Acasa Revista Presei Revista presei. Liviu Dragnea: Este o minciună că nu sunt bani la buget pentru măririle salariale

Revista presei. Liviu Dragnea: Este o minciună că nu sunt bani la buget pentru măririle salariale

scris de Z.V.
9 afisari

Aprobarea de către Camera Deputaților a Ordonanței 20/2016 cu amendamentele care prevăd majorări salariale în Educație și Sănătate, reținerea fostului șef al ANAF Sorin Blejnar pentru trafic de influență, trimiterea în judecată a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone pentru conflict de interese, noile informații despre accidentul rutier care a avut loc sâmbătă pe Autostrada A2, precum și solicitarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, referitoare la desecretizarea documentelor care pot aduce clarificări în dosarul Revoluției, dar și rezultatul analizei pe care a făcut-o MApN în privința modului în care Gabriel Oprea a primit gradul de general de brigadă sunt principalele subiecte ale zilei de 8 noiembrie.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: Este o minciună că nu sunt bani la buget pentru măririle salariale. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în plenul Camerei Deputaților, că pentru măririle salariale prevăzute în amendamentele la Ordonanța 20/2016 sunt bani la buget, scrie Evenimentul Zilei. „O lecție importantă pe care trebuie să o înțeleagă toți membrii Guvernului și nu numai ar fi că nu e bine să minți și, de asemenea, nu e bine să dezinformezi. Să le spun și de ce nu e bine — pentru că în articolul 404 din Codul penal se prevede ‘comunicarea sau răspândirea prin orice mijloace de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani’. Asta nu este o amenințare, este doar o avertizare. S-au dezbătut în ultimele zile două teme importante într-un mod tendențios și mincinos”, a spus Dragnea, la dezbaterile pe Ordonanța 20/2016.

Legea care aduce majorări salariale în educație și sănătate a fost adoptată pe articole, în forma comisiilor. Deputații au adoptat, luni, pe articole, Legea de aprobare a OUG 20/2016 în forma votată de comisiile din Camera Deputaților, cu majorări salariile în domeniul sănătății și al educației, transmiteEconomica.net. Proiectul va intra luni și la votul final al Parlamentului. În timpul dezbaterilor, au fost preluate toate amendamentele comisiilor și au fost păstrate majorările decise de parlamentari. PSD, ALDE și UDMR au anunțat în plen că vor vota această lege de aprobare a OUG 20/2016, iar PNL a lipsit de la plen.

Liberalii acuză: Sunt dovezi certe că PSD a a furat la vot, a furat în privința criteriilor de cvorum. Camera Deputaților a adoptat, luni, în calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile în educație și sănătate, cu 184 de voturi „pentru”, o abținere și niciun vot împotivă, scrie Curierul Național. Deputații PNL au boicat votul din Parlament, refuzând să voteze o lege despre care au afirmat că nu se susține financiar și este făcută ilegal în prag de alegeri. Acum, PNL acuză PSD-ul și pe Liviu Dragnea că au furat la votul din plen, deoarece cvorumul necesar pentru a trece legea nu s-a îndeplinit, în sală fiind doar 168 de parlamentari și nu 184 cum s-a anunțat după vot.

Florin Iordache, neagă acuzațiile PNL de furt la votul privind majorările salariale. PNL a acuzat faptul că la votul din plenul Camerei Deputaților în care s-au adoptat modificările la ordonanța 20/2016 prin care au fost crescute salariile în educație și în sănătate nu s-au îndeplinit condițiile de cvorum, în sală fiind doar 168 de parlamentari și nu 184 cum s-a anunțat, conformCurierului Național. Florin Iordache, președintele interimar al Camerei Deputaților, a infirmat aceste acuzații. „Eu nu am început ședința de vot până nu am fost minim 177”, a afirmat Florin Iordache.

Ministrul Muncii le cere parlamentarilor să nu modifice OUG privind salarizarea din sectorul bugetar pentru a nu „vinde iluzii’. Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat, luni, că modificările făcute în comisiile de specialitate la Ordonanța de Urgență 20/2016 privind salarizarea din sectorul bugetar vor duce la o polarizare între categorii și a făcut un apel la parlamentari să lase actul normativ așa cum a fost emis, pentru „a nu vinde iluzii” oamenilor, potrivit Capital. „Efectul acestor modificări propuse în comisie este că vor duce la o polarizare între cei care abia intră în sistem și cei care sunt acum. (…) Grosul creșterilor salariale este, de fapt, la cei cu salarii mai mari”, a spus Pîslaru, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea OUG 20/2016.

Gorghiu plusează și promite: Vom veni cu un proiect al salarizării unitare în 2 săptămâni. Toate salariile trebuie mărite. Președintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat luni seara că partidul va depune în termen de două săptămâni un proiect de lege a salarizării unitare având în vedere că ”toate salariile trebuie mărite”, conform Gândul. ”Eu vă spun că toate salariile trebuie mărite. Prin această lege de astăzi se măresc doar o mică parte din salarii și se crează în tot sistemul bugetar o inechitate majoră, a declarat liderul PNL la TVR.

Senatul a adoptat proiectele privind valoarea minimă a punctului de pensie și majorarea pensiilor agricultorilor. Senatul a adoptat tacit, luni, propunerea legislativă care stabilește că valoarea punctului de pensie nu poate fi mai mică de 40% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, începând cu 1 ianuarie 2017, transmite Capital. „Valoarea punctului de pensie nu poate fi mai mică de 40% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv de 45% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017”, se arată în propunerea legislativă care modifică articolul 102 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Guvernul sesizează CCR referitor la Legea privind măsuri de efectuare a reținerilor din veniturile persoanelor fizice. Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) referitor la Legea privind unele măsuri de efectuare a reținerilor din veniturile obținute de persoanele fizice din contracte pe raporturi de muncă în baza unor titluri executorii, potrivit unui comunicat al Executivului, remis redacției, scrie Bursa. „Executivul consideră că normele preconizate de legea menționată nu răspund exigențelor de previzibilitate, sunt imprecise sau, după caz, lapidare, ceea ce poate conduce la eventuale confuzii în interpretare și aplicare și, prin urmare, la afectarea drepturilor și intereselor părților din executarea silită”, conform sursei citate.

Gorghiu: Viitorul Cabinet va fi politic, iar PNL va avea cea mai mare pondere. Viitorul Cabinet va fi politic, cu PNL având cea mai mare pondere, în funcție de rezultatul scrutinului parlamentar, a declarat luni președinta formațiunii liberale, Alina Gorghiu, potrivit Gândul. „Mă bazez pe rezultatul foarte bun pe care PNL îl va obține în aceste alegeri”, a adăugat liderul liberal. Întrebată la RFI dacă ia în calcul și varianta unui guvern condus de Dacian Cioloș, dar fără miniștri de la PNL, Alina Gorghiu a răspuns: „Exclus! Evident că va fi un Cabinet politic, în care PNL va avea cea mai mare pondere, în funcție de rezultatul care se va obține în alegeri”.

Tragerea la sorți la BEM: PNL ocupă prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile parlamentare. Candidații liberali se vor afla pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, conform ordinii stabilite, luni, prin tragere la sorți de către Biroul Electoral al Municipiului București (BEM), scrie Jurnalul Național. Formațiunile parlamentare ocupă primele poziții pe buletinul de vot, începând cu Partidul Național Liberal (PNL), apoi Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) pe poziția a treia și Partidul Social Democrat (PSD) pe poziția a patra, conform procesului verbal încheiat cu ocazia tragerii la sorți a ordinii în care se tipăresc numele candidaților pe buletinul de vot pentru Circumscripția electorală nr. 42 a Municipiului București.

Ministrul Tudorache și ambasadorul Canadei au discutat despre ridicarea vizelor pentru români. Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a avut, luni, o întrevedere cu ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, Kevin Hamilton, cei doi oficiali discutând despre implementarea deciziei autorităților canadiene de a ridica vizele impuse cetățenilor români, relatează Capital. Ministrul Dragoș Tudorache și ambasadorul Kevin Hamilton și-au exprimat aprecierea față de cooperarea bilaterală anterioară semnării Acordului Economic și Comercial UE — Canada (CETA), care deschide perspectivele unor schimburi comerciale între oamenii de afaceri din statele UE și Canada, potrivit unui comunicat al MAI.

Proiectul de lege pentru redefinirea familiei în Constituție a fost pus pe ordinea de zi a Senatului. Proiectul de lege privind inițiativa cetățenească de redefinire a familiei ca uniunea dintre bărbat și femeie a fost pus, luni, pe ordinea de zi a plenului, conform Adevărul. Potrivit unor surse politice, decizia este strict tehnică: cum azi e ultima zi din această legislatură în care Senatul lucrează, proiectul trebuia trecut pe ordinea de zi pentru a fi discutat de viitorul Parlament din faza în care a rămas.

Legi importante promulgate de Klaus Iohannis. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind construirea de locuințe ANL pentru tineri și cea privind reglementarea marketingului pentru produsele care înlocuiesc laptele matern, informeazăEvenimentul Zilei. Proiectul privind construirea de locuințe va fi implementat într-o perioadă de circa cinci ani de către ANL.

Ce program vor avea senatorii la final de legislatură. Senatorii vor lucra, începând de săptămâna viitoare și până la finalul actualei legislaturi, luni și marți în comisiile de specialitate, iar miercuri, joi și vineri în teritoriu, a anunțat vicepreședintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, conformEvenimentului Zilei. „Am aprobat programul de lucru pentru această săptămână și pentru săptămâna viitoare. (…) Săptămâna viitoare va fi un program care înseamnă luni și marți lucru în comisii, miercuri, joi și vineri — în teritoriu”, a spus Chelaru, luni, la finalul ședinței Biroului permanent al Senatului.

Filosoful Mihail Șora a fost felicitat în plenul Senatului la împlinirea vârstei de 100 de ani. Președintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin, l-a felicitat, luni, în plen, pe filosoful Mihail Șora la împlinirea vârstei de 100 de ani, relateazăRomânia Liberă. „Chiar dacă este practic ultima ședință a acestei legislaturi, doresc să marchez faptul că astăzi un mare gânditor, un mare filosof, un mare om de cultură, Mihail Șora, împlinește o sută de ani. Noi am marcat foarte multe personalități de aici, iar un asemenea eveniment trebuia marcat și în plenul Senatului”, a spus Georgică Severin de la tribuna Senatului.

Kelemen Hunor: Dragnea și-a pierdut ‘feng shui-ul’. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni seara, la Târgu Mureș, în timpul manifestării de lansare a candidaților formațiunii la alegerile parlamentare, că, dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a pierdut ‘feng shui-ul’ după declarația sa referitoare la Unirea din 1918, „poate vor mai apărea niște lucruri care îl vor dezechilibra puțin”, scrie Puterea. ‘Liviu Dragnea și-a pierdut feng-shui-ul, poate vor mai apărea niște lucruri care-l vor dezechilibra puțin pe Liviu Dragnea și vom afla că și el este un om sensibil. O să încercăm să spunem lucruri cu care putem să refacem echilibrul oamenilor care cred că maghiarimea din Transilvania trebuie să stea în poziția ghiocelului”, a susținut Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar, a fost reținut pentru trafic de influență. Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF.) , Sorin Blejnar, a fost reținut, luni, pentru trafic de influență, potrivit DNA, transmite Ziarul Financiar. Procurorii anticorupție îl acuză pe Sorin Blejnar că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF.

Cristian Popescu Piedone, trimis în judecată pentru conflict de interese. Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost trimis în judecată pentru nu mai puțin de 11 fapte de conflict de interese, anunță Q Magazine. Procurorii Parchetului General susțin că, în calitate de primar al Sectorului 4 București, Cristian Popescu Piedone a semnat, în perioada 2013 — 2014, acorduri și autorizații de funcționare pentru SC G.T.E. SRL, având ca obiect principal de activitate restaurante, societate la care copiii acestuia, rude de gradul I, dețin calitatea de asociat și funcția de administrator, și în urma obținerii cărora unitatea a început/ și-a desfășurat activitatea comercială.

Magistrații Curții Supreme au respins contestația lui Blaga împotriva sechestrului impus de procurori. Magistrații Curții Supreme au respins, luni, contestația formulată de fostul copreședinte al PNL Vasile Blaga împotriva sechestrului impus de procurori în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, scrie Jurnalul Național. „Respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul Vasile Blaga împotriva ordonanței din 25.10.2016 emisă în dosarul 234/3P/2016 a PICCJ — DNA — ST Ploiești”, se arată în minuta deciziei.

Dosarul „Gala Bute’: Elena Udrea a scăpat de interdicția de a părăsi țara. Situația celorlalți inculpați. Elena Udrea, Ion Ariton și ceilalți inculpați din dosarul „Gala Bute’ nu mai au interdicție de a părăsi țara, după ce instanța supremă a respins, luni, contestația Direcției Naționale Anticorupție, decizia fiind definitivă, informează Libertatea. Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut astfel decizia luată de instanța de fond, care a stabilit că inculpații judecați în dosarul ‘Gala Bute’ pot să părăsească țară, ridicând astfel una dintre interdicțiile din cadrul măsurii controlului judiciar.

DNA cere majorarea pedepsei pentru senatorul Marius Isailă. Procurorul DNA le-a cerut magistraților o pedeapsă mai mare pentru senatorul Marius Isăilă, acuzat de trafic de influență, transmite Cotidianul. „Solicităm să admiteți apelul și să dispuneți condamnarea inculpatului Marius Isăilă pentru toate cele trei fapte de trafic de influență. De asemenea, vă solicităm o pedeapsă orientată către maximul special”, a precizat procurorul.

DIICOT a reținut doi bărbați sub acuzația de trafic de droguri de mare risc. Suspecții încercau să cumpere marfa de pe darknet. Doi bărbați acuzați de trafic internațional de droguri de mare risc au fost reținuți pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Bacău al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), informează luni un comunicat al DIICOT, potrivit România Liberă. Cei doi suspecți au fost ulterior plasați în arest la domiciliu.

Augustin Lazăr cere declasificarea documentelor care pot face lumină în dosarul Revoluției. Este vorba despre documente SRI ?i acte adunate de comisia parlamentară constituită în anii 1990. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunțat presa că a cerut declasificarea tuturor documentelor care pot aduce clarificări în dosarul Revoluție, scrie România Liberă. El a făcut aceste precizări în contextul în care, săptămâna trecută, forțați de deciziile CEDO și ale instanței supreme din România, procurorii militari au anunțat că au extins cercetările, fiind declanșată urmărirea penală „in rem” (pentru fapte) pentru infracțiuni contra umanității. „Evident, toate documentele care pot să aducă o contribuție pentru a clarifica situația de fapt de la Revoluție trebuie declasificate”, a declarat, luni, Augustin Lazăr, la sediul CSM.

Procurorii studiază la Senat documente pentru ancheta din dosarul Revoluției. Procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) studiază, luni, la Senat, documente pentru ancheta pe care o desfășoară în dosarul Revoluției din decembrie 1989, transmite Cotidianul. „Săptămâna trecută, procurorul-șef și cu unul dintre adjuncți au venit la Parlament, au solicitat să vadă documentația pe care o solicită și locul unde pot să o studieze. Am discutat cu secretarul general al Senatului și cred că au și început lucrul pe dosarul Revoluției”, a afirmat, luni, vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru, după ședința Biroului permanent

Procuror: Fraudele din Sănătate, mai mari decât în alte domenii. Se fură mult mai mult în Sănătate decât în alte domenii, pentru că sistemul e unul închis, prețurile aparatelor medicale nu sunt cunoscute de toată lumea, iar importatorii sunt puțini. Este declarația unui candidat la funcția de șef al secției a II-a a DNA care și-a susținut azi candidatura la CSM, conform Q Magazine. „Nu neapărat poate sunt atât de puțini bani și sunt insuficiente resurse în sistemul de sănătate, dar extraordinar de mult pare că se pierde datorită fraudei, procentual la un nivel mult mai mare decât în alte domenii, adică procentul în care se supraevaluează achizițiile cred că e ceva mai mare decât la infrastructură, că e un domeniu oarecum închis, nimeni din afară nu știe foarte bine termenii de referință, cât ar trebui să coste un anumit aparat, nu sunt mulți importatori de produse, nu sunt multe produse similare pe piață ca să poți să faci ușor o comparație, așa între beton poți să faci mai ușor să vezi cât costă’, a spus Marius Bulancea, procuror șef secția a II-a din DNA.

Dosarul accidentului a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași. 23 dintre șoferii implicați în accidentul de pe A2 au fost audiați de anchetatori. Nouă persoane au rămas fără permise de conducere. Dosarul în care se investighează accidental rutier în lanț produs, sâmbătă, pe A2, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, anunțăRomânia Liberă. Dosarul a fost înregistrat, inițial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară.

Accident pe A2. 24 de răniți sunt încă internați în spitale. Un număr de 24 de persoane rănite sâmbătă în accidentul produs pe Autostrada A2 sunt în continuare internate în spitale, informează Ministerul Sănătății, transmite Libertatea. Potrivit MS, la Spitalul Floreasca sunt internați 4 răniți, la Spitalul Bagdasar Arseni ? 6, la Spitalul Pantelimon ? 3, Spitalul Sf. Ioan ? 3, Spitalul Universitar ? 3, Spitalul Elias ? 4, Spitalul Călărași ? 1.

MApN: Gabriel Oprea a primit gradul de general de brigadă îndeplinind două din cele trei condiții prevăzute de lege. Gabriel Oprea a devenit general de brigadă îndeplinind două din cele trei condiții prevăzute în Statutul cadrelor militare, respectiv cele privind funcția avută și studiile absolvite, anunță, luni, Ministerul Apărării Naționale (MApN), potrivit Q Magazine. În legatură cu a treia conditie, ca ofițerul să fi avut calificativul „Foarte bun’ în ultimul an de activitate, MApN arată că, la data analizării în comisia de selecție, Oprea nu avea întocmită o astfel de apreciere de serviciu, precizând însă că, la acordarea gradului, au fost respectate reglementarile aplicabile în anul 2001.

CNS Cartel Alfa solicită premierului să convoace de urgență Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social. Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa solicită premierului Dacian Cioloș, printr-o scrisoare deschisă, să convoace de urgență Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social, pentru urgentarea stabilirii nivelului salariului minim brut pe economie garantat în plată pentru anul 2017, conform Bursa. CNS Cartel Alfa precizează că a solicitat acest lucru în repetate rânduri și a atenționat că este urgent, astfel încât operatorii economici să fie în măsură să își fundamenteze bugetele pentru anul viitor, în special cei din companiile multinaționale, care trebuie să aprobe bugetele într-o structură de decizie complexă.

Peste 40 la sută dintre copiii din România nu înțeleg ce citesc. Peste 42% dintre copiii din România cu vârsta de 15 ani au dificultăți în domeniul alfabetizării funcționale, arată date statistice prezentate, luni, la o conferință pe această temă, organizată la Cluj de Administrația Prezidențială, Departamentul Educație și Cercetare în colaborare cu Facultatea de Studii Politice, Administrative și ale Comunicării din UBB, transmiteJurnalul Național. Potrivit datelor prezentate la dezbaterea, organizată sub numele ‘România Educată’, în septembrie 2012 a fost publicat primul raport al EU High Level Group of Experts on Literacy, care cuprinde cinci capitole despre nivelul analfabetismului funcțional în Europa, dar și recomandări de reducere a acestuia.

Ministrul Educației, nemulțumit de starea manualelor din România: ‘Să găsim oameni care să știe să scrie’. Ministrul Educației, Mircea Dumitru, consideră că manualele școlare trebuie să fie clare și să fie scrise pentru elev și nu pentru ca un profesor să arate cât este de sofisticată este gândirea sa științifică, fiind nevoie de oameni care să știe să scrie astfel de manuale, scrie Gândul. Mircea Dumitru a declarat, luni, la UBB Cluj-Napoca, la o dezbatere pe tema analfabestimului funcțional, că cele mai bune manuale pe care le-a văzut au fost cele scrise în spațiul anglo-saxon. „Fiind profesor de logică de foarte mulți ani, am putut să fac un studiu comparativ și aș putea să vă spun, chiar gândindu-mă la modul cum sunt concepute manualele în funcție de culturile specifice din care provin autorii, spun absolut deschis, chiar dacă o să atrag iar anumite critici, cele mai bune manuale pe care le-am văzut au fost cele scrise în spațiul anglo-saxon’, a spus ministrul.

Controale ISU în stațiile de metrou, luni dimineața. Angajații ISU fac mai multe verificări în stațiile de metrou din București, luni dimineață, transmite Libertatea. Printre neregulile pe care le-au găsit inspectorii s-au numărat hidranții și stingătoarele care, deși existau, nu erau semnalizate.

Sistemul informatic al CNAS a picat pentru a doua oară în această lună. Luni dimineață, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a fost din nou nefuncțională încă de la ora 10:00, informează Puterea. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că până la remedierea problemelor tehnice, serviciile medicale sunt acordate în regim off-line până la remedierea defecțiunilor. Este pentru a doua oară luna aceasta, când PIAS se blochează, în luna octombrie sistemul fiind nefuncționat timp de 72 de ore.

Eugen Iancu: 12.000 de euro, strânși în urma concertelor caritabile dedicate victimelor din Colectiv. Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010, a declarat, luni, că aproximativ 12.000 de euro au fost strânși în urma concertelor caritabile dedicate victimelor incendiului din clubul Colectiv, acești bani fiind cheltuiți pentru decontarea tratamentelor medical, conform Puterea. ‘Răniții, în momentul în care au nevoie și vin cu factura medicală — că fac kinetoterapie, că pleacă în Germania și au nevoie de tratament, eu plătesc avionul, cazarea acolo și tratamentul medical. Nu dăm banii să își cumpere aparat de fotografiat sau chitară. Banii sunt strict pentru tratament medical, iar nevoile… S-ar putea într-o lună să îi terminăm, s-ar putea să îi terminăm în cinci luni’, a afirmat Eugen Iancu.

Noutăți la rezidențiat: Creșterea cu un an a duratei pentru mai multe specialități; mai multe specializări pediatrice. Rezidențiatul din 2016 aduce câteva noutăți precum creșterea cu un an a duratei pregătirii pentru specialitățile chirurgie toracică, endocrinologie, cardiologie, gastroenterologie, geriatrie și gerontologie și introducerea unor specilități în pediatrie, respectiv cardiologie, gastroenterologie, nefrologie, oncologie, hematologie și pneumologie, anunță, luni, Ministerul Sănătății, potrivit Adevărul.

Parada militară de 1 Decembrie va avea loc la Arcul de Triumf. Primarul general Gabriela Firea a dat asigurări că parada de Ziua Națională va putea avea loc, din nou, pe la Arcul de Triumf, relatează Curierul Național. Firea a precizat că lucrările de restaurare vor fi finalizate pe data de 25 noimebrie și, astfel, buureștenii se pot bucura, din nou, de parada de 1 Decembrie.

MDRAP a cumpărat 96 de microbuze destinate transportului de elevi pentru a le dona Republicii Moldova. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a achiziționat 96 de microbuze destinate transportului de elevi din unitățile de învățământ de stat din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al MDRAP remis, luni, presei, scrieEconomica.net. Conform sursei citate, donația a 100 de microbuze către Republica Moldova și achiziția lor prin MDRAP au fost aprobate în luna iunie, în conformitate cu OUG 42/2016 și OUG 46/2015.

Transgaz: Interconectorul România-Bulgaria va fi pus în funcțiune până la sfârșitul lunii noiembrie. Tragerea pe sub Dunăre a conductei de rezervă DN 500 în lungime de 2100 metri (interconectorul de gaze România — Bulgaria) a fost finalizată vineri, iar punerea în funcțiune a acesteia se vor finaliza până la sfârșitul lunii noiembrie 2016, cu aproximativ o lună mai devreme decât era planificat, a anunțat „Transgaz” (TGN), într-un comunicat de presă, transmite Bursa.

Durata contractelor de salubritate și tarifele pentru consumatori vor fi limitate. Durata contractelor de salubritate și tarifele pentru consumatori vor fi limitate pentru îmbunătățirea concurenței, astfel încât operatorul economic aflat în poziție dominantă să nu poată exploata această poziție, inclusiv prin impunerea în sarcina consumatorilor a unor tarife excesive, arată Consiliul Concurenței într-un document pus în dezbatere publică, potrivit Cotidianul. Consiliul Concurenței anunță că supune dezbaterii publice documentul „Orientări privind interpretarea și aplicarea prevederilor Legii concurenței pe piețele serviciilor de salubrizare a localităților, respectiv recomandări pentru îmbunătățirea mediului concurențial pe aceste piețe”.

România nu se mai numără printre cele mai atractive țări pentru proiecte de energie regenerabilă. România a ieșit din claamentul celor mai atractive 40 de țări pentru proiecte de energie regenerabilă, după ce anul trecut se situa pe locul 34, pe fondul reducerii schemei de sprijin pentru electricitatea produsă din resurse regenerabile, iar mulți proprietari de parcuri eoliene și fotovoltaice sunt interesați să vândă, se arată într-un raport publicat luni de compania de consultanță EY, relatează Adevărul. Sectorul energiei eoliene din România a înregistrat un adevărat boom în perioada 2010-2013, ca urmare a schemei generoase de subvenționare introdusă de către statul român, prin facturile plătite de către consumatori.

Autostrada Ardeal-Moldova: CNAIR a demarat licitația pentru tronsonul Tg.Neamț-Iași-Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat licitația pentru revizuirea studiului de fezabilitate a autostrăzii Tg Neamț-Iași-Ungheni, parte a viitoarei șosele de mare viteză ce va lega Ardealul de Moldova, anunță Economica.net. Anunțul vine la o lună după deblocarea contractului pentru un alt tronson din acest drum: Târgu Mureș-Ditrău.

Alibec a părăsit cantonamentul echipei naționale. Denis Alibec, atacantul formației Astra Giurgiu, a părăsit luni cantonamentul echipei naționale, întrucât nu este apt pentru partida cu Polonia de vineri, notează site-ul Federației Române de Fotbal, informează ProSport. Internaționalul român s-a prezentat la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, însă staff-ul medical, după ce fotbalistul a fost supus unei rezonanțe magnetice, a decis că Alibec nu va putea fi recuperat până la ora jocului cu Polonia, partidă ce e programată vineri, 11 noiembrie, pe Arena Națională, de la ora 21:45.

Moment emoționant pregătit de „tricolori!” Jucătorii lui Daum s-au pozat și au acordat autografe mai multor soldați care au fost răninți în Irak și Afganistan. Doi fotbaliști au fost menajați. Jucătorii naționalei s-au reunit luni, la baza de pregătire de la Mogoșoaia, conform ProSport. De la ora 17:00, aceștia au susținut un antrenament deschis publicului. La ședința de pregătire au fost invitați mai mulți copii cu dizabilități.

CSM București l-a demis din funcție pe Jakob Vestergaard! Aurelian Roșca este noul antrenor al campioanei Europei. CSM București a avut un sfârșit de săptămână foarte agitat, după ce a suferit a treia înfrângere consecutivă în grupa C a Ligii Campionilor, scor 25-33 cu Gyor, rezultat în urma căruia a ajuns pe ultimul loc, notează ProSport. Oficialii clubului au intrat de urgență în ședință, având în vedere faptul că echipa este în pericol să rateze calificarea în grupele principale și au decis în cele din urmă ca Jakob Vestergaard să fie schimbat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult