la Kiel, în Germania. Motivul prezenței este faptul că va primi premiul Herman Ehlers 2016’, a anunțat purtătorul de cuvânt la președintelui, Mădălina Dobrovolschi, citat de Mediafax.

ALDE. Vasile Nistor cere demisia lui Tăriceanu. Formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu are niște zile proaste, reprezentanți ai ALDE ieșind cu declarații care mai de care mai demne pentru un premiu „Oiștea în gard’, notează Puterea. Trei concurenți puternici, cu vorbe și mai puternice, își dispută „aurul’ la această categorie. Cel mai nou înscris în această cursă incredibilă este senatorul ALDE Vasile Nistor. Acesta se pare că a avut o revela’ie după mai multe luni ;i câteva termene sau poate a aflat abia acum: ;eful lui este acuzat de mărturie mincinoasă.

Ministrul Ghinea anunță dacă va candida la alegerile parlamentare. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat luni că se va hotărî asupra candidaturii sale în alegerile parlamentare în următoarele două săptămâni, conform Puterea. „Nu am ce să vă spun ca noutate. Sunt discuții și cu alți colegi. Urmează să fie luată o decizie probabil în două săptămâni”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Supraofertă liberală de campanie: TVA și impozit pe muncă de 16%. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat că programul de guvernare al liberalilor este centrat pe reducerea impozitelor pe muncă (acum la 16,5% la angajat și 21,5% la angajator) la 16% din 2017 și pe scăderea TVA tot la 16% până în 2019, scrie Ziarul Financiar. Potrivit Codului fiscal, de la 1 ianuarie 2017 TVA va scădea de la 20% la 19%, după ce a fost redus la alimente în iulie 2015 de la 24% la 9% și în ianuarie 2016 de la 24% la 20% pentru toate produsele.

ANI a cerut revocarea mandatelor a trei deputați și sancționarea altor trei cu 10% din indemnizație. Biroul Permanent al Camerei Deputaților a transmis luni Comisiei juridice solicitarea ANI privind revocara mandatelor a trei deputați și sancționarea cu diminuarea indemnizației cu 10% pe o perioada de maxim trei luni a altor trei aleși, printre care și liderul deputaților PSD, potrivit Ziarului Financiar. Biroul Permanent al Camerei Deputaților a transmis luni Comisiei juridice solicitarea ANI privind revocara mandatelor a trei deputați și sancționarea cu diminuarea indemnizației cu 10% pe o perioada de maxim trei luni a altor trei aleși, printre care și liderul deputaților PSD.

MAE: România a preluat președinția rotativă a Comisiei Consultative „Cer Deschis”. România a preluat președinția rotativă a Comisiei Consultative „Cer Deschis” (OSCC), conducând, astăzi, prima reuniune din ciclul de patru reuniuni ale actualei sesiuni, care se desfășoară la Viena, precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit unui comunicat remis redacției, scrie Bursa. Conform sursei citate, pe parcursul celor patru reuniuni vor fi analizate aspecte legate de implementarea Tratatului „Cer Deschis”, precum respectarea dispozițiilor tratatului de către statele părți, rezolvarea unor ambiguități și discrepanțe de interpretare, aderarea unor noi state și revizuirea repartizării cotelor de zbor anuale.

Ambasada Rusiei a donat pentru „Cumințenia Pământului’: „Armata Rusă și Armata Română au luptat împreună pentru independența României’. Ambasada Rusiei la București anunță că a donat suma de 100 de euro pentru cumpărarea Cumințeniei Pământului, o campanie demarată de Guvernul României, relatează Adevărul. Ambasada Rusiei a făcut inclusiv un clip de prezentare în care se vorbește despre ajutorul acordat României de către Federația Rusă de-a lungul istoriei.

Angela Toncescu și soțul fostei adjuncte DIICOT, reținuți pentru corupție. Angela Toncescu, președintele Consiliului de Administrație al Carpatica Asigurări și fostă șefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (precursoarea ASF), a fost reținută de procurorii DNA pentru cumpărare de influență, transmite Gândul. În dosar a mai fost reținut omul de afaceri Dan Hosu, soțul procurorului Giorgiana Hosu, fosta adjunctă a DIICOT, care deține și o firmă de asigurări. Cătălin Marian Cataramă, șeful Serviciului de Combatere a Traficului cu Migranți din Poliția Română a fost pus sub control judiciar în acest dosar. Toncescu este acuzată că, pentru a-și obține poziția la Carpatica Asig și pentru a promova interesele acestei companii la nivelul ASF, a apelat la ceilalți inculpați care la rândul lor să-și exercite influența asupra unor membri ASF.

Vicepreședintele ASF, Mircea Ursache, a dat explicații la DNA, în calitate de martor: Azi am răspuns procurorilor despre una dintre cele două societăți de asigurări care au intrat în faliment ca urmare a deciziilor ASF. Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache, a fost audiat, luni dimineața, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), informează România Liberă. La ieșirea de la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Mircea Ursache a precizat că a fost audiat ca martor. El le-a dat procurorilor explicații despre una dintre cele două societăți de asigurări care au intrat în faliment în urma deciziilor ASF și despre toate faptele care au făcut ca piața asigurărilor să fie astăzi într-o implozie.

Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat condiționat, în dosarul ICA. Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat condiționat, luni, în dosarul ICA, au decis, luni, magistrații Tribunalului Ilfov, potrivit România Liberă. Decizia magistraților este definitivă. Mencinicopschi a efectuat doi ani din pedeapsa de opt ani de închisoare, pe care a primit-o în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

DNA: Fostul șef IJP Bihor, patru polițiști și un consilier tolerau ilegalități. Fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor, Liviu Popa, și șeful Poliției din Beiuș, Remus Daniel Indrei, sunt acuzați de procurorii DNA că au protejat activitatea infracțională a unei persoane, conform Libertatea. În schimbul favorurilor, aceștia au pretins mai multe obiecte de mobilier și prestarea unor lucrări de renovare la sediul Poliției Beiuș. Potrivit DNA, Liviu Popa este cercetat sub control judiciar pentru două infracțiuni de luare de mită.

Protestele din penitenciare continuă. Prună: „Problema este cum împărțim plăcinta la câți suntem”. Negocierile dintre sindicaliștii din penitenciare și ministrul Justiției, Raluca Prună, care au avut loc, luni, la Penitenciarul Gherla, au eșuat, conformGândul. Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Florin Șchiopu, a anunțat că mișcările de protest vor continua până când se va intra în normalitate. Protestelor din țară li s-au alăturat și aproximativ 50 de angajați de la Penitenciarul Codlea, județul Brașov, care au ieșit, luni dimineață, în fața instituției, declarând că vor refuza să mai facă ore suplimentare începând cu luna octombrie.

Un singur pacient rănit în Colectiv mai este internat în străinătate, zece merg la recuperare sau tratament. Un singur pacient rănit în incendiul din Clubul Colectiv mai este internat în străinătate, zece merg în clinici din Belgia și Germania pentru recuperare sau tratament, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu, potrivit Curierului Național. La aproape un an de la incendiul din Clubul Colectiv, un singur pacient mai este internat în străinătate, iar alți zece merg la tratament sau recuperare, potrivit Ministerului Sănătății (MS).

Președintele Asociației 21 Decembrie va cere recuzarea procurorilor din dosarele Mineriadei și Revoluției. Președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, a anunțat luni, după o discuție cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, că va depune la Parchetul General o cerere privind revocarea procurorilor care instrumentează dosarele Revoluției și Mineriadei, conform Curierului Național. Teodor Mărieș și Augustin Lazăr au discutat luni, printre altele, despre stadiul cercetărilor din cele două dosare. La finalul întâlnirii, Mărieș a declarat că va cere recuzarea celor doi procurori pentru că sunt „slabi din punct de vedere profesional”.

Ziua de 9 mai a fost declarată zi de sărbătoare națională. Senatul a adoptat luni tacit propunerea legislativă a deputatului liberal Daniel Stamate Budurescu prin care ziua de 9 mai a fost declarată zi de sărbătoare națională, urmând ca inițiativa să fie transmisă Camerei Deputaților, for decizional în acest caz, transmite Q Magazine. Parlamentul, președintele României, Guvernul, precum și celelalte autorități ale administrației centrale și locale vor organiza manifestări în 9 mai, iar fondurile vor fi asigurate din bugetele locale sau din bugetul autorităților și/sau instituțiilor publice, în limita alocațiilor bugetare aprobate, potrivit proiectului de lege.

Kiturile medicale de testare, sprijin pentru români. Românii se pot testa de acum singuri pentru a afla dacă au colesterolul crescut, dacă sunt alergici, anemici sau intoleranți la gluten sau dacă au Helicobacter pylori, cu ajutorul unor kituri medicale pentru autotestare, anunță Cotidianul. Aceste kituri au fost lansate în România de o companie medicală din Germania.

Studiu al Agenției Naționale Antidrog. Unul din cinci minori fumează zilnic. Un studiu realizat de Agenția Națională Antidrog arată că aproape o treime dintre adolescenții care au împlinit vârsta de 16 ani au fumat cel puțin o țigară în ultimele 30 de zile, iar aproape 20% dintre aceștia fumează zilnic, deși legea interzice vânzarea de tutun către minori, scrie Puterea. Studiul realizat de Agenția Națională Antidrog în 2015, pe un eșantion de 3.500 de elevi, arată că 51,7% dintre adolescenții cu vârste de până în 16 ani au fumat cel puțin o țigară de-a lungul vieții.

Romgaz întrerupe de marți livrările de gaze naturale către ELCEN. Romgaz va întrerupe, începând de marți, livrările de gaze naturale către Electrocentrale București (ELCEN), potrivitLibertatea. În acest moment, ELCEN are datorii de 319 milioane de lei la Romgaz. În cazul intrării ELCEN în insolvență, Romgaz va înscrie creanțele la masa credală, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. „SNGN Romgaz SA urmărește cu preocupare desfășurarea evenimentelor care decurg din cererile de insolvență ale companiilor bucureștene RADET și ELCEN’, afirmă Romgaz într-un comunicat.

ELCEN: Alimentarea cu apă caldă în București va fi întreruptă marți, dacă Romgaz oprește livrarea gazelor. Alimentarea cu agent termic în Capitală va fi întreruptă marți, dacă Romgaz nu va mai furniza gaze către Electrocentrale București (ELCEN), au declarat, luni seară, surse din cadrul producătorului de energie termică, conform Economica.net. Această situație apare în contextul în care Romgaz a anunțat, într-un comunicat de presă, că oprește livrările de gaze către ELCEN din cauza datoriilor.

ELCEN și RADET și-au cerut insolvența. Electrocentrale București, cel mai mare producător de energie termică din România, a depus la Tribunalul București intrarea în insolvență, informează Economica.net. Tot astăzi și RADET a depus cererea de insolvență. Cerera de intrare în insolvență a Electrocentrale București (ELCEN) a fost depusă astăzi, 26 septembrie, la Tribunalul București. Termenul de judecată a fost stabilit pentru 6 octombrie, iar în cazul RADET pentru 5 octombrie.

ENGIE: Insolvența ELCEN pune în pericol investițiile pentru exploatarea în siguranță a rețelei. Statul și Primăria București să mobilizeze banii necesari. Grupul ENGIE România, fostul GDF Suez, unul dintre principalii furnizori de gaze naturale ai Electrocentrale București SA (ELCEN), a anunțat, luni, că a luat act „cu surprindere și profundă preocupare’ de decizia ELCEN de a iniția procedura de insolvență a companiei, despre care spune că va avea consecințe negative asupra Distrigaz Sud Rețele, informează Adevărul. ENGIE afirmă că insolvența poate ‘periclita realizarea investițiilor necesare exploatării în condiții de siguranță a rețelei de distribuție a gazelor naturale’ la nivelul Capitalei și în zonele operate de companie.

Chinezii de la CEFC au extins termenul de preluare a KMGI. Compania chineză CEFC, care a semnat în aprilie un acord pentru preluarea KMGI (fostul Rompetrol Group) de la KazMunayGas, a extins cu câteva luni termenul de finalizare a tranzacției, fixat inițial pentru luna octombrie a acestui an, a declarat, luni, vicepreședintele Rompetrol, Azamat Zhangulov, scrie Capital. „Preluarea de către CEFC nu s-a realizat încă”, a spus el. Întrebat ce înseamnă acest lucru, el a răspuns: „Înseamnă exact ceea ce înseamnă. Nu există încă o finalizare”.

A murit Ioan Gyuri Pascu. Primele reacții. Florin Constantin (Divertis): S-a stins un zâmbet mare cât o lume. Ioan Gyuri Pascu, fost membru al grupului Divertis, a murit, luni dimineața, la vârsta de 55 de ani, potrivit România Liberă. Decesul a survenit în jurul orei 05.00, în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Informația a fost confirmată de coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița, care a precizat că manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră.

Barometru. Un sfert din români nu au cumpărat nicio carte în 2015. 25% din populație, la nivel național, nu a cumpărat nicio carte în ultimele 12 luni, iar bărbații cumpără mai multe cărți decât femeile, potrivit Barometrului de Consum Cultural 2015, notează Adevărul. Distingând între eșantionul național și cel din București, poate fi observat că există o rată mai mare a persoanelor de la nivel național, 25%, care au declarat că n-au cumpărat nicio carte în ultimul an comparativ cu 6% în București, potrivit „Barometrului de Consum Cultural 2015. Preferințe, practici și tendințe’, care a fost lansat, luni, la Ministerul Culturii.

Final prematur în meciul Halep — Begu! A abandonat în setul doi din cauza unei accidentări. Simona Halep a învins-o pe Irina Begu în turul II al turneului de la Wuhan, conform Gazetei Sporturilor. Meciul s-a terminat în setul doi, la scorul de 2-0 pentru Halep, când Begu a abandonat din cauza unei accidentări. După ce Simona Halep a câ?tigat primul set, 6-3, Begu a acuzat o accidentare la spate, iar setul doi a început cu întârziere. După două game-uri, Irina a decis să abandoneze, neputând să mai continue. Aceasta a acuzat o problemă la spate.

Noul clasament WTA! Monica Niculescu a intrat în Top 50, Begu e pe 26. Pe ce loc e Simona Halep și cum stau celelalte românce din circuit. Monica Niculescu a urcat șase locuri, până pe 49, în clasamentul WTA la simplu, dat publicității luni, în timp ce Simona Halep se menține pe locul 5, anunță ProSport. Monica Niculescu este, de altfel, singura jucătoare din România aflată în top 100 care urcă în clasamentul mondial. Niculescu profită astfel de parcursul bun avut la turneul WTA de la Seul, unde a ajuns până în finală, fază în care a fost învinsă în trei seturi de Lara Arruabarrena, din Spania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult