Acasa Revista Presei Revista presei. Liviu Dragnea, despre vacanța sa exotică

Revista presei. Liviu Dragnea, despre vacanța sa exotică

scris de Z.V.
46 afisari

Declarațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, vizita prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în România, afirmațiile făcute de premierul Sorin Grindeanu la începutul ședinței de Guvern, anunțul referitor la achiziționarea unor rachete Patriot din SUA, precum și punerea sub urmărire penală a fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu pentru abuz în serviciu în dosarul „Microsoft 3”, dar și rezultatele gimnastelor noastre la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca sunt principalele subiecte ale zilei de 21 aprilie.

Liviu Dragnea a povestit despre vacanța sa exotică: ‘Voi face publice imagini’. Vacanța exotică a lui Liviu Dragnea a stârnit numeroase întrebări, notează Jurnalul Național. Deși nu a dorit să spună unde a fost plecat, liderul PSD a promis detalii despre vacanța sa. ‘Am fost la pescuit, dar nu o să vă spun unde. Sunt două motive, în primul rând cei care sunt susținuți financiar să mă urmarească peste tot zi și noapte, cred că ar trebui să muncească serios pentru acei bani, iar în al doilea rând cred că aș pune într-o situație jenantă pe cei cu care am fost la pescuit, sigur se vor trezi cu vreun investigator pe cap’, a adăugat Dragnea.

Încă un pas spre înființarea Comisiei privind prezidențialele din 2009. Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, joi, să trimită plenului reunit un proiect de hotărâre prin care să fie înființată o comisie de anchetă care să cerceteze dacă persoane sau instituții s-au implicat ilegal în organizarea și stabilirea rezultatului alegerilor prezidențiale din 2009, anunță Cotidianul. Anunțul oficial a fost făcut de către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Turcan: Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 este un subiect născocit de PSD pentru a demite șefa DNA. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susține că PSD a „născocit” comisia de anchetă pentru alegerile din 2009, scopul fiind demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, scrie Jurnalul Național. „Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 este un subiect născocit de PSD pentru a parazita agenda publică. Contrar celor enunțate de PSD — ALDE, scopul real al comisiei de anchetă nu este legat de presupusa fraudare a alegerilor prezidențiale”, susține Turcan, într-un comunicat transmis joi.

Grindeanu: Avem un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei în primele trei luni ale anului. Premierul Sorin Grindeanu a anunțat joi că, în primele trei luni ale acestui an, a fost înregistrat un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB, conform Economica.net. „Azi e o zi proastă pentru toți acei apostoli ai austerității. (…) Am primit cele mai recente date de la Ministerul Finanțelor și nu numai. (…) În primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimări ale execuției bugetare aferente primului trimestru arată că vom înregistra un excedent de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB”, a declarat Grindeanu la începutul ședinței de Guvern.

Grindeanu le pune embargo miniștrilor pe tema impozitului pe venitul global. Pe cine trimite să explice românilor subiectul.
Premierul Sorin Grindeanu i-a apostrofat pe membrii cabinetului său la începutul ședinței de guvern să nu mai discute public probleme care nu țin de portofoliile lor, referindu-se la problema impozitului pe gospodărie, un subiect pe care „există o efervescență” și pe care ar trebui să se pronunțe doar șeful de la Finanțe, Viorel Ștefan, relatează Gândul. Miercuri, Ministerul Finanțelor a făcut public draftul proiectului care schimbă regulile de impozitare în România, instituind impozitul pe venitul global. Acesta se va calcula pe gospodărie, iar toți românii care obțin venituri pot face o serie de deduceri, în premieră acestea incluzând cheltuielile cu educația copiilor, dar și polițele RCA sau abonamentele la fitness.

Timmermans nu dă termen pentru ridicarea MCV: Cel mai bun garant al luptei împotriva corupției e poporul român.
„Sunt tot mai convins că cel mai bun garant al luptei împotriva corupției e poporul român”, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în urma întâlnirii cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției, Tudorel Toader, întrebat dacă există premise că lupta anticorupție va continua și după ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, relatează Gândul. Totodată, întrebat cu privire la data la care MCV-ul ar putea să fie ridicat, Timmermans a răspuns că nu dă „niciodată termene”. De cealaltă parte, premierul Sorin Grindeanu a declarat că obiectivul său este ca Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) să fie ridicat înainte ca România să preia președinția UE.

Grindeanu: Obiectivul meu este să finalizăm MCV înainte ca România să preia președinția Consiliului UE. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că obiectivul său este finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, scrie România Liberă. Declarațiile au fost făcute în conferința cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. „Este o chestiune de prestigiu la care ?in foarte mult”, a declarat prim-ministrul Grindeanu, la Palatul Victoria.

Dragnea, după întâlnirea cu vicepreședintele Comisiei Europene: Ca și MCV, aderarea la Schengen a devenit un „neverending story’. Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a precizat, joi, că în cadrul întrevederii cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a făcut o paralelă între MCV și aderarea la Schengen, care a devenit un „neverending story’, conform Gândul. „Am făcut o paralelă cu aderarea României la spațiul Schengen. Aderarea la Schengen rămâne categoric o prioritate a României. Și cu Schengen-ul, dacă mai e ceva de făcut, să ni se spună, pentru că a devenit așa un neverending story, din păcate’, a spus Dragnea, după întâlnirea cu Timmermans.

Când va fi ridicat MCV. Anunțul făcut de Călin Popescu Tăriceanu. „I-am atras atenția despre o serie de greșeli”. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat astăzi, după întâlnirea cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) va fi ridicat cel mai probabil anul viitor, scrie Evenimentul Zilei. „Acest lucru (ridicarea MCV — n.r.) l-am discutat inclusiv la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care s-a angajat încă o dată, în discuția pe care am avut-o, să facă toate eforturile ca, în perioada în care deține mandatul său de președinte al Comisiei, mecanismul să fie încheiat”, a afirmat Tăriceanu,

Liviu Dragnea: „Nu s-a întârziat cu legea salarizării unitare, vom depune proiectul luni”. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi, la Parlament, că nu s-a întârziat cu Legea salarizării unitare, depunerea proiectului la Parlament urmând să aibă loc luni, transmite Bursa. Liderul social-democrațillor a mai spus că actul normativ ar putea să sufere doar mici modificări față de forma actuală. Întrebat cât mai întârzie depunerea Legii salarizării unitare în Parlament, președintele Camerei Deputaților a spus: „Dar nu întârzie”.

Șefa interimară a liberalilor, Raluca Turcan: PSD și ALDE se află între ciocan și nicovală cu Legea salarizării unitare. Șefa interimară a PNL, Raluca Turcan, a declarat că partidele din opoziție se află „între ciocan și nicovală” cu Legea salarizării unitare, precizând că rămâne sceptică asupra capacității social-democraților de a livra ce promit, potrivit România Liberă. „Ce au promis și ce au livrat. Cel mai bun exemplu pentru nebuloasa Legii salarizării unitare, pe care PSD-ALDE au supralicitat iar acum s-a așternut tăcerea, este măsura TVA zero! Își mai aduce cineva aminte că trebuia aplicată începând cu 1 martie?!”, a scris Turcan, joi, pe Facebook.

Dragnea: O să cer o audiență la ministrul Justiției ca să-i explic că Parlamentul nu e anexa Guvernului. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat joi că ministrul Justiției întârzie foarte mult cu pachetul de propuneri pentru îmbunătățirea situației din penitenciare, care trebuie inclus în legea grațierii, și a menționat că o să ceară o audiență la ministrul Tudorel Toader ca să-i explice că „Parlamentul nu e anexa Guvernului”, conform Jurnalului Național. „Ministerul Justiției să ne prezinte care este planul dumnealor pentru a rezolva problema de la care s-a pornit această dezbatere, și anume situația din penitenciare. Este suficientă legea grațierii sau nu? Au stabilit un program de investiții, de construire de noi penitenciare, au stabilit un program de pedepse alternative, un pachet de propuneri, au stabilit un program de modernizare a penitenciarelor existente?”, a declarat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului.

Dragnea: „Sper să rezolvăm odată problema ASF, nu e în regulă ce se întâmplă la acea instituție”. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi la Parlament că va solicita discutarea „foarte, foarte repede” a situației de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în sensul demiterii conducerii instituției, considerând că „nu e în regulă ce se întâmplă” acolo, referindu-se la scandalul pensiilor private, potrivit Bursa. Liviu Dragnea a declarat: „Am întrebat și eu azi cine și de ce întârzie punerea pe ordinea de zi a acelui raport, n-am reușit să aflu”.

Șoc! Tomac se dezice de propunerile lui Băsescu la Legea grațierii. De ce spune că trebuie avută o discuție în PMP. Amendamentele pe care Traian Băsescu urmează să le depună la legea grațierii nu sunt ale PMP, ci sunt propuse în nume propriu, a precizat, joi, liderul grupului PMP din Camera Deputaților, Eugen Tomac, conformPuterea. „Având în vedere dezbaterea care s-a iscat în ultima perioadă cu privire la amendamentele la legea grațierii, vreau să fiu cât se poate de sincer. Eu, în calitate de lider al grupului PMP din Camera Deputaților, nu am văzut aceste amendamente. De altfel, în cadrul partidului nu am discutat despre aceste amendamente”, a spus Tomac la Palatul Parlamentului.

Robert Turcescu, mesaj pentru partid, pe Facebook: Orice compromis cu Dragnea & co. este ‘inacceptabil’ și va duce la disoluția PMP. Deputatul PMP Robert Turcescu a scris, joi, un mesaj despre partid, pe Facebok, în care citează o declarație a lui Traian Băsescu, din 2016, privind rolul său în Opoziție, și adaugă că din punctul său de vedere, orice compromis cu Dragnea & co. este „inacceptabil’, relatează Libertatea. Afirmația lui Turcescu vine după depunerea de către Băsescu în Parlament a unor amendamente la legea grațierii colective, prin care se propune grațierea tuturor pedepselor sub 10 ani și injumătățirea pedepselor femeilor, chiar și pentru fapte de corupție.

Guvernul a stabilit data de 11 iunie pentru alegerile locale parțiale. Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate, potrivit unui comunicat oficial, scrie Bursa. Alegerile parțiale vor fi organizate în cinci municipii.

Tudorel Toader îi răspunde lui Liviu Dragnea, după criticile primite pentru întârzierea legilor din justi?ie: Dacă vrem să facem o treabă în salturi, le trimitem și mâine. Ministrul Justiției îi răspunde lui Liviu Dragnea, după ce șeful PSD l-a criticat pentru că ‘a întârziat nepermis de mult’ cu pachetul de propuneri pentru îmbunătățirea situației din penitenciare, care trebuie inclus în legea grațierii, relatează Curierul Național. Tudorel Toader i-a transmis lui Liviu Dragnea că mai trebuie să aștepte în privința legilor din justiție ‘dacă vrem să facem o treabă riguroasă’.

DNA, dosarul Microsoft 3: Gabriel Sandu, urmărit penal pentru abuz în serviciu. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început joi urmărirea penală a fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu pentru abuz în serviciu în dosarul ‘Microsoft 3’, scrie Capital. „Ca urmare a îndeplinirii cerințelor legale și constituționale referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoane care au deținut o funcție ministerială la data faptelor, respectiv obținerea avizului favorabil din partea președintelui României, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Gabriel Sandu, care la data faptelor a deținut funcția de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”, precizează DNA într-un comunicat de presă.

Dosar Microsoft 3. ÎCCJ a respins plângerea lui Claudiu Florică. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, ca nefondată, plângerea făcută de Claudiu Florică prin care solicita ridicarea controlului judiciar, măsură luată împotriva lui de procurorii DNA în dosarul Microsoft 3, conform Cotidianul. Pe 10 aprilie, DNA i-a pus sub acuzare pe Dinu Pescariu și Claudiu Florică, reprezentanți ai firmei D.Con-Net AG, pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fiind luată și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Încă o lovitură dură primită de Pinalti. Fostul vicepreședinte al PDL Gheorghe Ștefan a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel București, la trei ani de închisoare cu executare, după ce a recunoscut că a făcut trafic de influență și și-a folosit funcția pentru a obține ilegal bani pentru partid, în aceeași cauză fiind judecat și fostul secretar general al PDL Vasile Blaga, transmite Puterea. Instanța a dispus confiscarea de la Gheorghe Ștefan a sumei de peste 1,6 milioane de euro. Gheorghe Ștefan execută din octombrie 2016 pedeapsa de șase ani de închisoare primită în dosarul „Microsoft’.

Lucian Duță, fostul președinte al CNAS, și-a plătit cauțiunea de un million de euro. Fostul președinte al CNAS Lucian Duță a pus la dispoziția DNA imobile de aproximativ un million de euro pentru a acoperi cauțiunea din dosarul în care este acuzat de corupție, informeazăEvenimentul Zilei. Lucian Duță a depus garanții reale imobiliare asupra mai multor bunuri pentru a acoperi cauțiunea.

Armata română cumpără rachete Patriot din SUA. Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a declarat într-o conferință de presă de la poligonul de la Smârdan că România va dota armata cu sisteme de rachete Patriot, potrivit Curierului Național. Achiziția de rachete Patriot face parte din cadrul proiectului de înzestrare a armatei.

Guvernul plătește un studiu din care vom afla câți români au plecat din țară și cum pot fi aduși înapoi. Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, plata unei contribuții financiare de 75.000 de euro la bugetul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) pentru realizarea unui studiu privind comunitățile românești din străinătate, transmite Capital. Acordul privind realizarea studiului a fost semnat la 6 martie 2017, între Ministerul Afacerilor Externe și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, iar partea română are la dispoziție trei luni pentru a notifica OCDE cu privire la finalizarea procedurilor interne care să permită intrarea în vigoare a acordului, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Se prelungește termenul pentru plata asigurărilor sociale. Guvernul a prelungit, joi, printr-o Ordonanță de urgență, termenul până la care se poate plăti contribuția de asigurări sociale, respectiv de la 27 aprilie 2017 până la sfârșitul anului, astfel că persoanele care n-au ajuns încă la vârsta de pensionare vor putea să-și plătească retroactiv această contribuție pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, conform Puterea. Plata contribuției de asigurări sociale se va face într-o singură tranșă sau eșalonat, până la data de 31 decembrie 2017, pentru o perioadă de maxim 5 ani retroactiv, calculați de la data încheierii contractului de asigurare.

Un pacient a murit din cauza unei transfuzii, la Spitalul Sfântul Pantelimon. Asistenta, amendată cu 1.000 de lei. Un pacient de 66 de ani a murit din cauza unei transfuzii de sânge făcută greșit la Spitalul Pantelimon, scrie Adevărul. Din primele informații, asistenta nu ar fi verificat fișa pacientului, internat pe secția de Gastroenterologie, iar acesta a făcut un stop cardiorespirator în urma procedurii, fiind transferat la Spitalul Floreasca unde a și decedat. Asistenta a fost între timp suspendată din funcție, spune Fiorella Mitoiu, șefa UPU Pantelimon.

Din 1 mai va fi reluat tratamentul fără interferon. 10.000 de pacienți cu hepatita C sunt eligibili. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță, joi, că va relua, din 1 mai, tratamentul fără interferon, în prezent desfășurându-se etapa finală a procesului de pregătire a reluării prescrierii rețetelor pentru hepatita cronică virală C, conform Adevărul. Contractele cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C sunt pentru 10.000 de pacienți eligibili. Potrivit unui comunicat de presă, CNAS a semnat contractele cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C pentru 10.000 de pacienți eligibili, urmând să se finalizeze elaborarea și publicarea protocoalelor terapeutice.

Primarul Mihai Chirica îi avertizează pe Sorin Grindeanu că România riscă infringementul din cauza șoselei de centură a Iașiului. Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a trimis, joi, o adresă premierului Sorin Grindeanu pentru a-i atrage atenția că, din cauza unor vicii de comunicare între autoritățile locale și centrale, în ceea ce privește șoseaua de centură a orașului, România riscă să intre în procedură de infringement pe mediu, informează România Liberă. Mihai Chirica a declarat joi, într-o conferință de presă, că Ministerul Transporturilor a transmis Primăriei Iași că există intenția construirii șoselei de centură, iar senatorului Victorel Lupu i s-a transmis că sunt „zero alocări’ pentru aceast obiectiv.

500 de militari americani vor fi cantonați permanent în România. Exercițiu româno-american, la Smârdan, timp de două săptămâni. 500 de militari americani vor fi cantonați permanent în România, începând de joi, iar sute de militari români și americani participă la un amplu exercițiu, la Smârdan, scrie Libertatea. Acești au au răspuns cu foc unui inamic imaginar, astea fiind primele manevre cu muniție de luptă din cadrul unui exercițiu mai amplu care se va desfășura în următoarele două săptămâni.

Benzi unice pentru RATB din luna iunie. În prima parte a lunii iunie, Primăria Capitalei va implementa benzi unice pentru transportul public pe Șoseaua București-Ploiești de la intersecția cu str. Elena Văcărescu — Piața Presei Libere — B-dul Kiseleff — Mareșal Prezan — Calea Dorobanților (între Piața Dorobanților și Piața Lahovary) — George Enescu — Magheru — Piața Română, a anunțat primarul general, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook, conform Curierului Național. În partea a doua a lunii iunie, municipalitatea va institui cale unică și pe linia tramvaiului 21, așa cum este la tramvaiul 41.

Cod portocaliu și cod galben de ninsori. Trenurile care trec prin Brașov au întârzieri. Cod portocaliu și cod galben de ninsori până vineri. Meteorologii au emis joi o nouă avertizare meteo de ninsori abundente în zonele montane. România este traversată de un ciclon, care determină o răcire accentuată și ninsori abundente, anunță Libertatea. Vremea este neobișnuit de rece și în Capitală, iar sâmbătă dimineață temperaturile vor coborî până la—2 grade.

Zeci de localități, probleme cu energia electrică. Alimentarea cu energie electrică este afectată în zeci de localități din Moldova din cauza ninsorii abundente și a rafalelor de vânt, transmite Cotidianul. Potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres de Delgaz Grid, codul portocaliu instituit pentru cinci județe din Moldova, caracterizat prin rafale puternice de vânt și ninsoare, a determinat unele avarii în sistemul de distribuție a energiei electrice.

Guvernul modifică condițiile de acordare a burselor de merit pentru elevii premiați la olimpiade internaționale. Câți bani vor primi aceștia. Guvernul modifică unele condiții de acordare a burselor de merit olimpic internațional pentru elevii premiați la olimpiadele școlare internaționale, astfel încât de aceste burse să beneficieze și elevii care obțin mențiuni la olimpiadele școlare internaționale, indiferent de disciplina de învățământ, scrie Ziarul Financiar. Guvernul a aprobat, în ședința de joi, un proiect de lege de modificare și completare a Legii 235/2010 care prevede acordarea burselor de merit olimpic internațional elevilor care obțineau premiile I, II și III la olimpiadele școlare internaționale.

Comisia Națională de Prognoză își menține estimarea de creștere de 5,2% pentru 2017. Comisia Națională de Prognoză (CNP) menține, în prognoza de primăvară, estimarea de creștere economică de 5,2% pe care este fudamentat bugetul de stat, reducând cu un punct prognoza de creștere în construcții (5% față de 6% în varianta din iarnă) și cu 1,2 puncte, până la 6,8%, estimarea de creștere a exportului de bunuri și servicii, conform Ziarului Financiar. Exporturile de bunuri ar urma să crească anul acesta cu 7,7% (față de 7,3% în varianta de iarnă), iar importurile de bunuri cu 8,9% (8,1% în varianta de iarnă).

Vasilescu (BNR): Impozitul pe gospodării ar putea să fie o carte câștigătoare. Impozitul pe gospodării ar putea fi o carte câștigătoare dacă va exista o infrastructură modernă și un sistem de disciplină în colectarea dărilor, susține Adrian Vasilescu, consultant de Strategie la Banca Națională a României, potrivit Capital. „S-ar putea să fie o carte câștigătoare, în primul rând, dacă va exista o infrastructură modernă și un sistem de disciplină în colectarea dărilor. Combinat cu introducerea sistemului pe gospodării, Fiscul îți dă ție cetățean al României, salariat, obligația de a te duce la Fisc o dată la șase luni sau o dată pe an, încă nu s-au decis cum să se facă această impozitare, prin prezența salariatului la o coadă imensă, probabil, de care uneori se va lipsi sau poate că s-ar putea să ajungem în situația în care colectarea nu va mai fi 100% măcar de la salarii”, a declarat, joi, pentru RFI, Adrian Vasilescu.

Veniturile bugetare s-ar reduce cu 3,2% din PIB, după introducerea impozitului pe venitul gospodăriilor — Ernst&Young. Implementarea noului sistem de impozitare cu 10% pe venitul global al gospodăriilor ar putea conduce, în 2018, la reduceri de venituri bugetare de 3,2 la sută din Produsul Intern Brut (PIB), a declarat, joi, Gabriel Sincu, director executiv, Departamentul de asistență fiscală și juridică, EY România, conform Economica.net. „Noul sistem de impozitare e un subiect care nu merită discutat în acest moment. În plus, am văzut niște calcule făcute de Coaliția pentru Dezvoltarea României. Conform acestor calcule, în 2018, dacă nu o să mai avem sistemul cu reținere la sursă și cu plăți anticipate pentru PFA-uri, scăderea de venituri la bugetul de stat ar fi undeva de 3,2 la sută din Produsul Intern Brut (PIB)”, a afirmat Gabriel Sincu, într-o întâlnire cu presa.

Ministrul Transporturilor promite că Tarom va avea alte patru aeronave până la sfârșitul anului. Compania de stat Tarom își va mări flota cu alte patru aeronave până la finalul acestui an, dintre care două de mediu curier, iar două de lung curier, în contextul în care compania va avea curse directe către Statele Unite și China, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, fără a preciza însă de unde vor fi achiționate aeronavele respective și ce tip de aparate vor fi, anunțăEconomica.net. Tarom a retras anul trecut două aeronave Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman. Flota companiei numără 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în același timp, din cauza operațiunilor de mentenanță, potrivit conducerii companiei.

ANCOM, ANRE și Consiliul Concurenței înființează Rețeaua Reglementatorilor pentru piețele de energie astfel încât să beneficieze și furnizorii și utilizatorii. ANCOM, ANRE și Consiliul Concurenței vor înființa Rețeaua Reglementatorilor din România, cu scopul de a furniza servicii de reglementare pro-competitivitate a piețelor de energie și de comunicații, atât furnizorilor, cât și utlizatorillor, potrivit unui comunicat emis joi de ANCOM, scrie Ziarul Financiar. „Pentru explorarea și valorificarea potențialului de colaborare în scopul promovării unor reglementări mai bune, ANCOM, ANRE și Consiliul Concurenței au anunțat că vor înființa Rețeaua Reglementatorilor din România, un cadru formal de cooperare pentru cele trei entități publice, cu obiectivul de a furniza servicii de reglementare de cea mai bună calitate piețelor de energie și comunicații și, implicit, furnizorilor și utilizatorilor lor’, se arată în comunicatul citat.

Gimnastică | Europeanul de la Cluj. Juriul de apel a scos-o pe Cătălina Ponor din finala de la sol, după ce i-a revizuit nota! Larisa Iordache, prima în finala de la bârnă. Juriul de apel i-a revizuit nota Cătălinei Ponor de la sol, anunță ProSport. Considerând că valoroasa noastră sportivă nu a executat un element, i-a scăzut o jumătate de punct. Astfel, de la 13.566 și o prezență sigură în finala de la sol, Cătălina a rămas cu 13.066, notă care a scos-o dintre primele opt sportive la acest aparat!

CE de la Cluj. Evoluții de cinci stele pentru Marian Drăgulescu, la sol și sărituri. „Marocanul” aduce două finale pe aparate pentru delegația României, titrează ProSport. Marian Drăgulescu și-a asigurat, miercuri, prezența în finalele de la sol și sărituri, în cadrul Campionatului European de Gimnastică de la Cluj. Marian Drăgullescu a salvat, din nou, palmaresul echipei masculine de gimnastică a României. Șase tricolori s-au aliniat la startul Europeanului de la Cluj, însă antrenorul Ioan Suciu l-a pierdut prematur din lot pe Laurențiu Nistor.

Monica Ungureanu, medalie de bronz la Campionatele Europene de la Varșovia. Andreea Chițu, învinsă în primul meci. Judoka Monica Ungureanu (29 de ani) a deschis cu o medalie de bronz prima zi a Campionatelor Europene de la Varșovia (Polonia), transmite ProSport. Sportiva de la CS Dinamo a urcat pentru al doilea an consecutiv pe treapta a treia a podiumului de premiere la competiția continentală, în cadrul categoriei 48 de kilograme.

Pițurcă nu mai suportă scandalul dintre CSA și Becali: „Să vină DNA-ul! Vreau să se afle adevărul”. Victor Pițurcă s-a săturat de scandalul dintre CSA și Gigi Becali legat de marca Steaua și e convins că dacă Armata va avea câștig de cauză, echipa CSA va juca direct în Liga 1, scrie Gazeta Sporturilor. „Eu vreau să se afle adevărul. Cum s-a luat Steaua, în ce condiții și atunci se va ști. Dacă Steaua a fost luată fraudulos, înseamnă că sunt și cei de la Minister de vină, pentru că nu fac tot posibilul să iasă adevărul la iveală și să revină în prima ligă”, a declarat Pițurcă.

Becali a primit o nouă notificare de la Armată. Ce-i cere CSA patronului FCSB. Conflictul dintre Armată și FCSB pare fără sfârșit, notează Gazeta Sporturilor. Gigi Becali a anunțat astăzi că a primit o nouă notificare de la CSA Steaua în care i s-a cerut să meargă în Ghencea pentru a-și lua bunurile. Becali trebuie să-și recupereze de pe stadionul Ghencea nocturna, tabela de marcaj și instalația de sonorizare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult